Vil du være frivillig hos Røde Kors?

Røde Kors Vorbasse/Billund har gang i aktiviteter året rundt.

Vores genbrugsbutik på Nørregade 28B i Vorbasse har åbent alle hverdage kl. 10-17 og lørdage kl. 10-13. Butikken drives af knapt 30 frivillige, som sorterer, vasker og stryger det tøj, som velvillige danskere indleverer. Vi sælger tøj i god kvalitet til alle aldre og til en absolut god pris.

Året rundt foretages tryghedsopkald til ældre eller enlige i kommunen, som har brug for at have kontakt til andre mennesker en gang i døgnet. Viser der sig at være problemer, eller besvares opkaldet ikke, sørger vi for at kontakte familie, hjemmepleje eller naboer.

I besøgstjenesten er vi 20 frivillige, som mindst en gang om ugen aflægger et besøg hos en ældre eller enlig person, som har brug for en hyggesnak, en lille gåtur eller andet. Disse besøg udvikler sig som regel til gode venskaber til stor glæde og fornøjelse for begge parter.

Frivillige i nørklegruppen mødes hver måned for at strikke og sy børnetøj og tæpper, men mange strikker og syr også derhjemme. Det bliver hvert år til rigtigt meget hjemmestrik, som bliver sendt ud i verden til glæde for utallige børn, som uden denne hjælp skulle gå igennem vinteren uden varmt tøj.

I vinterhalvåret afholdes spis-sammen-aftener for ældre enlige og par i kommunen. Vi mødes i Sognehuset i Vorbasse og hygger os med dejlig mad og fællessang.

Primo oktober står der landsindsamling i kalenderen. Her møder vores frivillige op og stemmer dørklokker i Vorbasse og Billund. En aktivitet for alle aldersgrupper, som giver mulighed for et par timers frisk luft, motion og familiehygge i en god sags tjeneste.

I december måned er julehjælp til økonomisk trængte familier i kommunen i fokus. I 2018 hjalp vi ikke mindre end 31 børnefamilier til at få en god jul. Vi har et samarbejde med andre organisationer og med kommunen, som sikrer, at vores donation kommer i de rette hænder.

Vorbasse Marked deltager vi hvert eneste år. Vores markedstelt åbner samtidig med at markedet starter, og så bliver der ellers langet friskbagte vafler, lune æbleskiver, friskbrygget kaffe og the over disken til vores trofaste kunder.

Udover disse aktiviteter tilbyder vi økonomisk trængte børnefamilier økonomisk hjælp til fritidsinteresser og fejring af børnefødselsdage.

Vi har igennem de sidste mange år lavet et flot overskud i kraft af vores genbrugsbutik og deltagelse på Vorbasse marked. Et overskud, som doneres til nationalt såvel som internationalt hjælpearbejde.
Barnelandet 16.000 kr., Yemen 15.000 kr., Malawi 10.000 kr., Sudan 10.000 kr., Sundhedsklinikken 15.000 kr., Socialt arbejde i Danmark 15.000 kr., Ungdommens Røde Kors 20.000 kr., Røde Kors Landsforening 50.547 kr. I alt 151.547 kr.

Vi synes, at det er et flot resultat, og det varmer at kunne hjælpe til dér, hvor nøden er størst, og det endda samtidig med, at vi har et godt samarbejde og et hyggeligt samvær os frivillige imellem.

Flere frivillige og medlemmer kan vi dog altid bruge!
Har du tid og lyst til at være med til at gøre en verden til forskel, så kontakt vores formand Erik Andersen på tlf. 75 38 82 31 eller 24 25 20 74.

Har du kun mulighed for at afse nogle få timer om året, så tøv ikke af den grund. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, og ønsker alle velkommen i vores fællesskab.

Vi glæder os til at høre fra dig.