Velkomstkurv til Hovborgvej 25

Her bor Jane og Sune Moesgaard. Jane kommer oprindeligt fra Outrup. Hun er uddannet tjener og kok og har bl.a. arbejdet på Henne Kirkeby Kro. Efterfølgende har hun uddannet sig til socialrådgiver. Nu arbejder hun for Billund Kommune i Klub MellemRum, der tilbyder forskellige aktiviteter til personer, der er i et tidlig demensforløb. Sune kommer fra Hovborg, så han er ikke flyttet ret langt væk fra sin fødeby. Han er uddannet tømrer og står for firmaet Moesgaard Aps. Firmaet har specialiseret sig i store trækonstruktioner og beklædning i bl.a. eg og cedertræ. (interesserede kan se mere om firmaet og deres produkter på Instagram). Savværket/firmaet WoodHeart  på Hovborgvej 30 er en del af firmaet. De kan levere stort set alt i træ. Og helst med udgangspunkt i dansk træ og gerne lokalt.
Udover Jane og Sune er der deres hund og 3 børn på 1½, 9 og 15 år. Den ældste går p.t. på efterskole.
Siden de købte Hovborgvej 25, har de totalrenoveret stedet. Der skulle dog lige være en enkelt væg tilbage af det oprindelige. På grunden har de også bygget to hytter, der udlejes til turister i sommerperioden. Hertil kommer planer om at lave værelser til BnB-udlejning i beboelseshuset ved savværket på Hovborgvej 30. 
I fritiden går Sune på jagt. Han siger selv, at det er jo ikke til at undgå, når man bor sådan et sted.
De har begge sejlet tidligere og deres drøm er engang at købe en sejlbåd og tage en lang periode ud af kalenderen til en længere sejltur, måske en jordomsejling.
Herfra et velkommen til 6623 og held og lykke med stedet.

Jens Ole Svensen
marts 2024

Velkomstkurv til Birkevej 1

Her bor Michelle Poulsen og Mark Sandholt – samt deres hund Milo.
Michelle er opvokset i Vorbasse. Hun er sekretær og arbejder for Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg. Mark er uddannet maskinmester og har p.t. job i kontrolrummet på Kraftvarmeværket i Esbjerg. Værket ejes af Ørsted. Det er kulfyret, og derfor er det besluttet, at det skal lukkes. Det betyder alle bliver afskediget, men det bekymrer ham ikke meget, da der er brug for folk med hans uddannelse. Han håber derfor at finde noget i nærheden af Vorbasse.

Huset på Birkevej 1 er deres første hus. De kommer fra et lejet rækkehus i Esbjerg. Michelle ville gerne tilbage til Vorbasse. Her har hun både familie og venner. Mark, der kommer fra Albertslund, var let at overtale. Han synes, byen har meget at byde på. Der er gode faciliteter til fritidsaktiviteter og et godt foreningsliv. Indkøb af dagligvarer kan klares i Brugsen. De er allerede begge engagerede i frivilligt arbejde. Mark er frivillig på genbrugspladsen og Michelle er frivillig i tennisklubben, hvor hun står for at lave opslag til deres Facebook-side. Og så er der jo også lige markedet, hvor der skal hjælpes til.

I fritiden går de til spinning og til padel. Huset var lige til at flytte ind i. Alligevel er der planer for lidt forandringer. Udvendigt vil de gerne have en større terrasse og indvendigt er der planer om at fjerne en væg, så der kommer et køkken-alrum. Det vil selvfølgelig også tage tid.

Michelle og Mark takker for den fine velkomstkurv.

Velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med huset.

Januar 2024
Jens Ole Svendsen

Velkomstkurv til Gøglervej 21

Her bor Bettina Hemmeløf og Henning Jørgensen. De havde hus i Grindsted i 12 år, men besluttede at sælge for at flytte til Vorbasse. I starten søgte de efter et hus med en beliggenhed og indretning, der kunne passe til deres ønsker, men efter et stykke tid besluttede de at bygge et nyt. 

Bettina er født og opvokset i Vorbasse. Hun har bevaret sine kontakter til familie og bekendte i byen, så ønsket om at vende tilbage blev til beslutningen om at flytte fra Grindsted til Vorbasse. Henning, der kommer fra Grindsted, havde ikke længere familiære tilhørsforhold der, og han ville også gerne være med til at flytte. Bettina arbejder på LEGO. Her har hun været i 31 år. Hun har været i forskellige afdelinger, og arbejder nu i Element Validation. Henning er uddannet smed. Han har også arbejdet som lastbilchauffør. Nu arbejder han hos Septum A/S i Grindsted. Et firma, der fremstiller glasvægge, glasdøre, skydedøre og garderober. 

De er nu stort set på plads i det nye hus. Dog mangler de plads til alt det, man ikke lige har inde i selve boligen, så bygning af et udhus i haven, står på programmet.

Herfra et Held og Lykke med huset og velkommen til Vorbasse. 

januar 2024 - jos

Velkommen på Frederikshåbvej 3

De nye beboere er Lise-Lotte Nielsen, Sonny Lindgren og fire katte. De er flyttet hertil fra Barrit (ved Juelsminde). Lise-Lotte kommer oprindeligt fra Bornholm og Sonny fra Horsens. 

De er begge lastvognschauffører og kører for Schenker DB. De kører i Danmark, mest i Jylland.

De har set på lignende boliger andre steder, men prisen for en landejendom med lidt jord til er meget højere i nærheden af de store byer. En væsentlig grund til, det skulle være en landejendom, er Lise-Lottes hobby, Frederiksborger heste. Hun bruger dem som køreheste. En af grundene til, det lige er den race, er historien. Frederiksborger er verdens ældste stambogsførte husdyrsrace. Så ud over at have en stabil god stor hest, er hun med til at bevare racen.

Resten af fritiden går med at få indrettet stedet efter deres smag og behov. De tager tingene som de kommer. Der skal ryddes op, fældes træer, ordnes udhuse laves værelser osv.. Så der er arbejde nok i fritiden fremover.

Lise-Lotte og Sonny blev glad for kurven og vil gerne have en tak med.

Herfra et velkommen til postdistrikt 6623 og Held og Lykke med boligen.
November 2023

Jens Ole Svendsen

Velkomstkurv til Østervænget 38

Ny beboer er Martin Krog. Han fik gennem sin omgangskreds at vide, huset var til salg, og besluttede sig for at købe det. Det er et stykke tid siden, Martin overtog huset. Han ville først have det totalrenoveret inden han flyttede ind. Stort set alt, bortset fra ydermurene, er nu nyt. Gulvene er brudt op, isoleret og gulvvarme etableret. Nye lofter overalt og et nyt køkken. Der er isoleret ekstra og nye 3-lags vinduer isat overalt. Haven har også fået en ordentlig omgang. Alt, bortset fra hækken, blev fjernet. Der er sået ny plæne og der er lavet terrasser og lagt fliser rundt om hele huset. Martin har selv stået for renoveringen med hjælp fra familie og venner. Han har været så heldig at kunne bo hos sine forældre, mens renoveringen stod på. Og så letter det arbejdet en del, når man kan låne maskiner og redskaber af sin bror og far, der begge er entreprenører. 

