Krocket DM for hold afholdt i Vejen.

Vores 1. hold i krocket i Vorbasse har i sommer spillet med i DGI Sydvests holdturnering i 2. division. Der blev spillet i 3 puljer, og vi vandt vores pulje. Finalestævnet hvor vi skulle møde puljevinderne fra de to andre puljer vandt vi også, så vi var 4 krocket spillere, som har gået og ventet spændt på den netop overståede weekend.
Ved at vinde finalestævnet, havde vi nemlig kvalificeret os til DM.

I ugen op til DM offentliggøres hvilke modstander man får, og i hvilken rækkefølge kampene skal afvikles. Det var selvfølgelig spændende hvor mange kampe vi skulle nå at spille på de 2 dage. Det viste sig at hvert af vores to par skulle spille 10 kampe, så vi vidste det blev en hård weekend. Vi kørte fra Vorbasse kl. 8 om morgenen, og mødtes med de andre spillere i Vejen Idrætscenter til morgenmad, taler og information om stævneforløb. Hele det udendørs areal som vi skulle bruge, var delt op i afsnit på grund af Corona forsamlingsregler. Således var de 3 baner vi skulle bruge i 2. division omkranset af afspærringsbånd. Spillere fra andre divisioner måtte ikke gå igennem vores område, og tilskuere skulle holde sig i områder afgrænset for dem. Der var håndsprit stillet frem alle steder. På et tidspunkt måtte jeg lige læse etiketten for at være sikker på, at det var håndsprit og ikke salatdressing. Jo, der blev passet godt på os.

En krocketkamp kan tage alt mellem 20 minutter og 2 timer, så det var om at komme i gang, så snart folk var klar. Vores to par skulle have 2 kampe mod hver af de andre holds to par. Vi skulle spille mod Vadum, Herlufmagle, Sole, Borris og Aulum. Lørdagen gik godt. Vi vandt endda 3 kampe med 20-0, og i den ene kamp fik modspillerne kun henholdsvis 2 og 3 buer inden vi havde færdiggjort spillet. Krocket er et meget taktisk spil, og får det ene hold først godt fat i det, så kræver det lidt ekstra eller en fejl, at komme ind i det igen. De sidste 2 kampe om lørdagen var imod Sole, som vi kendte lidt til fra vores stævner i Vorbasse. Det blev Sole som vandt disse 2 kampe, så vi fik da lidt at tænke over, da Sole havde klaret de øvrige kampe næsten lige så fint som os.

Efter spillet var der indbudt til festmiddag, som i år var uden musik, sang og dans. Vi måtte heller ikke blande os med spillere fra andre divisioner. Således var der 3 borde til 2. divisions spillere og god afstand mellem stolene. Maden var god, og efterfølgende var det bare om, at komme hjem til Vorbasse, og få en god nats søvn. Vi kunne være friske næste morgen, hvor vi skulle spille yderligere 2 kampe mod Sole.

Søndag startede godt. Vi vandt begge kampe over Sole, og havde dermed udlignet i vores indbyrdes resultat. Nu gjaldt det om at vinde mest muligt i kampene mod Borris og Aulum. Vores ene par tabte en kamp til Borris, hvilket gav noget ekstra til spændingen, da Sole og os nu havde lige mange vundne kampe. Nu kunne det ende med, at det var antallet af points som skulle afgøre hvem af os som skulle have 1. og 2. plads, men så tabte Sole en kamp til Herlufmagle.
Der var spænding til det sidste, men da vi havde færdigspillet med 17 vundne kampe ud af 20, stod det klart at Sole ikke kunne nå os, selv om de vandt de to kampe som de var i gang med.
Vorbasse stod som vinder af DM i 2. division.

Da alle havde spillet færdigt, blev krocket DM i Vejen afsluttet med præmier til vinderne. Der blev taget billeder under stævnet og af vinderne. Disse vil blive lagt på internettet i løbet af et par uger, og vi har fået lov til at bringe dem på vores del af Vorbasse.dk.
Det var en hård weekend for Tonny Brandt Andersen, Niels Ove Nielsen, Egon Hansen og Ib Svendsen, så der er nok nogle som tager sig en hviledag eller to oven på en intens og spændende weekend.

Vorbasse Krocket, Krolf & Petanque Klub
http://vorbasse.dk/sport-fritid/udendoers-sport/krocket-krolf-og-petanque.html