Vorbasse Svømmeklub

Du har nu fundet frem til Vorbasse svømmeklubs hjemmeside. Vi er en afdeling under Vorbasse KFUM Idrætsforening. Vi har til formål at udbyde svømmeundervisning til alle interesserede - uanset alder, niveau eller behov.

Vi tilbyder en bred vifte af muligheder, hvad enten du er guldfisk eller haj i vandet. Fra babysvømning til pensionister, så er alle velkomne i vores afdeling. Vores trænere er uddannede til at undervise i svømning, og vores dygtige hjælpetrænere er uundværlige i det store stykke arbejde de yder, for at netop vores medlemmer føler sig trygge i vandet. 

Den eneste forudsætning for at blive medlem hos os er, at du kan lide at være i vandet - eller gerne vil blive dus med vandet. Der er forskellige muligheder for vandaktiviteter; svømmeundervisning for alle aldre, børn og voksne, et motionshold, familiesvømning med tid til nærvær, og så er der knald på fitness-holdet, hvor pulsen bliver sat i vejret. Mange benytter sig af vores tilbud, men vi vil også gerne se netop DIG...

Vorbasse KFUM Idrætsforening 2017/2018

Klik på billedet for at læse om de forskellige tilbud!


Tilmeld dig her.

Vorbasse Svømmeklub opdaterer med nyt logo, image og indfører "tørtid"

Vorbasse Svømmeklub er i fuld sving med at gøre klar til næste sæson, og noget af det som Svømmeudvalget har arbejdet med de sidste måneder er en opdatering af Svømmeklubbens logo, identitet, branding og et helt nyt begreb i undervisning på børneholdene -  nemlig Tørtid.

Udvalgsmedlemmerne Trine Nielsen, Marianne Hansen og Dianna Vejgaard var i januar til nytårskur i Herning med Dansk Svømmeunion og til Sport 2017 i Jyske Bank-boxen.

Sådan en dag gav anledning til mange gode idéer og nogle af dem drejede sig om klubbens mere end 30 år gamle traditioner og materialer.

Der blev sat gang i at lede efter en frivillig til at designe logoer og klubbens nuværende materialer. Dianna fortæller:"Vi var så heldige at finde en frivillig på Facebook i et forum for grafikere, som gerne ville bruge noget tid på at hjælpe os med at re-designe vores brand og materialer. Monalisa er oprindelig fra Canada og har selv været svømme som barn, så hun havde et rigtigt godt udgangspunkt for at hjælpe os med at binde det svømmefaglige og det professionelle grafiske sammen." Der kan ses mere af grafikerens arbejde på hendes nye flotte hjemmeside www.mangopapaya.dk

Carina fra svømmeudvalget er begejstret:" Tænk sig at finde en frivillig, som lægger så meget hjerte og sjæl i vores lille klub - det har været helt fantastisk at være med til at opleve og jeg er sikker på at klubben mange år fremover har fundet deres image."

Ud over nyt logo og nye fine diplomer, som i skrivende stund er ved at blive trykt på lidt mere holdbart papir end hvad hjemmeprintere og kopimaskiner kan klare, så er der også et nyt begreb under opsejling, som indføres næste sæon - TØRTID.

Formanden fortæller hvorfor:" Vi har længe gerne villet give mere kvalitet i undervisnignen end bare at have så mange svømmere som muligt gennem vores klub. Ved at udvide undervisningen med et kvarters tørtid før undervisnignen i vand, så håber vi at skabe mere ro omkring holdskifte, opstart og kendskab til både trænere, svømmere og faciliteter og de regler som følger med i en svømmehal."

Desuden fortæller hun:"Vi håber at forældre tager godt i mod vores nye tørtid og ser det som en tid, hvor børnene kan komme roligt i svømmehallen, få bælte på, fortalt træneren om det sjove fra børnehaven, sige pænt god dag til holdkammerater og trænere. Undervisningen har nogle gang for trænere været meget kort tid, hvor der skal svømmes flest baner, så børnene lærer allermest, og så var det ellers bare hurtigt op af vandet og farvel, for næste hold skulle være i vandet samtidig emd at forrige hold slutter. Det vil vi gerne gøre bedre og vi håber vores nye tørtid netop kan hjælpe os i den retning."

Tilmeldingen til næste sæson starter snart, så følg med på vorbasse.dk

Havfruer, livreddere og voksne mænd i våddragter

Det er bare nogle af de ting, som Vorbasse Svømmeklub håber at kunne fylde svømmehallen med i det kommende forår indtil sommerferien starter.

”Vi vil prøve noget nyt år”, fortæller Svømmeklubbens formand Dianna Vejgaard. ”Vores ordinære sæson slutter her i marts måned, og så holder klubbens aktiviteter pause indtil sæsonopstart i september, men i år vil vi prøve at tilbyde små speciale-forløb i foråret efter påsken og frem til sommerferien.”

