Vejen til og arbejdet på Christiansborg - folketingsmedlem Anni Matthiesen

Et uddrag af eftermiddagens fortælling.
Anni Matthiesen fra Kroager og medlem af folketinget for Venstre var indbudt til nytårstræf i Vorbasse Seniorer mandag den 10. januar 2022. Seniorerne havde inviteret Høreforeningen til at være med til nytårstræffet. Salen på Vorbasse Kro var derfor pænt besøgt af ca. 60 tilhørere. Hørerforeningen havde sørget for et godt mikrofonanlæg og to skrivetolke.
Anni Matthiesen var en rigtig god fortæller og startede helt med begyndelsen. Hun blev født i 1964.  De var fire søskende. Forældrene havde et frilandsgartneri, som egentlig startede som et hønseri. Ejendommen lå ved Fåborg tæt på Agerbæk. Faderen var en rigtig opfindertype, som desværre kun blev 50 år. Herefter drev moderen forretning videre men ændrede den til at være en blomsterbutik. Anni og hendes søskende var vant til at hjælpe til og Anni er sikker på at det herigennem gav hende følelsen af at betyde noget og være til nytte. Hvilket Anni synes, vi i dag forsømmer at give nutidens børn en følelse af.
Anni gik i Årre skole. Dvs de cyklede til Fåborg og tog skolebussen til Årre. Det gav en god ballast at gå på Årre skole, hvor alle elever kendte hinanden. De kendte kammeraternes søskende og deres forældre. Det giver en god samhørighed. Efter 7.kl. kom Anni i Agerbæk skole og blev senere student fra Grindsted Gymnasium.
Anni Matthiesen har hele sit liv været et foreningsmenneske. Som 12 årig blev hun uddannet som gymnastikleder. Siden var hun med til at starte volleyball til Stenderup-Kroager. Hun arbejdede i sin fritid for at skrabe penge ind til en minihal i Stenderup. Den vi i dag kender som Teglgårdshallen. Det tog dem 7 år at samle penge nok. Anni husker forsamlingen på, at man ikke skal tælle arbejdstimer i den slags projekter, men glæde sig over resultatet.
Når der er unge på rundvisning på Christiansborg, er der ofte nogen, der spørger, hvordan bliver man politiker. Til det siger Anni, at det gør man ved at være en god foreningsleder.
Efter et sabbatår, dels som stuepige på Ribe Kærgård Landbrugsskole og fabriksansat på en møbelfabrik i Agerbæk, tog Anni en et årig HH og fik derefter læreplads på Grindsted Rådhus, hvor hun arbejdede i 16 år i bl.a skoleforvaltningen.  
Anni blev opstillet til folketinget første gang i 2007, men manglede få stemmer i at komme ind. Det kom hun så ved valget i 2011. Anni fortæller at man ikke kan vinde et valg i de tre uger en valgkamp finder sted. Det er arbejdet mellem valgene, der skal sikre en plads på tinget. Der skal besøges virksomheder og uddannelsessteder. Der skal tales med og lyttes til mange mennesker året rundt. Anni har oprettet netværksgruppe med landmænd, kvinder, der arbejder på skoler og i børnehaver m.m., folk fra turistsektoren   osv.
Anni Matthiesen bor i den kreds, hun er opstillet og valgt. Det synes hun er vigtigt. Anni er repræsenteret i 8 udvalg i folketinget og de tre af udvalgene har hun været medlem i alle årene.
Anni Matthiesen synes, at der er kommet mere ro i folketingsgruppen og at Stephanie Lose gør et godt stykke arbejde som næstformand i partiet. Der er ingen fra regeringspartiet Anni ikke kan tale med og gerne tager kontakt til, når hun har behov for flere oplysninger.
Journalisterne skal man lære at omgås. Mange af dem går efter en udtalelse, de kan bygge en hurtig historie på. Der er uddelt 200 pressekort til journalister, hvilket vil sige de kan færdes på Christiansborg døgnet rundt og alle dage.
Arbejdet som folketingsmedlem består også af at tage på ture i Danmark og i udlandet. Hvis der altså ikke lige var corona. I forbindelse med ferier o.l. tager Anni i praktik hos en landmand eller i Cafe Jydepotten eller andre steder. Hun inviterer også gerne partifæller til Jylland, så de kan se sagerne med egne øjne. Der er også ofte skoleklasser på besøg på Christiansborg. Tilslut nævnte Anni, at hun nyder når Dronning inviterer til middag og bal på slottet. Anni har i øvrigt fået tildelt ridderkorset.
Efter foredraget var der kaffe og kage og senere mange gode spørgsmål til Anni Matthiesen
Eftermiddagen sluttede med suppe og tarteletter.