Holdturneringen 2024.

DM i holdturneringen 2024 spilles i Vildbjerg (Midtjylland) 14. - 15. september 2024.

Holdturneringen 2023.

Holdturneringen 2023 er startet den 17. april 2023. Vorbasse har desværre kun 2 hold med i år:

1. holdet består af Egon Hansen, Tonny B. Andersen, Niels "Sjove" Nielsen og Kristian Hedegaard og spiller i M1 pulje 3 (1. division). Holdet opnåede en anden plads.

2. holdet består af Anne-Marie Jensen, Niels Henning Pedersen, Birger Enevoldsen og Jens A. Pedersen og spiller i A1 pulje 1 (3. division). Holdet opnåede en suveren førsteplads, med dobbelt så mange vundne kampe som nummer 2.

Holdturneringen 2022 finalestævnet i DGI Sydvest

 

Fra midten af april til en gang i juni måned, har 3 Vorbasse hold spillet med i holdturneringen. Som tidligere nævnt, kom 1. holdet ikke videre fra puljespillet, men vores 2. og 3. hold gjorde. Vinderne af hver rækkes puljer mødtes i søndags, for at spille mod de andre puljevindere (i alt 8 kampe), og finde række vinderne.


Vores 3. hold som spillede i B2 (serie 2) bestod i søndags af Anne-Marie Jensen og Søren Tanghus samt Annie Birkelund og Erik Andersen. Vorbasse sluttede på en 2. plads, kun slået af Ribe. Ribe havde vi ellers slået tidligere i år, men det viser jo bare, hvor lige nogle puljer er.


Vores 2. hold som spiller i M2 (2. division) bestod i søndags af Jens A. Pedersen og Erik Johansen samt Ejvind Bech og Niels Thisgård. Holdet var allerede inden den sidste kamp sikker på 1. pladsen.


Begge hold måtte benytte sig af reserver, da Gunhild Skovbjerg og Birger Enevoldsen ikke havde mulighed for at spille denne dag.
Begge hold var sikret oprykning til henholdsvis B1 (serie 1) og M1 (1. division). Vores M2 hold skal som vinder i finalestævnet videre til DM. DM spilles i Varde den 17. og 18. september 2022.


I 2023 har vi 2 hold i M1 (1. division). Jeg ved ikke om det er sket før i klubbens historie, men det får vi nok talt om, når vi hygger med kaffe og kage i klubhuset.


Stort tillykke, I har alle gjort det flot i år.

 

Holdturneringen 2022 puljespillet.

Krocket holdturneringen slutter i denne uge, og Vorbasse har haft 3 hold med. Vores 3. hold bestående af Søren Tanghus,  Anne-Marie Jensen, Gunhild Skovbjerg og Erik Andersen har spillet i B2 pulje 1 (serie 2), og har i de to måneder turneringen varede, ligget i top hele tiden. De er også sluttet på første pladsen og er dermed sikret oprykning til B1 (serie 1).


Vores 2. hold bestående af Birger Enevoldsen, Jens A. Pedersen, Niels Thisgård og Ejvind Bech har været næsten lige så sikker i top, og er også sluttet på en første plads med oprykning til følge. De har spillet i M2 pulje 1 (2. division) og kan næste år slå sig løs i den bedste række.


Vores 1. hold i M1 pulje 2 (1. division) bestående af Egon Hansen, Ib Svendsen, Niels Ove Nielsen (Sjove) og Tonny Brandt Andersen har i løbet af de to måneder snuset til førstepladsen, i tæt kamp med Nordenskov og Vesterhede. Lige til sidste spillerunde var der et spinkelt håb om en førsteplads, men det endte med at Vesterhede løb med første pladsen og vi måtte tage til takke med en tredje plads.


Anden og tredje holdet skal nu til finalestævne den 14. august 2022 i Horne. Der skal de spille mod de andre puljevindere i deres rækker, for at afgøre hvem der bliver række vinder og går videre til DM for hold, som i år afholdes i Varde

 

Holdturneringen 2021.

