50.000 reflekser på vej til Sydtrafiks kunder

Den mørke tid gør det sværere at se personer ved et stoppested. Derfor uddeler Sydtrafik fra 25. oktober reflekser til sine kunder. Buschaufføren får på den måde nemmere øje på ventende kunder og kan i god tid stoppe bussen.

50.000 reflekser skal deles ud til Sydtrafiks kunder. Reflekser, som kan ”slås” på armen, en såkaldt slapwrap, gør passagererne mere synlige ved stoppestederne.

”Vi havde succes med at uddele reflekser i januar, fordi reflekserne gjorde arbejdet nemmere for chaufførerne. Både kunder og chauffører var glade for kampagnen,” siger Jette Lauridsen, afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik.

”Kunderne undgår ganske enkelt at blive overset ved stoppestedet, hvis de vinker med armen, og i den mørke tid kræver det en refleks for at blive set.”

Højere sikkerhed med refleks
Reflekser forbedrer generelt trafiksikkerheden for gående. Derfor uddeler mange organisationer reflekser i den mørke tid. Sydtrafik har dog også en anden god grund til, at kunderne modtager en refleks, når de stiger ind i busserne.

”En chauffør, som på god afstand kan se, at han skal stoppe ved stoppestedet, kan bremse roligt op, så passagererne i bussen ikke bliver udsat for en hård opbremsning,” siger Jette Lauridsen:

”Det er rarere for passagererne, men det giver også mere miljøvenlig kørsel.”

Chaufførens bøn: Giv tegn
Den anden fordel er, at passagererne minimerer de situationer, hvor chaufføren ikke får øje på dem og kører forbi stoppestedet uden at stoppe. Derfor bør man altid give tegn.

”Kigger en person ned i sin smartphone eller går væk fra stoppestedet, så aner chaufføren ikke om vedkommende vil med, står i læ for vejret eller venter på en anden bus. Derfor er det vigtigt, at give tydeligt tegn til chaufføren, når du skal med bussen,” siger Jette Lauridsen.

Fakta om kampagnen
Sydtrafik uddeler 50.000 reflekser i busserne fra onsdag den 25. oktober 2017. De er af typen slapwraps, som kan sættes på både ben og arme. Sydtrafik ønsker også at skabe opmærksomhed om at give tegn til chaufføren. Reflekserne deles ud af chaufførerne, så længe lager haves.

Fakta om reflekserne
Reflekserne kan ses på 140 meters afstand, som Rådet for Sikker Trafik anbefaler. Ifølge sikkertrafik.dk reduceres en fodgængers risiko for at komme til skade i en ulykke i mørke med cirka 85 procent ved at bruge reflekser. Torsdag den 26. oktober er officielt årets refleksdag, og den støtter Sydtrafik med uddelingen af reflekser.

Kontakt for flere oplysninger
Jette Lauridsen, afdelingschef for Kunde og Marked, jla@sydtrafik.dk eller 23 72 02 50