Velkomstkurv til nye borgere

Vorbasse Erhvervsforening og Vorbasse Lokalråd tilbyder i samarbejde med byens foreninger en særlig velkomst til nye tilflyttere, der køber fast ejendom. Målet er at sikre udvikling i vor dejlige landsby og opland, så vi forsat kan opretholde en god skole, en fantastisk fritidscenter og et godt indkøbssted. Vi ser disse ”tre ben” som fundamentale for fremtiden i Vorbasse. Skal vi lykkes, så kræver det flere tilflyttere – derfor siger vi ”Velkommen til Vorbasse” 

Indtil udgangen af 2015 har velkomstkurven været overrakt af Kristian Schmidt. Fra februar 2016 har Arne Andersen påtaget sig opgaven. Fra 2018 har erhvervet været udført af Jens Ole Svendsen og Jens Chr. Jensen.

 

 

Velkommen til Sine og Nicholai på Nørregaard

Sine og Nicholai er de nye beboere på Rankenbjergvej 1. Det er et stykke tid siden, de overtog gården, men besluttede sig for at renovere hele underetagen, før de flyttede ind. Dette kunne nemt lade sig gøre, da de i renoveringstiden boede til leje på Gl. Dalagervej. Huset har fået ”en ordentlig omgang”. Samtlige gulve blev brækket op, isoleret og gulvvarme lagt. Dvs. alle rum reelt er nye og huset fremstår rigtig flot. De har selv lavet en stor del af arbejdet i samarbejde med håndværkere fra byen.

Det er heller ikke helt tilfældigt, at det lige blev Nørgaard, der blev valgt som deres fremtidige sted at bo. Både Sines bedsteforældre og forældre har boet her. Derfor havde Sine besluttet, at skulle hun engang købe bolig i Vorbasse, skulle det være på adressen Rankenbjergvej 1. Nicholai kommer fra Kolding, hvor hans far har et tømrerfirma. Nicholai blev udlært som tømrer. Mens Sine læste til pædagog i Århus, tog han uddannelsen til bygningskonstruktør, også i Århus. Han arbejder nu som projektleder for JN-construction. Sine arbejder på Forsorgshjemmet ”Overmarksgården” i Kolding.

Da de skulle vælge et sted at bo efter deres uddannelsestid i Århus, var flere steder i søgelyset. Valget faldt alligevel på Vorbasse. Sine kender byen, hun har mange kontakter og der er et rigt foreningsliv med mange forskellige tilbud. Selvom Sine har skiftende arbejdstider, er det alligevel muligt at finde aktiviteter, der passer til hendes fritid. Hun går bl.a. til yoga, der foregår om formiddagen. Nicholai spiller badminton. Nu renoveringen af stuehuset er ved at være færdig, kan de så småt begynde på andre fritidsaktiviteter. Sine er ved at få bygget hønsehus og hønsegård – her er en lillebror til god hjælp – og Nicholai er ved at rydde op i den gamle stald, så han kan få plads til en anden af sine fritidsaktiviteter, gamle knallerter og motorcykler.

Hermed et velkommen til Sine og Nicholai og held og lykke med jeres nye bolig.

oktober 2019

Velkommen på Nebelvej 43.

Mathilda og Jannick Gravesen bydes velkommen på Nebelvej 43 med en velkomstkurv. Det er et stort hus med et boligareal på 283 kvadratmeter. Det har tidligere været Nebel Skole, som blev nedlagt omkring 1963. Bygningen er renoveret grundigt flere gange, så indvendigt er der ingen der kan se, at her har været en skole.
Da Mathilda var omkring 10 år, flyttede hun sammen med sine forældre til Skjoldbjerg – her bor forældrene stadig. Hun har derfor haft det meste af sin skolegang på Vorbasse Skole. Nu er hun i gang med at uddanne sig til socialrådgiver. Hun er midt i uddannelsen, så der er et par år endnu, inden hun er færdig, men hun synes, at uddannelsen er spændende. Mathilda elsker dyr, så til husstanden hører også 2 hunde og 2 katte. Desuden har hun fritidsjob hjemme i moderens kattepension.
Jannick er født og opvokset i Fredericia. Det var også her, de havde en lejlighed inden de for ca. 14 dage siden flyttede hertil. Han er uddannet smed, med speciale i rustfrie materialer. Jannick har job hos Baytech i Hejnsvig. Det firma der tidligere hed Smedegården. Det er et større smedefirma, der arbejder på smede- og monteringsopgaver mange steder i landet. En hobby har Jannick – han kan lide at køre en tur på sin motorcykel! Han er også en rigtig handyman. Her i efteråret skal huset have nyt tag. Denne opgave klarer Jannick selv sammen med familie og venner.
De valgte huset her, fordi de gerne ville bo nær Vorbasse i landlige omgivelser. De kan lide den fred og ro der er omkring dem. Efter de fandt huset, kontaktede de flere pengeinstitutter, som kun fokuserede på problemer med finansieringen, men så kontaktede de Sparekassen Kronjylland i Vorbasse. Her fik de en særdeles professionel rådgivning, og de gav støtte og fandt muligheder for, at det unge par kunne købe huset – endda på en måde, så der er plads i budgettet til at få taget udskiftet.
Det var rart og hyggeligt endnu engang at byde velkommen til en ung familie, der har valgt at bosætte sig her i området!
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2019

Velkommen på Tribinivej 11

Rikke Grønborg Sørensen og Søren Villumsen, samt deres børn Kalle på 2½ år og Viggo på 4 måneder bydes velkommen på Tribinivej 11 med en velkomstkurv. Hermed er drømmen for Rikke og Søren om at bosætte sig i Vorbasse gået i opfyldelse. De har fået bygget et VORBASSE-HUS. Det første hus af slagsen blev færdig for 2 år siden. Det startede med, at et yngre ægtepar fra Østervænget realiserede drømmen om at bygge et nyt hus på Gøglervej. De tegnede selv huset og lod en håndfuld lokale håndværkere give tilbud på det. Prisen var absolut konkurrencedygtig – hermed var VORBASSE-HUSET en realitet. Rikke og Sørens hus er det fjerde hus der er færdig. To mere er under opførelse. Og håndværkerne har stadig et par stykker i ordrebogen.
Huset her på Tribinivej 11 er på 189 kvadratmeter. Det er fuldmuret og udvendig er der brugt vedligeholdelsesfrie materialer.
Rikke er født og opvokset i Vorbasse. Her bor stadig hendes forældre og et hold bedsteforældre. For tiden har hun barselsorlov med Viggo. Uddannelsesmæssigt er hun i gang med sygepleje-uddannelsen. Her mangler hun et år. Det tager hun i Vejle, når orloven er færdig. På sigt er drømmen at arbejde på en børneafdeling på et sygehus.
Søren har haft sin opvækst i Bække. Han er vild med sport. Han har således spillet både håndbold og fodbold. Da Bække ikke havde hold der passede aldersmæssigt, valgte han at spille i Vorbasse. Det var med til, at her fik han en omgangs-kreds, som han stadig har meget kontakt med. Imidlertid er det slut med boldspil. Årsagen er en knæskade. Så nu er Sørens hobby flugtskydning. Det foregår på skydebanen i Bække. Her bruger han en del tid, også fordi han er formand for Bække Jagtforening.
Søren er uddannet maskinmester i Fredericia. Han arbejder nu som projektleder på Baytech i Hejnsvig. Her er ansat ca. 50 personer. Der fremstilles bl.a. løfteudstyr, metalkonstruktioner og el-vogne. Det meste til lager- og logistik-branchen.
Rikke og Søren har boet både i Fredericia og i Vejle, men de har aldrig været i tvivl om, at de ville tilbage til Vorbasse. Her omkring har de deres fælles bekendte. De bor tæt på børnehave og skole. De nævnte også byens gode fritids-faciliteter. Og så er det praktisk at bo tæt på børnenes bedsteforældre, når der er behov for ekstra pasning.
Herfra tillykke med huset og med håbet om at den unge familie får mange gode år på Tribinivej.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2019

Velkommen på Nebelvej 10

Malene Jensen og Allan Matthiesen, samt deres søn Storm på 4 år bydes velkommen på Nebelvej 10 med en velkomstkurv. Storm ønskede absolut ikke at blive fotograferet. Parret har kendt hinanden i 9 år, og før de flyttede hertil, har de boet til leje i Klovborg.
De havde ingen tilknytning til Vorbasse, så hvorfor lige vælge at købe et hus i Vorbasse? Byen har en passende størrelse. Større byer kunne de slet ikke tænke sig at bo i. Byen ligger centralt i forhold til mange arbejdspladser. Desuden fandt de ud af, at her er en god børnehave og en god skole. Fællesskabet omkring Vorbasse Marked synes de også lyder tiltalende. Her var så lige huset, som de kunne tænke sig at købe. Det har en god størrelse, og rart, at det er et et-plans hus.
Nu er de midt i en renovering af badeværelset, så de ser frem til, at dette projekt bliver færdig.
Storm startede i Andedammen d. 1. august. Han er allerede faldet godt til. Han glæder sig til september, hvor svømning er en ugentlig begivenhed på børnehavens program.
Malene er vokset op i Gårslev, som ligger mellem Vejle og Fredericia. Hun har netop afsluttet 10 års ansættelse som butiksleder i sin fars firma, der hedder gag.dk – også kaldet Spøg og Skæmt. Her drejer det sig om udklædning og dekoration. Butikken ligger i Vejle, og har 4-5 ansatte.
Allan er født i Sorø. Landbrug har altid interesseret ham, så det var naturligt at tage landbrugs-uddannelsen. Den tog han på Høng Landbrugsskole. Nu er han ansat som landbrugsmedhjælper på AC-Farming i Give. Det er en stor svinefarm med 2200 søer plus smågrise, som sælges når de er omkring 30 kg. Der er beskæftiget 15 personer.
Allans fritidsinteresse er jagt. Han har tit taget til Sjælland og deltaget sammen med familie og venner. Det der skydes ender oftest på middagsbordet, lige med undtagelse af en kongefasan. Den blev udstoppet, og nu pynter den på en væg på Nebelvej 10.
Malene og Allan takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.

august 209

Velkomstkurv til Lise Frandsen, Fittingvej 6

Lise boede i Jordrup før hun købte huset på Fittingvej. Hendes forældre bor i Tofterup/Starup og hun kørte ofte gennem Vorbasse, når hun som pige var med sine forældre på tur og hun har altid synes, det var en lille hyggelig by. Men hun havde ikke tænkt på, at det var en by, hun ville bosætte sig i. Dette ændrede sig, da hun i starten af året besluttede selv at købe hus. Hun undersøgte mulighederne i flere landsbyer, da hun på forhånd vidste, at hun ikke var et storbymenneske. Hun opdagede, at Vorbasse har mange ting at byde på og sammenholdt med, at der var mange forskellige arbejdspladser indenfor ca. en halv times kørsel og man får meget hus for pengene, besluttede hun sig for, at undersøge mulighederne for huskøb i byen. Hun faldt for huset på Fittingvej 6. Huset var lige blevet renoveret og klar til indflytning. Lise har ikke fortrudt sin beslutning og er meget glad for huset.

Lise har flere uddannelser. Hun er uddannet landmand, jordbrugsteknolog, fly- stewardesse og HR-konsulent. Hun arbejder på jobcenteret i Kolding i virksomhedsservice som rekrutteringskonsulent.

Fritiden går med at passe sine to heste, der p.t. er opstaldet i Jordrup. Både på vej til arbejde og hjem igen går turen forbi Jordrup for at se til hestene. Herudover underviser hun på rideskolen i Jordrup. På sigt har hun planer om at flytte hestene til Vorbasse, dels fordi det vil lette det daglige arbejde med dem og dels fordi, hun gerne vil have flere kontakter i den by, hun bor i. Hjemme er der også et dyr, der lige skal passes: En stor kat, med gener fra norsk skovkat, har fundet sig tilrette i huset og virker godt tilfreds med at bo der.

Lise vil gerne sige tak for den fine kurv. Hun synes, det er rigtig flot, at byen tager imod nye tilflyttere med en sådan hilsen.

Hermed et velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med huset.

Velkommen på Hovborgvej 8.

