”PIGEN FRA AUSCHWITZ”

Invitation til en interessant eftermiddag mandag, den 27. august 2018 kl. 14.00 i Vorbasse Sognehus, Kirkegade 19, Vorbasse. ”PIGEN FRA AUSCHWITZ”
”Jødepigen” Arlette Andersen er en ældre dame på over 90 år, så Ole Dyrn vil introducere hende og derefter vil Thomas Kvist Christiansen kort fortælle om den film han har lavet. (Dvd’en kan købes for 150 kr.)  Arlette vil siddende besvare spørgsmål og også komme ind på hvor vigtigt det er at få viderefortalt om de grusomme forfølgelser, som fandt sted under 2.verdenskrig og lidt om tiden i kz Auschwitz.

Vi håber at rigtigt mange vil komme og høre om dette, også meget gerne unge mennesker, som Arlette siger, det er jo dem som skal fortælle historien videre til de næste generationer.
Der er fri entré og gratis kaffe.
Til stede er skrivetolke og teleslynge så alle skulle kunne være med.

Der er ingen tilmelding.   Alle er hjertelig velkommen.

Arrangeret af:  Hejnsvig - Vorbasse Soldatervennekreds, Mandagscafeen og Høreforeningen Billund lokalafdeling.      

”Our  Story”

93-årige Arlette Andersen, Fredericia, er én af de sidste overlevende fra koncentrationslejren Auschwitz, der stadig er i stand til at fortælle sin historie. I de sidste 25 år har Arlette Andersen holdt 425 foredrag, og har fortalt over 96.000 mennesker om at være ung pige og fange i Auschwitz. Det er en fortælling, som griber både unge og ældre, og det er ikke underligt, at foredragene for det meste foregår for fulde huse. Arlette Andersen stoppede sin foredragsturné i februar 2015. Men hun vil gerne have, at den mission, som hun startede den 14. marts 1990, fortsættes - at historien om grusomhederne i Auschwitz holdes i live. Arlette Andersens ønske, at der kunne laves en film om hendes historie, blev realiseret i maj 2017. Her havde dokumentarfilmen “Arlette - en historie vi aldrig må glemme” premiere for cirka 450 gæster. Siden er filmen blevet vist i biografer landet over, og er i januar 2018 er den blevet set af mere end 7.500 mennesker. Filmen bliver gjort tilgængelig som film på en DVD i løbet af foråret 2018, ligesom der i løbet af 2018 udgives en ny bog om Arlette Andersens historie. Desuden tilbydes foredrag og særlige skolevisninger af filmen. Dokumentarfilmen om Arlette Andersen er blevet produceret og udgivet af Kvist Film i et samarbejde Kasper Fuglsang Photography. Filmen er klippet af Peter Kvist Christiansen efter manuskript af instruktør og journalist Thomas Kvist Christiansen, Kvist Film & Kommunikation. Komponist Knud Møller har komponeret et unikt musikalsk lydspor til filmen, der er oversat til både engelsk og fransk. Yderligere informationer: www.arletteandersen.dk


Hvorfor erindre Holocaust?

Holocaust ses i dag som et symbol på ondskab og som et absolut lavpunkt i Europas historie. Holocaust bliver fremhævet som et eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis menneskerettighederne ikke bliver overholdt, og racisme og fremmedhad ikke bliver bekæmpet. Den synsvinkel kan være med til at forklare, hvorfor Holocaust stadig betyder noget: Holocaust bliver erindret for at undgå at noget lignende vil ske i fremtiden.
Historien om Holocaust kan også pege på nogle af de faresignaler, man bør være opmærksom på for at forhindre gentagelser. Historien kan fx sige noget om, hvordan ofre og gerningsmænd bliver skabt, og hvordan mennesker reagerer i ekstreme situationer, eller når de bliver vidne til diskrimination og forfølgelse.

Annonceret første gang den 7. august