Husene i Østergade og deres beboer gennem tiderne.

Sven Tygesen har over to aftener fortalt om Husene i Østergade og deres beboere gennem tiderne. Der har været stor interesse for fortælleaftenerne.
Hvis du kan bidrage med yderligere historier til Sven Tygesens fortællinger, er du meget velkommen til at sende dine historier til vorbasse@vorbasse.dk Så vil din historie blive lagt her på hjemmesiden sammen med et billede af det hus, du kan fortælle om.

Arkivernes Dag den 9. november 2013

Sammenslutningen af lokalarkiver holder Arkviernes Dag med fremvisning af den lokalhistoriske samling. Ud over at arkivet vises frem kan man også købe kalenderens for 2014 for 50 kr. Der vil også være en særudstilling om "det daglige arbejde. Se invitationen her.

En aften om William Johnsen

En William Johnsen-aften i fritidscentret med udstilling af billeder, værker, film og fortælling. William Johnsen forærede mange af sine værker væk. Hvis du er i besiddelse af et af hans værker, så opfordres du til at tage det med, så det kan blive affotograferet og registreret.

Udstilling om skolerne i Vorbasse sogn

Fra den 25. marts 2013 kan udstillingen om skolerne i Vorbasse sogn ses i fritidscentret. Udstillingen var lokalhistorisk arkivs bidrag til den fælles udstillingen alle kommunens arkiver har haft i Billund Centret. Billederne er fra åbningen af fælles udstillingen og leveret af Jan Gård.

Julemarked 2012

Lokalhistorisk Arkiv var med på julemarkedet i fritidscentret den 2. december.
Mange gæster besøgte standen og der var godt gang i salg af lokalhistoriske bøger. Glimt fra sognets historie 2 af Sven Tygesen var netop udkommet. Lægen og Landsbyen af Jeremy Watts var blevet genoptrykt og Jeremys nyeste bog Død mands Gods kunne også købes.

Ny bog, fotoudstilling og udstilling af gravgods.

Den 15. november kl. 19 i fritidscentret blev en ny bog af Jeremy Watts præsenteret. Bogens titel er: Død mands gods - Vorbasse-drengene. Jeremy fortalte historier fra bogen.

 
 
 

Fortælleaften med forfatteren til GULD OG GRØNNE SKOVE, Jørgen Henneke

Den 20. februar var forfatter Jørgen Henneke, fra Christiansfeld i skolens aula for at og fortælle om 5 års arbejde med bogen GULD OG GRØNNE SKOVE. Bogen har fået fine anmeldelser og handler bl.a. om Høllund Søgård, Fromssejer, Baldersbæk, Utoft, Gyttegård, Skarrildhus, Klelund, Løndal m.fl. Det var en særdeles velbesøgt aften med publikum fra Grindsted, Billund, Hejnsvig, Vandel og selvfølgelig også mange fra Vorbasse. Jørgen Henneke fortalte om en spændende tid for netop egnen her. Om forholdene mellem herskab og tjenestefolk. Om de kæmpe investeringer i tid og penge, som grossererne gjorde. En meget interessant aften. id 

Lokalhistorisk Arkivs kalender for 2012

Arkivleder Jørgen Møller er her fotograferet på årets julemarked i fritidscentret med Lokalhistorisk Arkivs kalender for 2012 .Kalenderen kan fra 6. december købes hos Superbrugsen, Prikken og Guldbageren. Prisen er 50 kr. id, foto: Kr. Johansen

Troldhedebanen - ny transportminister er fra Vorbasse

Der var en gang, der gik jernbane til Vorbasse. Den nye transportminister Henrik Dam Kristensen vil måske arbejde for en motorvej tæt på Vorbasse. Tillykke til Henrik med udnævnelsen. Den 6. september fortalte arkivleder Jørgen Møller om Troldhedebanen, som vi havde fra 1917 til 1968. Læs uddrag af fortælling her. id

Sognetur med Lokalhistorisk Arkiv

Bussen var fyldt til sidste plads. Formand for bestyrelsen for Lokalhistorisk Arkiv, Ruth Tygesen bød velkommen ombord og lovede at eftermiddagens regnvejr nu var sendt øst på, så vi kunne få en god aftenudflugt med fortællinger om sognet og blive klogere på Vorbasses historie.Læs mere om turen.
Tekst:id. Foto: J. Møller.

Flere billeder fra sogneturen

 
 
 

Foto: J. Møller