Magnus på 8 år, samt Cecilie Larsen og Mathias Vejgaard bydes velkommen på Hovborgvej 8 med en velkomstkurv.
Huset har tidligere været Gøglermuseum. – Bygget af Grundejerforeningen i 1980 – til Ingeborg og Cibrino. Ingeborg havde en flok tamme hvide rotter, i hvert fald nogenlunde tamme og Cibrino havde mange effekter fra sit liv som gøgler. Hele herligheden kunne offentligheden så komme ind og kikke på. Gøglermuseet blev nedlagt i 1997.
Magnus har lige fået sommerferie. Han har netop afsluttet 1. klasse på Vorbasse Skole.
Cecilie er født og opvokset i Vejen. Det var også her hun havde lejlighed inden de flyttede til Hovborgvej. Hun er i gang med at uddanne sig til sygeplejerske. Det foregår på sygeplejeskole i Vejle. Herefter er der praktikforløb på Regionens Sygehuse. I det nye hjem er det Cecilie der står for det huslige og madlavningen.
Mathias er født og vokset op i Vorbasse. Her har han stadig både forældre og bedsteforældre boende. Efter sin skolegang på Vorbasse Skole kom han i lære som industritekniker i det firma, hvor han stadig er ansat, MK Production Maskinfabrik A/S. Det ligger i Billund og ejes af Morten Kristensen, som bor i Vorbasse. Firmaet har omkring 15 ansatte og her produceres bl.a. forskellige dele til vindmøller samt til landbrugsmaskiner.
Mathias har en hobby, som han går rigtig meget op i. Det er jagt. I sæsonen skal han helst af sted på jagt hver anden dag. En del tid bruger han ligeledes i Bække Jagtforening, hvor han er med i bestyrelsen.
Huset blev købt d. 1. juli 2018, men familien er først flyttet ind for ca. 14 dage siden. I året der er gået har Mathias sammen med familie og venner total-renoveret huset. Her er kommet nyt tag, nye vinduer, og indenfor er der flyttet vægge. Lofterne har været brækket ned og gulvene har været brækket op, og nej – de fandt ingen ”tamme” rotter! Nu er alt bygget op igen i en ny og tidssvarende stil, hvor alt bliver gjort efter de bedste håndværksmæssige principper.
En stor tak fra Cecilie og Mathias for den flotte velkomstkurv.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til nye folk på Dalgasvej 5

Mascha og Marion Bundgaard Fey og Jakob Brodersen bydes velkommen på Dalgasvej 5 med en velkomstkurv. Boligen er en rummelig murermestervilla, der er gennemrenoveret med respekt for datidens byggestil.
Mascha går i 3. klasse på Vorbasse Skole.
Marion kom til Vorbasse, da hun gik i 6. klasse. Efter folkeskolen tog hun en handelsuddannelse, og nu arbejder hun hos MacArtney A/S i Esbjerg. Her er firmaets hovedkvarter, hvor der er ansat ca. 135 medarbejdere. Hendes titel er service support coordinator. MacArtney er en høj-teknologisk virksomhed, der fremstiller og forhandler emner til energibranchen. Det har været omkring olie og gas. Nu er det mest omkring vindmøller. De har således meget arbejde for Siemens. I fritiden er Marion særdeles aktiv. Hver onsdag aften er hun instruktør i Vorbasse Fritidscenter, hvor hun har et zsumba-hold. Dette hold har hun haft i 7 år. For et år siden kom hun i gymnastikudvalget under Vorbasse KFUM Idræt. Her har hun påtaget sig formandsposten. Det giver meget arbejde hen over gymnastiksæsonen, ikke mindst omkring gymnastikopvisningen i fritidscentret.
Jakob er født og opvokset i Tønder. Der bor stadig det meste af Jakobs familie. Efter folkeskolen tog han en højere handelseksamen. Interessen her var ikke så stor, så han tog en uddannelse mere. Elektrikeruddannelsen. Her var interessen. Nu er han ansat ved firmaet Knud Jørgensen El. I fritiden er han en gang imellem instruktør i fitnesscentret i Vorbasse, men Jakob har en interesse, som han er meget optaget af, det er jagt. Mens han boede i Tønder, skulle han i jagtsæsonen helst af sted 2 gange i hver uge – gerne en morgenjagt fra klokken 4, et par timer inden jobbet. Hans interesse har givet ham oplevelser med jagt på Schackenborg. Når de holder de store fasanjagter er Jakob ofte hjælper, så han har fået håndtryk af både Prins Joachim og af Prinsesse Marie.
Hundetræning er aktuelt i forhold til jagt. Her har han været aktiv i mange år, så nu er han instruktør i træningen. I perioder kører han hold i Vorbasse og han har ligeledes hold i Askov Malt Jagtforening.
Det var en spændende samtale med Marion og Jakob. Det er tydeligt, at de brænder for det, som de beskæftiger sig med. De er aktive i lokalsamfundet og de tager ansvar for nogle aktiviteter, så andre får nogle spændende fritids-tilbud!

Marts 2019

Velkommen på Grønnegade 13 i Skjoldbjerg.

Vanda og Adams Jonæitis bydes velkommen på Grønnegade med en velkomstkurv. De kommer oprindelig fra Letland, men flyttede til Danmark i 2011. Sammen med at have gode jobs i Letland, tog de alligevel sæson-arbejde i Danmark med at pelse mink. Det gjorde de i mange år, inden de flyttede. Ud over at give en god økonomi, gav det et godt kendskab til danske forhold. De kunne indse, at løn og levevilkår var bedre i Danmark end i Letland. Desuden ville deres to voksne børn gerne bo i Danmark. I dag bor datteren således i Billund, og sønnen bor i Ølgod.
Huset købte Vanda og Adams i efteråret, men de flyttede først ind ved juletid. Der skulle først laves en del renoveringsarbejde – nye vinduer, nye gulve og overalt skulle der tapetseres og males. Det hele er noget familien selv har lavet. Det kan de lide, og det er de gode til.
De er begge på arbejdsmarkedet. Vanda er ansat på Hotel Legoland. Det er mest rengøring hun beskæftiger sig med. Hendes arbejdstid er fra kl. 5 til kl. 12.30. Adams er ansat ved DAO. – Dansk Avis Omdeling. Det er det firma, der bl.a. deler JydskeVestkysten rundt om morgenen. Adams arbejdstid starter hver dag kl. 2.30 og han har fyraften ca. kl. 9.
Vanda og Adams er godt integreret i det danske samfund – det var rart at se. De er glade og tilfredse med forholdene og deres arbejde, og de nyder, at de nu har deres eget hus. Tillykke med det !
Marts 2019

Velkomstkurv til Rikke og Ernst i Skjoldbjerg

Velkommen på Grønnegade 8 a i Skjoldbjerg til Ernst og Rikke Brandt. Rikke købte huset her for et års tid siden. Hun ville bo tæt på Billund, og så er der her gå-afstand til skov og hede. Netop det Rikke søgte, da hun er et udpræget naturmenneske.
Ernst går i 5. klasse på Billundskolen. Han går til håndbold, og så er han vild med e-sport.
Rikke er født i Odense, vokset op i Sverige, og haft sin ungdom i Århus. Det var nødvendig at flytte rundt, da hendes far er læge og mor er sygeplejerske. Disse flyt var i forhold til faderens erhvervskarriere.
Som voksen har Rikke boet 8 år i Ringive. Det var sammen med Ernst`s  far. De havde en gård, hvortil der var en del jord. Sammen havde de 42 islandske avls-heste. Desuden havde de begge fuldtidsjobs. Heste er netop den fritidsinteresse, som optager Rikke fuldt ud. Det startede ved hendes konfirmation, hvor hun fik en islandsk hest i gave. Herefter blev interessen for heste større og større. Hun er således uddannet instruktør i ridning, hun er uddannet dommer ved ridestævner, og Rikke har selv deltaget i DM i ridning. Alt sammen med islandske heste. Og hvorfor så lige denne race? Fordi det er en lille stærk naturhest, der er utrættelig. Desuden har den 2 ”ekstra” gangarter – tølt og pas! 
Rikke tog 9 heste med sig til Skjoldbjerg. De går i en indhegning tæt ved huset, så hun er ude ved sine heste flere gange om dagen.
Rikke har job ved Sundolitt, som er en fabrik, der ligger lidt uden for Billund. Her fremstilles der isoleringsmateriale og emballage. Der er ansat ca. 50 personer. Rikke arbejder med kundeservice og så er hun logistikleder.
Der er mange hilsener og tak fra Rikke til Lokalrådet og Erhvervsforeningen for den flotte velkomstkurv.

Marts 2019

Velkommen på Dalagervej 8

Peter Kobberøe har købt huset på Dalagervej 8. Her bor han nu sammen med sine 2 piger, Lea og Mie, der er skolesøgende. Lea går på Vorbasse Skole og Mie går i 10. kl. i Vejen. De har boet til leje i Vorbasse de sidste 8 år, og nu var tiden kommet, hvor Peter gerne ville købe hus. Huset her er ca. 20 år gammel, 144 kvadratmeter og stort set vedligeholdelsesfrit. Lige det Peter søgte. På Dalagervej er der rolige omgivelser, og de er budt velkommen og taget rigtig godt imod af naboerne.
Peter er født og opvokset i Thy – tæt ved Thisted. Efter folkeskolen kom han på handelsskole for senere at blive udlært i et byggemarked. De første år på arbejdsmarkedet var således med bopæl i Thy. Peters nuværende arbejdsgiver er byggefirmaet K. G. Hansen i Grindsted. Han er på støbeholdet.For tiden arbejder han på en byggeplads i Vejle. Han kan godt lide de arbejdsfunktioner han har, og så har han meget ros til K. G. for de arbejdsforhold, de tilbyder.
Fodbold har altid været Peters sport. Det startede i barndommen. Det har hængt ved siden! I sommertiden spiller han på Vorbasses Old Boys Hold. Det gør han også, på grund af det sociale. I vinterhalvåret går han til boksning i Vejen. Det er også en sport han kan lide. Selv om Peter har et fysisk arbejde, er han meget bevidst om, at det er sundt med styrketræning, og en sport, der kræver udholdenhed.
Pigerne er gode til at hjælpe med det huslige. Alligevel har Peter en travl hverdag. Ud over jobbet er der naturligt nok madlavning, rengøring, tøjvask m. m. der skal ordnes.
Held og lykke med den nye bolig.

Marts 2019

Velkommen på Østergade 45

Velkommen til Josefine, Jane og Marcus Stenager Juhl på Østergade 45.
Familien havde et særdeles travlt sommer/efterår. Jane og Marcus blev gift, de købte huset her af Ingrid Vejgaard, gjorde huset i stand, flyttede og Josefine blev født. Nu er de i gang med at renovere i køkkenet. Væggene får en ny beklædning, og så skal der males.
Parret er særdeles begejstret for de mange kvadratmeter bolig, samt for den store grund, der er på en lille tønde land. Familien er glade for dyr, så de har 2 hunde, 2 katte, og snart har de høns i hønsegården.
Jane har haft sin opvækst på Holsted-kanten. Hun har således gået i skole i Glejbjerg samt i Holsted. 10. klasse tog hun i Grindsted. Det var også i Grindsted hun søgte ind på Erhvervsskolen for at tage en ungdomsuddannelse. Den praktiske del af uddannelsen tog hun ved Green Team i Sønder Omme. Det var på kontoret, så Jane er uddannet kontorassistent.
Marcus er født og opvokset i Vorbasse – ude på Sønderheden. Der bor forældrene stadig. Efter sin skoletid på Vorbasse Skole blev han uddannet plastmager på Lego. For tiden er han sygemeldt med en dårlig skulder, men regner med at være klar til jobbet på Lego om 5 – 6 uger. I de senere år har han været på weekendholdet – disse arbejdstider passer Marcus rigtig fint.
Marcus er en af de flittige brugere af motionscenteret i Vorbasse Fritidscenter. Som regel er han der 5 gange om ugen.
Jane og Marcus takkede for velkomstkurven.

Marts 2019

Velkomstkurv til Dalgasvej 12

De nye beboere på Dalgasvej 12 er Nicola, Victoria, Elzbieta og Pawel Prochera. De kommer fra Swidnica i Polen, men har boet i Danmark i et par år. Pawel har boet her endnu længere, da han har haft sit arbejde som svejser hos BSB i Lunderskov i længere tid. BSB er et industrifirma, der tilbyder totalløsninger indenfor stål, rustfrit stål og aluminium. Da han startede arbejdet i Danmark, var det meningen, familien skulle blive i Polen, men efter et års tid, hvor Pawel delte sin tid mellem arbejde og bo i Danmark og køre hjem til sin familie, så snart tiden tillod det, blev Elzbieta og Pawel enige om, de skulle prøve at flytte familien til Danmark for at se, om det ikke var en bedre løsning for familien. De lejede et hus, der ligger mellem Bække og Egtved. Da huset ligger i Vejen Kommune, begyndte deres piger at gå på Bække Skole. Elzbieta fik arbejde på en minkfarm, et arbejde hun stadig har og er glad for. De synes, det gik godt med at bo i Danmark, og det var dejligt, at familien igen var samlet. Derfor begyndte de se efter eget hus. Efter at have set på mange, faldt de for huset på Dalgasvej 12.

Begge arbejder i mange timer, og fritiden går med at få ordnet haven, som de gerne vil have den. Elzbieta og Pawel taler begge godt engelsk og vil også til at lære dansk, så snart tiden tillader det. Både Nicola på 8 år og Victoria på 10 år har fået lært at tale dansk. Det er ofte lettere for børn, når de går i en skole, hvor der tales dansk hele tiden. De har dog fortsat deres skolegang på Bække Skole indtil videre, da det er en stor forandring at flytte til et andet land. Et nyt skoleskift skal derfor vente lidt, men planerne er på sigt, at pigerne skal gå på Vorbasse Skole.

Elzbieta og Pawel synes de er blevet taget godt imod, og er glade for at bo på Dalgasvej. De vil gerne være en del af det samfund, de bor i, og er meget interesserede i at lære, hvordan kulturen er her i byen, og hvad man kan gøre for at ”være med”.

Hele familien blev meget glade for velkomstkurven og takker hermed for den.

Herfra et velkommen til familien og held og lykke med huset.

feb. 2019

Velkomstkurv på Østervænget 6

Troels, Lasse og Poul Erik Jessen bydes velkommen på Østervænget 6 med en velkomstkurv. I 8 år har de boet til leje i Fitting. Det betød meget kørsel med Troels og Lasse til fritidsaktiviteter i Vorbasse. Det var alle efterhånden trætte af. Da huset her blev sat til salg, var Poul Erik ikke i tvivl. Det har den rigtige størrelse, Østervænget var tiltalende og huset var i den rigtige prisklasse.
Troels går i 9. klasse på Vorbasse Skole. Næste skoleår tager han 10. klasse på efterskole. Hans fremtidsdrøm er at blive håndværker.
Lasse er i gang med landbrugsuddannelsen. Han har taget grundforløbet på en landbrugsskole, så på nuværende tidspunkt er han i praktik på en gård.
Poul Erik er født og opvokset i Bramming. Som ung tog han landbrugsuddannelsen. Den teoretiske del foregik på Gråsten Landbrugsskole. Herefter var han i en periode selvstændig landmand i Gjerndrup. Siden har han haft forskellige jobs. Nu er han ansat i landbruget ude hos Gert Thomsen i Fitting. Denne ansættelse startede i 2014.
I 2015 blev Poul Erik valgt ind i bestyrelsen for Vorbasse Boldklub, og siden januar 2018 har han været formand for Boldklubben. Et tillidsjob som Poul Erik befinder sig godt med, selv om det er meget tidskrævende. For et par år siden indledte klubben et samarbejde med Hejnsvig IF. Det har udviklet sig til, at klubberne i 2018 havde 10 hold fælles. Det er et frugtbart samarbejde, men det giver stor mødeaktivitet for bestyrelsesmedlemmerne.
Sammen med Boldklubben yder Poul Erik meget frivilligt arbejde ved Vorbasse Marked. Det er ved pølsebod, parkering, m. m.
Det var en hyggelig snak med Poul Erik og drengene, hvor jeg overrakte dem Lokalrådets og Erhvervsforeningens flotte velkomstkurv. 
Feb. 2019

Svalevænget 1

Velkomstkurv til Anette og Martin Christensen
Anette og Martin er de nye beboere på Svalevænget 1. Man kan dog ikke kalde dem for helt nye tilflyttere, da de har boet til leje på Rankenbjergvej siden 2004. Da de havde taget beslutning om at købe et hus, kikkede de bl.a. efter muligheder i Billund, men fandt hurtigt ud af, at de stadig ville bo i Vorbasse. De kendte byen og følte sig godt hjemme.