Martin er 33 år og kommer fra Bække. Han arbejder hos MK-production i Billund. Først arbejdede han her som ufaglært i en årrække, så blev han voksenlærling og er nu uddannet industritekniker. En stor del af fritiden er som omtalt gået med renoveringen af huset. Udover det dyrker han flugtskydning og går på jagt. Han sidder i bestyrelsen i Bække Jagtforening.
Herfra velkommen til Vorbasse og held og lykke med huset.
Oktober 2023

Tekst: Jens Ole Svendsen

Velkomstkurv til Søndergade 17

Daniel, Mads, Annette og Jesper Bay Lundgaard ønskes tillykke med deres bolig på Søndergade 17. Det er huset, som de for 5 år siden lejede og flyttede ind i. Nu har de så købt huset.

Mads og Daniel går i børnehaven Andedammen. De er henholdsvis 4 år og 3 år. Annette er født og opvokset i Nordenskov. Der bor forældrene stadig. Hun er uddannet socialpædagog, men har nu job på kirkegården i Vorbasse.
Jesper er driftsleder ved Hede Danmark. Det er en afdeling her i området, der vedligeholder udendørs arealer. Der er ca. 30 personer beskæftiget. I fritiden er det gymnastik og idræt der har Jespers store interesse. Da de flyttede til byen, var han i flere år leder af et herrehold i gymnastik. Nu er han formand for Vorbasse KFUM-Idrætsforening.
Da de for en del år siden flyttede til Vorbasse, var det velovervejet. De kendte til byen i forvejen og var bekendt med det aktive foreningsliv der er i byen. Det var, og er det, som Annette og Jesper gerne vil være en del af.
De takkede mange gange for velkomstkurven. Herfra ønskes hele familien Held og Lykke i fremtiden.

september 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til Slaugvej 3

Her er Gabriella Barabas og Paw Terkelsen flyttet ind. De havde ledt efter et ældre hus, de selv kunne sætte deres præg på. De havde set efter huse flere steder. Bl.a. omkring Billund og i Haderslev. Gabriella har boet i Jordrup. Paw foreslog, de også kunne se efter hus i Vorbasse, og da de så huset på Slaugvej, var Gabriella ikke i tvivl. Der ligger et stort arbejde i og omkring huset, inden de er færdige med at renovere, som de ønsker det. Men de er indstillede på at bruge den tid, der skal til. Både fritid til arbejdet og økonomi skal passe ind i projektet.
De har mange planer for, hvordan huset skal komme til at se ud. Ikke alt det gamle skal væk. F.eks. står der et gammelt komfur til brændsel i køkkenet. Dette komfur skal stadig være en del at køkkenet, når det en gang er færdigrenoveret.

Gabrielle kommer oprindeligt fra Ungarn. Hun flyttede hertil for 15 år siden, hvor hun fik en to års kontrakt som babysitter hos en familie i Sdr. Omme. Samtidig gik hun på sprogskole i Grindsted. Nu behersker hun det danske sprog rigtig godt, og man skal lytte meget efter, hvis man skal spore en svag accent. Efter Sdr. Omme fik hun job som babysitter i Haderslev et år. Da denne kontrakt udløb, fik hun job på Plejecenter Humletoften i Haderslev. Gabriella kunne godt lide dette arbejde og uddannede sig til social og sundhedsassistent. Nu arbejder hun som uddannet på Humletoften i Haderslev. Der er et stykke vej at køre frem og tilbage, men hun synes så godt om sit arbejde og arbejdspladsen, at det er køreturen værd.

Paws vej til Vorbasse er knap så lang. Han kommer fra Marstal på Ærø. Han har arbejdet på Ilvas centrallager i Vejle og er nu ansat hos Cargo Billund Lufthavn. Begge har skiftende vagttider, men de får det til at passe ind i deres dagligdag.

De blev glade for kurven og hermed bringes takken videre. Herfra et velkommen til Gabriella og Paw og et Held og Lykke med huset og renoveringen. 

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

Velkommen på Fittingvej 42.

Tanja og Morten bydes velkommen på Fittingvej 42 med en velkomstkurv. Ligeledes velkommen til deres 5 børn, Celina 16 år, Silas 12 år, Liva 5 år, Oliver 3 år og Lukas på snart 1 år.
Ejendommen blev købt i marts, med overtagelse den første maj, så familien flyttede ind for en måneds tid siden. Ejendommen, som er bygget i 2005, består af 311 kvadratmeter beboelse. Grunden er på 3 hektar, så der er god plads både ude og inde. Familien kommer fra Billund, hvor de lige har solgt deres bolig til Kirkbi. Den ligger netop i det område, hvor der er planer om at anlægge en solcelle-park.
Tanja har haft sin opvækst i Rødding. Hun er uddannet speditør, og som sådan har hun arbejdet i en årrække i Billund Lufthavn. Tanja har også haft en periode med job i hjemmeplejen – her var arbejdstiden mere bekvemt end i Lufthavnen. For tiden har Tanja barselsorlov med Lukas. Tanja er meget engageret i foreningslivet omkring børnenes fritidsinteresser.
Morten er uddannet produktionsteknolog. Nu er han ansat som produktionschef på FLEX1ONE A/S i Brørup. Her laves værkstedsinventar. Det er en afdeling under Nordisk Dækimport i Brørup.
Og hvorfor så vælge at flytte til Fitting? Da de så boligannoncen var de klar over, at denne bolig skulle de ud at se på. Ved første besøg var de slet ikke i tvivl. Her skulle handles. Bl.a. på grund af, at boligen har en passende størrelse til familien. Bygningerne er nyere velholdte, samt har en spændende og funktionelt indretning. Tanja og Morten er enige om, at de vil bo i landlige omgivelser med den smukke natur lige uden for døren.
Sammen med flytningen har de gået og planlagt deres bryllup. De skal giftes i oktober. Vielsen skal foregå i Ribe Domkirke med efterfølgende fest på Gram Slot.
De takkede for besøget og velkomstkurven. Herfra tillykke med boligen og I ønskes alt godt i fremtiden.
Maj 2023

Billeder: Private fotos.
Tekst:  Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen på Nørrebyvej 7.

Pernille og Carsten bydes velkommen på Nørrebyvej 7. Først på året købte Carsten denne ejendom, og omkring april flyttede han ind sammen med sin samlever Pernille og hendes 2 børn, Sara på 13 år og Nohr på 4 år.

Pernille er opvokset i Vorbasse. Nu er hun ansat som butiksassistent hos Davidsen i Vejen. De har en afdeling for erhvervskunder. Det er her Pernille er ansat.
Carsten er født og opvokset i Vejen. Der har han boet indtil for et par måneder siden. Han er tømrer-mester og har drevet sin virksomhed fra Vejen. De arbejder 3 mand i virksomheden, som arbejder for HusCompagniet. Carsten interesserer sig for jagt, så han er glad for, at der til ejendommen hører 7 hektar. En del er skov, og resten har han netop pløjet og plantet til, bl.a. for at give gode betingelser for rådyr og andet vildt.
Foruden stuehuset består ejendommen af en lagerbygning af nyere dato. Lige hvad Carsten har behov for i forbindelse med sit tømrerfirma. Og udenfor er der god plads til mange andre ting – bl.a. stillads.
De takkede mange gange for velkomstkurven. Herfra tillykke med ejendommen og med håbet om, at I bliver glade for at bo på Nørrebyvej.
Maj 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Fittingvej 6.