Holdturneringen afholdes i ugerne 16-25 (19/4-22/6) med finalestævne 15. august i Næsbjerg.

Finalestævne afholdes i Næsbjerg den 15. august 2021 og DM afholdes i Spjald den 18.-19. september 2021. 

Vorbasse havde 4 hold tilmeldt igen i 2021 og resultaterne var som følger:

Hold DM i Vejen 2020.

Vores 1. hold i krocket i Vorbasse har i sommer spillet med i DGI Sydvests holdturnering i 2. division. Der blev spillet i 3 puljer, og vi vandt vores pulje. Finalestævnet hvor vi skulle møde puljevinderne fra de to andre puljer vandt vi også, så vi var 4 krocket spillere, som har gået og ventet spændt på den netop overståede weekend.
Ved at vinde finalestævnet, havde vi nemlig kvalificeret os til DM.

I ugen op til DM offentliggøres hvilke modstander man får, og i hvilken rækkefølge kampene skal afvikles. Det var selvfølgelig spændende hvor mange kampe vi skulle nå at spille på de 2 dage. Det viste sig at hvert af vores to par skulle spille 10 kampe, så vi vidste det blev en hård weekend. Vi kørte fra Vorbasse kl. 8 om morgenen, og mødtes med de andre spillere i Vejen Idrætscenter til morgenmad, taler og information om stævneforløb. Hele det udendørs areal som vi skulle bruge, var delt op i afsnit på grund af Corona forsamlingsregler. Således var de 3 baner vi skulle bruge i 2. division omkranset af afspærringsbånd. Spillere fra andre divisioner måtte ikke gå igennem vores område, og tilskuere skulle holde sig i områder afgrænset for dem. Der var håndsprit stillet frem alle steder. På et tidspunkt måtte jeg lige læse etiketten for at være sikker på, at det var håndsprit og ikke salatdressing. Jo, der blev passet godt på os.

En krocketkamp kan tage alt mellem 20 minutter og 2 timer, så det var om at komme i gang, så snart folk var klar. Vores to par skulle have 2 kampe mod hver af de andre holds to par. Vi skulle spille mod Vadum, Herlufmagle, Sole, Borris og Aulum. Lørdagen gik godt. Vi vandt endda 3 kampe med 20-0, og i den ene kamp fik modspillerne kun henholdsvis 2 og 3 buer inden vi havde færdiggjort spillet. Krocket er et meget taktisk spil, og får det ene hold først godt fat i det, så kræver det lidt ekstra eller en fejl, at komme ind i det igen. De sidste 2 kampe om lørdagen var imod Sole, som vi kendte lidt til fra vores stævner i Vorbasse. Det blev Sole som vandt disse 2 kampe, så vi fik da lidt at tænke over, da Sole havde klaret de øvrige kampe næsten lige så fint som os.

Efter spillet var der indbudt til festmiddag, som i år var uden musik, sang og dans. Vi måtte heller ikke blande os med spillere fra andre divisioner. Således var der 3 borde til 2. divisions spillere og god afstand mellem stolene. Maden var god, og efterfølgende var det bare om, at komme hjem til Vorbasse, og få en god nats søvn. Vi kunne være friske næste morgen, hvor vi skulle spille yderligere 2 kampe mod Sole.

Søndag startede godt. Vi vandt begge kampe over Sole, og havde dermed udlignet i vores indbyrdes resultat. Nu gjaldt det om at vinde mest muligt i kampene mod Borris og Aulum. Vores ene par tabte en kamp til Borris, hvilket gav noget ekstra til spændingen, da Sole og os nu havde lige mange vundne kampe. Nu kunne det ende med, at det var antallet af points som skulle afgøre hvem af os som skulle have 1. og 2. plads, men så tabte Sole en kamp til Herlufmagle.
Der var spænding til det sidste, men da vi havde færdigspillet med 17 vundne kampe ud af 20, stod det klart at Sole ikke kunne nå os, selv om de vandt de to kampe som de var i gang med.
Vorbasse stod som vinder af DM i 2. division.

