Byggeri af 14 almene boliger i 2021

Billund kommunes økonomiudvalg skal den 19. maj drøfte forslag til offentlig støtte til 14 almene boliger på Skjoldbjergvej/Tårngade.
Billund Boligforening, Bovia, Vorbasse Lokalråd og en arbejdsgruppe fra Vorbasse har sammen med arkitektfirmaet Loop Architects udarbejdet et projekt med 14 almene lejeboliger omkring et torv. Boligerne er i to plan med intern trappe. Der arbejdes med 7 boliger på 115 kvm og 7 boliger på 100 kvm.

Det fremgår af kommunens sagsfremstilling, at projektets placering passer ind i kommunens retningslinjer for støtte til alment nybyggeri samtidig med, at det opfylder ønsket om byfornyelse og udnyttelse af bynært areal. Endvidere giver projektet Vorbasse by en større variation af lejeboliger.
Projektet kræver, at nedslidte bygninger nedrives og med opførelse af nye kvalitetsboliger medvirker projektet til at forskønne en meget central del af Vorbasse.

Såfremt Billund Byråd beslutter at godkende byggeri af 14 almene boliger i Vorbasse, skal arbejdet med en lokalplan for området Skjoldbjergvej/Tårngade igangsættes. Dette arbejde vil tage et års tid.

Se projektet her og projektbeskrivelse her