Naturfagsmaraton – en konkurrence for 5. og 6.kl. i Billund kommune

Torsdag den 11. april har alle 5. og 6. klasser i Billund kommune dystet i fritidscentret i naturfag.Det var muligt at deltage i en helmaraton (otte opgaver med 2 delopgaver, i alt 16 opgaver) og i en halvmaraton (fem opgaver med 2 delopgaver, i alt 10 opgaver). 

Vorbasse skoles 5. klasse deltager i halvmaraton. Klassen har arbejdet med opgaverne siden vinterferien. 5. klasse har bygget en lejlighed, lavet en tegning over lejlighedens indretning med møblerne, udarbejdet et motionsspil, lavet lyd af instrumenter og arbejdet med ørets funktion og bygget en kasse til transport af varm mad.
Det er de samme opgaver, som gives til deltagerne i helmaraton som i halvmaraton - i halvmaraton laver eleverne blot færre af opgaverne.

Årets tema er livet i byen.
Eleverne skal blandt andet finde løsninger, som sikrer effektiv vanding af byhaver. Finde løsning på at transportere mad, så madspild kan begrænses. Arbejde med forslag, der giver bananer længere holdbarhed. Bygge en model til et udsigtstårn. Der skal findes forslag til at reducere støjgener fra en musikfestival. Der skal udtænkes nye boligtyper, som skal indrettes så praktisk som muligt – og så skal der findes løsninger til bekæmpelse af rotter og reduktion af vandspild.

Naturfagsmaraton giver eleverne mulighed for at anvende, deres viden i praktiske løsninger. Der arbejdes med projekterne, som tit må laves om og om igen indtil tingene fungerer.

Vinderne blev i halmaraton:
Det høje tårn: BillundSkolen 5a
Gå bananas med Danfos: Grindsted Privatskole, 5a, BillundSkolen, 5a, BillundSkolen , 6a
Den smarte lejlighed: Grindsted Privatskole, 5a, Vorbasse skole, 5a
Kom i form: Grindsted Privatskole, 5a
Lyd i byen: Billund Skolen, 6a

Vindere af helmaraton:
Det høje tårn: BillundSkolen, 6b
Gå bananas med Danfos: Grindsted Vestre skole, 6a
Den smarte lejlighed: BilundSkolen, 6c
Kom i form: Lynghedeskolen, 6b
Lyd i byen: Sdr. Omme skole, 6x
Stop vandspil: Grindsted Privatskole, 6a, Lynghedeskolen 6.b
Byhaven: Grindsted Vestre skole, 6a
En rotte i fælden: Grindsted Vestre skole, 6a

Vindere af halvmarathon: Grindsted Privat skole, 5a

Vinder af helmaraton: Sdr. Omme, 6x