Du kan selv oprette dig som låner!

Billund Bibliotekerne har givet mulighed for, at man selv kan oprette sig som låner. Gå ind på Billund Bibliotekernes hjemmeside og klik på 'Login' og klik på 'Opret bruger' så får du følgende tekst:
Ny bruger - NemID
Her kan du oprette dig som bruger ved biblioteket.
For at oprette dig, skal du bruge dit NemID, og du skal være: fyldt 18 år og godkende at have læst og accepteret bibliotekets reglement og takster.
Du kan selvfølgelig stadig oprette dig som bruger ved personlig henvendelse på Vorbasse Bibliotek. Frivillige vil gerne hjælpe dig. Kom mandag mellem kl. 9.30-11.30 eller 15.00-17.00 og torsdag kl.9.30-11.30 eller 15.00-17.00.

Selv om du måske ikke bor i Billund kommune kan oprette dig selv som låner og blive bruger af Vorbasse Bibliotek. 

Kreative lørdage for børn fra 9 år og deres forældre

Den dynamiske landsby inviterer til aktiviteter på biblioteket flg. lørdage i efteråret 2017 for børn og forældre.
Fælles for de tre arrangementer er, at de foregår på Vorbasse Bibliotek i tidsrummet 10-12. Det er gratis at deltage, men vi vil gerne at man melder sig til på forhånd ad hensyn til materialer, saftevand og kaffe. Arrangementerne henvender sig til alle og det kan være en god ide, at deltage som familie, da aktiviteterne lægger op til fælles leg. Tilmelding kan ske til Kristian Ibsen på mail naturfaglig@hotmail.com eller via sms til 20810682. Som altid er man velkommen selv om man ikke har meldt sig til på forhånd.

 

Lørdag den 7. oktober:
Kuglebane, Vi fylder biblioteket op med byggematerialer og glaskugler og så skal vi bygge kuglebaner. Der bliver  rig mulighed for at eksperimenterer og lave sin helt egen version af verdens sejeste kuglebane. Kom og vær med.
Lørdag den 21. oktober:
LEGO Derby, Vi skal afholde Vorbasse LEGO Derby 2017 og have kåret byens hurtigste, sejeste, flotteste og mest tossede LEGO racerbil. Kom og byg din egen racerbil og kør mod de andre på vores 7. meter lange racerbane. Det bliver et par timer med fuld fart på og voksne må gerne være med.
Lørdag den 4. november:
Art Machines, Vi gentager sidste års succes og skal igen bygge og eksperimenterer med de uforudsigelige art machines.

 

 

Festlig indvielse af et moderniseret bibliotek

Så er biblioteket igen klar til at modtage lånere og brugere af lokalet. Det er blevet så fantastik flot. Biblioteks- og borgerservicechef Ole Bisbjerg bød velkommen til de mange gæster, der var mødt frem dels til afsløring af Den Dynamiske Landsbys historiske frise og dels til indvielse af en moderniseret bibliotek. Formand for børn og kultur i Billund kommune, Klara Lyskjær Noer ønskede Vorbasse tillykke med det moderniserede bibliotek. "I har gjort det igen Vorbasse - tak for jeres indsats". Ole Bisbjerg glædede sig over, at han endnu en gang fik mulighed for at indvi et bibliotek i Vorbasse. Også Ole Bisbjerg rettede en tak til de frivillige og bibliotekets personale, som har knoklet for at få alt færdig til den sidste torsdag i januar, hvor biblioteket har været lukket i 2 måneder. 

Endelig var der tid til, at Elin Watts fra moderniseringsudvalget kunne klippe snoren til biblioteket.

Det var endnu en festlig dag i fritidscentret, hvor personalet sørgede for lækre pindemadder og i øvrigt altid er parat til at give et nap med, når der skal ske noget ekstra.

Biblioteket har fået nogle helt fantastiske rammer, fordi politikerne i Billund byråd har villet give Vorbasse Bibliotek denne "ansigtsløftning". Det er meget værdifuldt for biblioteket, at blive mere synlig i fritidscentret og lokalet er blevet meget mere indbydende.

