Enkeltmandsturneringen 2024.

DM i enkeltmandsturneringen 2024 spilles i Slagelse (Midt- & Vestsjælland) den 21. september 2024.
DM i enkeltmandsturneringen 2025 spilles i Vadum den 20. september 2025.

DGI Enkeltmandsturnering 2023 i Vorbasse.

DGI Krocket Sydvest Enkeltmandsturneringen, der i år blev afholdt i Vorbasse, er der hvor man forsøger, at kvalificere sig til DM, når man bor i det tidligere Ribe Amt. I år var der tilmeldt 48 spillere, og der blev startet i puljespil med efterfølgende finaler. Der var 12 puljer fordelt på de 6 rækker, og antallet af kampe i hver pulje varierede. Alle nåede at spille 3-5 kampe afhængig af puljernes størrelse, nogle skulle også ud i finalespil, så dem der gik videre fra puljerne, endte dagen med at have spillet 5-6 kampe.

Vorbasse krocket, krolf & petanque klub deltog med 8 spillere:
M1 (1. division): Egon Hansen, Kristian Hedegaard og Tonny Brandt Andersen. Egon gik videre fra puljen og endte på 3. pladsen i finalespillet.
M2 (2. division): Bjarne Toft og Hans- Jørgen Nielsen og Bjarne Toft.
A1 (3. division): Niels Henning Pedersen.
B1 (Serie 1): Erik Andersen.
B2 (Serie 2): Søren Tanghus.

Erik Andersen og Søren Tanghus kvalificerede sig til DM i Varde, som spilles lørdag den 23. september 2023.

DM i Gilleleje 2022.

DM i enkeltmandsturneringen blev i 2022 afholdt i Gilleleje, så vi skulle tideligt hjemmefra, for at nå morgenmaden i Gilleleje. Det viste sig at der ikke var kaffe nok til alle de fremmødte samtidig, så efter 40-50 minutters venten, kom der kaffe. Det var så næsten samtidig med at vi skulle ud og spille vores første kampe.

Kristian Hedegaard var gået videre i 1. division og spillede sig til en 3. plads i den indledende pulje, og kom derved ikke videre. Vinderne af de 3 puljer gik videre til en finalepulje, og det blev Kim fra Nordenskov, som meget suverent blev danmaksmester. I den indledende pulje vandt han de 4 kampe med 20-0, 20-0, 20-1 og 20-0. Det har jeg ikke set nogen gøre før, og i finalepuljen vandt han de 2 kampe med 20-12 og 20-0.

Tonny Brandt Andersen var gået videre i 2. division og vandt de 4. puljekampe med 20-9, 20-4, 20-7 og 20-0. Som vinder af den ene pulje, skulle Tonny spille finale mod vinderen af den anden pulje, som var Ingolf Lauritsen fra Række Mølle. Det blev en meget jævnbyrdig kamp, som til sidst faldt ud til Ingolf's fordel. Ingolf vandt med 20-12. Tonny rykker dermed op i 1. division til næste års enkeltmandsturnering.

Enkeltmandsturneringen 2022 i Næsbjerg.

Endnu en weekend med krocket turnering. Denne gang var vi 5 deltagere fra Vorbasse, som var i Næsbjerg for at spille enkeltmands krocket. I krocket spillet benyttes 4 kugler, røde, blå, gul og sort. Normalt spiller man som par. Rød og gul sammen mod blå og sort, men i enkeltmands krocket spiller 2 personer mod hinanden med 2 kugler hver. Det betyder, at man er ene om, at huske på hvor langt man er i spillet, og man går væsentligt længere end hvis man er 2 om det.

Fra Vorbasse deltog Søren Tanghus i række B1 (serie 2). Søren blev nummer 3, og må rykke ned i B2 (serie 3) næste år. Egon Hansen deltog i række M1 (1. division), og spillede sig til en 2. plads i den indledende pulje, men han tabte herefter semifinalekampen. Ib Svendsen deltog i M2 (2. division) hvor han blev nummer 1 i den indledende pulje, hvorefter han tabte semifinalen.

Kristian Hedegaard og Tonny Brandt Andersen deltog i hhv. M1 (1. division) og M2 (2. division). Begge gik videre fra den indledende pulje, vandt semifinalen og endte med også at vinde finalen. Det vil sige, at Vorbasse har to landsdelsmestre i enkeltmands krocket, og de skal begge deltage i DM, som i år foregår i Gilleleje i september måned.