Da alle havde spillet færdigt, blev krocket DM i Vejen afsluttet med præmier til vinderne. Der blev taget billeder under stævnet og af vinderne. Disse vil blive lagt på internettet i løbet af et par uger, og vi har fået lov til at bringe dem på vores del af Vorbasse.dk.
Det var en hård weekend for Tonny Brandt Andersen, Niels Ove Nielsen, Egon Hansen og Ib Svendsen, så der er nok nogle som tager sig en hviledag eller to oven på en intens og spændende weekend.

Vorbasse’s 1. hold til DM i Krocket.

Vorbasse's 1. hold i krocket, bestående af Tonny Brandt Andersen, Niels Ove Nielsen, Egon Hansen og Ib Svendsen, opnåede at vinde en af 3 puljer i 2. division i dette års holdturnering. Dermed skulle vi deltage i DGI-Sydvest’s finalestævne for hold.


Finalestævnet blev afholdt søndag den 16. august 2020 i Horne. De plejer at stå for nogle gode arrangementer, således også denne gang. Der blev sørget for både mad og drikke, og på grund af varmen var der en mand, der gik rundt med en trækvogn og solgte vand. Det er jo vigtigt at få rigeligt at drikke, når man går rundt fra kl. 9.30 til kl. 16 i direkte sol. Der er selvfølgelig små pauser mellem kampene og en stor frokost pause ved 12 tiden.
De to andre puljevindere, som vi skulle spille mod var Hovborg’s 1. hold og Ansager’s 4. hold.

Krocket er et meget taktisk spil. Jeg plejer at sige, at det er som, at spille skak på en græsplæne. Man skal tænke flere skud frem, og hele tiden have styr på, hvad modspillerne kan have af smarte skud. Kampe kan afgøres på enkelte fejl eller på gode langskud. Et sådan langskud afgjorde den ene af vores kampe til de andres fordel, men heldigvis sluttede dagen med, at Vorbasse stod som vinder af 2. division i DGI-Sydvest.

Det er ikke slut med det. Som vinder af finalestævnet går vi videre til DM for hold, som afholdes i Vejen den 12. og 13. september 2020, og i 2021 skal vi se hvordan vi klarer os i 1. division.

Holdturneringen 2020

En noget afkortet krocket holdturnering er nu afsluttet. I år havde vi 3 hold med fra Vorbasse. Vores 4. hold havde valgt at trække sig på grund af corona smittefare. Turneringen blev afviklet i henhold til de gældende regler og forsamlingsforbud.
Vores 3. hold sluttede på en 3. plads lige midt i deres pulje i 4. division.
2. holdet lå længe nummer et i deres pulje i 2. division, med et lille forspring til nummer to, men i sidste spillerunde faldt resultaterne således ud, at nummer et og nummer to begge havde en score på 12-8. Vorbasse 2 blev slået af Ansager 4 på point.
Vores 1. hold vandt 15 kampe ud af 16 mulige, og blev en sikker nummer et i deres pulje i 2. division. De skal derfor deltage i finalestævne mod vindere af de to øvrige puljer i 2. division. Det blev Ansager 4 og Hovborg 1. Finalestævnet spilles den 16. august 2020 i Horne. Puljevinderne er allerede sikret oprykning til 1. division. Det betyder at Vorbasse igen i 2021 har et krockethold i 1. division. Det er nogle år siden, at vi sidst havde det.

Vinderen af finalestævnet skal deltage i DM som afholdes 12. og 13. september i Askov-Vejen.

Hold turneringen 2019

I maj og juni har der i DGI Sydvest været afholdt holdturnering i krocket. Der blev spillet i 6 rækker: Krocketligaen, 1. 2. og 3. division samt serie 1 og 2. Vorbasse havde 4 hold med i turneringen, som i år var skrumpet lidt, da en vigende interesse for krocket har gjort, at der tilmeldes færre hold.

Vores 3. og 4. hold blev således blevet rykket op i henholdsvis 3. division og serie 2. Selv efter denne oprykning, må det siges, at de 2 hold klarede sig rigtig godt. Vores 4. hold sluttede på en 5. plads og 3. holdet sluttede på en flot 2. plads.

