Søsætning af Labri og åbning af udstilling om byens histore

Søsætning af det gode skib korvetten Labri fandt sted påskelørdag formiddag med afgang fra Æ Gåedhus, som med kanonlaug forrest og herefter Storadmiralen foran korvetbærerlauget, der bar Labri på deres brede skuldre og blev fulgt til Krigshavnen af en stor flok af byens borgere.
Undervejs blev der gjort holdt ved SuperBrugsen. Her bød Storadmiralen den nye uddeler velkommen til byen og fortalte, at han, Storadmiralen og uddeleren har indgået en livslang kontrakt om, at der her ved vaskehallen hvert år påskelørdag vil blive serveret en Korvetsnaps til Storadmiralen og Korvetbærerlauget, lige som det også skete i dag.
Herefter gik turen videre til Krigshavnen, hvor sangen Udkantsdanmark fra 2012 blev afsunget. Så var det tid at søsætte Labri og Lars Okholm gik i søen og modtog korvetten. Søsætningen skete under kanonsalut. Storadmiralen ønskede Labri god tur med dette vers:
Stå så til søs, du gode skiv,
og hold dig oven vande.
Hold kursen, men forbliv dog her, bliv
fjernt fra fremmede strande.
Beskærm vor by, beskyt vor havn
og værn os imod fjender.
Pas på enhver i vor fødestavn
og alle Krigshavnens ænder

Nu kunne nationalsangen afsynges og det var tydeligt at høre, at der i år var gode sangkræfter til stede. Der blev råbt hurra for Labri og grundejerforeningen var vært ved lidt godt til halsen til både børn og voksne.
Herefter bød Brian Madsen velkommen til indvielse af udstillingen om Vorbasses historie og takkede Jeremy Watts, Jørgen Møller og Mette Voldmester for det store og flotte arbejde med formidlingen af historien på plancher i madpakkehuset og ved huset ved kirken.
Jeremy Watts fortalte om arbejdet med formidlingen af byens historie i byens første informationshus. Historien går 5000 år tilbage til den første landsby. Til formidlingen er der lavet to traveture, hvor der undervejs er markører, der fortæller historien. Jeremy nævnte, at der har været kvalificeret hjælp udefra fra bl.a. Steen Hvas, Vejle Museum, Kongernes Jelling, Sydjyske Museum og Nationalmuseet.
Den økonomiske støtte er givet af Vorbasse Fonden ad flere omgange, Landdistriktsmidlerne i Billund kommune og Nordea Fonden.
Næste projekt som historiegruppen under Den Dynamiske Landsby kan se frem til er udgravningen ved helligkilden. Det sker i juni måned. Her er det Billund Museum og landskabsarkitektfirmaet Schönherr, der skal stå for arbejdet.
Klipning af snoren indtil udstillingen blev klaret af Mette Voldmester, ikke med en guldsaks, men dog med en gul saks.
Det er et stort ønske, at alle vil være med til at passe rigtig godt huset og udstillingen.