Der er 4 børn i familien, men de to ældste er flyttet hjemmefra. Det er Emmeli, der bor i Agerbæk og Mathias, der bor i Vandel.

Sebastian er den ældste hjemmeboende. Han går i 9. klasse på Gjerndrup Friskole. Nathali går i 6. klasse på Vorbasse Skole.

Anette er uddannet assistent i hjemmeplejen, men arbejder nu på Billund Lufthavn i passagerafdelingen. Martin er uddannet automatikmekaniker. Han har arbejdet 30 år på LEGO og er nu beskæftiget som projektassistent.

Fritiden går bl.a. med at passe hus og have. Især Martin glæder sig til foråret, så han kan begynde at forme haven, som han gerne vil have den. Er der tid, tager han et spil på computeren. Anette går til yoga.

Familien blev meget glade for den fine kurv og vil hermed gerne sige tak for den. Herfra et velkommen til Svalevænget 1 og Held og Lykke med huset.

Februar 2019

Frederikshåbvej 5

Velkommen til Joy Betina Raun Andersen og Flemming Tækkemand, Frederikshåbvej 5, Fitting. Betina kommer oprindelig fra Fyn. Hun flyttede til Jylland for 11-12 år siden. Flemming stammer fra Vejle og boede i Jelling i 22 år før han flyttede sammen med Betina i Refsgårdelunde ved Egtved for godt 3 år siden.
Betina er uddannet væksthusgartner og social og sundhedshjælper. Hun arbejder som ssh på Bakkegården i Vejle. Flemming arbejder hos Elektro-Isola i Vejle, et firma, der har specialiseret sig i at fremstille kompositmaterialer i form af plader, rør og bearbejdede komponenter og er en af verdens førende leverandører på området.
I fritiden bruger Betina tid på sine hobbyer. Den ene er heste og den anden papegøjer. Flemming spiller golf i Jelling. Tidligere brugte han både tid og penge på rallysport. Han har bl.a. været jysk mester i manøvreprøver.
Betina og Flemming føler de er blevet taget godt imod. De har fået nogle dejlige naboer, der gerne giver en hjælpende hånd, hvis det er nødvendigt. Udover Betina og Flemming bor også Patrick på 17 på adressen. Han går på Rødkilde Gymnasium og har fritidsjob i Superbrugsen i Vorbasse.
December 2018

 

Velkommen til Carina på Amalienborg.

Carina Nørgaard er flyttet ind på Amalienborg. Denne sætning kræver en forklaring: Carina har købt Skjoldbjergvej 6 a, og dette hus hedder Amalienborg. For mere end 50 år siden boede der en person i huset, som hed Amalie Jensen – heraf navnet Amalienborg. Og der blev lavet et navneskilt, som blev hængt op på gavlen. Dette skilt hænger der endnu den dag i dag.
Carina er født og opvokset i Vorbasse, men har boet i lejlighed i Kolding de sidste 15 år. Det var hun efterhånden blevet træt af. Hun kunne tænke sig noget mere plads, og mere ro omkring sig. Det har hun fået her. Desuden er hun særdeles godt tilfreds med at bo i Vorbasse.
Efter sin skolegang blev Carina udlært i Kvickly i Grindsted. Herefter har hun haft forskellige jobs i Kolding. Nu har hun job på GLS-pakkecentral i Kolding. Her ryger der 50.000 pakker igennem i hvert døgn. Tro nu ikke, at det er Carina der sorterer de mange tusinde pakker – det har de robotter til. Carina sidder på kontoret – på call centeret. Så hvis du ringer til GLS fordi din pakke ikke er kommet frem, så er det måske Carina du får i røret. På dette kontor sidder der 30 medarbejdere, som hver får ca. 150 opkald pr. dag. Nogle opkald er fra kunder, der er på vej op i ”det røde felt”. Derfor er Carina blevet oplært i, og trænet i at bevare roen, at bevare overblikket og altid svare venligt – smile behøver hun ikke!
Carina er særdeles kreativ med sine hænder. Det ses overalt i huset. Mange steder er der flotte dekorationer, som hun selv har lavet. Nogle af dem er med ting, som hun har fundet på loppemarkeder.
Carina var overvældet og meget taknemmelig over at modtage den flotte velkomstkurv.
Tekst og billeder, Jens Chr. Jensen

Velkommen på Bækkevej 2

Belinda og Casper boede til leje i Museumsparken, hvorfra de begyndte at kikke efter ejerbolig. De ville fortsat gerne bo i Vorbasse, da byen ligger centralt i forhold til omkringliggende større byer og Vorbasse selv har mange faciliteter, bl.a. en Superbrugs. Der var flere muligheder, men huset på Bækkevej 2 ligger på en dejlig stor grund og var istandsat og moderniseret af tidligere ejere, så huset stort set var klar til indflytning. Her var også gode udehuse med et opvarmet værksted med plads til bil. Så valget var ikke så svært.
Belinda kommer oprindelig fra Odense og Casper fra Tarm. De har begge boet forskellige steder og mødte hinanden i Randers.  Belinda og Casper er dog ikke de nyeste beboere på Bækkevej 2. For en måned siden blev de forældre til en lille dreng, så de er begyndt på en ny spændende og dejlig fase i livet.
Belinda arbejdede som rengøringsassistent på Billund Lufthavn og Casper arbejder som certifikatsvejser, hvilket betyder han rejser rundt i Danmark for at løse forskellige opgaver.
Som nybagte forældre er der nok at få tiden til at gå med, men Casper har dog også tid til sin motorcykel og til at rode lidt med sin bil i fritiden.
Held og Lykke til Belinda og Casper. Både med huset og den lille ny.

Velkomstkurv til Jesper Hellung Bull

Jesper er den nye beboer på Fittingvej 14. Han er flyttet hertil fra Sjælland. Jesper er pensioneret krigsveteran og er flyttet ud i naturen for at få ro. Huset ligger tæt på byen, men der er dejligt frit omkring grunden på Fittingvej. Han er i fuld gang med at give hele huset ”en ordentlig omgang”. Lige nu er det et nyt køkken og nye gulve, der arbejdes med. 

Han stammer oprindelig fra Bække og kender derfor både til egnen og kender nogle fra tidligere. Jesper er godt tilfreds med at have valgt Vorbasse. Her kan han bo fredeligt tæt på en lille by, der har mange gode faciliteter. Især fritidscenteret med de mange forskellige tilbud virker imponerende i forhold til byens størrelse. 

Jesper synes, det er en flot kurv, han har fået. Det er en dejlig velkomsthilsen. Han vil hermed gerne sige tak til de sponsorer, der har bidraget til kurven. 

Herfra et velkommen til Jesper og held og lykke med huset.

November 2018

Velkommen på Labrivej 16

Victoria, Martin og Oliver Dalgaard bydes velkommen til Vorbasse. Omkring julen 2017 flyttede familien ind på Labrivej 16. Inden boede de til leje på Bakkevej i Vorbasse. De havde planer om at bygge et nyt hus i byen, men så var det, at huset her kom til salg. For dem den rigtige størrelse og den rigtige beliggenhed. Og så var det indflytningsklar.
Martin er født og opvokset her i byen. Efter sin skolegang i Vorbasse, tog han sin studentereksamen i Grindsted. Martin ville gerne være ingeniør, så næste trin var DTU i København. Uddannelsen blev han færdig med i 2015. Nu er han ansat i firmaet Tricon i Kolding, hvor arbejdsopgaverne hovedsagelig er indenfor it.
Victoria kommer fra Østrig, hvor hun har haft hele sin opvækst og taget sin uddannelse. Hendes forældre, samt den øvrige familie bor naturligt nok stadig i Østrig. Victoria er uddannet lærer. Efter endt uddannelse var hun på udveksling i København – det var så her hendes tilværelse tog en drejning – hun mødte Martin. Et par år senere flyttede hun til Danmark. Victoria har opskriften på at blive hurtig integreret i det danske samfund. Hun startede straks på sprogskole, og sideløbende med det havde hun job. Nu er hun ansat som lærer på Den Internationale Skole i Billund. Der foregår alt undervisning på engelsk, selv om Victoria fuldt ud behersker det danske sprog.
Det var rart og hyggeligt at byde de unge mennesker velkommen på Labrivej i Vorbasse – samt overrække dem Lokalrådets og Erhvervsforeningens flotte velkomstkurv.
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Håndværkervej 1

Helle kommer fra Vandel og Johnny fra Vorbasse. I 2017 købte Helle og Johnny den tidligere dyreklinik på Håndværkervej 1. Det er dog ikke deres første bolig i Vorbasse, da de tidligere har lejet bolig i Museumsparken og på Østermosevej. Herfra flyttede de til en landejendom ved Hejnsvig, som de købte i 2008. De renoverede huset, men følte efterhånden, de gerne ville bo tættere på skole, indkøbs- og fritidsfacliteter. De fik solgt deres landejendom i 2016 og købte huset på håndværkervej i 2017. Efter at have gjort den tidligere klinik til bolig og boet i huset et stykke tid, blev de enige om, at huset havde en god beliggenhed, og stedet skulle være deres fremtidige hjem mange år fremover. Derfor besluttede de sig for at bygge til huset, så de oprindelige 116 m2 blev til næsten 200 m2. Det skal også se ordentlig ud, så facadestenene på det oprindelige hus, blev fjernet og muret op på samme måde som tilbygningen. Også den murede garage får en total renovering med bl.a. ny tagkonstruktion i stil med husets. Det er med andre ord ”en ordentlig omgang” det oprindelige hus får.

Helle arbejder i Rådhuskantinen i Grindsted og Johnny er vedligeholdelsessmed hos Dupont i Grindsted. De har tre børn: Freja på 10, Sol på 7 og Sejer på 4. Fritiden bruges på det store renoverings- og tilbygningsprojekt, de har gang i. Der er god hjælp at hente hos Johnnys far til byggeriet, men med tre børn i huset og jobs, er der brug for alle de timer fritiden kan give.

Helle og Johnny ønskes fortsat held og lykke med renoveringen/byggeriet og velkommen til byen som boligejere.

Velkomstkurv til Regitze og Jonas

Velkomstkurv til Regitze og Jonas, Labrivej 20
Juli 2017 flyttede Regitze og Jonas til Labrivej 20. Regitze kommer fra Holsted og Jonas fra Bække. Jonas havde noget kendskab til byen, før han flyttede hertil, da han både havde spillet fodbold i Vorbasse og gået i Vorbasse Skole i overbygningen.

Jonas er uddannet skov- og naturtekniker med speciale i biotop og vildtpleje. Han er ansat i Fromsejer Plantage. Regitze er uddannet frisør. Dvs., det bliver hun i næste uge, hvor hun skal op til svendeprøve. Regitze fortsætter sit arbejde efter endt svendeprøve i Vejle, samme sted hun er uddannet.

Regitze og Jonas valgte at købe hus i Vorbasse, da de kunne købe et pænt og velholdt hus til rimelige penge. De er fortsat glade for deres valg: Flinke naboer, roligt kvarter og byen byder på stort set alle de faciliteter, der er brug for i hverdagen. Endelig ligger byen centralt i forhold til større byer.

Fritidsinteresserne er mange. Jonas er jæger, dyrker flugtskydning og spiller fodbold. Regitze og Jonas har hver en hest, en hobby, der også kræver tid. De har også to hunde, hvoraf den ene er en lille Cocker Spanielhvalp. Den går Jonas til hundetræning med, så den fremover kan bruges som jagthund. Når der er Vorbasse Marked, hjælper de begge til.

Fortsat held og lykke til Regitze og Jonas med huset – og held og lykke til Regitze med svendeprøven i næste uge.
November 2018

Søndergade 5 har fået nye beboere.

Judith Vinter og Kim Buhl bydes velkommen til Vorbasse.
Ved besøget faldt snakken helt naturligt på deres nyerhvervede bolig – Søndergade 5. De faldt fuldstændig for den hygge og charme, som det stråtægte hus emmer af. Og så er de vilde med dens beliggenhed. Her er vi tæt på alting – som de sagde flere gange. Huset er fra 1760 og ret lille, men her har Kim planer. I den ene ende af huset har der været stald. Den del kan nemt lægges til beboelsen. Ligeledes kan der laves et par værelser på loftet. Kim er en rigtig handyman, så det har han selv mod på at gå i gang med.
Både Judith og Kim har voksne børn fra tidligere forhold. Deres venskab blev indledt for 6-7 år siden. Kim har drevet landbrug i Okslund, tæt på Vittrup Baun. Ved siden af landbruget havde han job forskellige steder. Nu er jorden lejet ud, men han ejer stadig ejendommen. I den senere tid har Kim brugt meget tid på huset. Der er blevet isoleret og der er lagt fliser foran. Ved siden af har han et chauffør-job.
I de sidste 6 år har Judith boet til leje forskellige steder i Vorbasse. Inden den tid var hendes base Nordsjælland. Jobmæssigt var hun åben for at prøve lidt forskelligt, Hun har stået i butik, og i flere år var hun kranfører på stålværket i Frederiksværk.
I de sidste 30 år har Judith haft hest. Denne hobby har hun brugt meget tid på. Nu er hesten afhændet, men hun kommer stadig ofte ud på rideskolen i Vorbasse. Hun er med i rideklubbens bestyrelse.
Judith er vild med at spille banko. Ofte drager hun af sted til Bække, Brørup eller andre steder, hvor der spilles. Torsdage er en helt speciel aften. Her spiller hun walkie-banko, hvor al kommunikation foregår ved hjælp af en walkie talkie. Judith vinder ofte noget i banko – således bliver hele deres kødforbrug dækket af banko-gevinster.
En stor tak fra Judith og Kim for den flotte kurv med de mange gaver.