Hanne og Kim Pedersen bydes velkommen på Fittingvej 6 med en velkomstkurv. De flyttede ind omkring den første marts. Huset er på 133 kvadratmeter og opført i 1965, men det blev totalt renoveret for et par år siden, så det var lige til at flytte ind i. De er allerede særdeles glade for at bo i huset – det svarer til forventningerne – og her er ro og god plads omkring huset.
I et par år har Hanne og Kim boet til leje i en lejlighed på Bakkevej i Vorbasse. De var glade for at bo der, men fandt ud af, at de kunne spare penge på boligudgiften, ved at købe huset på Fittingvej, så de var ikke i tvivl om, at der skulle handles.
Hanne har valgt at gå på senior-pension. Tidligere har hun arbejdet som pædagogmedhjælper. I en periode gjorde hun også brug af sin uddannelse som SOSU-hjælper. I fritiden kan Hanne lide at dyrke motion, så hun benytter nogle af de mange tilbud, der er i Vorbasse Fritidscenter.
For tiden er Kim sygemeldt, da han har fået en større maveoperation. Som ung blev han uddannet maskinarbejder på NKT i Middelfart. Gennem årene har han haft forskellige jobs, bl.a. som maskin-operatør og som sælger.
Når foråret bliver varmere, ser Hanne og Kim frem til at komme ud og arbejde i haven. De har planer om, at der skal plantes nogle frugttræer. Desuden vil de have anlagt en køkkenhave. De vil gerne selv dyrke grøntsager til husholdningen.
De takkede mange gange for kurven fra Erhvervsforeningen og Lokalrådet. Herfra tillykke med huset, og med håbet om, at I fortsat vil være glade for huset og glade for at bo i Vorbasse
Marts 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til Grønnegade 11, Skjoldbjerg

De nye beboere på Grønnegade 11 er Catherine Henny, Josh Gautreau og deres børn Boden på 8 år, Wyatt på 5 år, Jack på 3 år samt tvillingerne Lark og Elowyn, født først i januar.

Familien kommer fra Seattle Washington. Det var Catherine, der fik job som programme specialist i Lego Foundation. Catherine har i mange år arbejdet med og for udvikling og uddannelse i udviklingslande. På et tidspunkt stod valget mellem et job i Sydafrika og et i Billund. Hun valgte jobbet i Billund og Josh og familie flyttede naturligvis med. Det viste sig, at det var vanskeligt for Josh at få job i Danmark, specielt indenfor hans branche. I USA var han træner for roerne tilknyttet et universitet. Den slags stillinger findes ikke i et så lille et land som Danmark. Nu, cirka et år efter de flyttede til Danmark, har han fået to jobs. Et som Transformiton Lead TLG, et job, hvor man skal ”skubbe” til kulturen i virksomheden, så den følger med udviklingen i den omverden virksomheden fungerer i – og for LEGO er det jo globalt. Det andet job er som Rowing Coach U23 – Danish National Team. Det foregår i Holstebro i weekender. 

Hvis man har boet i Seattle, der ligger på vestkysten af USA og tæt på Canada, er man vant til en flot og storslået natur tæt på både vand og bjerge. Catherine og Josh var bange for, de ville mangle naturen, men heldigvis ligger deres hus med udsigt til både mark og skov, så naturen er lige uden for deres vinduer. De er glade for deres nye bolig, selvom den er lidt stor til hverdagsbrug, men når der er gæster fra staterne, er det rart med mange m2. I sommers var de på et tidspunkt 16 mennesker – og der var god plads til alle.

Lige nu er der nok at gøre med 3 børn og et hold små tvillinger. Catherine er glad for de muligheder for at passe sine små, som barselsorloven giver. I Danmark er det en noget længere periode end i USA.

Familien føler, de er blevet taget godt imod i Skjoldbjerg. De blev glade for velkomstkurven og vil gerne benytte lejligheden til at takke for den.

Herfra Held og Lykke med jeres bolig og jeres nye tilværelse i Danmark.      

Marts 2023

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

Velkommen på Gøglervej 14

Sofie Schmidt og Jonathan Vejgaard bydes velkommen på Gøglervej 14 med en velkomstkurv. Også velkommen til sønnen August på omkring 1½ år. August er til daglig i vuggestuen i Andedammen. Familien flyttede ind i deres ny-byggede hus d. 17. december sidste år. Det er et par år siden de købte grunden, som netop har en placering, som de drømte om – helt ud til åbne marker. De har været meget aktive med at tegne og tage beslutninger om huset, så resultatet er et pragtfuldt ny-byggeri på 183 kvadratmeter, lige efter deres smag.
Sofie er født og opvokset i Hovborg. Der bor forældrene stadig. Efter skolen blev hun uddannet kontorassistent. Nu er hun ansat som lægesekretær i Brørup Sundhedscenter. Tidligere har hun brugt meget af sin fritid ude på rideskolen med heste. Denne hobby er sat på pause – nu bruges det meste af fritiden sammen med August.
Jonathan er født her i Vorbasse, hvor han således har haft sin skolegang. Han har mange kammerater og en del familie, der bor i byen. Jonathan er uddannet plastmager og arbejder på C K Produktion A/S, som ligger i Billund. Han er teamleder for en flok medarbejdere på 12. Opgaven er bl.a. at lede og fordele arbejdet. Jonathan kan lide at dyrke sport. Han spiller både håndbold og fodbold – for tiden er der mest håndbold.
De har hidtil boet i eget hus i Hovborg. Det var ikke så stort og af ældre dato. De ville gerne bygge nyt, og Jonathan ville gerne tilbage til Vorbasse. Det er her mange af kammeraterne bor. Og så er det vigtigt, at her er vuggestue, børnehave og skole.
De takkede for velkomstkurven, og herfra tillykke med huset og med håbet om, at I bliver glade for at bo på Gøglervej.
Februar 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen til Lars og Freja på Knuden 5 i Skjoldbjerg

Freja og Lars Asferg bydes velkommen på Knuden 5 i Skjoldbjerg med en velkomstkurv. Huset er bygget i 1986 og er på 116 kvadratmeter. Efter overtagelsen i juni måned gik de i gang med en større renovering. Her kan nævnes, at der er sat nye vinduer og døre i, og alt inventar i køkkenet er fornyet. Ligeledes har de overalt været i gang med malerpenslen. Det meste af renoveringen har de selv klaret, godt hjulpet af deres børn og svigerbørn. Siden overtagelsen har Freja og Lars også været udrejst i et par måneder. De har været i Grønland for at arbejde som sygeplejersker. De er særdeles begejstrede for Grønland. Det har bevirket, at de også tidligere har været i Grønland i længere perioder for at arbejde.
Både Freja og Lars er uddannet sygeplejerske. Deres første job havde de på Åbenrå Sygehus. Nu har Lars fået job på Hospice i Vejle – her starter han i nær fremtid. Freja har fået job på et bo-sted i Børkop på psykiatrisk afdeling. De har fire børn, som alle er voksne. Desuden har de fire børnebørn.
Familien har hidtil boet i eget hus i Løsning, som ligger midt imellem Vejle og Horsens. Og hvorfor så lige flytte til Skjoldbjerg? De synes, at huset har en passende størrelse, men det helt afgørende er den ro og den natur der er omkring Skjoldbjerg. Dagligt tager de en vandretur i naturen omkring Skjoldbjerg, hvor de ofte ser forskelige dyr, bl.a. rådyr og egern.
Freja og Lars har en fælles hobby med at lægge puslespil. Det er spil med over 1000 brikker. Der er oftest gang i et spil på stue-bordet. De havde flere spil stående, som er ”afbrugt”. Dem bytter de så væk hos venner, der har samme hobby.
De var glade for velkomstbesøget og takkede mange gange for kurven. Herfra tillykke med huset og med håbet om, at I fortsat vil være glade for at bo i Skjoldbjerg.
Februar 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til nye ejere af Nørregade 28

Pia Trans ønskes tillykke med ejendommen på Nørregade 28. For en del år siden flyttede Pia, sammen med sin søn Frederik, ind i lejligheden i stueetagen og har således siddet til leje her i en årrække. Nu har Pia købt hele ejendommen, som ud over nævnte lejlighed består af en mindre lejlighed på første sal, samt forretningslokalerne, som er lejet ud til Røde Kors` genbrugsbutik. Pia købte ejendoms-komplekset af sin far Kristian Trans, der i mange år drev installatørforretning fra adressen.

