Du kan selv oprette dig som låner!

Billund Bibliotekerne har givet mulighed for, at man selv kan oprette sig som låner. Gå ind på Billund Bibliotekernes hjemmeside og klik på 'Login' og klik på 'Opret bruger' så får du følgende tekst:
Ny bruger - NemID
Her kan du oprette dig som bruger ved biblioteket.
For at oprette dig, skal du bruge dit NemID, og du skal være: fyldt 18 år og godkende at have læst og accepteret bibliotekets reglement og takster.
Du kan selvfølgelig stadig oprette dig som bruger ved personlig henvendelse på Vorbasse Bibliotek. Frivillige vil gerne hjælpe dig. Kom mandag mellem kl. 9.30-11.30 eller 15.00-17.00 og torsdag kl.9.30-11.30 eller 15.00-17.00.

Selv om du måske ikke bor i Billund kommune kan oprette dig selv som låner og blive bruger af Vorbasse Bibliotek. 

Festlig indvielse af et moderniseret bibliotek

Så er biblioteket igen klar til at modtage lånere og brugere af lokalet. Det er blevet så fantastik flot. Biblioteks- og borgerservicechef Ole Bisbjerg bød velkommen til de mange gæster, der var mødt frem dels til afsløring af Den Dynamiske Landsbys historiske frise og dels til indvielse af en moderniseret bibliotek. Formand for børn og kultur i Billund kommune, Klara Lyskjær Noer ønskede Vorbasse tillykke med det moderniserede bibliotek. "I har gjort det igen Vorbasse - tak for jeres indsats". Ole Bisbjerg glædede sig over, at han endnu en gang fik mulighed for at indvi et bibliotek i Vorbasse. Også Ole Bisbjerg rettede en tak til de frivillige og bibliotekets personale, som har knoklet for at få alt færdig til den sidste torsdag i januar, hvor biblioteket har været lukket i 2 måneder. 

Endelig var der tid til, at Elin Watts fra moderniseringsudvalget kunne klippe snoren til biblioteket.

Det var endnu en festlig dag i fritidscentret, hvor personalet sørgede for lækre pindemadder og i øvrigt altid er parat til at give et nap med, når der skal ske noget ekstra.

Biblioteket har fået nogle helt fantastiske rammer, fordi politikerne i Billund byråd har villet give Vorbasse Bibliotek denne "ansigtsløftning". Det er meget værdifuldt for biblioteket, at blive mere synlig i fritidscentret og lokalet er blevet meget mere indbydende.

Fritidscentrets støtteforening har netop meddelt frivilliggruppen, at de vil give 15.000 kr. til indkøb af materialer til "Det kreative hjørne", som er en nyindretning i biblioteket. Det vil komme både børnefamilier, som bruger biblioteket og børnehaven Andedammen til gode.

Udover det kreative hjørne er det nyt med en lille scene til børnenes teaterlege og et "hængeud"-hjørne til de unge.

28. januar 2016

Historiske romaner

Der er i 2014 udgivet mange bøger med relation til 1814, 1864 eller 1914.
Her skal blot nævnes nogle få stykker:

Rasmus Glenthøj: 1864 Sønner af de slagne
Benno Blæsild: Krigen på havet 1864
Magne Lund og Preben Strange: Fra Altona til Dybbøl - Midtjyske soldater i krigen 1864.
Tom Buk-Swienty: Kaptajn Dinesen 1-2
Anders Bo Rasmussen: I krig for Lincoln - Dansk blod i Den Amerikanske Borgerkrig.
Inge Adriansen: Øjenvidner 1914-1918 - Sønderjyske soldaters beretninger.


Se Billund Bibliotekernes anbefaling her.

Hvis ikke bøgerne er på Vorbasse Bibliotek, så er det nemt at reservere dem. Vi får reserverede bøger to gange om ugen, mandag og torsdag. De kan afhentes efter kl. 15.30.

Rejsekort til tog og busser, nemID eller spørgsmål om IT

Det er muligt at få hjælp til at bestille et rejsekort. Britta Pedersen er på biblioteket mandage i lige uger fra kl. 9-11 og vil gerne hjælpe. Husk at medbringe sygesikringskort, nemID og dankort. Har man andre IT spørgsmål, vil Britta også forsøge at hjælpe med det.

Sikkerhed på bibliotekets søgemaskiner.

Billund kommune har lagt sikkerhedssystem på bibliotekets pc'er, som bruges af lånerne. Man skal nu bruge sit cpr. nr. + bibliotekskode, eller nemID eller få en engangskode ved at indtaste sit mobilnr., hvis man har sin mobiltelefon med sig.

Vorbasse Bibliotek

Biblioteket bliver den 9. september 2011 indviet som Åben Bibliotek. Det sker ved en festlig begivenhed kl. 17.00. Herefter kan alle, der er låner og har en pinkode, lukke sig ind på biblioteket med sit sygesikringsbevis og låne og aflevere bøger og andet materiale. Se pressemeddelelse her.
Vorbasse Bibliotek er en filial af bibliotekerne i Billund kommune. Se bibliotekernes hjemmeside her.
Når Vorbasse Bibliotek bliver Åben Bibliotek vil der være frivillige, som vil hjælpe lånerne med bruge maskinen, der registrerer udlån og afleveringer. Det vil også være de frivillige, som vil sørge for at bringe bøger til Grindsted og hente reserverede bøger og andet materiale. Der vil senere blive oplyst på hvilke tidspunkter de frivillige vil være til stede på biblioteket.Det åbne bibliotek kan benyttes i fritidscentrets åbningstid: mandag-fredag kl. 8.00-21.00, lør-, søn- og helligdage: kl. 9.30-16.30. Fritidscentret er lukket den 23.-26. december og 31. december-1.januar.

Biblioteket indviet som selvbetjeningsbibliotek

Fredag den 9/9 2011 kl. 17 blev biblioteket til et selvbetjeningsbibliotek. Formand for børne- og kulturudvalget Preben Jensen klippede den røde snor og åbnede døren med et sygesikringskort. Der var taler af bibliotekschef Ole Bisbjerg og repræsentant for de frivillige, Inger Donslund. Som det fremgår af billederne blev der tid til både at aflevere bøger og låne samtidig med, at det var en hyggelig festdag på biblioteket, hvor mange fik mulighed for en lille snak. Tekst: id, fotos: J. Møller.