Bøje Sørensen udgiver bog om Bøjsø

Bøje Sørensen, tidligere indehaver af vinduesvirksomheden Bøjsø i Vorbasse, har fulgt flere opfordringer til at få sin og firmaets historie skrevet ned. Nu kommer den i bogform.

Der er sket meget, siden Bøje Sørensen var en stor knægt, der hentede træfinér hos snedkeren i Vorbasse for at lave smørebrætter, til den dag han i 2017 solgte virksomheden, der nu var kendt for sine kvalitetsvinduer til bevaringsværdige ejendomme.
I dag bor han med sit livs Gurli i en bolig ved kajkanten i Vejle, og i løbet af 2018 har han fortalt om sit og Bøjsøs liv til en journalist, som har omsat historien til en bog. Bøje Sørensen har samlet billeder fra barndommen i Nebel, fra ungdommen, arbejdsårene, familieliv og selvfølgelig fra mange af de gamle villaer, palæer og store administrationsbygninger, som Bøjsø har leveret vinduer til. Bogen er nu kommet fra trykkeriet og præsenteres ved en reception tirsdag den 11. december kl. 16.30-18.00 på Vorbasse Bibliotek.
-    Jeg havde ikke i mine vildeste drømme forestillet mig, at Bøjsø skulle blive en så populær og landskendt virksomhed, der af arkitekterne og mange andre er beskrevet, som virksomheden med Rolles Royce-kvalitet, skriver Bøje Sørensen i forordet.
Bøje Sørensen og Bøjsø har hørt sammen som ærtehalm, og derfor er det både en historie om personen Bøje og om firmaet fra dets spæde start på forældrenes ejendom i Nebel til industribygningerne i Vorbasse og de mange medarbejdere. Der er bl.a. historien om, dengang han mistede noget af en finger, om dengang han som soldat blev rystet over forholdene ved militæret og fremprovokerede sygdom, så han kunne komme hjem. Der er historien om dengang, han mødte Gotfred Kirk Kristiansen, om dengang han gik på loftet af Amalienborg, og om den unge københavnske arkitekt, der bad om at tale engelsk med Bøje, for hun kunne ikke forstå hans jysk.

Bogen præsenteres på Vorbasse Bibliotek tirsdag den 11. december kl. 16.30-18.00
Bogen kan købes ved receptionen på Vorbasse Bibliotek, hvor der vil være et lille traktement. Derefter sælges den bl.a. i Vorbasse Brugs. Bogen er skrevet af journalist Anette Jorsal

Annonceret første gang den 30. november.