Lejligheden på første sal lejer Pia ud. Det sker gennem Airbnb. Det er ofte gæster, som vil besøge turist-attraktionerne i Billund. Pia har en del arbejde i forbindelse med udlejningen, da hun skal sørge for rengøring, sengetøj, håndklæder m.m. men hun synes det er spændende at snakke med gæsterne, som ofte kommer langvejs fra – her kan nævnes Kina, Japan, USA.
Pia er født og opvokset i Vorbasse. Efter skolegangen på Vorbasse Skole, tog hun på gymnasium og blev student. Herefter et sabbatår, hvor hun var au pair i USA – et oplevelsesrigt år, som Pia ser tilbage på med stor glæde. Derefter uddannede hun sig til tandplejer og er nu ansat hos din TANDLÆGE i Skovparken i Billund. Hendes arbejdsopgaver er undersøgelser og en del behandlinger. Det meste af fritiden går med praktiske gøremål. Dog deltager hun i Aqua-fitness, som er et hold, der kører i svømmehallen hver torsdag.
Pia er mor til to drenge. Magnus på 18 år, og går på gymnasium i Odense. Han bor hos faderen. Frederik går i 6. kl. på Vorbasse Skole.
Herfra tillykke med ejendommen og du ønskes Held og Lykke i fremtiden.

Janua 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til Bøgevej 10.

Ulla Bundgaard ønskes tillykke med boligen på Bøgevej 10. Hun købte huset for omkring et år siden. Ulla er særdeles bekendt med huset og omgivelserne, da hun i en årrække har boet til leje i huset, som er bygget i 1974 og er på 133 kvadratmeter. Ulla har netop afsluttet en større renovering af en del af huset. Det er køkkenet og stuen, der nu er lavet til en køkken alrum, med nye gulve og lofter og helt nyt inventar i køkkenet, så alt fremtræder i en pæn og tidssvarende stil.
Ulla er født og opvokset i Fitting, hvor forældrene havde en gård. Efter skolegangen på Vorbasse Skole blev hun uddannet køkkenleder. Som sådan arbejdede hun i en årrække, bl.a. på Kostskolen Assersbølgård. I dag er Ulla ansat som pædagogmedhjælper på Billundskolen. Arbejdsopgaverne er dels i de mindre klasser og dels i SFO. Dette job er hun særdeles glad for. Hun sætter pris på den nærvær hun har med børnene. Selv har hun fire børn, som er voksne og ikke hjemmeboende. Desuden har Ulla tre børnebørn.
Ulla takkede mange gange for den fine velkomstkurv, som er givet af Lokalrådet og Erhvervsforeningen.
Januar 2023

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til Bækkevej 3

De nye beboere på Bækkevej 3 er Katrine Voss og Jonas Mattrup plus to katte.
Katrine er uddannet bachelor i erhvervsøkonomi på SDU i Kolding. Hun arbejder i Horsens hos GMR-maskiner. Jonas tog først en uddannelse som salgsassistent ved Jysk og har efterfølgende uddannet sig som elektriker. Han arbejder for TK-TEK i Kolding. Først flyttede parret fra Kolding til et lille hus på landet mellem Hovborg og Vorbasse, hvorfra de så flyttede til Bækkevej. Da Jonas har tilknytning til Vorbasse, var det her de søgte efter bolig.

Katrine kommer oprindelig fra Odense. Jonas er født og opvokset i Vorbasse og ville gerne flytte hertil. De er i fuld gang med at renovere huset, så det kommer til at se ud og fungere, som de gerne vil have det. Udover at bruge mange kræfter på huset er de allerede engagerede som frivillige i byens foreningsliv. Katrine er spejderleder og kasserer i sportsfiskerforeningen. Jonas har et hold i Team-Fit i fritidscenteret. Når foråret er på sit højeste og alle træer har fået grønne blade en gang i maj, kommer der endnu en beboer til Bækkevej 3. Derfor arbejder de  på at blive færdige med renoveringen, inden den lille ny kommer til verden.

Herfra et velkommen til Katrine og Jonas. Held og Lykke med jeres bolig og kommende familieforøgelse.  
December 2022

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen
 

Velkomstkurv til Østermosevej 2C

De nye beboere på Østermosevej 2C er Tanja og Rasmus Svensson. Tanja er udlært landmand og handelsassistent med salg som speciale. Hun er nu selvstændig og driver et firma, som arbejder indenfor prissammenligning på internet og mobil telefoni. Rasmus har en uddannelse som landmand og som brandmand. Han er arbejdsleder i et entreprenørfirma og har stort set hele Danmark som arbejdsplads.

De er flyttet hertil fra Christiansfeld, hvor de boede i et nyt hus. Hvorfor har de så valgt at flytte lidt ud på landet ved Vorbasse? De er begge uddannede som hundetræningsinstruktører, hvilket også er deres helt store  fritidsinteresse. P.t. har de selv to schæferhunde og den 3. er bestilt. Det kræver meget plads både indendørs og udendørs, og det var lige det Østermosevej 2C kunne tilbyde. De havde set på noget lignende andre steder, men både bygningernes tilstand og udenomsplads samt pris gjorde udslaget. De er begyndt at bygge lidt om, og første prioritet har været løbegård og plads til hundene i udbygningerne. 

Helt ukendt er Vorbasse dog ikke for dem, da de har familie i nærheden. F.eks. har Tanja en bror, der har boet i Fitting.

Herfra et velkommen til postdistrikt 6623 og held og lykke med huset.
December 2022

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

Velkommen på Dalagervej 15.

Charlotte Straarup og Nicklas Mortensen, samt sønnen Elliot på 1½ år bydes velkommen på Dalagervej 15 med en velkomstkurv. De har boet i huset i ca. et år – dels til leje, og nu har de så købt huset. Tidligere har de boet i Lindeballe, men nu er de så rykket tættere på Charlottes familie, idet hun er født og opvokset på Skødebjerggård, som ligger øst for Vorbasse. Der bor hendes forældre stadig. Charlotte har ejet firma – et handelsfirma, hvor alt handel foregår over internettet. Firmaet hedder Eliandfriends.dk. Der sælges hovedsagelig børnetøj. Firmaet drives fra hjemmeadressen, og det er også her, hun har lageret, så det er godt, at deres nye bolig er på 234 kvadratmeter.
Nicklas er født i Haderslev, men en del af ungdomsårene tilbragte han i Vejle. Nu har han ejet firma med 4 ansatte. Det ligger i Vejle og hedder Oaksmond. Det er et konsulent-firma indenfor it-branchen. Her tilbydes hjælp og assistance med digital markedsføring.
Både Charlotte og Nicklas er særdeles begejstrede for at være selvstændig erhvervsdrivende, selv om det ofte giver mange arbejdstimer, og nogle gange også i weekenderne. De har begge den helt rigtige iværksætter- indstilling.
Tillykke med huset og I ønskes alt muligt held og lykke med jeres firmaer.
November 2022

