20 år med Idræt om dagen fejres

Den 11. december 2019 blev det fejret, at det er 20 år siden Idræt om dagen blev startet. Ideen var Lilian og Peter Dollerups. De kontaktede Hans Verner Frandsen, som var konsulent hos DGI og var ansat til hjælpe nye ideer i gang.
De første instruktører var Lilian Dollerup, Ingrid Bech, Hans Thorsen, Ejgil Christensen og Kirsten Nielstrup. Der blev fra en idrætsorganisation bevilget 10.000 kr. til diverse materialer. Det første år var der 25-30 deltagere. Vorbasse var by nummer to i Ribe amt, som fik Idræt om dagen. Efter et års tid skulle skolen bruge hallen onsdag formiddag og Peter måtte til politikerne for at få sikret en tid i hallen onsdag formiddag til Idræt om dagen.
Normalt kommer der mellem 50-60 hver onsdag til Idræt om dagen. Til jubilæumsfesten i dag var der 75, idet der indbudt tidligere hjælpere og instruktører. Festen blev fejret med sjov motion i hallen ved Kirsten Nielstrup og Ester Thisgaard. Hans Verner Frandsen afløste i dag Ejgil ved folkedansen.
Kl. 11 gik dørene op til festlokalet, hvor der var flot pyntede borde. Emmy Schmidt bød velkommen til festmiddagen og Alice Østergaard sørgede for, at der blev sunget en masse julesange Undervejs holdt Peter Dollerup og Hans Verner Frandsen tale og Maud havde skaffet gaver fra Holland til alle instruktører og hjælpere på det hold, der sørger for, at alle har en god onsdag formiddag i hver eneste uge.
Efter en dejlig middag, kaffe og kage var der tid til pakkespil, som ikke gik stille af. Flotte pakker skiftede hele tiden ejer. På vegne af deltagerne sagde Birgit Koch tak for en dejlig jubilumsfest.
Tillykke med jubilæet.

Historien bag

Idræt om dagen blev lanceret af DGI i midten af 1990erne

På landsplan havde DGI og regeringen fået øje på de friske ældre, skifteholdsarbejderne, der ikke havde mulighed for at følge alm. motion i aftentimerne - de mange efterlønnere og gevinsten ved at holde sig i god fysisk form, livskvaliteten ved at være sammen, grine, synge og bevæge sig.

Vores daværende halinspektør Peter Dollerup og Lilian Dollerup havde erfaring fra Glejbjerg. Kort tid efter de var kommet til byen gik starten på det, vi nu kalder IDRÆT OM DAGEN

Lederne der var med i opstarten: Lilian Dollerup, Kirsten Nielstrup, Ingrid Bech, Hans Thorsen,  Ejgil Christensen.

Idræt om dagen  så første gang dagens lys d. 8 sep. 1999 i Vorbasse.

En spændende nyhed - der dengang som nu -  henvender sig til personer, som har mulighed for aktivitet i formiddagstimerne.

Der betales for hver gang man deltager.

Heldigvis er deltagerne mange. Vi er på den gode side af 50 hver gang, og det betyder, at vi kan få  deltagere nok til vore mange aktiviteter.

Opmærksomheden på sundhed og motion bliver større og større i disse år, og når man så - som vi - kan have det sjovt og dejligt samtidig med, er det jo ikke så tosset