Fritidscentrets støtteforening har netop meddelt frivilliggruppen, at de vil give 15.000 kr. til indkøb af materialer til "Det kreative hjørne", som er en nyindretning i biblioteket. Det vil komme både børnefamilier, som bruger biblioteket og børnehaven Andedammen til gode.

Udover det kreative hjørne er det nyt med en lille scene til børnenes teaterlege og et "hængeud"-hjørne til de unge.

Biblioteket gøres klar til genindvielse den 28. januar kl. 16

Bibliotekarer, bibliotekets servicemedarbejder og en flot frivillige er mandag den 18. januar gået i gang med at hente inventar og bøger tilbage til biblioteket, så det kan blive klar til lånerne fra torsdag den 28. januar, hvor indvielse finder sted. 

Vorbassse Biblioteket bliver moderniseret.

Bibliotekarer, indretningsarkitekt og en gruppe af bibliotekets frivillige har sammen fundet frem til, hvordan Vorbasse bibliotek skal se ud i fremtiden. Billund kommune har bevilget pengene til moderniseringen her i 2015. Biblioteket pakkes derfor ned i uge 49 og alle bøger, der lånes inden kan beholdes til midt i februar måned. Moderniseringen vil stå på i december og januar måned.

Skriveværksted - lær af skrive erindringer, lokalhistorie osv.

Smag på litteraturen” inviterer til skriveværkstedsforløb med fokus på lokalhistorie.
Skriveværkstedet finder sted i Vorbasse Fritidscenter. Journalist og forfatter Anette Jorsal vil give dig gode råd, teknikker og værktøjer til at skrive den gode historie.
Hvis du har lyst til at deltage, skal du tilmelde dig og i alt deltage tre gange.
Skriveværkstedet finder sted over tre aftener fra kl. 19.30 til 21.30 på følgende dage: 18. januar, 25. januar og 8. februar 2016.
 
18. januar 2016: Introduktion til at skrive
 
Skal jeg skrive i jeg-form? Skal jeg skrive som iagttageren? Eller er jeg den neutrale? Hvor skal jeg hente min research? Hvilke sanser skal jeg bruge? Hvad virker sprogligt?
Det er mange overvejelser, før man begynder at skrive. Vi prøver at indsnævre din metode gennem øvelser og eksempler. 
25. januar 2016: Mit projekt
 
Denne aften forbereder vi dig til at skrive din historie. Vi begynder med bagsiden, hvorefter du vil få værktøjer til at arbejde videre herfra -  fra synopsis til tekst.
 
8. februar 2016: Min tekst
 
Den sidste aften handler om, hvordan du kommer i mål? Her vil der også være mulighed for individuel vejledning.
 
 
Skal jeg tilmelde mig?
Det er gratis at deltage. Tilmelding er dog nødvendig, da der kun er 15 pladser.
 
Du kan tilmelde dig her

Bogsalg den 3. december

Der er blevet solgt rigtig mange af de kasserede bøger fra Vorbasse Bibliotek. I alt var der 6.300 kr. i kassen, som kan bidrage til et kreativt hjørne i det nye bibliotek. Tak til alle der, købte bøger hos bibliotekets frivillige.

Forfatteraften med Karin Hede

Kriminalforfatter og journalist Karin Hede besøgte Vorbasse Fritidscenter som den sidste af tre forfattere i projektet "Smag på litteraturen". Karin Hede har sammen med sin kollega Martin Bavngaard skrevet bogen Vildspor. Efterfølgende har Karin Hede været alene om at skrive Bunkeren og Underliv. Karin Hede fortalte om sine inspirationskilder og sine genvordigheder undervejs i skriveriet. Hun fortalte om, hvordan virkeligheden i den kriminelle verden desværre fuldstændig kan overhale fantasien. Via sit arbejde som journalist ser hun ofte livet fra de "skæve" eksistenser side og kan berette, at mange gange oprulles et liv i retsalen, som vi slet ikke kan forestille os finder sted. Næste del af projekt "Smag på litteraturen" er et skriveværksted i januar og februar.