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen til Peter på Nebelvej 43

Velkommen til Peter på Nebelvej 43.
Peter Nabe Mortensen bydes velkommen på Nebelvej 43 med en velkomstkurv. Det er et stort hus med et boligareal på over 250kvadratmeter. Det har tidligere været Nebel Skole, som blev nedlagt omkring 1963. Bygningen er renoveret grundig flere gange, så indvendigt er der ingen der kan se, at her har været en skole.
Peter købte huset d. 1. juni, hvor han så gik i gang med at male hele stue-etagen. Indflytningen var omkring den 1. juli. Indtil da, boede han til leje i Fitting.
Peter er natur-menneske. Han kan lide de landlige omgivelser på Nebelvej. Her går rådyr, dådyr og krondyr ofte lige uden for huset, og af og til hører han en nat-ugle sidde og tude ude i træerne. Interessen for naturen dyrker han ligeledes gennem sin hobby, som er jagt. Peter går meget på jagt her på egnen. Desuden har en årlig jagttur til Polen været en fast tradition gennem mange år. Det er sammen med en flok gode kammerater. Det er jagt på vildsvin og kronvildt.
Peter er født og opvokset i Lunderskov. Efter et efterskoleophold blev han uddannet skovarbejder. I de senere år har han været landbrugsmedhjælper, hvor han flere steder har arbejdet med mink. Netop her 1. november har Peter startet på et nyt job, som medhjælper hos MK Production, Maskinfabrik A/S i Billund.
Herfra tillykke med huset, og med håbet om, at du fortsat kan lide de landlige omgivelser på Nebelvej.
November 2022

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen på Møllegården

Camilla og Carsten Aune Fey bydes velkommen på Skjoldbjergvej 3 med en velkomstkurv. Også velkommen til børnene Ida på 12 år og Peter på 10 år. Familien flyttede ind omkring d. 15. juni – tidlig nok til, at børnene fik en periode på Vorbasse Skole inden sommerferien, så de fik kendskab til deres nye klassekammerater. Det er et stort hus på 223 bolig-kvadratmeter, og en garage på 137 kvadratmeter. Det er netop denne garage Carsten faldt for, da de så huset. Den er stor og isoleret og har en del udstyr – lige hvad enhver handyman drømmer om.
Både Camilla og Carsten har gået på Vorbasse Skole. Herefter boede de i en periode på Sjælland, men de sidste 7 år har de boet i Egtved. De har i alle årene haft en vis tilknytning til Vorbasse. De har familie her, og de har en venskabskreds, som stammer fra deres skoletid. Så flere ting gjorde, at de ønskede at flytte hertil.
Camilla er uddannet lærer. Hun har haft jobs på forskellige skoler. Nu er hun lærer på en skole i Billund, der hedder Drive – School Of Motivation. En skole for elever, som har forskellige udfordringer. Fritiden bruges især på de huslige gøremål. En eftermiddag ugentlig går hun til ridning ude på Vorbasse Rideskole. I øvrigt foregår det sammen med datteren Ida.
Carsten er udlært automekaniker. Efter bestået svendeprøve valgte han at uddanne sig til låsesmed. Det tog 4 år. Nu er Carsten ansat hos en låsesmed i Kolding. Her arbejdes der bl.a. med videoovervågning, alarmer og låsesystemer i boligblokke.
Ferieture bliver der også til – den årlige sommerferietur har høj prioritet. De kan bedst lide at køre selv, og deres foretrukne feriemål er Italien.
Tillykke med huset og med håbet om, at I igen bliver glade for at bo i Vorbasse og glade for at bo på Møllegaarden.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

oktober 2022

Velkommen på Birkevej 3

Malene og Søren Skøtt bydes velkommen på Birkevej 3. Også velkommen til børnene, Ea på 9 år og Ian på 7 år.
Familien flyttede ind omkring d. første september, så alt er endnu ikke på plads. Det er en bolig i 2 plan på 196 kvadratmeter. Den øverste etage er af nyere dato, medens familien har planer om at renovere den nederste etage. Det er dog ikke noget der haster. De har hidtil boet i en lejlighed i Billund, men ønskede nu at købe hus. De valgte Vorbasse af flere grunde – her er moderate huspriser, og som de siger – Vorbasse har alt hvad de har behov for. Her nævnte de skole, idrætshal, svømmehal m. m. Desuden er stedet centralt i forhold til deres jobs.
Børnene går begge på Vorbasse Skole og i fritiden deltager de i forskellige idrætsaktiviteter. Desuden er hele familien meget begejstret for Fri Fredag. Foruden motion er der her mulighed for socialt samvær, hvilket de prioriterer særdeles højt.
Malene er født og opvokset i Bække. Efter folkeskolen blev hun uddannet værktøjsmager. Nu er hun ansat på LEGO. Fritiden bruges mest sammen med familien. Der er dog også tid til sport – her foretrækker Malene svømning.
Søren er udlært elektriker. Efter at have arbejdet som sådan i en årrække, er han nu lærer på Teknisk Skole i Vejle. Skolen hedder Syddansk Erhvervsskole. Noget af fritiden bruges på E-sport. Her har han været træner for flere hold. Både Malene og Søren følger med stor interesse, med i børnenes skolegang. Også derfor har Søren sagt ja til at være med i skolebestyrelsen.
Tillykke med huset, og med håbet om, at I bliver glade for at bo på Birkevej i Vorbasse.
September 2022

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

 

Velkomstkurv til Nebelvej 33E

De nye beboere på Nebelvej 33E er Henriette og René Christensen, deres børn Oliver på 16, der går på HTX i Grindsted og Simone på 13, der går i 7.klasse i Vorbasse. Og så lige hunden Paia.

Familien kommer fra Billund, hvor de har boet de sidste 17 år. På et tidspunkt følte de, der måtte ske noget nyt, og de begyndte at se sig om efter enten en grund, hvor de kunne bygge en bolig, hvor de også kunne få plads til en bygning, hvor der kunne stå f.eks campingvogn og andet ”fritidsgrej” eller finde en bolig, der kunne dække deres behov for udenomsplads. De havde egentlig ikke tænkt på at flytte til Vorbasse, men salgsannoncen for huset på Nebelvej tiltrak deres opmærksomhed og det endte med køb. Henriette kommer fra Vejen. Henriette er økonomiassistent og arbejder hos DanePork i St. Lihme. Hun har tidligere arbejdet for Jydsk Vindueskompagni i Vorbasse og hos Sun Air i Billund. René er født og opvokset i Vorbasse. Han er uddannet murer og er nu murerformand hos KG Hansen byg. 

Henriette er meget engageret i sine børns aktiviteter. Simone synger i Billund Pigekantori og Henriette er frivillig hjælper som ”kor-mor”. Der er flere kormødre, som sørger for mange praktiske opgaver. Henriette står således for tøj til koret. Hun kan lide at være kreativ og når tiden er til det, syr eller maler hun bl.a.. Rene spiller badminton og er træner i Vorbasse. Han har været formand, men har trukket sig fra denne post, da han har et byggeprojekt ved den nye bolig i gang. Som nævnt manglede de plads og rum udover beboelsen. Det kunne lade sig gøre at bygge i Vorbasse og René er nu ved at bygge et mindre udhus på godt 240 m2.

Herfra et velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med både huset og byggeriet.

