Det hele startede den dag Anni og jeg var på håndarbejdsmesse i Fredericia. Det var engang sidst på efteråret 2008.Vi havde især glædet os til et foredrag af Steen Madsen, der skulle fortælle om kurve og flet gennem tiden.

 Det var præcis så spændende som vi havde håbet. I sit foredrag fortalte han bl.a., at den ældste, bevarede kurv der er fundet i Danmark, befinder sig på Vejle Museum. Jeg mente, jeg havde læst et sted, at den kurv var fundet i Vorbasse. Da Steen var færdig med sit foredrag, spørger vi ham om det er tilfældet, og det var det. 

På vejen hjem snakker vi lidt frem og tilbage, og bliver enige om, at hvis ikke pilepigerne i Vorbasse skal prøve at flette en Vorbasse kurv, hvem skal så? 

Vi kontakter Steen Madsen, og han er helt med på ideen. 

Vi søger Vorbasse fonden om finansiel hjælp til projektet(har endnu ikke hørt noget), vi er i kontakt med Vejle museum, der gerne vil bruge noget af det vi skal lave i en senere udstilling. Vi er i kontakt med Vorbasse museum, som vi håber, er interesseret i at udstille billeder af forløbet og det endelige resultat. Vi har også været i kontakt med tv syd. 

Selve kurven er faktisk et fad, og er for tiden udstillet på Vorbasse museum. Det blev fundet i forbindelse med udgravningen af en meget gammel brønd i Vorbasse, ca. 1700 år gammel.

 Søndag den 22 marts vil Steen Madsen komme og undervise os i at lave fadet. Derpå skal vi selv arbejde videre. Det tager ca. 100 timer at fremstille det. I løbet af efteråret vil vi så afslutte projektet. 

Her er så det færdige resultat.