Tekst og billeder, Jens Chr. Jensen.

Frederiksnådevej 1 Gitte og Mikael Jensen

Gitte og Mikael Jensen bydes velkommen til Vorbasse. De er kendt på egnen, da de er opvokset her og boede her sammen i en periode i 90`erne. Siden har de været vidt omkring.
Mikael er født i Fitting og havde hele sin skolegang i Vorbasse. For øvrigt bor hans forældre stadig i Fitting. Som ung var Mikael ikke i tvivl om, hvad han ville beskæftige sig med. Han ville i gang med landmandsuddannelsen. Praktikken i denne uddannelse tog han på den lokale svinefarm på Sønderheden. Her havde han job i 10 år.
I 1995 tog hele familien til Langeland, hvor de var i 7 år. Derfra gik turen til Brædstrup. Her boede de i 16 år. Begge steder var Mikael driftsleder på svinefarme, og de boede i tjenestebolig.
Gitte er født og opvokset i Vandel. Hun er uddannet EDB-assistent, men har også været ansat et par steder som butiksassistent. I de senere år har hun været ansat som plejeforælder.
Gitte og Mikael har 3 voksne børn. Søren bor i Hejnsvig. Anne Katrine læser i Århus, medens Filip er i mekanikerlære og bor stadig hjemme.
Efter perioden i Brædstrup havde parret et ønske om at flytte her til egnen omkring Vorbasse igen. Og Mikael var klar til at prøve noget nyt jobmæssigt. Da de besøgte Frederiksnådevej 1, var de ikke i tvivl. Huset er ny-renoveret og de nyder at bo ude i naturen med masser af træer og beplantning omkring sig.
Både Gitte og Mikael er nu ansat som plejeforældre – Mikael på halv tid. Resten af tiden arbejder han som anlægsgartner for sin søn i Hejnsvig.
Parret har hver sin hobby. Gitte kan lide at sidde ved symaskinen. Her har hun syet dåbskjoler, brudekjoler m. m. Mikael er vild med at gå på jagt, så i husets entrè er der tapetseret med opsatser. Her må de hænge – Gitte vil ikke have dem længere ind i huset.  
Ferieture bliver det også til. Det foregår i familiens autocamper. Denne form for ferie er de blevet bidt af.
Det var en fornøjelse at byde Gitte og Mikael velkommen til Vorbasse – man kan også sige velkommen hjem efter en rundtur på 23 år.
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Oktober 2018

Velkomst på Tårngade 3

Vi byder velkommen til Louise Gottenborg, der har købt Tårngade 3.
Louise fik job på Blå Kors for fire år siden, takket være hendes far, der fandt måske avisens mindske annonce. Louise antyder, at hans ihærdighed skyldes, at han gerne ville sikre, at hun ikke flyttede for langt bort fra hjemstavnen, Vonge  - Give egnen, og hvem ved?
Efter en matematisk studentereksamen på Rødkilde i Vejle, rejste hun til New Zealand og Australien.
Hjemme igen kom hun ind i hjemmeplejen i Vejle og Give i en periode, indtil hun læste og gennemførte sygeplejerske uddannelsen i Vejle.

I dagligdagen har Louise og hendes kolleger 18 klienter, som de hjælper med lidt af hvert.  Når Vorbasse Marked nærmer sig, så tager de på ferie. l år går turen til Djursland, men traditionen tro, så tager de hjem en enkelt dag for at være med på markedet.

Et stort tak for kurven med de mange gaver fra Louise
På vegne af Velkomstministeriet
Arne

Velkomstkurv til Louise og Morten, Østergade 25

Louise og Morten og deres søn Felix på 7 år er de nye beboere på Østergade 25.

Louise er født og opvokset i Middelfart. Morten er født og opvokset i Vorbasse. De har boet i lejlighed i Billund. Da de besluttede sig for at købe en bolig, var de ikke i tvivl om, det skulle være i Vorbasse. Morten har stadig sit gamle netværk i byen. De kikkede også på, hvor meget hus i god stand, man kunne købe i Vorbasse, når de sammenlignede byens faciliteter byen med andre landsbyers og endelig kunne de godt lide skolen.

Louise er SOSU-assistent og Morten er højspændingsmontør. Siden de overtog huset, er næsten al fritiden gået med at male og indrette, som de gerne vil have det. De er endnu ikke færdige med deres planer, men de tager opgaverne som tiden tillader. Udover sit fuldtidsarbejde er Louise i gang med at uddanne sig inden for sit arbejdsområde. Morten har en veteranbil, en Golf 1´er, han går og nusser med, når der er tid. Herudover har de begge nogle fælles interesser som f.eks. traktortræk, Formel 1 løb og gå til festival, når tid og økonomi er til det.

Held og Lykke til Felix, Louise og Morten med jeres køb i byen.

Unge folk på Bøgelund

I marts 2017 overtog Julie og Nicolai ”Bøgelund”, Sønderhedevej. Julie ville gerne finde et sted i byen og Nicolai ville gerne have et sted på landet, hvor der var plads til at gå og arbejde med maskiner og biler. Her kunne de købe et sted, der opfyldte begges ønsker til placering af bolig – et sted i byen ude på landet. Hvilket kan være svært at finde.

Julie arbejder som økonomiassistent ved Sydenergi i Esbjerg og Nicolai er entreprenørmekaniker. Julie flyttede med sin mor til byen som teenager og Nicolai er født og opvokset i byen. På spørgsmålet om, hvorfor de valgte at købe bolig i Vorbasse svarede de, at byen har det jo alt det, der er brug for i dagligdagen: En god skole, en god brugs og et godt fritidscenter med mange forskellige tilbud. Som for flere unge, jeg har snakket med, er det især vigtigt for dem, at der er en skole i byen, når der stiftes familie og børnene skal til at gå i skole.

Der har dog ikke været tid til at benytte faciliteterne og mulighederne i fritidscenteret. De har brugt masser af tid på at renovere huset for at få det indrettet, som de gerne vil have det. Der er meget godt arbejde tilbage endnu, før de har været igennem hele huset, men resultatet af det, der er færdigt, er blevet rigtig flot. Herudover er der et store arbejde en gang om året med at gøre stedet klar til markedsparkering. Bøgelund ligger lige overfor markedspladsen, så p-pladserne her er efterspurgte. 

Held og Lykke og fortsat god arbejdslyst til Julie og Nicolai med jeres bolig.

Velkommen

Michelle Haarup Mathiesen og Alpar Nagy er de nye beboere på Nebelvej 27. Nytilflyttere kan man ikke sige de er, idet de har boet til leje ovenpå den tidligere frisørsalon i tre år.

Michelle er for mange et kendt ansigt. Hun har arbejdet i frisørsalonen Extreme Hair i de år, hun har boet i byen. Hun er nu færdiguddannet og fortsætter i salonen. Alpar er mekaniker og arbejder hos Mazda i Kolding. Han kommer fra Ungarn og flyttede til Danmark (Herning) for ni år siden. Her arbejdede han i 6 år, men da han flyttede sammen med Michelle i Vorbasse, valgte han et job i Kolding, da det betyder noget kortere køretid. Alpar er kommet godt efter det danske sprog og taler et fejlfrit dansk stort set uden accent, så han må have et godt sprogøre.

Al fritiden er i den sidste tid gået med at renovere og indrette huset, som de ønsker det. De er nu næsten færdige og står med et flot resultat, de kan være stolte af. Ved siden af jobbet som frisør har Michelle et bijob i krostuen. Alpar siger, han har tre store fritidsinteresser. Det er 1: biler, 2: biler og endelig 3: biler. Mon ikke det hænger sammen med jobbet?

Michelle og Alpar har valgt at købe hus i Vorbasse, da de synes byen efter sin størrelse har mange ting at byde på. Efter tre år i byen, kender de til forholdene her. Der er en god Brugs, et flot Fritidscenter og en god skole til og med 9. klasse. Det er vigtige faktorer, når man skal vælge, hvor man vil bo. Unge mennesker, der på et tidspunkt ønsker at stifte familie, bortvælger ofte byer uden skole og pasningsmuligheder.

Held og Lykke til Michelle og Alpar med jeres nye bolig.

Velkommen til Hanne og Leif på Skødebjergvej 14

I sommeren 2017 flyttede Hanne Lise Nielsen og Leif Busk Nielsen ind på Skødebjergvej 14. Hanne og Leif flyttede hertil fra Sverige, hvor de boede i 17 år. Hanne arbejdede som lærer og Leif var smed. Han arbejdede med vedligehold af maskiner på en stor møbelfabrik.

 At det lige blev Vorbasse, var lidt af en tilfældighed, men her kunne parret finde et sted på landet, hvor både stuehus og bygninger var i god stand.  Der var skov både til stedet og omkring stedet. Leif er ivrig jæger, så landejendommen på Skødebjergvej passede fint til det, parret søgte.

 Hanne har valgt at gå på pension og Leif kan nu tælle de uger på én hånd, han har på arbejdsmarkedet inden pensionen, da han har valgt at stoppe til maj. De glæder sig begge, og der er mange planer for fremtiden. I sin fritid skifter han gerne materiale, og han kan lide at arbejde med træ. Han har et lille savværk på gården, så han selv kan save stammer fra skoven til tømmer, som bl.a. skal bruges til at vedligeholde og forbedre deres gård.

Hanne og Leif havde ikke boet her mange dage, før en af naboerne havde fået dem med som hjælpere i boldklubbens pølsebod til markedet. Dette synes de var spændende og sjovt. De fik kontakt til en masse nye bekendtskaber, og de har allerede sagt ja til at hjælpe i 2018. Parret er meget interesseret i at deltage i de forskellige aktiviteter området kan byde på og vil gerne være en del af lokalsamfundet.
JOS april 2018

Velkommen på Birkevej 10

Majken Lüdemann Madsen og Bruno Andersen flyttede til Birkevej 10  Vorbasse, begge 42 år gamle.
De mødtes i marts 2014, blev kærester i maj, og kendte hinanden et halvt år, inden Bruno flyttede til Vorbasse fra Vejle, hvor Bruno har boet hele sit liv.
Lejligheden de først boede i var på 60 m2, og nu nyder de rigtig, at der er blevet mere plads.  Der er knap 100 m2, og herudover to carporte og et skur.

Majkens Lüdemann Kristensen var hendes oprindelige navn, og hun er født og opvokset i Vorbasse.
Hendes mor, Hannelore stammede fra Tyskland. Faderen hed Ronald Kristensen, og blev som sidste forælder begravet i januar. Det er tidligt at miste begge forældre i en alder på 42 år siger Majken eftertænksom.
Majken er klinikassistent, og arbejder hos tandlægerne i Ansager på tiende år.  Inden da kørte hun lastbil hos Arne Klose i Vejen i tre år, hvor hun bl.a. leverede til Vorbasse Brugs.  Senere var hun lagerarbejde på LEGO i otte år, hvor hun kørte truck, og havde andre forefaldende opgaver.

Bruno startede arbejdslivet som bagerlærling i 1992 og forsatte som svend et par år, indtil han fik lyst til at prøve nye udfordringer. Derefter et par år hos Dansk Supermarked.  Siden fik han arbejde hos Søren Berggreen i emballageindustrien, hvor han sideløbende havde bijob hos Itella som lagerforvalter i 3 år.  Søren Berggreen  fusionerede med SCA Packaging, og sidenhen med DS Smith Packaging, som firmaet hedder i dag.  World wide tæller medarbejderne ca. 20.000  medarbejdere i 25 lande. 
Bruno er glad for sit nuværende arbejde i Vejle,  hvor han førstkommende tirsdag har været ansat i 17 år.

Fritiden går især med hus og have.  Majken har tidligere været hestepige, men stoppede da hendes hest blev gammel. Hun siger at især bold-, og holdsport ikke rigtig er hende, men derimod var hun meget begejstret for Emmy´s gymnastiktimer.
Bruno har tidligere i 16 år, været en del af bokseklubben Wedala i Vejle, som kampbokser, træner og bestyrelsesmedlem.
Bruno kan godt lide at spille golf,  men han ikke rigtig kommet i gang med det endnu siden han flyttede til Vorbasse fra Vejle. Tidligere har det mest været Pay and Play on/off, men i 2014 tog han sig sammen og fik DGU kortet.

I perioden 2008 til 2015 havde Bruno et bijob som bartender, hvor han mange weekender var ansvarlig på Tartan Pub i Vejle, og det var der parret traf hinanden.  Familien har 3 katte, din, min og vores, sidstnævnte er en halvstor killing, der på eget initiativ er flyttet ind.

Stor glad tak til Bente og sponsorer for kurven.
På vegne af  ”Velkomstministeriet”    arne@vorbasse.dk

Nye folk på Nebelvej 22

Sabina valgte Vorbasse fremfor Hejnsvig, fordi hun fik mere hus for pengene. Hun og kæresten arbejder på skiftehold, fast aften. Sabina som social- og sundhedshjælper i Grindsted, og Søren arbejder hos Siemens / Gemeza, der tilsammen er verdens største vindmølle fabrik. Siemens er stærkest på havvindmøller, og Gemeza størst på landjorden .

