Vorbasse Walk-Halv-Thon oplever stor opbakning

Walk-Halv-Thon? Hvad er det nu lige det er?
Måske har du hørt om det den seneste tid, måske du har læst noget om det på de sociale medier, men ved du egentlig hvad det?
Vorbasse Walk-Halv-Thon er arrangement for motionister, hvor der er fokus på den gode oplevelse, og hvor det er op til den enkle at beslutte hvad de vil have ud af oplevelsen.
”Vi skal altså ud og gå en halv-marathon, og modsat mange løbearrangementer, så er der her hverken tidtagning, konkurrencer eller fokus på rekorder”, fortæller et af arrangementets frivillige Dianna Vejgaard.
Dianna Vejgaard er sammen med Berit Hansen de to frivillige bag arrangementet, som får stor hjælp af deres ægtefæller, mens de selv planlægger at deltage på turen.
De forsøger, at holde arrangementet simpelt og ligetil, men samtidig sørge for at alt klapper og er klart til på søndag, og at turen bliver en succes for alle.
”For 3 år siden startede vi sammen et nyt tilbud i vores lokale løbeklub, Løb i Vorbasse. Tilbuddet skulle henvende sig til os, som ikke løber, men gerne vil ud i naturen og bevæge os, og samtidig skabe et fællesskab omkring gåture. Det blev til tilbuddet Powerwalking Vorbasse. Powerwalking er en skånsom træningsform, mens man med energiske gåture kan få pulsen op og fedtforbrænde næsten det samme som ved en løbetur”, fortæller Berit Hansen.
Siden hen er tilbuddet blevet udvidet med Walk n’ Talk-holdet, hvor det er oplagt at få en god snak med de andre på holdet, mens man sammen går 5-7 km på en times tid.
Der trænes hver tirsdag kl.18.00 fra Vorbasse Fritidscenter sammen med powerwalkerne og løberne – hver gang er det fælles afslutning med frugt og kolde vand.
Og det var netop blandt disse ivrige walkere, at de to instruktører opsnappede idéer og ønsker om anderledes udfordringer end bare de ugentlige gåture.
”Sidste år besluttede vi os så for at prøve det af. Vi var ca. 10 fra klubben, og succeskriteriet var, at hvis vi bare kunne lokke 10 mere med, så var vi ganske tilfredse. Deltagerantallet endte med at blive over 50”, fortæller Dianna Vejgaard og fortsætter: ”Siden da har vi fået rigtig god feedback og opfordringer til at afholde det igen her i 2017, og det er så nu på søndag d.13.08 kl.11.00.”
Arrangørerne kan fortæller at der i skrivende stund er tæt på 100 tilmeldte og det overstiger igen i år forventningerne. Der er stadig plads til flere, så tilmeld dig gerne på MobilePay 7175 0249 kr.50,- pr. person.
”Vi er imponerede og taknemmelige for opbakningen, og vi gør alt hvad vi kan for at få det hele planlagt, så alle får en god tur. Heldigvis er ruten på mindre trafikerede veje og gode grusveje, så der er plads til rigtigt mange”, fastslår Berit Hansen.
Læs mere på Facebook – søg efter gruppen Walk-halv-thon
eller følg link www.facebook.com/groups/1769437813331249/