DM i enkeltmandsturneringen afholdes i Gilleleje lørdag den 24. september 2022.

DM i enkeltmandsturneringen 2021.

DM blev afholdt i Vadum den 25. september 2021.

Fra Vorbasse deltog Søren Tanghus i serie 2 (B2) og Tonny Brandt Andersen i 2. division (M2).

Enkeltmandsturneringen 2021.

Enkeltmands turnering søndag den 22. august 2021 i Horne.

Fra Vorbasse deltog Egon Hansen og Kristian Hedegaard i 1. division (M1), Ib Svendsen og Tonny Brandt Andersen i 2. division (M2) og Søren Tanghus i serie 2 (B2).

 

Enkeltmands DM 2020.

Ved DM i Svendborg blev Ib Svendsen nummer 3 i den ene af de tre indledende puljer, og gik derfor ikke videre til finalen.

Enkeltmandsturneringen 2020

Søndag den 23. august 2020 var vi 3 tilmeldte fra Vorbasse til krocket enkeltmandsstævne i Næsbjerg. Ib Svendsen sluttede som vinder af 3. division, og er derfor videre til deltagelse i DM, som i år foregår i Svendborg.
Søren Tanghus som deltog i serie 2 og Tonny Brandt Andersen som deltog i 2. division blev begge nummer 2 i de indledende puljer, og skal dermed ikke med til DM.

DM i enkeltmandsturneringen afholdes 19. september i Svendborg.

Enkeltmands DM i Tune 2019.

Vi var to krocket spillerer fra Vorbasse, som lørdag kørte turen til Tune på Sjælland, fordi vi havde kvalificeret os til DM i enkeltmandskrocket. Turen gik rigtig godt. Vi havde fint vejr hele dagen Vi var kørt fra Vorbasse lidt før 6 om morgenen, og vi nåede både at  tjekke ind og få hilst på en masse personer, som vi enten kendte fra den lokale turnering eller havde spillet mod før, inden vi kunne ”gå ombord” i et fint morgenbord. Da alle havde fået noget at spise, var det tid til velkomsttaler af DGI folk, formanden for Tune Krocketklub og borgmesteren fra Greve. Vi blev alle gjort bekendt med hvor vi kunne finde toiletterne samt de baner vi skulle spille på, og så var det tid, til det vi alle så frem til, kampene.
Vi var inddelt i rækker og puljer, og der spilles om danmarksmesterskab i 8 rækker. Hver række var inddelt i 2-3 puljer, alt efter hvor mange deltagere der var i hver række. Var der flere puljer, skulle vinderen fra hver pulje spille finalekamp.
Ib Svendsen og Tonny Andersen var kommet i puljer hvor der skulle spilles 5 kampe, og da begge gik videre til finalekamp efter 5 vundne kampe, skulle der spilles en 6. kamp, men finalen blev også vundet af begge.
Ib Svendsen blev danmarksmester i række A2 og Tonny Andersen blev danmarksmester i række B1.

Enkeltmands turneringen 2019 i Varde.

Fra Vorbasse Krocket og Petanque Klub var vi to tilmeldte til årets enkeltmandsturnering. Der bliver spillet indledende runder DGI’s forskellige regioner,  og da Vorbasse hører under DGI Sydvest Jylland, var vi en smut i Varde. Efter nogle dage med regn, kunne vi glæde os over, at vejret var med os denne søndag. Solen var fremme det meste af tiden og vi havde en dejlig dag. Ib Svendsen deltog i række A2, og er med en 1. plads videre til landsmesterskabet, som afholdes i Tune ved Roskilde den 27. juli 2019. Det blev også til en 1. plads til Tonny Andersen i række B1. Han skal ligeledes deltage i landsmesterskabet i Tune.

 

Der spilles DM i Tune den 27. juli 2019.

 

DM i krocket 2018 under hedebølge.

