Del med verdens fattigste kvinder

Søndag d. 13. marts 2016 vil Vorbasse / Skjoldbjerg sogne gerne sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle i sognet får mulighed for at give verdens fattigste kvinder en håndsrækning.
Dele-filosofien har vundet frem de seneste år. Ideen i deleøkonomien er at udnytte vores egne - og hinandens - ressourcer på en gensidigt fordelagtig måde.
Tankegangen at ’dele med den fattige’ er meget ældre og står som en helt central grundpille i både kristendommen og vores kultur. Vi finder den i de bibelske historier og i den gamle høstsang: ’Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt.’
Derfor er overskriften for årets sogneindsamling: ”Del med verdens fattigste kvinder”.
”Hvis vi vil se virkelig udvikling her i verden, skal vi investere i kvinderne”, siger Desmond Tutu, tidligere ærkebiskop i Sydafrika.
Både Verdensbanken og FN giver ham ret:
•    Hvis kvinder får egen indtægt, stiger hele familiens uddannelses- og sundhedsniveau
•    Hvis kvinder får ret til at eje jord og optage lån på lige fod med mænd, vil landbruget i udviklingslande kunne producere 20-30 procent mere
•    Hvis kvinder får en uddannelse, har deres børn dobbelt så gode chancer for at overleve
•    Hvis flere børn overlever, vælger mange kvinder og familier at få færre børn.
Vi er med i Sogneindsamlingen, fordi det altid er en god og hyggelig dag, hvor vi, på tværs af generationer deler vores søndag med mennesker, der virkelig har brug for hjælp. Vi hygger os både med turen med indsamlingsbøssen og efter indsamlingen i sparekassen med en let frokost.

Når vi hjælper en kvinde, hjælper vi hele hendes familie, så vi synes, det giver rigtig god mening at samle ind til kvinderne.
Meld dig som indsamler hos Anna Lise Andersen på tlf. 21434588 eller på mail: ral-chysler@hotmail.com allerede nu og del din søndag med verdens fattigste kvinder.
Det nytter! Ved sidste års Sogneindsamling nåede Vorbasse / Skjoldbjerg et indsamlingsresultat på 16000 kroner.
På landsplan blev der samlet 14 mio. kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande.

Fire kække indsamlingsfyre