Velkommen på Håndværkervej 11

Celina Lundgaard og Morten Kring bydes velkommen på Håndværkervej 11 med en velkomstkurv. De overtog huset d. 1. juli. Indtil nu, har de boet i en lille lejlighed i Varde, så det var en stor omvæltning pludselig at få 193 kvadratmeter. Overalt i huset har de været i gang med malerrullen – de har mange ideer og planer om at renovere huset, men det vil de vente med til de har boet der i en periode. For tiden er de ved at lægge haven om, så den bliver nemmere at passe. Grunden er på 1800 kvadratmeter, så det er muligt at bygge et værksted – på sigt er det Mortens drøm.
Celina kommer oprindelig fra Ølgod, hvor hun havde sin barndom. Efter folkeskolen har hun uddannet sig til markedsføringsøkonom  i Esbjerg. Første september starter Celina på kontoret på HTH i Ølgod – sideløbende er hun startet på at læse jura, da målet er at blive revisor.
Morten er født og opvokset i Vorbasse. Han var ikke i tvivl om, at det var her han ville købe hus, og Celina synes ligeledes godt om byen. Han er udlært entreprenørmaskinmekaniker og er nu ansat som rejsemontør hos Agrometer i Grindsted. Det er et firma med ca. 60 ansatte, som bygger og reparerer vandingsmaskiner og gylleudstyr. Morten får nogle arbejdsopgaver her i landet, men lige så ofte er han på farten rundt om i Europa, for at reparere de store maskiner. I fritiden spiller han fodbold, og så har han en fælles interesse med Celina – de har en vandscooter, som de kan lide at sejle rundt med, ofte sammen med en flok venner, der har samme interesse.
Herfra Tillykke med huset, og med håbet om, at I bliver glade for at bo på Håndværkervej.
August 2022
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen på Vibereden

Lars Peter Larsen og Michael Hansen med datteren Marie, bydes velkommen på Okslundvej 82 med en velkomstkurv. De har tidligere boet i Sønder Omme, men har nu overtaget en nedlagt landbrugsejendom på Okslundvej. Hertil hører 2 hektar jord, samt ombyggede avlsbygninger. Således indeholder staldbygningen nu 4 værelser, hvor der kan overnatte 14 personer. Hertil hører der et stort aktivitetsrum. Her kan bl.a.  spilles bordtennis og billard. Værelserne er oftest lejet ud – bl.a. til turister eller til nogen der kommer vandrende på Kyst til Kyst-Stien. Værelserne kan bookes på hjemmesiden vibereden-vorbasse.dk. Ud over værelserne er der bygget et festlokale, som også kan lejes. Her kan nemt være 40 personer.
Marie går på Handelsgymnasiet i Grindsted. Desuden hjælper hun med udlejningen af værelserne. Michael er supportmedarbejder hos YouSee i Kolding. Her er opgaven at hjælpe de kunder, som ringer ind med problemer med deres telefon, it, eller andet.
Lars arbejder i Brørup på betonvarefabrikken, der hedder CRH. Her er han truckfører.
Ferieture er der ikke tid til for tiden. Alt deres fritid bruges på udlejningen. Der skal være rent og pænt både ude og inde, og de vil give deres gæster den bedste service.
Man kan desuden købe vin på Vibereden. Det er noget de importerer fra Georgien. I den forbindelse holder de en gang imellem vinsmagning. På adressen er der en staldbygning, som endnu ikke er renoveret. Det har Lars og Michael planer om at gøre og indrette 3 store værelser, så endnu flere kan overnatte på stedet.
Sammen med at besøge Vibereden får man en dejlig naturoplevelse. Her viser landskabet sig fra den smukke side. Der er bakker med bevoksninger, samt en stor sø midt på den store græsplæne.
I ønskes Held og Lykke med Vibereden, med håbet om, at mange turister fortsat vil besøge jer.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.

Juni 2022

 

Velkommen på Nørregade 2

Jeanette Jakobsen og Frank Kristensen bydes velkommen på Nørregade 2 med en velkomstkurv. De flyttede til byen den 1. juni, efter at have boet i Ravnholt i 28 år. Frank er kendt i Vorbasse, da han driver byens VVS-forretning, EgKris Smedie & VVS.
Nu er de i fuld gang med at renovere deres lejlighed, som ligger oven over de lagerlokaler, der tilhører smedeforretningen. Tanken om at flytte til Vorbasse opstod, da deres 3 børn er flyttet hjemmefra, og det var tilovers for Frank at vedligeholde huset og haven ude i Ravnholt sammen med at være smedemester. Jeanette har også et ønske om at blive tættere knyttet til firmaet.
Jeanette er født og opvokset i Grindsted. Hun har en kontoruddannelse og var i 17 år ansat i Billund Lufthavn. De sidste 10 år har hun siddet på kontor i Esbjerg. Hendes titel er logistik-koordinator inden for oliebranchen. Opgaven går ud på at få de efterspurgte materialer sendt ud på olieboreplatformene. For tiden bruger hun alt fritid på at renovere lejligheden.
Frank er født i Vorbasse og har ligeledes gået i Vorbasse Skole. Herefter kom han i lære som VVS-smed. I 2005 overtog han firmaet efter sin far. I dag har Frank ansat 4 personer og har mange arbejdsopgaver både for kommuner og for private. Firmaet har bl.a. lavet alt VVS-arbejde i de mange Vorbasse Huse, der er bygget i de senere år.
Som selvstændig erhvervsdrivende har Jeanette og Frank ikke meget fritid, men de har et sommerhus ude ved Bjert Strand tæt på Kolding. Her tilbringes mange weekender. Desuden har en årlig skiferie sammen med børnene været en tradition i mange år.
Herfra ønsket om, at I bliver glade for at bo i Vorbasse, og at byens VVS-forretning fortsætter med den stabile udvikling.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Juni 2022

 

Velkommen på Drosselvej 7

Clara Gejl Kristensen og Nicolai Brun bydes velkommen på Drosselvej 7 med en velkomstkurv. De overtog huset for et par måneder siden og er lige flyttet ind. Huset er på 130 kvadratmeter og bygget i 1979, så sammen med familie og venner har de været i gang med at renovere. Nu er der et køkken-alrum, nyt køkken, nye lofter m. m. og alt er ny-malet og ser godt ud.
Clara er født og opvokset i Sønder Omme. Hun har gået på gymnasium og målet er at blive sygeplejerske, så hun er lige startet som sygeplejer-elev i Vejle. For at supplere sin SU arbejder Clara på Frihavnen hver anden weekend. Foruden tager hun vagter på helligdage og i sommerferien. Gymnastik har altid været hendes interesse. Hun har været leder på børnehold i både Sønder Omme, Vejen og i Vorbasse. Nu går hun på et hold i Jumping Fitness, som kører 2 gange ugentlig.
Nicolai er opvokset i Vorbasse, så her har han også haft sin skolegang – forældrene bor stadig i byen. I 9. klasse var han på efterskole, et sted hvor sejlsport var i centrum. Her tog han yachtskippereksamen af 3. grad. Det betyder, at han må sejle med familiens sejlbåd, der er 12 meter lang. Derfor låner de båden en uge i sommerferien, og står til søs i de indre farvande – det gjorde de også sidste år.
Nicolai har en hobby mere ud over at renovere hus og sejlsport. I et værelse i huset har han 5 akvarier. En er der fisk i. I et par andre er der gekkoer. Og så er der en, hvor en stor skildpadde gemmer sig. Desuden er der 2 skildpadder i bur ude i haven. Dyrene har fine forhold, så det vidner om, at det er en hobby, som Nicolai går op i.
Den første juli bliver Nicolai udlært industritekniker. Læretiden har været på Krogsgaards Maskinfabrik i Vejen. Her fremstilles emner i metal og plastic. Han fortsætter på denne arbejdsplads, når han er udlært.
Herfra tillykke med huset, og med håbet om, at I bliver glade for at bo på Drosselvej.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.
Maj 2022

 

Velkommen på Nørregade 15

Udover at være nye beboere i Vorbasse er Kanyarat og Tom en del af erhvers- og forretningslivet i Vorbasse. Kanyarat og Tom overtog byens bageri den 1. februar. De boede i Bække, men Vorbasse var ikke ukendt for dem, da Kanyarat har stået i lære i bageriet og Tom, der er uddannet snedker, har arbejdet hos Bøjsø. Da muligheden for at overtage bageriet kom, besluttede de sig for at købe det. Begge ville gerne bo i en mindre by og befinder sig godt i Vorbasse. 