Fra Vorbasse Krocket- & Petanque Klub var der i år 2, som havde spillet sig frem til Danmarksmesterskabet i enkeltmands turneringen. Det var Ib Svendsen i række B1 og Tonny Andersen i række C1.
DM skulle i år spilles i Skørping, så turen gik fra Vorbasse kl. 5.30. Der var indskrivning og morgenmad inden spillet gik i gang kl. 9.30. Der var mange kampe der skulle afvikles med indledende gruppespil, semifinaler og finaler, så præmieoverrækkelsen kunne først ske ved 19 tiden. Det var en lang dag i bagende sol, hvor det var nødvendigt at drikke masser af vand. I en af rækkerne var der i løbet af dagen en person, som måtte trække sig, fordi han ikke kunne klare varmen. Heldigvis var det ikke helt vindstille, og vi var jo forberedt på vejret.
I Vorbasse har vi de dejligste baner, som bliver passet og plejet. De er jævne og græsset kort. Vi har gode forhold, når vi sammenligner med mange andre klubbers baner, således også til dette DM. Efter en længere tørke var det umuligt at finde grønne græsstrå. Det eneste der åbenbart kunne klare vejret var ukrudt. Forholdende gjorde banerne meget hurtigere og mere uberegnelige at spille på, men trods dette spillede Ib Svendsen sig frem til en andenplads i række B1 pulje 2 og Tonny Andersen blev danmarksmester i række C1.

Enkeltmandsturnering 2018 i Varde.

Fra Vorbasse Krocket & Petanque Klub var vi 3 deltagere i årets enkeltmandsturnering. Jens Pedersen deltog i række M2, Ib Svendsen deltog i række B1 og Tonny Andersen deltog i række C1. Turneringen blev spillet i Varde, og som vinder af hver deres række i region Sydvest, går Ib Svendsen og Tonny Andersen videre til DM i Skørping den 28. juli 2018.

Stævne dato: 17. juni 2018, i Varde.
Landsmesterskab: Lørdag den 29. juli 2018, i Skørping, DGI Nordjylland.

DM i enkeltmandsturneringen 2017.

Tre spillere fra Vorbasse Krocket og Petanque gik, som vindere af regionsmesterskabet, videre til DGI’s landsmesterskab i enkeltmandskrocket, som blev afholdt den 29. juli 2017 i Tune på Sjælland. Det var regnvejr det meste af dagen, men heldigvis ikke så meget som meteorologerne havde forudsagt.

Starten på DM var puljer, hvor vinderen gik videre til finalekampen. Claus Andersen og Tonny Andersen var så uheldige at ende på andenpladsen i deres puljer i henholdsvis række C1 og C2. Ib Svendsen spillede i række B2, og var kommet i pulje 2 af 3. At der var så mange tilmeldt i række B2 betød, at der efter afviklingen af de 3 puljer, skulle findes en danmarksmester blandt 3 puljevindere, hvilket gjorde at Ib Svendsen måtte ud i 2 kampe, før det hele var afgjort. Med vanlig ro og overblik spillede Ib sig igennem alle dagens 5 kampe, og stod ved slutningen af et langt kamp program med danmarksmestertitlen og en præmie mere til samlingen.

Enkeltmands turneringen 2017.

Fra Vorbasse deltog Ib Svendsen (pulje B2), Claus Andersen (pulje C1) og Tonny Andersen (pulje C2). Alle vandt de deres puljer, og er dermed gået videre til DM, som spilles i Tune den 29. juli 2017.

Fotos: Frede Rasmussen.

Enkeltmands turneringen 2014.

To landsmesterskaber til Vorbasse Krocket Klub

Vorbasse Krocket Klub, har i år haft fire deltagere med i DGI sydvests enkeltmands turnering, hvoraf de tre gik videre til landsturneringen, som blev afviklet lørdag den 26. juli i Tåstrup.

De tre deltagere i landsturneringen fra Vorbasse var Egon Hansen, M2, der blev vinder af amtsturneringen, mens Ib Svendsen, C1, og Claus Andersen, C2, begge kom med fra en andenplads i amtsturneringen.

Det blev der byttet om på ved landsturneringen, idet Ib Svendsen og Claus Andersen begge vandt turneringen og dermed blev landsmestre, mens Egon Hansen desværre måtte nøjes med en andenplads. Til gengæld blev han i modsætning til de to andre amtsmester.

Alt i alt må det betegnes som et flot resultat for en lille klub, med godt tyve medlemmer.

Billede: fra venstre Egon Hansen, Ib Svendsen, og Claus Andersen, med deres pokaler for amtsmesterskab og landsmesterskab.

Kristian Johansen har sendt indslaget og foto til vorbasse.dk

Enkeltmands turneringen 2012.

Birger Enevoldsen blev vinder af enkeltmands turneringens række B2.