Søren Friis Jensen stammer oprindeligt fra Ejstrupholm, men boede fire år i Billund, hvor han kørte taxa, han husker tilbage på flere københavnerture, de var fede, men ellers savner han ikke jobbet.  Et eksempel, en gæst skulle hjem fra Vorbasse Marked, men havde kun kr. 200,- men insisterede på at nærme sig hjemmet, såvidt pengene slog til, i håb om at få en billig tur. Men sådan er det ikke, og taxa' en stoppede. Så kom der nye kr. 50,- og turen forsatte, men ikke længe nok, og gutten måtte afsted på gå-ben.

Sabina Højrup nyder turene til Bornholm, hvor hendes mor/ moster har boet i årrække, og ikke mindst turene til Sverige, hvor mormor og morfar i Skjoldbjerg har sommerhus.
Morfar er jæger, og når jagtgudinden Diana tilsmiler ham, så rykker hun ud, og pelser og parterer byttet.

Søren  elsker nettet, han spiller, og det skal gå hurtigt!  Maskineriet er det bedste, han er på i løbet af få sekunder, og han stor smiler når han fortæller at Stofa har øget hastigheden til det dobbelte.

Hække og udendørs opgaver er klaret, der er lavet brændeskur, og nye projekter er på vej.  Et drivhus er snart klar, det er vist kun mig det interesseret siger Sabina med et smil. Der skal nyt tag på garagen, og der er også planer for alternativ varmeforsyning inden sommeren går på hæld.

Sidste nyt er familien forøgelsen, en dejlig kombination af Labrador og Golden Retriever, Bianka, der i skrivende stund kun har været en uge i hjemmet.  

Dejligt med nye friske tilflyttere.  Parret var meget glad for kurven.

På vegne af "Velkomstministeriet".  arne@vorbasse.dk

Nye tilflyttere til Østergade 50

Charlotte Højgaard Christensen 22 år og  Christian Egsgaard Sparvath 28 år er godt i gang med at renovere deres kommende hjem.   Huset var dækket af store gamle træer, som ikke gjorde noget godt for murværk og tag.  Endvidere var der en del affald fra tidligere tider, så de besluttede at alle træer på de 2100 m2 måtte fjernes. Beslutningen var ikke lige populær for alle, der kom forbi,  men én nabo blev glad,  for nu  kikker solen ind ad køkkenvinduerne.
 
Charlotte opvokset mellem Grindsted og Sdr. Omme.  I en periode var hun salgsassistent i en Bestseller Butik i Brande.  Siden har hun arbejdet et halvt år på restaurant i Grindsted, og sideløbende havde hun et job som lagerarbejder  i Kolding,  det var vanskelig at forene.
 Nu arbejder hun nat hos JYSK i Uldum, hvor hun er i pluk og pak afdelingen, der sender Onlinevarer til  kunder i Danmark, Norge og Holland.  Natholdet det passer fint for parret, da Christian, der er bysbarn,  arbejder nat hos LEGO Equipment.  
 
Christian skruer lidt i biler, og der er godt med plads i udhusene.  Der er allerede lagt cement med varme i gulvet i en del af garagen.  Opgaven med huset har stået på en rum tid.  Huset blev købt  den 15. april,  men de fik nøglen allerede den 16. februar og så gik de i gang med renoveringen.
Morten, lillebror, der også skruer i biler, hjalp til med at rydde haven. Han skaffede rendegraver, gummiged, manitou og traktor med vogn,  og det blev til adskillige læs, inden haven var ryddet.
 
Parret laver det meste selv, stort set alt får en omgang,  nye gulve med varme, vægge,  bad, toiletter, og det unge par vurderer, at de udover deres arbejder har ca. fem arbejdstimer per dag i snit, og det er nødvendig for at økonomien ikke løber løbsk.  Vi regnede løst på hvad de to har sparet indtil nu,  hvis vi sætter en håndværker time til kr. 350,- x ca. 900 timer – så er der vundet kr. 315 tusind  + moms.  Er regnestykke lidt for optimistisk, så kan det sikkert retfærdiggøres af de mange timer som familie og venner har bidraget med.
 
Dejligt med unge mennesker der gi´r den gas.  -  hermed  tak til sponsorer,  fra parret for den fine kurv.
 
På vegne af ”Velkomstministeriet”   arne@vorbasse.dk
maj 2017

Velkommen til Klinkvej 42 i Nebel

Bettina var flyttet, nye var flyttet ind, men hvem? "Velkomstministeren" kom forbi, og fik en aftale med husets frue, Kathrine Erritsø Nielsen.
Dagen oprandt og hele familien var hjemme, Kathrine, Kristian Bonde Jensen, og parrets datter, Carmen Bonde Jensen. Carmen der er næsten 5 år går i børnehave i Hejnsvig.
Kristian er udlært som tømrer og bygningskonstruktør og arbejder som projektleder hos Ommen & Møller a/s,  der beskæftiger ca. 150 medarbejdere. Virksomheden arbejder fortrinsvis med beton, og det er hovedsagelig renovering. Det kan være broer, havnebassiner, i den store ende, og mindre rørføringer og andet hvor der er problemer. Virksomheden arbejder også i Norge og Grønland.
 
Familien havde renoveret et hus i Bredal ved Vejle under uddannelsen, men søgte et landsted til deres mange husdyr, der bl.a. blev huset hos nærmeste familie. Kathrine er uddannet sygeplejerske, og arbejder på Gadbjerg Friplejehjem. Hun har lange vagter, men det giver til gengæld fridage midt på ugen, og mere samvær med Carmen. Det giver mulighed for at de sammen kan passe gårdens mange husdyr, som tæller følgende arter:  fåret som hedder Lyssi, en lama, en del gæs, høns, duer og grisen "Mikkel Kvist" og en kat.  Herudover er der p.t. har 8 flotte sorte hvalpe, der skifter ejere denne weekend, hvor de fylder 8 uger. Det er dog undtaget hvalpen Alma, en tæve, som Carmen har forelsket sig i.
Ejendommens 4-5 ha. omfatter to huse og en stor lade. Det er praktisk med to huse, når der skal renoveres. Gårdsplads og udenoms arealer har første prioritet, sammen med faciliteter til de mange husdyr. Også kaldet Projekt Stald 2018.
 
Kristian er trods hans uddannelse, snild i det sorte fag, og snart er der svejset  båse og låger, der adskiller de mange arter.
 
Hundene, Jack Russelen, Anton, der snart er 12 år - og hvalpenes mor, blandingen Mulle passer på at alt er, som det skal være.  Mulle har sin egen historie, hun kom på plejehjem i Gadbjerg, sammen med hendes ejer.  Han kæmpede mod døden, men ville ikke give op af hensyn til hunden Mulle. Dagen efter Kathrine tilbød at tage sig af Mulle, fik han fred......
 
Den lille familie, med de mange dyr nyder de landlige omgivelser.  Kristian har jagttegn og nyder naturen, - måske nabolaget inviterer til samvær i grønt tøj..... ?
 
På vegne af "Velkomstministeriet"     arne@vorbasse.dk

Ny familie på Skjoldbjergvej 55

Katie og Rob samt børnene Sophie, 6 år, Lara 4 år og Elodie på 2 år er flyttet på landet.
Familien stammer fra Caversham, ca. 30 miles fra London.  Det seneste år boede de i Vejle, men ville gerne bo på landet, tættere på Billund, hvor børnene går i skole og Rob arbejder..
I England arbejdede Katie med markedsføring i 14 år, hvor det drejede sig om markedsføring af film, DVD’er og computerspil.
Rob har arbejdet hos BBC og senere hos Nintendo, inden han fik ønske jobbet hos LEGO.  Rob er leder for 40 medarbejdere, hvor ca. halvdelen taler engelsk og resten dansk.  Aftalen var fra start, at børnene skulle gå i den internationale skole i Billund, men der var ikke plads!  Men heldigvis lykkedes det alligevel.
Parret øver sig i det danske sprog, og indrømmer det er svært.  Katie fortæller, at det går meget hurtigere med børnene, og hun håber, at hun kan lære dansk gennem børnene, der allerede kan mange ord.
Katie passer deres to ponyer og to islandske heste. Hun nyder rideture i omegnen og meget gerne i fredfyldt natur.  Hendes næste projekt er bygning af et shelter til hestene, så de kan komme i ly og læ, når det regner og blæser.
Familien er aktive og selvfølgelig var de Billund rundt, da der var Halloween
 
På vegne af ” Velkomstministeriet ”  arne@vorbasse.dk
 
New family on Skjoldbjergvej 55
Katie and Rob and their children, Sophie, 6 years, Lara, 4 years and Elodie, 2 years, have moved to the country.
The family comes from a place called Caversham, about 30 miles from London. The past year they have lived in Vejle, but really wanted to live in the countryside, nearer to Billund where the kids go to school and Rob works
In England Katie worked for an advertising for 14 years promoting movies, DVDs and computer games.
Rob has worked at BBC and Nintendo before he got his dream job at LEGO. Rob is managing 40 employees, where about half of them speak English and the rest Danish. From the beginning the agreement was that their children should attend the international school in Billund, but there were no free slots! Luckily they found a solution.
The couple practice their Danish and admits that it’s hard. Katie notes that the children are doing much better, and she hopes they can teach their parents some Danish, as they already know many words.
Katie looks after their two ponies and two Icelandic horses. She enjoys riding in the neighborhood and in the peaceful nature. Her next project is the construction of a shelter for the horses, so they can take cover from the wind and the rain.
The family is active in the community and naturally they walked around Billund for Halloween.

Tårngade 12 - nu med tvillinger

Annie og Kenni Jacobsen har den 1. august overtaget Tårngade 12 i Vorbasse.
Parret er begge oprindeligt fra Vorbasse, men flyttede i 2013 sammen til Billund, grundet Kennis læretid og uddannelse på LEGO. Efter 3 år, er de nu flyttet tilbage til byen, for at være tættere på familien samt fritidsaktiviteterne. Da der blev trykket på dørklokken, gik der lidt tid, inden der blev åbnet for ”Velkomstministeren”, naturlig forklaring, forældrene havde hænderne fulde. Familien blev nemlig for 2 ½ måned siden forøget af tvillingepigerne Isabella og Mathilde. De er alle 4 kommet ind i en god rytme, både når der skal spises og soves. Parret blev den 8.8.2015 gift i Vorbasse kirke, og søndag d. 16.10.2016 blev tvillingepigerne døbt i samme kirke.
 
Mathilde fik af flasken hos Annie og Isabella sov på skødet af Kenni, men det varede ikke længe, inden at Isabella også havde gang i flasken, og storsmilede da hun var færdig og tilfreds.
 
Parret mødte hinanden til en fødselsdag, og senere hen i Vorbasse Fritidscenter, hvor de begge spillede håndbold. Kenni er efter 4 års læretid, i august blevet udlært som værktøjsmager hos LEGO, og arbejder fortsat for LEGO. Annie, der var i gang med ergoterapeut studiet, måtte af naturlige årsager udskyde uddannelsen i Esbjerg, og gå på barsel. Parret er heldige at Kenni kunne holde 6 ugers barsel da de to små kom. I fritiden spiller de begge volley et par timer om ugen, dog har Annie holdt lidt pause grundet graviditet og småbørn. De går alle 4 til babysvømning om torsdagen, hvilket de nyder.
 
Der var overtagelse den 1. august, men da Annie havde termin 3. august, fik parret lov til, at gå i gang med at male to uger inden. Det var sælgerne Margit og Hans, som var så venlige, at de flyttede i campingvogn 14 dage før overtagelsen, så parret kunne få gjort huset klar inden de to pigers ankomst. Så vennerne og familien blev tilkaldt, og hele underetagen blev malet på et par dage. Der blev installeret et par varmepumpe, og så var huset indflytningsklar, heldigvis nåede de det inden pigerne kom den 3. august.
Held og lykke med det hele fra "velkomstministeriet" - arne@vorbassse.dk
Oktober 2016

Magnus, Henriette og Jakob på Dalgasvej 2

Familien Magnus, Henriette Holdt Hansen og Jakob Holdt Refshøj har købt Dalgasvej 2 i Vorbasse
Jakob er født og opvokset i Billund.  Han er uddannet Mekaniker hos Bent Fasterholt.  Jakob købte morfars hus som han restaurerede fra a-z, i tiltro til at han forsat skulle bo i Billund, men sådan skulle det ikke være.
Henriette har haft tilknytning til Vorbasse i en årrække, men i 2009 flyttede hun til Billund, hvor hun kom i lære som luftfragt speditørelev. Efter endt uddannelse blev hun udstationeret et år i New York.
Jakob blev ansat som rejsemontør hos Siemens Wind power og var på et tidspunkt udstationeret i Bangkok i 2 år.  I mellemtiden havde parret mødt hinanden i Billund, og en skønne dag på Facebook spurgte Jakob  Henriette - kommer du ikke lige en smut til Bangkok?  Og selvfølgelig tog Henriette til Bangkok.
Jakob har nu arbejdet hos Siemens Wind power i 11 år, og er nu tilknyttet til prototype afdelingerne i forskellige dele af Danmark, og lidt udland.
Henriette har siden 2012 arbejdet som Luftfragt Speditør hos Schenkler i Kolding
Henriette havde luftet tanken om at parret skulle bo i Vorbasse, men Jakob havde betinget sig at han kun ville flytte hvis de kunne købe Dalgasvej 2, fordi den var nænsomt restaureret, så han ikke skulle i gang igen. Heldigvis kom den til salg, og straks blev træfyret erstattet af en gasfyr, og den blev naturligvis købt hos Frank.
Overtagelsen var den 1. juli og familien kunne flytte ind.  Dvs. at Magnus flyttede faktisk først, da han allerede startede i ”Andedammen” (Andereden) i februar. Den dejlige dreng fyldte 1½ år i mandags.
Familien omfatter også Coco på 2½ år, hun er drægtig, og hvalpene efter den bredskuldrede Old English Bulldog forventes salgsklare i januar.
Familien nyder at rejse i deres ferier, sidste år blev det til en tur til Bornholm og i år gik turene sydpå, til Gran Canaria og Rhodos.
Familien synes godt om vore faciliteter i Vorbasse, der er planer for lidt badminton i fremtiden.  Henriette støttede hallen med banko forleden. Jakob støtter Brugsen, han er BMW fan om en hals, og er helt vild med Brugsens nye vaskehal.  Han sørger for at parrets biler bliver vasket flere gange i ugen.

