Ny leder på Frihavnen

Ny leder på ”Frihavnen”

Kommunens ændrede organisation og bemanding af lederstillingerne på plejehjemmene i Billund Kommune er nu på plads. I Vorbasse er Rigmor Allerslev blevet leder på Frihavnen. Trods en travl hverdag, gav Rigmor sig god tid til en snak, hvor hun fortalte om sin baggrund og om sine tanker om Frihavnen. Stillingerne har alle været opslåede og Frihavnen har fået en leder, der har valgt stedet. Hun søgte stillingen på Frihavnen, fordi hun gennem sit arbejde har oplevet, stedet har meget at byde på. Personalet har mange gode kompetencer og samarbejdet med de frivillige, som er med i ”Frihavnens venner”, er helt unikt og er med til at give borgerne på Frihavnen mange gode oplevelser. Rigmor kommer fra en stilling som teamleder i sygeplejen. Hun har 10 års ledererfaring samt diplomuddannelse i ledelse. Hun er både uddannet bogholder og sygeplejerske, så den faglige baggrund, kombineret med ledelsesuddannelsen, giver hende gode forudsætninger til stillingen. Med den ændrede organisation af plejehjemmene følger bl.a. decentral ledelse. Det betyder det enkelte plejehjem vurderer hvordan og hvorledes pengene i budgettet bedst kan bruges for at opfylde de behov, borgerne har på det enkelte plejehjem.

Trivsel er forudsætningen, for at arbejdet lykkes. Hvis medarbejderne trives gør beboerne det også – og omvendt. Det er vigtigt for Rigmor som leder at have kendskab til de borgere, der enten bor på Frihavnen eller får hjælp i egen bolig. Derfor er hun på runde, hvor hun besøger både beboerne på Frihavnen og dem, der får hjælp i egen bolig.

Rigmor Allerslev kommer fra Ølgod. Hun er gift, har fire piger og et barnebarn. I fritiden dyrker hun gymnastik, passer hus og have og nyder at tage til sommerhuset i Blåvand for at komme væk fra hverdagen og slappe af.

Kerneopgaven skal hele tiden være i fokus. Den enkelte borger skal kunne få den hjælp, der er nødvendigt, for at borgeren kan leve et så selvstændigt liv, som muligt. Et bidrag til dette er indførelsen af klippekort, hvor den enkelte borger selv råder over en halv times hjælp om ugen. Om tiden bruges på snak, indkøb, ekstra rengøring eller noget helt fjerde, bestemmer den enkelte selv. Der kan f.eks. også samles op til 6 klip sammen, så man kan få hjælp under et 3 timers besøg hos familie eller venner.

Det er vigtigt for Rigmor, at borgere, som af forskellige årsager ikke længere kan klare tilværelsen uden hjælp, stadig kan leve en værdig tilværelse og fortsat føle sig som deltagere i det samfund, de har været en del af i en menneskealder. Det er væsentlig stadig at føle, man er en del af samfundet og ikke skubbet ud og placeret i en gruppe, der er til overs og en byrde. Plejehjemmet skal på alle områder være et sted, der gennem måden at tænke og arbejde på, giver både sine beboere og borgere, der modtager hjælp i egen bolig, en værdig tilværelse – også der, det for de flestes vedkommende, er det sidste kortere eller længere kapitel i en livshistorie.