Forfatteren Jesper Wung-Sung

Et ret stort forfatterskab til børn, unge og voksne. Romaner og noveller næsten alle med sport, især fodbold, som rammen om fortællingen. En af romanerne er "To ryk og en aflevering". Denne bog blev også filmatiseret. Jesper Wung-Sung siger om sport, at der ikke et spørgsmål om liv eller død. Det er meget vigtigere. Han siger også, at fodbold er meningsløst, men af alt meningsløst er fodbold det vigtigste. Jesper Wung-Sung var et meget interessant bekendtskab og han fik ofte latteren frem hos tilhørerne. Hans forfatterskab kan man godt gå i gang med f.eks. bogen MEN, hvor manddomsprøven er at kravle over buerne på Langelandsbroen. Lån bøger på biblioteket. Jesper Wung-Sungs oldefar er fra Kina og kom til Danmark for mere end 100 år siden. Den familiehistorie vil helt sikkert blive en spændende bogprojekt en gang i fremtiden.

Forfatter Jens Smærup Sørensen

Bibliotekar Birthe Sejersen fra Billund Bibliotekerne bød velkommen til forfatter Jens Smærup Sørensen og til en stor forsamling af bibliotekernes læsere. Jens Smærup Sørensen er den først af tre forfattere, som gæster Vorbasse Bibliotek i forbindelse med "Smag på litteraturen". Jens Smærup Sørensen er valgt for sin bog "Hjertet slår og slår" i genren Lokalhistorie. Forfatteren opfatter dog ikke sig selv som egentlig lokalhistoriker. Denne roman foregår dog på fortællerens hjemegn. Fortælleren er på sin hjemegn, fordi hans far ligger for døden. I romanen får læseren et tilbageblik til fortællerens barndom og ungdom i 1950'erne og 1960'erne i meget patriarkalsk familie. En landbofamilie, hvor det forventes, at sønnen overtager ejendommen. Sådan går det dog ikke og det giver nogle kontroverser mellem far og søn. Lån bogen på biblioteket. Næste forfatteraften er den 3. november med Jesper Wung-Sung. Her er emnet sport.   

Smag på litteraturen

Et læseprojekt, der er støttet af Kulturministeriet og Billund Bibliotekerne. I uge 41 omdeles 3 hæfter med uddrag af spændende bøger, som biblioteket har udvalgt i samarbejde med frivillige fra biblioteket. Hvert hæfte har sit tema: Krimi, sport og lokalhistorie. Biblioteket håber hæfterne vil inspirere Vorbasses borgere til at læse flere bøger og gerne låne dem på biblioteket.

Næste gang nye lånere kan oprettes er den 5. november kl.15-17 på biblioteket. På biblioteket i Billund eller i Magion kan man blive oprettet hver dag.

I løbet af efteråret kommer tre forfattere på Vorbasse Bibliotek:
Jens Smærup Sørensen kommer den 27. oktober kl. 19.30
Jesper Wung-Sung kommer den 3. november kl. 19.30
Karin Hede kommer den 10. november kl. 19.30

Sæt allerede nu kryds i kalenderen for disse spændende aftener.

Projektet indeholder også skriveværksted for alle, der har lyst til at hjælpe til at få overblik og struktur på skrivning af erindringer eller andet.

Datoerne for skriveværkstedet er: 18. januar, 25. januar og 8. februar kl.19.30 i fritidscentret.

Historiske romaner

Der er i 2014 udgivet mange bøger med relation til 1814, 1864 eller 1914.
Her skal blot nævnes nogle få stykker:

Rasmus Glenthøj: 1864 Sønner af de slagne
Benno Blæsild: Krigen på havet 1864
Magne Lund og Preben Strange: Fra Altona til Dybbøl - Midtjyske soldater i krigen 1864.
Tom Buk-Swienty: Kaptajn Dinesen 1-2
Anders Bo Rasmussen: I krig for Lincoln - Dansk blod i Den Amerikanske Borgerkrig.
Inge Adriansen: Øjenvidner 1914-1918 - Sønderjyske soldaters beretninger.


Se Billund Bibliotekernes anbefaling her.