De har travlt i deres virksomhed og Tom er sprunget fra snedkerfaget og arbejder nu i bageriet. Butikken har åbent hverdage fra 6–13 ellers fra 8–11. Der er mange håndværkere og lastbilschauffører, som holder ind og køber nogle smurte rundstykker på deres vej gennem byen. Kanyarat siger, at det er hendes opfattelse, at byens borgere ikke er så meget til kager som til brød og rundstykker. De vil med tiden forsøge sig med at udvide udvalget med f.eks. sandwich m.m.. Udover brød til butikken er der god gang i selve bageriet. De leverer brød til 6 ABC-butikker, så der skal produceres mange brød hver dag.

Fritid har de ikke meget af, men når der er lidt tid, slapper de af med et puslespil. Er der lidt mere tid, kan de godt lide at fiske. Put and Take i Hovborg er det sted, de oftest tager hen, da søen ligger tæt på Vorbasse. De vil gerne være en del af livet i byen. Arbejdet kræver dem næsten 100%, så der er kun lidt tid til at deltage i forskellige aktiviteter. Men de vil gerne i kontakt med byens borgere og folk er velkomne til at kikke ind.

Det er dejligt, der fortsat er et bageri med butik i byen. Velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med forretningen. 
Tekst og billeder: Jens Ole Svendsen
Maj 2022
 

Velkommen på Drivvejen 28

Nu er Drivvejen 28 nok bedre kendt som ”Campingpladsen”. De nye ejere flyttede ind 1. maj. Det er Gitte Holstein Søeberg, Martin Fjeldsted Søeberg og deres 3 børn Freja på 15 år, Elias på 11 år og Frederik på 7 år – og så lige deres to King Charles hunde.

De flytter hertil fra en lille landsby nær Køge. Gitte er uddannet i en bank. Efter en årrække i banken uddannede hun sig til folkeskolelærer og har arbejdet som lærer i et års tid. Martin er uddannet flymekaniker og arbejdede i branchen indtil coronaen næsten stoppede alt flytrafik. Han fik job som servicetekniker i togbranchen i et firma, der er ved at opbygge det nye signalsystem til togene i Danmark. Hertil kommer han har haft sit eget firma, der tilbød handymanhjælp. Det er således et par, der både kan klare den regnskabsmæssige del og den praktiske del af driften på en campingplads.

Som campister har de været på mange campingpladser, og de har ofte snakket om forholdene på de pladser, de besøgte. Nogle ting måtte kunne gøres anderledes og bedre, mens andre ting var så gode, at det burde bruges andre steder. Næste trin var at snakke om, at det kunne være en spændende udfordring at drive en campingplads. Det er for de fleste et 24-7 job, men til gengæld er man på samme arbejdsplads og man er sammen om projektet. Her stopper manges planer, men Gitte og Martin tog endnu et skridt og begyndte at se efter, hvor der var campingpladser til salg. De havde aldrig tænkt på Vorbasse Camping, men efter at have set forholdene, var de ikke i tvivl. De har ingen store planer om vilde ændringer på pladsen. De vil stille og roligt gå i gang med driften for på denne måde at lære pladsen at kende, så de har et reelt overblik inden de sætter deres eget præg på pladsen. Nogle planer har de dog. Næste år vil de begynde at energirenovere pladsen og markedsføringen får øget opmærksomhed. Som det første skal der etableres ladestandere til el-biler. Efterhånden har mange skiftet til elbil og det betyder at flere og flere af gæsterne efterspørger lademuligheder. Ladestandere på campingpladsen vil også komme andre end campisterne til gode, da der endnu ikke er opstillet ladestandere i Vorbasse.

Gitte og Martin blev glade for kurven og vil gerne sige tak for den.

Herfra et velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med campingpladsen.


Tekst og billede: Jens Ole Svendsen
Maj 2022

Velkommen på Vandmosevej 22B

Brian Jørgensen og Lone Stokholm, samt teenager-datteren Lea bydes velkommen på Vandmosevej 22 B med en velkomstkurv. Familien har indtil nu boet i Give. Der har Lea job i Fakta, ud over at hjælpe i Hejnsvig Forsamlingshus. Efter sommerferien begynder hun på Grindsted Gymnasium.
Lone har en pædagogisk uddannelse og er nu ansat som socialpædagog på en institution i Tarp ved Esbjerg. Brian har job i Vonge, som ligger lidt øst for Give. Her er han også socialpædagog på et opholdssted for unge mellem 17 og 25 år. Der bor 32 unge mennesker.
Vandmosevej ligger således midt mellem deres arbejdspladser. Lone og Brian overtog ejendommen den første april. Den var klar til indflytning, da den tidligere ejer har totalt renoveret bygningerne, og det ses overalt, at der ikke er brugt nemme og billige løsninger.
Til ejendommen hører ca. 3 tønder land. De har allerede pløjet og harvet jorden og halvdelen er sået til med blomsterfrø. Det næste er at anlægge en stor køkkenhave. Det er således en fælles hobby de har. Ud over dette er Brian vild med jagt. Han har været på jagtture til både Sverige, Polen og Irland. Han går også på jagt i Danmark. For et års tid siden skød han en stor kronhjort lige uden for Sønder Omme. Et minde herom hænger inde i deres stue.
Ud over stuehuset er der en stor garage-bygning. Det er også nødvendigt, fordi Brian har 3 motorcykler. På en fridag kan han lide at køre en tur sammen med en flok kammerater, der har samme interesse.
Det glæder Lone og Brian, at mange naboer allerede har været, for at hilse på, og de fornemmer, at der omkring Vandmosevej er et godt socialt fællesskab, som de ser frem til at være en del af.
Herfra tillykke med ejendommen og med håbet om at I bliver glade for de nye omgivelser og jeres nye hjem.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.