Dianna fortæller nærmere om Svømmeklubbens tilbud: ”Der er Holdet for babyer, hvor Bente Benné med hendes mangeårige erfaringer og dejlige humør, vil vise vandets glæder for selv de mindste små babyer, når de er klar til at komme i vandet. Der er Mini-holdet – med det store udbytte, som er en lille børneundervisningshold, hvor der er mulighed for mere intensiv undervisning, når vi ikke er så mange på holdet. Der et nyt hold, som hedder Mig og min voksen, hvor barn og voksen undervises sammen i vandet, hjælpes ad, og der er fokus på oplevelser og lege i fællesskabet i vandet. 
Der er hold for børn fra 4. klasse og op, som skal træne med Havfruesvømning, som er fantastisk coretræning og en helt ny måde at bevæge sig på. Hvis man vil prøve kræfter med et andet speciale, så skal man prøve vores Livredningshold, hvor der trænes bjærgning, livredning og førstehjælp – holdets afslutning kan være en livredderprøve. Emma Raun, som nyligt er kåret til Årets Idrætsnavn i Vorbasse, vil sammen med Nadia og Freja lave spændende undervisning til disse to nye hold.
For de voksne er der et Puls & Styrke-hold, hvor der laves sjov og træning i vand, mens musklerne styrkes og pulsen skal op. Marianne har meget erfaring fra svømmehallen og Vorbasse Fitness og Motion, og har sagt ja til at være instruktør på holdet. Det sidste nye hold, som skal prøves af i år, er kun for mænd – og det er de seje mænd, DE FÅ RÅ, som vil med ud at svømme. Vi starter i svømmehallen, køber senere våddragter og til sidst skal vi ud i naturen og svømme. Niveauet er for alle, som er tryg i vandet og kan svømme lidt i forvejen, men ingen krav til teknik eller erfaringer med åbent vand-svømning.”

Alle holdene starter efter påske og tilmelding foregår på www.vorbasse.dk/kfumonline - der er deltagerbegrænsning på flere af holdene og det er tilmelding efter først til mølle-princippet.
Så skynd dig ind og tilmeld dig, hvis du vil prøve noget nyt i svømmehallen.
Vi kan ikke tilbyde gratis prøvegange på disse korte forløb.

 

Læs mere her.

Årets idrætsnavn

Emma har haft sin daglige gang i Vorbasse svømmeklub i mere end 20 år. Hun startede med babysvømning og har ellers deltaget på alle hold og flere hold samtidig. Siden den første svømmetur i det ”varme bassin” har hun været en dedikeret vandhund og medlem af Svømmeklubben.

Begejstringen for vand og svømning giver Emma gerne videre til børnene i Vorbasse og omegn.

Emma er en pige med stort overskud, møder altid velforberedt op til undervisningen og hendes svømmere elsker at blive udfordret af hendes altid nytænkende ideer til undervisningen.

Emma fik i starten af denne svømmesæson hjulpet et barn, som var havnet i en uheldig situation og ikke selv kunne svømme i land. Hun formåede at holde hovedet koldt i en situation, hvor der kunne have været skabt kaos, og de andre børn kunne være blevet bange.

I stedet opdagede ingen situationen, hverken børn i vandet eller forældre på kanten.

Drengen blev i vandet, fordi hun skabte tryghed for ham og trods en ubehagelig oplevelse for ham, kom han til svømning igen næste gang. Hun var lyn hurtig til at få hjælpetrænerne til at fortsætte med undervisningen og når man kan holde hovedet så koldt i sådan en situation, synes jeg helt sikker at man fortjener en skulderklap.

 

Emmas har tabt sit hjerte til det våde element og ikke mindst Vorbasse svømmeklub og hun tænker hele tiden på, hvorledes kan vi trække specielt børn og unge, men også voksne til fritidscentret, men specielt svømmehallen, hvordan gør vi det interessant og sjovt at være i Vorbasse Svømmehal, når Lalandia er 17 km væk?

Senest forsøgte Emma og hendes veninde sig med ”ung fest”, der blev en stor succes med stort fremmøde, men samtidig fik Svømmeklubben og Fritidscentret en flot omtale i nyhedsmedierne.

Emma er nu på vej på videreuddannelse og derfor hendes sidste sæson i svømmeklubben. Vi synes hun fortjener mere end et stort tak for hendes indsats i svømmeklubben, derfor indstiller vi Emma Raun fra Vorbasse Svømmeklub til Året Idrætsnavn.

 

Sååå… Hermed kåres Emma Raun til Årets Idrætsnavn i Vorbasse KFUM Idrætsforening

STORT TILLLYKKE, EMMA!

 

TRÆNERJOB??

Går du og drømmer om at hjælpe i din forening?

Vi har altid brug for din hjælp - så tøv ikke - henvend dig til svømmeklubben, og vi finder et hold til dig. Har du lyst at hjælpe babyer, børn, unge, voksne?? - vi har hold til dem alle.

Eller mangler vi et hold, som du vil være med til at starte op???
Gravide-svømning?
Vand polo?
Familie-Træning?
Aqua-spinning?
Pulstræning i vand?
Aqua-running?

Lad os høre fra dig!