Vores 1. og 2. hold, som begge spiller i 1. division blev ramt af uheld, idet 2 spillere i ugerne op til turneringsstart måtte melde fra. De reserver som havde håbet på en stille tilværelse på sidelinjen, måtte pludselig træde til, og takket være dem, fik vi det hele til at hænge sammen. Det gik faktisk så godt, at vores 2. hold, som i længere tid havde ligget på 1. pladsen i pulje 1, endte på en 3. plads i skarp kamp med Horne og Ribe. I 1. divisions pulje 3 havde vores 1. hold også kæmpet om 1. pladsen igennem længere tid. Afgørelsen i deres pulje kom først i den sidste kamp, hvor en ellers fin 3-1 sejr dog ikke blev stor nok. Oksbøl og Vorbasse endte begge med 23 vundne kampe, så det var sølle 13 point som adskilte Vorbasse fra 1. pladsen og oprykning til krocketligaen. Nå pyt, vi prøver bare igen til næste år.

Holdturneringen 2018

Fra 30. april til 30. juli har Vorbasse Krocket & Petanque Klub deltaget i DGI’s krocket holdturnering. Der er blevet spillet en kamp hver uge, med undtagelse af nogle ugers sommerpause i juli. Alle hold i de enkelte puljer har mødt hinanden på udebane og hjemmebane, og det har været rigtig sjov. Selv om det selvfølgelig handler om at vinde kampe, så husker vi altid at slutte en kampdag med kaffe, et par håndemadder og kage sammen med holdet vi spiller mod.

 

Vorbasse 1 er i Mesterrække 2 pulje 3: Puljen er færdigspillet og Vorbasse opnåede en 3. plads.

Vorbasse 2 er i række B1 pulje 3: Puljen er færdigspillet og Vorbasse opnåede en 2. plads.

Vorbasse 3 er i række C1 pulje 1: Puljen er færdigspillet og Vorbasse opnåede en 2. plads.

 

Det er kun nummer et i puljerne der rykker op, så det blev hverken til op- eller nedrykning for vores hold i år. Næste års holdturnering starter omkring 1. maj 2019, men vi holder bestemt ikke pause. Vi spiller hver onsdag og fredag på banerne ved Drivvejen 5. Du er velkommen til at komme forbi til et spil krocket, for at se om det er noget for dig. 

Hold danmarksmester i 2017.

Vorbasse 4, bestående af Paula Andersen, Søren Tanghus, Annie Birkelund og Tonny Andersen vandt søndag den 17. september krocket danmarksmesterskab for hold i række C2 i Vildbjerg.

Holdturneringen 2017.

Sommerens krocket holdturnering er overstået. Vorbasse krocket og petanque havde 4 hold med i denne turnering, hvor der spilles en udebanekamp og en hjemmebanekamp mod hver af de øvrige hold. Et hold består af 2 par, og der spilles i alt 4 kampe på en kampdag.

Vorbasse 1 deltog i mesterrække 2 pulje 2, og endte på en 5. plads efter 10 kampdage og 19 vundne kampe. Dette var en meget tæt pulje hvor vinderen af puljen vandt 22 kampe.

Vorbasse 2 deltog i mesterrække 2 pulje 3, og opnåede efter 10 kampdage en 3. plads med 22 vundne kampe. Det var kun 3 vundne kampe mindre end puljens nummer 1.

Vorbasse 3 deltog i række B1 pulje 1. Her blev det også til en 3. plads ud af puljens 6 hold. Der var også her 10 kampdage, som resulterede i 23 vundne kampe. Puljevinderen endte på 29 vundne kampe.