På vegne af ”Velkomstministeriet”   -  arne@vorbasse.dk

Igen et ungt par til byen - velkommen på Birkevej 9

Maja Botzbach Lauridsen og Joakim Kristian Schmidt overtog huset, Birkevej 9 per 1. oktober.
Joakim, har altid har boet i Vorbasse.  Han traf Maja i Billund, hvor hun er udlært som konditor på Hotel Legoland.   Joakim er udlært på Hotel Legoland, og arbejder i dag som kok i kantinen på LEGO.  Det er et job han synes rigtig godt om, arbejdstiden er god, han kan være hjemme i Vorbasse omkring kl. 15.00 – der er meget anderledes vilkår, end branchen generelt.
Maja er født og opvokset på Fanø, hvor hendes forældre driver landbrug, De har kødkvæg, og en del af kreaturerne er med til at afgræsse Fanøs naturområder.  Parret er naturligvis ofte en tur på øen, men når der meldes blæst, så ved svigermor, der kommer afbud, for Joakim er ikke særlig søstærk.
I disse dage er der travlhed i hjemmet på Birkevej, vægge væltes, tapet dampes, og der skal lægges nye gulve og i skrivende stund er smeden på vej.   Snart kommer Majas brødre, den ene er murer, den anden er tømrer, så parret er godt hjulpet når der skal vandskures, laves gulve, lofter osv.
Haven som parret overtog var enestående, Lis Pedersen, også kaldet - hende med hunden, har virkelig haft grønne fingre, og der var mangfoldige planter i haven.  Opgaven at holde den vedlige er for stor, Lis fik lidt planter med sig til hende og sønnen, og så har de to mødre ellers fået lov til at plyndre haven.
Joakim spiller håndbold i Vorbasse, og herudover bliver det også til lidt fodbold.   Maja var på Vorbasse Marked i år, men udfordres fremover, fordi markedsdagene, kolliderer med Nordeuropas største 5 mands fodbold Cup.  Halvdelen kommer til Fanø for at spille bold. De øvrige kommer for at være med i den afsluttende fest.
Igen et par unge, der har besluttet sig at bosætte sig i Vorbasse - herligt!

Hilsen
Arne fra "Velkomstministeriet"
Oktober 2016

Velkommen til Kristina og Matt, Gilbjergvej 1

Kristina og Matt har købt Gilbjergvej 1  i Skjoldbjerg, - de overtog ejendommen den 10. juni.
Parret mødte hinanden for et års tid siden. Kristina,  der er uddannet revisor, og kommer fra Haderslev - Kolding området, arbejder hos VELUX  i Kolding.  Matt kommer fra Ohio USA,  og landskabet  betegner han som ganske flad som en pandekage, det minder meget om  Danmark. Matt arbejder hos LEGO i Billund, og ansættelsen nærmer sig sjette år.  Med til familien hører Phoenix, der er blandet Collie og Schæfer og kommer fra et internat, og Border Collien Emma.

Matt er designer, og et kig på hans computeren viser detaljer fra skitser, hvor Ninjago krigere tager form som LEGO  figurer.  Skitserne er inspiration til modelbyggerne, der retter til i facon og farver indtil modeller af klodser kan godkendes.  Matt fortæller, at mange forskellige skitser tidligt i processen præsenteres for børn i alle aldre, og at børnenes positive reaktioner danner grundlag for det, der arbejdes videre med.
Kreativiteten omfatter ikke kun plast. Matt maler også på tunge jern plader, anderledes spændende motiver med kunstneriske farver.
Huset, de har købt, står overfor en større renovering. I baghaven er der flere bygninger, og det er planen, at den største, kaldet gildesalen, skal sættes i stand, så parret kan bo der i perioden, hvor huset restaureres.

Over tid er træer og buske blevet store, og beskæringer er godt i gang. Hønsehus og hegn er renoveret og fornyet, havedamme er renset eller dækket til. Smukke snoede stensætninger langs gangstier fører os rundt og ender ved  brænde skuret.  Dvs. at brændeskuret indtil videre tjener som garage for hans bil, en ældre men charmerende Suzuki en offroader, som er meget mekanisk og meget lidt elektronisk,  men det er  bilen, som  Matt plejer og passer!  Mon ikke der bliver plads til Kristinas bil nær huset, når det bliver vinter, eller må den vige for brændestakken?

Selvom der er mange gøremål i og omkring husene, så er der planlagt ferie. Til november går turen til Norge, hvor Suzukien skal stå sin prøve, - den er tørstig, men reservedunken ligger klar på taget.

På vegne af  "Velkomstministeriet".  Arne
Oktober 2016

Skjoldbjergvej 28 - velkommen til Rita og Mantas med familie.

Familien stammer fra Litauen,  men er gradvis flyttet til Danmark.  De bosatte sig i Kolding området i 2010  og senere fik Mantas i 2010  arbejde hos Topp Biler.  Her arbejder han som mekaniker og chauffør.   Mantas er uddannet hos Pasvalys i Litauen.
Mantas flyttede først til Danmark, og 6 måneder senere kom Rita, hans hustru.  Rita har også job hos Topp Biler,  hvor hun arbejder i klargøring. 6 måneder senere fulgte deres datter Aiva.

Familien nyder deres hus på Skjoldbjergvej 28, som de købte i januar.   Der er godt med plads såvel ude som inde,  og der blev plads til hund, en Russian Toy  Terrier  og katten, der ligner en mini format af en stribet tiger.   
Under besøget fik jeg lov at smage tre forskellige slags hjemmelavede røgvarer fra Litauen,  det var virkelig delikatesser.  Vi drøftede madkultur,  og her er der forskel på, hvad vi hver især sætter pris på.   Familien har over tid handlet en del i Vejle, hvor der findes en russisk butik, der har masser at lækkerier,  de kender fra såvel Litauen som Rusland.   I tyske butikker finder familien også en del af de varer, som de savner fra Litauen.  De fortæller, at Coca Cola i Litauen ikke er af samme kvalitet som i Danmark og Tyskland,  smagen er forskellig.  Den er ok,  men ikke så god som i Danmark.  Familien spiser næsten alt der er dansk, men ikke lakrids og sild fra konserves.   Fødevarer er dyre i Danmark, og når man har været vant til, at en månedsløn efter skat indbringer  EUR  320,-  så er man sparsommelig, når man køber ind.   ABC i Billund er det foretrukne indkøbssted.   En af familiens favoritmenuer er kold suppe med løg, rødbeder, æg, dild, agurk, Kenyamælk og salt  +  varme kartofler.

Det var en hyggelig eftermiddag,  hvor vi alle blev udfordret på såvel dansk som engelsk.

På vegne af   ”Velkomstministeriet”    -  Arne

Velkommen til Camilla og Bruno på Østermosevej 1

Ungt par bosætter sig i Vorbasse  -  Camilla er Vorbasse pige og Bruno stammer fra Toftlund, men kom til Vorbasse som et led i hans uddannelse som landmand, hvor han var elev hos Karsten Knudsen for 10 år siden.
Camilla og Bruno har købt ejendommen Østermosevej 1, og overtog den 1. november.
Stedet husede oprindelig en hønsefarm   -  den fungerer nu som maskinhus og festlokale, for der blev der pyntet op, da det unge par samlede familie og venner til bryllupsreception, da de blev gift den 23. april i år
Stuehuset  har tidligere været lejet ud, og trængte til en kærlig hånd før indflytning,  men nu er ejendommen frisket op og det blev rigtig hyggeligt.
Grunden omfatter 3½ hektar,  hvoraf en større del er  paragraf 3,  som ikke må pløjes eller på anden måde dyrkes.  Der er tre søer, hvor der den fredede Løgfrø lever og rundt om søerne afgræsser parrets 13 boergeder.
Det er planen at Camilla og Bruno vil bygge nyt hus om 3 – 4 år.  De er naturmennesker og vil gerne vende huset så den ligger mere solret og med en bedre udsigt. Ved samme lejlighed vil de også gerne trække den lidt tilbage så den ikke ligger for tæt op ad vejen.
Bruno er uddannet Landbrugsrådgiver og arbejder nu hos Syddansk Kvæg i Vojens. I fritiden spiller han håndbold og skal i den kommende sæson træne U-16 håndbold drenge  sammen med Tommy Saugmann. Sommeren går med at spiller lidt fodbold sammen med Old Boys ”drengene”.
Camilla er uddannet Jordbrugsteknolog med Park og anlæg som speciale. Hun arbejder som  formand for Hede Danmark.  Arbejdet foregår hovedsagelig  i midtbyen i Esbjerg.  Der er offentlige opgaver, men også  erhverv og ganske få private.
 
Begge er engageret i KFUM og K, hvor Camilla er Teenklub leder på Café Stoppestedet.  Sammen er de også ledere på KFUM og K's landslejr Wonderful Days, her til sommer, hvor der skal 20 deltager med fra Vorbasse.
Det er travle unge mennesker med et stort netværk,  hvilket i år giver 7 bryllupper + sølv- og kobberbryllup og flere barnedåb.

De vil gerne sige en stort tak for den flotte kurv og takke for en dejlig velkomst til Vorbasse by.
På vegne af ”Velkomstministeriet”   Arne

Velkommen til Pam og Lars Bo Andersen

Ægteparret har købt huset på Grønnegade 8 B i Skjoldbjerg, hvor Sørine boede en årrække.
Lars stammer oprindelig fra Give, men da han var 5 år gammel, flyttede familien til Billund, hvor hans forældre stadig bor.  Som voksen flyttede han til Vejle, hvor han har boet i en lejlighed siden 2004.  Lars arbejder som flexjobber i et motionscenter i Børkop.  Ferierne går mod varme himmelstrøg, og det var på en af de adskillige ture, hvor Lars gæstede Thailand at han mødte Pam, der arbejdede i en butik i Bangkok. Butikken minder mest om det vi kender som Matas.  Pam har en søster og hun arbejder på en fabrik, også i hovedstaden.   Pigerne kommer fra en mindre by, der hedder Roy Et, som ligger ca.  syv timers kørsel uden for Bangkok.
Pam fortæller begejstret om det hyggelig samfund, hvor hendes forældre bor.  Det er en lille by, hvor der ligger omkring 220 huse.  Beboerne er meget sociale og alle kender hinanden, de mødes i dagligdagen og når der er samling omkring de mange traditioner.   Pam taler flydende engelsk og er godt i gang med at lære det danske sprog, og vil gerne finde en god arbejdsplads, meget gerne hos LEGO.
 Lars fortæller, at han over årene har søgt efter et hus, men ikke fundet noget der rigtig passede ham.  -Først og fremmest søgte han et sted, hvor der ikke er støj fra nærtrafik og støj fra naboer på trapper, når de skal op eller ned til lejligheder over under og ved siden af hans lejlighed.  Parret er meget glade for det fredelige sted i Skjoldbjerg, og der er nok at se til. Der er installeret brændeovn, lagt nye gulve, og der males lofter og vægge.  Da skorstenen blev sat op kunne parret konstatere at taget bør skiftes inden længe, heldigvis er huset købt til en fornuftig pris, så der er plads til lidt uforudsete udgifter.
Jeg fik et stort smil, da jeg kom med kurven, og der var rosende ord til Bente som pakker gaverne, og ikke mindst  - tak til sponsorerne.

På vegne af "Velkomstministeriet"   Arne

Velkommen til ungt par på Præstevænget 1

Sidsel Lyngsø og Nikolaj Hansen valgte Vorbasse. Da Oldemor, Marie Søndergaard Nielsen døde, så købte forældrene til Nikolaj, Oldemors hus på Præstevænget 1.
Huset fik herefter en gennemgribende restaurering, og buske og især større træer, måtte vige til fordel for mere lys på grunden. Det var planen at leje huset ud, men da Nikolaj mistede sin far, blev det for meget for hans mor. Moderen solgte derfor huset til det unge par, som blev husejere pr 1. Januar i år.
Sidsel, der kommer fra Kolding, fandt hendes Nikolaj i Netto, hvor hun var ungarbejder og han arbejder som Souschef.  Parret boede sammen i Kolding indtil de flyttede til Vorbasse. Sidsel studerer HG med henblik på et godt job i Netto senere.

Coco og Hugo er husets forkælede børn, der har egne trapper, små huler og ikke mindst krukken med hunde snolder. De to små chihuahuaer er også glimrende vagthunde, de markerer hver gang nogen passerer på fortovene.

Nikolaj kommer fra Lindknud, og har været på Vorbasse Marked rigtig mange gange, Sidsel var første gang på markedet da hun var 10-11 år,  og husker der var lidt panik, fordi de ikke havde tænkt nærmere på, hvordan de skulle finde tilbage til bilen. Der gik godt 3 timer før familien var samlet igen.

Parret er godt tilfreds med købet, der er plads til at de hver har egen bil, og Sidsel lægger ikke skjul på, at hun trives i Vorbasse, og når snakken går på familieforøgelse, så har svigermor allerede lokket med, at hun er klar til at træde til, hvis der er behov for en babysitter.

Det hyggelige og imødekommende  unge par, på 19 og 22 år, bad mig viderebringe et stort tak til sponsorer, for den  flotte kurv med indhold.
 - det er hermed gjort.