Hvis ikke bøgerne er på Vorbasse Bibliotek, så er det nemt at reservere dem. Vi får reserverede bøger to gange om ugen, mandag og torsdag. De kan afhentes efter kl. 15.30.

Rejsekort til tog og busser, nemID eller spørgsmål om IT

Det er muligt at få hjælp til at bestille et rejsekort. Britta Pedersen er på biblioteket mandage i lige uger fra kl. 9-11 og vil gerne hjælpe. Husk at medbringe sygesikringskort, nemID og dankort. Har man andre IT spørgsmål, vil Britta også forsøge at hjælpe med det.

Frivillige på biblioteket

Se her, hvornår du kan træffe de frivillige på biblioteket .

Nye tidsskrifter og magasiner på Vorbasse Bibliotek

Her i begyndelsen af 2014 sker der nyt på tidsskriftsreolen. Der kommer fem nye tidsskrifter: Bilmagasinet, Computer for alle, Digital foto, National Geographic Danmark og Liv.
Liv er et sundhedsblad, så emnerne biler og sundhed bliver dækket godt ind.
Følgende tidsskrifter udgår: Helse og Motor. Desuden udgår I form, idet den findes i fitnesscentret.

Sikkerhed på bibliotekets søgemaskiner.

Billund kommune har lagt sikkerhedssystem på bibliotekets pc'er, som bruges af lånerne. Man skal nu bruge sit cpr. nr. + bibliotekskode, eller nemID eller få en engangskode ved at indtaste sit mobilnr., hvis man har sin mobiltelefon med sig.

En særlig koncert fra Danmarks Radios P2

En af de koncerter, som har været udloddet på DR´s hjemmeside fandt sted i Vorbasse Fritidscenter søndag d. 25. november. Jeppe Donslund havde vundet koncerten. som han donerede til de mange frivillige i Vorbasse. Messerkvartetten og Danmarks Radio P2 var glade for de mange, der kom og overværede koncerten. De var også imponerede over vores flotte fritidscenter. Flere af publikummerne blev interviewet og optagelserne fra koncerten og interviewene kan høres på P2 mellem kl. 18 og 19 onsdag den 28. november. Messerkvartetten er en strygekvartet bestående af 4 kvinder, der spiller på elektriske strygere. Det var en ny og spændende oplevelse. id

Vorbasse Bibliotek

Biblioteket bliver den 9. september 2011 indviet som Åben Bibliotek. Det sker ved en festlig begivenhed kl. 17.00. Herefter kan alle, der er låner og har en pinkode, lukke sig ind på biblioteket med sit sygesikringsbevis og låne og aflevere bøger og andet materiale. Se pressemeddelelse her.
Vorbasse Bibliotek er en filial af bibliotekerne i Billund kommune. Se bibliotekernes hjemmeside her.
Når Vorbasse Bibliotek bliver Åben Bibliotek vil der være frivillige, som vil hjælpe lånerne med bruge maskinen, der registrerer udlån og afleveringer. Det vil også være de frivillige, som vil sørge for at bringe bøger til Grindsted og hente reserverede bøger og andet materiale. Der vil senere blive oplyst på hvilke tidspunkter de frivillige vil være til stede på biblioteket.Det åbne bibliotek kan benyttes i fritidscentrets åbningstid: mandag-fredag kl. 8.00-21.00, lør-, søn- og helligdage: kl. 9.30-16.30. Fritidscentret er lukket den 23.-26. december og 31. december-1.januar.

Biblioteket indviet som selvbetjeningsbibliotek

Fredag den 9/9 2011 kl. 17 blev biblioteket til et selvbetjeningsbibliotek. Formand for børne- og kulturudvalget Preben Jensen klippede den røde snor og åbnede døren med et sygesikringskort. Der var taler af bibliotekschef Ole Bisbjerg og repræsentant for de frivillige, Inger Donslund. Som det fremgår af billederne blev der tid til både at aflevere bøger og låne samtidig med, at det var en hyggelig festdag på biblioteket, hvor mange fik mulighed for en lille snak. Tekst: id, fotos: J. Møller.