Vorbasse 4, bestående af Tonny Andersen, Annie Birkelund, Paula Andersen, Søren Tanghus og reserve Knud Thomsen, deltog i række C2 pulje 1. Her var der kun 3 C2 hold, men da man havde 9 hold i række C1, valgte DGI at lave en række C1 med 6 hold og en blandet række C1/C2 med 6 hold. Cirka halvvejs i kampprogrammet blev det ene C1 hold nød til at trække sig, så derfor er der kun 8 kampdage i denne gruppe. Blandt de 5 hold skulle der findes to vindere, en vinder fra C2 og en fra C1. Som bedste C2 hold er Vorbasse 4 gået direkte videre til DM som spilles i september i Vildbjerg. Vorbasse 4 blev kun overgået af det vindende C1 hold, og forskellen var så lille, at den kun kan ses på point i indbyrdes kampe. Begge hold endte på 20 vundne kampe og 84 point. Vorbasse 4 rykke op i C1 til næste års holdturnering, en C1 de jo allerede kender lidt til.

Endnu en pokal til Vorbasse Krocketklub 2014.

Vorbasse Krocket Klub har haft en rigtig god sæson i DGI-turneringen. Klubbens førstehold i M1 blev nummer 4, A1 vandt deres pulje, B1 og C1 sluttede begge på en andenplads.

Det blev til endnu en vinder for Vorbasse Krocket Klub, da klubbens A1 hold, som en af turneringens puljevinderne deltog i amtsmesterskabet i Næsbjerg.
Spillerne på holdet var Poul Erik Vejgård, Niels Thisgaard, Knud Sørensen, og Jens Andersen, og de kan nu se frem til at deltage i landsmesterskabet, som afvikles den 20-21 september i Vildbjerg.

Igen et godt år for krocket i 2013.

2013 er det første år hvor Vorbasse Krocket & Petanque Klub har et hold i mesterrække 1.

Holdet var i turnering med Sædding Guldager, Ansager, Grindsted, og Tistrup. Sædding Guldager blev fortjent vinder af puljen, mens de øvrige hold var meget jævnbyrdige, og for dem var intet afgjort inden sidste runde, hvor det lykkedes Vorbasse at erobre andenpladsen. Det må siges at være et flot resultat det første år i den nye række.

A1 og B1 sluttede begge på en andenplads i deres puljer, mens C-holdt blev vinder i deres pulje. Da finalekampene om amtsmesterskabet blev spillet rakte det desværre ikke til mere end en andenplads.

Men alt i alt igen et godt år for klubben, der som beskrevet under par-turneringen og have et vinderpar der.

Hold turneringen 2012.

God sæson for Vorbasse Krocket

Klubben har 2012 haft fire hold med i DGI-turneringen, og de har alle klaret sig rigtig godt.

Mesterrække 2 blev vinder af deres pulje og sluttede med en pæn mved amts- mesterskabet. Billede  er fra 2011, da holdet blev amtsmestre. Foruden de fire fra sidste år, fik holdet i 2012 hjælp af Knud Sørensen, Billund, som 5 mand på holdet.

A1 sluttede på en andenplads i deres pulje. 

B2 vandt også deres pulje og blev også vinder ved amtsmesterskabet, hvorefter de deltog i landsmesterskabet i Vildbjerg. Desvære lykkes det ikke for dem, at blive landsmetre, men sluttede med en pæn placering.

C2 sluttede på en andenplads, som også var meget tilfedsstillende. De stod lige med vinderne i 20-ere, men måtte på grund af 3 sølle manglende point nøjes med andenpladsen.

Endelig havde klubben en vinder i enkeltmands turneringen, og det var Birger Enevoldsen, som her hjembragte en pokal til klubben.

Som de fremgår af ovenstående rykker klubens førstehold næste år op i mesterrække 1, og B2 rykker op i B1.

A1 vandt holdturneringen

Vorbasse Krocket Klub´s A1 hold har vundet finalen i DGI turneringen for hold, og er dermed blevet regionsmestre.

Det er første gang klubben vinder en pokal i holdturneringen, efter at have deltaget i turneringen i 10 år, så den er naturligvis meget velkommen. 

Holdet er fra venste, Egon Hansen, Ejvind Bech, Jens Anker Pedersen og Kristian Johansen, og de har ved at vinde regionsmesterskabet kvalificeret sig til at deltage i landturneringen, der afvikles i dagene den 25.-26. september 2010 i Vildbjerg.