På vegne af " Velkomstministeriet"  -  Arne
marts 2016

Velkommen til Per Lybæk og familien på Gilbjergvej 5

Per Lybæk kommer oprindelig fra Frederiksværk,  men flyttede  til Vejle da han fik arbejde hos Arla. Siden flyttede han til Fredericia, men som han konkluderede, da vi mødtes på Gilbjergvej 5, så trives vi ikke i større byer.  Per arbejder fast nat hos Arla i Taulov, hvor han pakker os,t der skal distribueres til butikkerne.
”Solglimt”  på Gilbjergvej 5 blev købt i september, og udover Per består  familien  af kæresten Belinda, der er Vorbasse-pige, og døtrene Elisabeth på 13 og Karoline 3 år.  Pigerne har mange interesser som fitness, svømning og spejder og deres husdyr, en kat, hunden Tyson og hesten Fiona, der pt. er opstaldet på Vorbasse Rideklub.  Fiona har ellers sin egen fold i baghaven, med tilhørende stald,  men den er meget social og vil gerne have selskab.  Det er planen at familien vil udvide med endnu en hest,  så de to kan underholde hinanden.

Per holder haven, plænetraktoren hjælper godt til med græsset,  men værre er det med hækkene. Den tidligere ejer har lavet dobbelte  bøgehække  for at skærme lidt for trafikstøjen, her lyder det til at der skal investeres i en motordrevet klipper.   Mens vi snakker om hækken nævner Per, at der køres forholdsvis stærk rundt i kurverne ved Solglimt, -  sammen spøgte vi lidt med at Billund Kommune måske kan etablere en lille rundkørsel inden svingene, så hastigheden sænkes.

Der blev taget godt imod  ”Velkomstkurven”, -  der gik ikke mange minutter før Karoline byttede sutten med chokolade.

På vegne af  ”Velkomstministeriet”   -   Arne
marts 2016

Velkommen til Morten Sparvath, Gilbjergvej 2

Morten Egsgaard Sparvath er oprindelig en Vorbassedreng, men boede over en længere i  periode i Billund. 
For ca. et år siden købte han, af Sydenergi, et flot bjælkehus nær Skjoldbjerg.  Som stor knægt fik han arbejde som fejedreng hos HT Transport i Billund.  Senere hjalp han med forefaldende arbejde i godt og vel et års tid hos Thorbjørn i Almstok.  Da Morten nærmede sig de 18 år, kom han tilbage til HT og her  fik han stort kørekort, og blev ansat som lastbilchauffør.  Morten henter gods i det jyske som bliver fragtet til København,  og omvendt, samler gods i det sjællandske, som skal leveres i det jyske, og indimellem har han også en del af de forefaldende opgaver på lageret.
Fritiden går med lidt af hvert, Morten er meget praktisk, fælder træer, lidt brolægning, nedrivning gamle bygninger, og sidst men ikke mindst, så bruger han en god del af fritiden til at skrue i biler.  Det er ikke nyt,  Morten der er søn af Jette og Knud Erik,  også kaldet " Hurtig Hansen" og fra barnsben  blev han udstyret med værktøj, når han skulle hjælpe hans var på værkstedet.  Naturligvis har Morten renoveret den store garage på Gilbjergvej 2, nu er der betongulv og en stor dobbelt garageport med fjernbetjening.
Morten der fylder 25 år i april er trofast gæst på Vorbasse Marked hver eneste år, han melder rent ud, får han en invitation til en rejse syd på i uge 29, så er svaret  pænt nej tak.
Morten tog glad imod velkomstkurven,  de søde sager bliver sikkert delt med storebror Christian, der bor til leje.

Velkommen til Hans A. Jensen på Østervænget 68

Onsdag den 24. februar kunne vi byde velkommen til Hans Andkjær Jensen, en rigtig ægte Københavner. Faderen solgte og servicerede de gode gamle kasseapparater med stænger. De to ældste søskende var væsentlig ældre, men Hans var kun 17 år, da han mistede sin far. Storebroderen, der driver en stribe cykelforretninger under navnet Jupiter i det sjællandske tog sig af den unge mand, og oplærte ham i cykelbranchen og her trivedes han i familieforetagenet tæt på broderens tre sønner.
Hans har spillet håndbold i Gladsaxe HG fra han fyldte 6 år, dog med en pause mellem de 18 og 23 år.  Senere skiftede han til HK Viking, hvor sporten var mere hygge, og der var ikke krav til træning. Derfor kan han stadig dumpe ind hos de gamle venner, også når turen går til Spanien, hvor der også er plads til spillere, der er + 60 år. Læs hele artiklen her.

Nye unge mennesker på Kratvej 4

Der var kaffe på kanden på Kratvej 4 hos Karina og Morten, og som sådan rigtig lagt op til at byde minister og fotograf velkommen. Velkomsten var således gensidig og luften fuld af superlativer om Vorbasses mange fortræffeligheder.
Parret fortalte, at de havde søgt et godt og dynamisk lokalsamfund, men var alligevel positivt overrasket over den hurtige integration og den store gæstfrihed, de allerede havde mødt. Har man selv lyst til at være med bliver man hurtigt budt indenfor. De mærkede tydeligt det store engagement, der var overalt i Vorbasse. Læs hele Kristians artikel her.

Skjoldbjergvej 57 - et hybbystutteri

Fra den fede lollandske muld til den lette midtjyske sandjord i Skjoldbjerg.
Christine T. Jensen og Arne Rasmussen har pr 1. Sept. 2015 overtaget Skjoldbjergvej 57.
Familien består af Milo på 11 år, der går i 5. klasse  på Vorbasse skole – et skoleskift, som både Milo og familien er rigtig glade for.
Men også datteren Marie på 16 stortrives på 10. klassecentret  i Grindsted.

Billedmotivet illustrerer meget af familiens identitet – dog var Milo og Marie fraværende på grund af  skolegang.
Alle har hænderne fulde!
Den store granitsten i forgrunden er medbragt fra Lolland.  Den 7 årige hvide Araberhingst som Christine holder er  den mest prisvindende på stutteriet Rastox Arabians, som nu har fået sin hjemadresse på Skjoldbjergvej 57.
Arne måtte tage sig af velkomstkurven og ministeren en prægtig hund  af herskabelig herkomst -indeholdende i alt fem fine racer. Læs hele artiklen her.

Heidi og John Pedersen, Nørrebyvej 2

Heidi og John Pedersen er med deres 2 drenge Mathias og Magnus flyttet ind på Nørrebyvej 2 i Vorbasse.
Familien boede tidligere i Hovborg, men kom ofte til Vorbasse dels på grund af de mange muligheder i fritidslivet og dels fordi John er født og opvokset i byen.
John ville gerne etablere sit eget autoværksted og lejede sig derfor ind i Niels Tisgaards tidligere værksted.
Men efter modne overvejelser besluttede familien at sælge huset i Hovborg og købe Tisgårds ejendom.
De er nu, efter at have boet til leje på Kirkegade, endelig flyttet ind. Måske lidt for tidligt, som John udtrykte det. Meget mangler endnu at komme på plads. Men der er malet, lavet nyt badeværelse og resten må så vente, til de er helt afklaret med indretningen. Læs hele artiklen fra velkomstminister Kr. Schmidt her. Foto: Kr. Johansen.

Sorgenfrivej 5 - Tiril og Daniel Bachmann

Filippa på 3 år er sammen med sine forældre Tiril og Daniel Bachmann flyttet ind på Sorgenfrivej 5.
Familien overtog drømmehuset 1. september. Et hus de selv fandt på internettet. Og uden egentlig kendskab til Vorbasse fandt de huset, som netop opfyldte deres ønsker om  beliggenhed i rolige naturskønne omgivelser uden at være for tæt på øvrige bebyggelser og alligevel relativ tæt på det gode nabofællesskab.
De kom hertil  fra en lejebolig i storbyen. Men nu , hvor de her i oktober venter deres andet barn,  var det tid at slå rod i eget hjem. Og Sorgenfrivej 5 er i sandhed en perle på en af storparcellerne i udkanten af Vorbasse by. Tæt på alting og alligevel helt sin egen.
Læs hele velkomstministerens artikel her.

Rugbjergvej 64 - Johan Plagborg Iversen

Johan Plagborg Iversen har  overtaget Rugbjergvej 64 .
Johan er et kendt ansigt i byen ved at han tidligere har boet på Søndervænget 4 og Labrivej 8 i Vorbasse og nu flyttet hertil fra nabobyen Hejnsvig.
Han har nu 4 boliger, som han lejer ud – så han er i særdeleshed aktiv på boligmarkedet i Vorbasse og omegn.
Ved fotografens og velkomstministerens ankomst blev vi i haven præsenteret for en nylig nedlagt kronhjort – en gammel kæmpe af en ulig 12-ender. Et virkelig stolt syn!
Der hører 10 ha nyplantet skov til ejendommen, hvor Johan kan dyrke  sin store interesse for jagt.
Læs hele velkomstministerens artikel om familien her.

Tilflyttere til Skjoldbjerg

Sarah Andersen og Morten Andreassen er flyttet ind på Grønnegade 8 A i Skjoldbjerg.
Morten købte huset til overtagelse pr 1. maj i år og er nu efter malerarbejde og nye gulve blevet klar til at hænge reoler og kunst op på væggene.
De købte huset i Skjoldbjerg på grund af beliggenhed og den helt rigtige pris. Der kan man således få et virkelig skønt hus fra 1998 til 650.000. Og hvor indkøbsmulighederne i Vorbasse og Billund ikke er så langt væk. Læs hele velkomstministerens artikel her.

Ny familie på Slaugvej 7

Line Lynge Hansen og Frederik Vognsen Hansen er sammen med deres 18 dage gamle Mathilde flyttet ind på Slaugvej 7 – så endnu en dejlig børnefamilie har slået sig ned i Vorbasse.
Velkomstministeren var naturligvis forbi med en velkomstkurv.  Og det blev et rigtig  hyggeligt velkomstmøde med kaffe på kanden, lille nyfødte Mathilde, der skulle ammes og flyttekasser der ventede på at blive pakket ud.
Men der var tid og ro til en hyggelig snak om det at flytte fra storbyen Århus til en 4 ha naturgrund v Slauggård plantage med Randbøl hede som nærmeste nabo. Læs hele artiklen om besøget.

Vorbasse blev valgt pga. beliggenhed, skolen og fællesskabet

En børnefamilie flyttet ind på Østergade 25  ( Margrethe og Hans Thorsens tidligere bolig) .
Det drejer sig om storfamilien Lena Wael og Preben Stærmose og fem skønne børn.
Lena har tidligere boet i Vorbasse og er nu efter 3 år vendt tilbage igen med kufferten fuld af  mand og børn.
De valgte Vorbasse dels på grund af byens centrale geografiske beliggenhed. De fandt her det rigtige hus, der ved en gennemgribende nyindretning kunne opfylde familiens behov – og ikke mindst p. gr. a. deres positive forhåndskendskab til stedet. Det blev også en vigtig faktor, at især Lena og børnene i forvejen kendte skolen og allerede havde mange venner. Det gjaldt om mindst muligt opbrud og samtidig havne lige midt i fællesskabet.
Læs hele artliklen fra velkomstminister Kr. Schmidt her. Foto: Kr. Johansen

Endnu en børnefamilie bydes velkommen til Vorbasse

Toke, Malene og Michael Emborg Andersen er snart faste beboere på Møllegården, Skjoldbjergvej 3 i Vorbasse.
Venner og familie er hidkaldt for at hjælpe til med en indgribende modernisering af Møllegården. Malene er på barselsorlov – men er nu i færd med at søge nyt arbejde.
Når deres snart 1 årige Toke om morgenen er afleveret i dagplejen hos Christina på Hovborgvej, tager Malene fat med malerpenslerne. Og når Toke skal afhentes i dagplejen kører de hjem til deres lejebolig i Bække. Efter fyraften må Michael så selv fortsætte med malerbøtterne, nye lofter og alt mulig andet spændende.
Det er deres ønske og plan at kunne flytte ind på Tokes 1 års fødselsdag den 17. Marts. Læs hele velkomstministerens artikel her.

Nye folk på Fittingvej 36

Birgit Iversen og Flemming Rothmann har købt Fittingvej 36. Et stort og dejligt hus med økologisk fiske- og badesø i baghaven.

Parret har netop sat deres lystejendom på Sdr. Almstokvej til salg. Nu skal det være slut med skovbrug, heste og landbrug. De har således i øjeblikket 2 ejendomme at holde styr på og er i en glidende overgangsfase til at slå sig fast ned i Fitting.

Flemming var på grund af arbejde desværre ikke hjemme ved overrækkelsen af velkomstkurven. Men det var spændende at høre Birgit fortælle om deres interesser og beslutningen om at slå sig ned i Fitting.

Læs hele velkomstministerens spændende artikel her.

Nye folk på Fittingvej 9

Så er der flyttet et nyt ungt par ind på Fittingvej nr 9.
Karla og Gunner Andersen har overtaget Gunnars fødehjem - Poula og Jens Andersens tidligere ejendom.
Sofie Andersen og Søren Askebjerg Madsen har således pr 1. november overtaget Fittingvej 9 og er nu i gang med en renovering i stueetagen. Over alt var der maling, tapeter, afdækningstape - og ikke at forglemme de familiemedlemmer og venner der håndterede det hele. Der var absolut livlig aktivitet i huset under besøget.
Der blev dog hurtigt gjort plads på et bord til velkomstkurven. Et par stole blev fundet frem og snart sad vi hyggeligt og småsludrede om det at flytte fra Egtved til Vorbasse. Foto: Kr. Johansen. Læs hele artiklen fra Kr. Schmidt her.

