Reservering af bøger og andet materiale

Der kan reserveres bøger og andet materiale på Billund Bibliotekernes hjemmeside.
Bøger og andet kommer til Vorbasse Bibliotek mandag og torsdag ca. kl. 12 og sættes op på hylden til reserveringer kl. 15, når de frivillige møder ind.
Selv om du får en sms eller mail om formiddagen, at dit materiale er klar til afhentning, så er det tidligst kl. 15.30 materialet er på reserveringshylden.

Biblioteket følger fritidscentrets åbningstider

Du kan benytte biblioteket fra kl. 6 om morgenen og til kl. 22. I weekender til kl. 17.00

De frivillige på biblioteket vil gerne hjælpe dig med at finde materiale og bestille materiale (bøger, lydbøger, musik og film).

De frivillige er på biblioteket:
Mandag kl. 10.00-11.00 og kl. 15.00-16.00
Torsdag kl. 10.00-11.00 og kl. 15.00-16.00

.

Bibliotekets åbningstider følger fritidscentrets

Hvis mandag og torsdag er en helligdag, vil der ikke være frivillige på biblioteket. I uge 29 er biblioteket helt lukket.

Du kan selv oprette dig som låner!

Billund Bibliotekerne har givet mulighed for, at man selv kan oprette sig som låner. Gå ind på Billund Bibliotekernes hjemmeside og klik på 'Login' og klik på 'Opret bruger' så får du følgende tekst:
Ny bruger - NemID
Her kan du oprette dig som bruger ved biblioteket.
For at oprette dig, skal du bruge dit NemID, og du skal være: fyldt 18 år og godkende at have læst og accepteret bibliotekets reglement og takster.
Du kan selvfølgelig stadig oprette dig som bruger ved personlig henvendelse på Vorbasse Bibliotek. Frivillige vil gerne hjælpe dig. Kom mandag mellem kl. 9.30-11.30 eller 15.00-17.00 og torsdag kl.9.30-11.30 eller 15.00-17.00.

Selv om du måske ikke bor i Billund kommune kan oprette dig selv som låner og blive bruger af Vorbasse Bibliotek. 

Festlig indvielse af et moderniseret bibliotek

Så er biblioteket igen klar til at modtage lånere og brugere af lokalet. Det er blevet så fantastik flot. Biblioteks- og borgerservicechef Ole Bisbjerg bød velkommen til de mange gæster, der var mødt frem dels til afsløring af Den Dynamiske Landsbys historiske frise og dels til indvielse af en moderniseret bibliotek. Formand for børn og kultur i Billund kommune, Klara Lyskjær Noer ønskede Vorbasse tillykke med det moderniserede bibliotek. "I har gjort det igen Vorbasse - tak for jeres indsats". Ole Bisbjerg glædede sig over, at han endnu en gang fik mulighed for at indvi et bibliotek i Vorbasse. Også Ole Bisbjerg rettede en tak til de frivillige og bibliotekets personale, som har knoklet for at få alt færdig til den sidste torsdag i januar, hvor biblioteket har været lukket i 2 måneder. 

Endelig var der tid til, at Elin Watts fra moderniseringsudvalget kunne klippe snoren til biblioteket.

Det var endnu en festlig dag i fritidscentret, hvor personalet sørgede for lækre pindemadder og i øvrigt altid er parat til at give et nap med, når der skal ske noget ekstra.

Biblioteket har fået nogle helt fantastiske rammer, fordi politikerne i Billund byråd har villet give Vorbasse Bibliotek denne "ansigtsløftning". Det er meget værdifuldt for biblioteket, at blive mere synlig i fritidscentret og lokalet er blevet meget mere indbydende.

Fritidscentrets støtteforening har netop meddelt frivilliggruppen, at de vil give 15.000 kr. til indkøb af materialer til "Det kreative hjørne", som er en nyindretning i biblioteket. Det vil komme både børnefamilier, som bruger biblioteket og børnehaven Andedammen til gode.

Udover det kreative hjørne er det nyt med en lille scene til børnenes teaterlege og et "hængeud"-hjørne til de unge.

28. januar 2016

Rejsekort til tog og busser, nemID eller spørgsmål om IT

Det er muligt at få hjælp til at bestille et rejsekort. Britta Pedersen er på biblioteket mandage i lige uger fra kl. 9-11 og vil gerne hjælpe. Husk at medbringe sygesikringskort, nemID og dankort. Har man andre IT spørgsmål, vil Britta også forsøge at hjælpe med det.

Sikkerhed på bibliotekets søgemaskiner.

Billund kommune har lagt sikkerhedssystem på bibliotekets pc'er, som bruges af lånerne. Man skal nu bruge sit cpr. nr. + bibliotekskode, eller nemID eller få en engangskode ved at indtaste sit mobilnr., hvis man har sin mobiltelefon med sig.

Biblioteket indviet som selvbetjeningsbibliotek

Fredag den 9/9 2011 kl. 17 blev biblioteket til et selvbetjeningsbibliotek. Formand for børne- og kulturudvalget Preben Jensen klippede den røde snor og åbnede døren med et sygesikringskort. Der var taler af bibliotekschef Ole Bisbjerg og repræsentant for de frivillige, Inger Donslund. Som det fremgår af billederne blev der tid til både at aflevere bøger og låne samtidig med, at det var en hyggelig festdag på biblioteket, hvor mange fik mulighed for en lille snak. Tekst: id, fotos: J. Møller.