Klubben er efterhånden ved at komme godt med i diverse turneringer. Sidste år havde klubbens medlemmer den glæde, at Niels Tisgaard og Peter Lauersen vandt parturnerigen, og i år blev det til to andenpladser og en tredieplas i finalen i den samme turnering, og dertil er nu kommet et vinderhold i holdturneringen.

Holdturnering 2010.

Vorbasse Krocket & Petanque Klub har i år tilmeldt fire hold til DGIs amtsturnering, og de fire hold er optaget i A1 - A2 - B2 - C2.

A1 - pulje 4: Bramming 1, Næsbjerg 2, Esbjerg 1, Outrup UB 5, Vorbasse 1, Alslev 1.

Hold A1: Kristian Johansen, Jens Anker Pedersen, Egon Hansen og Ejvind Beck.

 

A2 - pulje 4: Glejbjerg 1, Vorbasse 2, Billum IF 3, Starup IF 1, SGI 3, Varde 3.

Hold A2: Jørgen Laursen, Jens Andersen, Niels Tisgaard og Henry Pallesen.

 

B2 - pulje 4: Stenderup 3, Forum 2, Grimstrup 1, Nordenskov UIF 5, Vorbasse 3, Bramming 4.

Hold B2: Poul Jensen, Kaj Fyhn, Gunhild Skovbjerg og Christian Poulsen.

 

C2 - pulje 4: Vorbasse 4, Glejbjerg 3, Nordenskov UIF 8, Starup IF 4, Lintrup U 1.

Hold C2: Birgit Koch, Poula Andersen, Annie Pedersen, Leif Olesen, Ingrid Beck og Birger Enevoldsen.

Holdturnering 2009.

Vorbasse Krocket & Petanque Klub har i 2009 tre hold med i DGI turneringen, og efter at DGI´s krocketudvalg har tilrettelagt  den nye turneringsplan, fordeler de tre lokale hold sig  med et hold i M2 - A2 - og B2.

M2 - pulje 4: Outrup GUB 3, Vorbasse 1, Varde 2, Årre BK 1, Nordenskov UIF 1 og Næsbjerg 1.

M2 hold: Jens Anker Pedersen, Kristian H. Johansen, Ejvind Beck, Egon Hansen.

 

A2 - pulje 2: Endrup 1, Vorbasse 2, Stenderup 2, Vilslev 2, Glejbjerg 1 og Askov/Vejen 1.

A2 hold: Poul Erik Vejgaard, Martin Pedersen, Niels Tisgaard og Henry Pallesen.

B2 - pulje 4: Grindsted 5, Varde 6, Vesterhede 4, Tistrup 8, Ølgod 10 og Vorbasse 3.

B2 hold: Jens Andersen, Jørgen Laursen, Poul Jensen, Christian Poulsen og Res: Gunhild Jensen.

 

M2 og B2 spiller på mandage, mens A2 spiller tirsdage, og alle kampe starter kl. 18.30

Der vil også i klubhuset være opslag over alle kampene, og hvornår de spilles.

DGIs krocketudvalg har tilrettelagt den kommende holdturnering således, at kampene skal spilles i ugerne 19-20-21-22-  24-25-26-27-  og 31-32.

Holdturnering 2008.

I  2008 havde klubben tre hold med i turneringen. De spillede i A1-A2 og B2.

A1 2008: Jens Anker Pedersen, Kristian Johansen, Egon Hansen, Ejvind Bech og Res: Jens Andersen.

A2 2008: Martin Pedersen, Henry Pallesen, Poul Erik Vejgaard, Niels Tisgaard og Res: Peter Lauersen.

B2 2008: Jørgen Laursen, Jens Andersen, Poul Jensen, Christian Poulsen og Res: Gunhild Skovbjerg.

A1 sluttede turnering som nummer 3 i puljen,  A2 blev puljevindere, og B2 blev nummer fire i deres pulje. Alt i alt en god turnering for klubben, hvor der blev spillet nogle spændende kampe.