Ny ung tilflytter på Skjoldbjergvej 6b

Ung mand er flyttet til byen.
Hvad får en ung mand til at købe hus i Vorbasse? Der er dog hverken storbyliv eller fortovscafeer.
Ifølge Simon er svaret enkelt. Som førstegangskøber er der overkommelige huspriser i Vorbasse og der er ikke langt til arbejdspladserne. Samtidig bliver man hurtigt en del af det aktive landsbysamfund. Simon påtog sig allerede før indflytning et stykke frivilligt arbejde ved årets Vorbasse marked. En vigtig frivillig håndsrækning for Vorbasse og samtidig en hurtig måde at blive en integreret del af det aktive og frivillige foreningsliv. Simon havde i forvejen kendskab til Vorbasse blandt andet fordi hans søster Luica også er flyttet til byen og nu snart skal giftes med sin udkårne ungersvend Jeppe. Men også som han udtrykker det , ”så havde jeg i forvejen hørt meget godt om Vorbasse”.
Simon S. Landbo er flyttet ind på Skjoldbjergvej 6.B . Han overtog huset pr. 1/8 2014 og har siden , når tiden tillader det, været optaget af at renovere og opdatere både hus og have. Læs hele Kr. Schmidts artikel her.

Gejlvangvej 1 har fået nye boere

Marianne og Simon er flyttet til Vorbasse. Det er næsten overflødigt at skulle præsentere  de nye tilflyttere, da de allerede i et par år har boet til leje på Kirkevænget og fra starten af involveret sig aktivt i byens aktiviteter og foreningsliv. Parret har pr. 1. Jan. 2014 overtaget huset og de 4,5 ha på Gejlvang nr. 1. De er nu i gang med en større ombygning og renovering af stuehuset  - og det tegner særdeles flot. De laver selv alt det de kan overkomme og har håndværksmæssig forstand på. Og det er ikke småting de sammen kan klare.
Læs hele artiklen her.

Vorbasse Skole og Vorbasse Fritidscenter trækker tilflyttere

Ny børnefamilie er flyttet til Vorbasse pga. skolen og fritidscentret. Ruth Starup og Ove Trøst Andersen med deres tre piger kendte Vorbasse på forhånd og har boet til leje i en periode for at finde netop det hus, der passer til deres familie. Det er en aktiv familie, som har stor nytte af de mange fritidstilbud, der er i Vorbasse. Velkommen og læs her velkomstministerens besøg hos familien. id

Velkommen til ungt par på Tribinivej 10

Efter 12 år i Kolding har Camilla Fyhn Milland og Erik Holst Nielsen bygget deres drømmebolig på Tribinivej 10 og har nu modtaget lokalrådets og erhvervsforeningens flotte velkomstkurv. Læs her om Kristian Schmidts spændende besøg hos Camilla og Erik. Foto: Kr.Johansen, id

Velkommen til endnu et ungt par.

Linda og Bo Øhlenschlæger er for længst flyttet ind på Skjoldbjergvej 20B. Her skal der ud over fuldtidsarbejde passes juletræer, spilles golf i Gyttegård, foretages rejser til Portugal, Thailand og trænes i Vorbasse Fritidscenter. Læs om et spændende besøg i forbindelse med Kristians overrækkelse af lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv.  Foto: Kr. Johansen, id

Velkommen til ungt par på Søndervænget 3

Så er der igen tid for præsentation af tilflyttere til Vorbasse. Velkommen til Karina og Jimmy Moldt. De er begge sønderjydere, så kom bare på mojn med dem. Læs her om Kristian Schmidts besøg, da han afleverede den flotte velkomstkurv fra Vorbasses erhvervsforening og lokalrådet. Foto: Kr. Johansen. id

Endnu en jordbrugsparcel ved Nebelvej er blevet bebygget.

Helena og Jørgen Skov Hansen er nu flyttet ind i deres nye hus på Nebelvej. De er flyttet hertil fra Nollund ved Grindsted og glæder sig til at give deres søn Bastian de gode opvækstmuligheder, der er i Vorbasse. Endnu en velkomstkurv fra Erhvervsforeningen og Vorbasse Lokalråd blev afleveret til nye borgere. Læs her om besøget. id

Nørrebyvej 5 har skiftet ejer.

Nørrebyvej 5 har fået nye beboere - Allan Holm Jensen og Bettina Trans ville gerne bosætte sig i Vorbasse pga. byens centrale beliggenhed i forhold til arbejdspladser og de rimelige huspriser. Læs her om velkomstministerens besøg med velkomstkurven. id

Vorbasse er værd at vende tilbage til.

Jane Søe fra Gesten er flyttet tilbage til barndomsbyen. Jane har bosat sig i Østervænget, hvor hun glæder sig over er være blandt hjælpsomme naboer. Læs mere om byens nye borger her. id

Fra lejer til ejer med springgymnaster og krybdyr

Bethina Prisholm er gået fra at være lejer af Nørregade 6 til at være ejer af huset. Bethina og drengene har derfor fået Lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv. Bethina har to friske drenge, der er glade for Vorbasse skole og de mange fritidstilbud i Vorbasse. Bethina har også en masse spændende dyr. Bl.a krokodiller, fugleedderkopper, en veran, en legoan og meget mere. Læs den spændende artikel om Vorbasses nye borgere. id, foto: Kr.Johansen

Fra det skønne Stavanger til det hyggelige Nebel

Wenche og Trygve er flyttet ind i Nebel gamle skole. Vorbasse kan byde velkommen til et norsk ægtepar og vi håber, de må trives her hos os. Læs om besøget og overrækkelse af lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv. id, foto Kr. Schmidt.

Ny tilflytter på Søndergade

Så er velkomstministeren igen på færde. Kristian Schmidt har på vegne af Lokalråd, erhvervsforening og byens øvrige foreninger besøgt Susanne Gaasdal Jensen, som i september købte ejendommen Søndergade 13. Læs om besøget her. Velkommen til Susanne. id, foto Kr. Johansen.

En børnefamilie er flyttet ind på Tårngade 8

Endnu en gevinst til Vorbasse. Familien Blæsbjerg/Jacobsen er flyttet ind på Tårngade. Når hele familien er samlet, er der 8 børn + far og mor. Til daglig er der 3 børn, Andrea, Lærke og Jacob, som alle går i Vorbasse Skole. Læs om velkomstministerens besøg. Velkommen til Vorbasse. id

Nye beboere på Fittingvej 18

Susanne Skou er sammen med sine 2 piger Johanne og Juliane flyttet ind på Fittingvej 18. De er glade for deres hus og have, men synes bilisterne kører for stærkt på Fittingvej. Et skilt med max. 60 km/timen ville være på sin plads. Så her er en opfordring til Lokalrådet om at undersøge muligheden for nedsat hastighed ved bebyggelserne på Fittingvej. Læs hele artiklen fra Kr. Schmidt her. Tekst id, foto Kr.Sch.

En drøm er gået i opfyldelse.

Hanne Tanghus har altid ønsket at kunne bosætte sig i Vorbasse. Og muligheden for hende kom, da huset på Østergade blev sat til salg. Hun flyttede ind i det tidlige forår  og glæder sig nu over at have fået eget tag over hovedet, en stor have og de mange praktiske gøremål det indebærer at bo i eget hus. Læs mere om Kristian Schmidts besøg her. Tekst og foto: Kr. Schmidt

Tilflyttere til Billund Kommune vil gerne bo i Vorbasse. Se artikel længere nede på siden. id

Den levende landsby er blevet beriget med en børnefamilie! Velkommen.

På Østervænget 50 er Laila og Klaus Buhl flyttet ind sammen med deres 2 børn og hunden Perle. En aktiv familie, der roser vores by, skole og børnehave mv. Læs her om Kristian Schmidts besøg hos familien i forbindelse med aflevering af Lokalrådets og Erhvervsforeningens velkomstkurv.
id

Velkommen til nye borgere i byen! - Tag godt imod dem.

Så har velkomstministeren igen været på besøg med velkomstkurve fra Erhvervsforeningen og Lokalrådet. Denne gang i et nyt hus på Tribinivej og et på Østermosevej. På Tribinivej er Pia G. Hansen flyttet ind. Læs velkomstministerens præsentation her. På Østermosevej er Ella Marie og Kjeld Sørensen flyttet ind. Præsentationen kan læses her.

Lær navigation i Vorbasse Krigshavn

Lokalrådet og Vorbasse Erhvervsforening har via Kristian Schmidt uddelt velkomst kurv i Skjoldbjerg. Johnny Rasmussen oprindelig fra Vesterbro i København har valgt at slå sig ned i den dejlige grønne Skjoldbjerg. Læs Kristians spændende artikel her.

Fra USA til Skjoldbjerg

Lokalrådet og Vorbasse Erhvervsforening har via Kristian Schmidt uddelt velkomstkurv til Brian Brodersen i Skjoldbjerg. Brian har samme ønske, som mange andre - en cykelsti på Koldingvej, så han kan cykle på arbejde på LEGO. Læs Kristians spændende artikel her.

Velkomstkurv til tilflyttere til Kirkegade 1

Så har Kr.Schmidt igen været ude og byde nye borgere velkommen til Vorbasse. Tina og Ronni Østergård er sammen med Silas og Elias flyttet ind på Kirkegade. Mor og far er oprindelig fra hhv. Hejnsvig og Donslund. Læs mere om besøget her.

Velkomstkurv til nye beboere på Svalevænget 1

Mette og Henrik Gebka er sammen med Mathilda på 3 år og Karoline på 1 år flyttet ind i den nyrestaurerede villa på Svalevænget. Henrik er fra Falster og Mette fra Givskud. De har været vidt omkring inden de valgte at bosætte sig i Vorbasse. Som de selv siger: Vorbasse er en dejlig lille by, som har det hele. Læs mere om Kristian Schmidts besøg her.

Nye tilflytttere i Søndergade

Michelle Holm Bro og Jonas Lorentsen er - sammen med deres børn, Nanna og Nikolai flyttet ind i Tinne og Niels Holmgårds tidligere hus i Søndergade.
Det unge par er flyttet hertil fra København, hvor de begge er uddannet på Niels Brocks Handelsskole i finans og økonomi. Jonas er barnefødt her, medens Michelle kommer fra et multietnisk storbymiljø i Hvidover. Vi byder dem hjertelig velkommen og håber, velkomstkurven vil inspirere dem til aktivt at indgå i landsbyfællesskabet.
Læs mere om Kr. Schmidts besøg hos Michelle og Jonas her.

 

Nye tilflyttere til Tribinivej

Line Møller Jensen og Sally Askjær er sammen med datteren Frederikke og labradoren Anton flyttet ind i nyt hus på Tribinivej og har derfor modtaget den flotte velkomstkurv. Line og Sally er også startet i nyt job her ved årsskiftet. Line som leder af Myretuen i Billund og Sally er sælger af emballeringsmaskiner.
Familien er allerede en aktiv del af lokalsamfundet, da Sally er valgt ind i grundejerforeningens bestyrelse - et både stort og vigtigt stykke foreningsarbejde, som hun ønskes held og lykke med.De dyrker begge sport og er solide brugere af fritidscentret. Læs mere her.

Velkommen til nye tilflyttere på Møllegade 3

Camilla Callesen og Brian Østergård er flyttet ind på Møllegade 3 og har i den anledning modtaget lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv.

Velkommen til Vorbasse - nye tilflyttere på Dalgagervej 4

Mona og Levin Kielsgaard er flytter ind på Dalagervej 4 og modtager i den anledning en velkomstkurv fra lokalrådet og erhvervsforeningen.

Kristian Schmidt skriver:
Mona og Levin kommer fra Holstebro, men har kendt Vorbasse i flere år som campister på Vorbasse Campingplads. De har deltaget i søsætningen i Vorbasse Krigshavn, juleoptoget og campisternes fester i Vorbasse Fritidscenter. De har for længst forelsket sig i Vorbasses pragtfulde naturomgivelser.
Det var endnu et postitiv møde med et nyt tilflytterpar. Tag godt imod Mona og Levin.

Læs hele Kristians præsentation her. Læs om tidligere uddeling af velkomstkurve under Flyt til Vorbasse.

Velkommen til Vorbasse - uddeling af velkomstkurv.

På vegne af lokalrådet og erhvervsforeningen havde jeg den glæde at overrække Helle Højmark Nielsen og Ronni Lindhardt Madsen velkomstkurven den 29/9-2009.
De søgte efter det rette huskøb i flere måneder og valget faldt på Labrivej 4. Udover huspriserne betyder transporttid, indkøbs- og fritidsmuligheder samt gode opvæktsvilkår meget for valget af Vorbasse. Helle arbejder på LEGO og videreuddanner sig i Kolding og Ronni arbejder på Bankdata i Erritsø.  De føler sig meget velkommen i nabolaget og byen i det hele taget. - Dog savnedes lidt mere info fra kommunen vedr. affaldshåndtering o.l. Læs mere om det unge par her og tag godt imod dem.

Kristian Schmidt.

Vil du vide mere om velkomstkurven (sponsorer, indhold o.l)  - se under menupunkt:
Flyt til Vorbasse her kan du også læse om den første familie, der fik en kurv. 

Velkommen til Vorbasse. Uddeling af den første velkomstkurv fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen

Kristian Schmidt skriver:
Vorbasse har fået nye tilflyttere på Nebelvej 27. På vegne af Vorbasse Lokalråd og Vorbasse Erhvervsforening havde jeg den store fornøjelse at overrække velkomstkurven og byde velkommen til Vorbasse.
Familien betår af Jane og Ib Kærsvang, samt datteren Thao på 5 år. Familien har i forb. m. Janes arbejde for Veststas været udrejst til hhv. Australien og Vietnam.
Familien købte Nebelvej 27 i juli måned og Jane arbejder nu hos Al-stål i Skjern og Ib, der er uddannet maskinsnedker arbejder hos Bøjsø i Vorbasse. Thao slår sine koldbøtter i Andedammen. Læs mere om familien her.
Jeg beder alle tage godt i mod familien og byder dem velkommen som en aktiv del af det gode lokale fællesskab.

Vil du vide mere om velkomstkurven, (sponsorer, indhold m.v.) findes oplysninger under menupunktet "Flyt til Vorbasse".