Maj 2022

Velkommen på Frydensborg

Den 23. december sidste år kom de nye ejere med flyttelæs fra Hjørring og flyttede ind på Frydensborg, som ligger på Skødebjergvej 9. Det er Niels-Henrik Gesler og Carina Øhlund, samt datteren Madison på 12 år. De bydes alle 3 velkommen til Vorbasse.
Carina er født i Sverige, men har i ca. 20 år boet i USA. Her har hun lavet 3D film i forskellige studier. Det foregik for det meste på computer. Efterhånden blev hun træt af at sidde og kikke på en skærm, så hun tog en ny uddannelse som massør, så nu er hun ansat ved FysioDanmark i Billund. Hun kan godt lide at hjælpe personer, der kommer i klinikken med f.eks. ondt i musklerne.
Niels-Henrik har arbejdet i 16 år på Nordsøen, med at vedligeholde bore-rigge. Nu er han selvstændig. Han er konsulent i oliebranchen. For tiden arbejder han for oliefirmaet TOTAL. Opgaven går ud på, at gøre hele Tyrafeltet klar til at producere igen. Rent fysisk har han kontor sammen med Semco i Esbjerg.
Frydensborg består i dag af stuehuset på 304 kvadratmeter plus kælder, samt store avlsbygninger, der fortæller, at tidligere var det en af egnens store gårde. Frydensborg blev i 1911 udstykket fra Skødebjerggård, og var på omkring 100 tønder land. Fra 1967 blev den drevet af Eva og Pauli Strårup. I deres velmagtsdage havde de ansat 2 karle og en fodermester. Pauli solgte gården i 2007. De nye ejere solgte jorden fra, og lejede stuehuset ud. I de senere år har det stået tomt.
Carina, Niels-Henrik og Madison flyttede ind i huset, som det var. I den nærmeste fremtid vil de renovere det totalt, men vil lige bo i det i en tid, så de kan overveje, hvordan det hele skal gribes an. De er særdeles begejstrede for både bygninger og de 2 hektar jord, som fulgte med, hvor der er både park, søer og skov. Hele herligheden er videoovervåget – det fortæller et humoristisk skilt, som står ved indfaldsvejen.
Det har glædet Carina og Niels-Henrik, at de har haft besøg af mange af naboerne, som har været og byde velkommen. Det har gjort, at de føler de allerede er en del af det gode naboskab, der er i området.
Carina og Niels-Henrik takkede mange gange for velkomstkurven. Den var de meget glade for. Herfra tillykke med ejendommen, og med håbet om, at det lykkes for jer at renovere Frydensborg til en tidssvarende bolig, sammen med jeres ønske om at bevare de arkitektoniske linjer.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.
April 2022

 

Velkommen på Gøglervej 25

De første beboere i det første færdigbyggede hus i den nye udstykning på Gøglervej er Katrine og Peter Bach Johannessen.
Katrine er født og opvokset i Esbjerg. Her har hun også taget sin uddannelse som pædagog. Hun er ansat i vuggestuen i Billund. I sin fritid kan hun godt lide at arbejde med sin kreative side, der kommer til udtryk i enten bagning eller hækling.
Peter har boet i Vorbasse siden sit 5. år, og kender byen og ved, hvad den har at byde på. Han er uddannet mekaniker og arbejder hos Ketner i Kolding. En af hans fritidsbeskæftigelser er at spille fodbold - i Bække. Hvilket hovedsageligt skyldes nogle af kammeraterne også spiller i Bække.
I de fire år Katrine uddannede sig til pædagog, boede de i Esbjerg. Peter ville gerne tilbage til Vorbasse og Katrine ville gerne bo i en mindre by, så valget var let for dem.
Udover de nævnte fritidsaktiviteter er der nok at gøre omkring det nye hus. Selvom man har fået et nøglefærdigt hus, er der masser at gøre med at få etableret have, terrasse, indkørsel m.m..
Herfra et Held og Lykke med det nye hus og velkommen til 6623 Vorbasse.
April 2022

Velkommen på Gøglervej 5

Kamilla Linde og Mads Fyhn Mathiasen, samt børnene Sophia og Marcus bydes velkommen på Gøglervej 5 med en velkomstkurv. Den 31. januar flyttede familien ind i deres ny-byggede hus. Hidtil har de boet til leje midt mellem Vorbasse og Hejnsvig. For omkring et år siden, købte de grunden i det nye kvarter. Mads har selv stået for byggeriet, som er udført af lokale håndværkere. Desuden har Kamilla og Mads selv været i gang med værktøjet – her kan nævnes, at de selv har støbt soklen, selv sat vinduer og døre i, samt sat lofterne op overalt, og lagt gulvene. Alt malerarbejde har de også udført. Nu er huset helt færdig, så de er i gang med at lægge an udenfor. De valgte at bygge på Gøglervej, da det er et børnevenligt boligkvarter. Sophia er 5 år og går i Før-skole. Marcus er 2 år og er lige begyndt i Børnehaven.
Kamilla er født og opvokset i Vesterhede. Efter folkeskolen gik hun på Handelsskolen i Grindsted. Nu er hun dagplejemor, hvilket hun er særdeles glad for. Det nye hus har givet Kamilla rigtig gode fysiske rammer for arbejdet. Der er bygget separat indgang til en dagplejestue, med tilhørende toilet, garderobe, m. m.
Mads er født i Vorbasse. Det er også her, han har haft sin skolegang. Han har altid interesseret sig for maskiner. Derfor tog han maskinføreruddannelsen. Det er en uddannelse på 3½ år. Den praktiske del af uddannelsen var på Hejnsvig Maskinstation. Efterfølgende var han ansat der i en årrække. De sidste par år har han været ansat hos AA- entreprenør i Fredericia, hvor Mads er fast mand på en rigtig stor gravemaskine – oftest i gang med store anlægsprojekter.
Ved besøget var det en fornøjelse at iagttage, at Kamilla og Mads er særdeles glade og tilfredse med byggeriet. Det hænger nok sammen med, at de i hele byggeprocessen har været så aktive, og nu kan se, at alt er som de ønskede og særdeles funktionelt.
Tillykke med huset og I ønskes alt held og lykke i fremtiden.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.
April 2022

 

Velkommen på Svalevænget 5

Anna og Bent Kristensen bydes velkommen på Svalevænget 5 med en velkomstkurv. Huset overtog de den første februar. Det er en bolig på 150 kvadratmeter og af nyere dato, så det var kun malerarbejde der var påkrævet, så Anna og Bent flyttede ind for 10 dage siden.
De kommer fra Bække. Nærmere betegnet fra Staushedevej 47. Der har de boet på en gård i 54 år. Gården har de stadig, men nu er jorden lejet ud. For år tilbage var Bent en aktiv landmand, hvor gården blev drevet med husdyr-hold. Anna blev uddannet inden for sundhedsområdet og var i mange år ansat som sygehjælper på plejecenteret i Gesten.
Anna og Bent var enige om, at deres pensionist-tilværelse skal være i Vorbasse, fordi, som de siger – Vorbasse har det hele, som de har brug for. Her nævner de bl.a. Fritidscenteret med svømmehal, som de helt sikkert vil benytte. Desuden har de en søn med familie boende her i byen, så det glæder dem, at de nu er kommet tættere på deres 3 børnebørn. Ud over den nævnte søn, har de en datter der bor i Bække.
Herfra tillykke med huset og med håbet om, at I får mange gode år i Vorbasse.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Nebelvej 34

De nye beboere på Nebelvej 34 er Christina Ranzau Jensen og Mikael Høgh Sørensen. Christina kommer fra Ansager og er uddannet indenfor agrobiologi. Hun arbejder for BJ-Agro i Hovborg som planteavlskonsulent. Mikael er uddannet som landbrugsmaskinmekaniker. Han arbejder for Valtec i Gravens. Et firma, der bl.a. har specialiseret sig i Valtra traktorer. De arbejder begge meget og størstedelen af den overskydende tid går med at renovere huset.

Christina har også to heste, som der god plads til på stedet. En anden beboer er deres hund Kaisa – en 4 måneder gammel hvalp, der er en krydsning mellem en boxer og en labrador. En glad og energisk hund, der også kræver sin tid i opdragelsesperioden.

Begge er glade for stedet, der byder på de faciliteter, de har brug for. God udenomsplads til dyr og plads til at Mikael kan ”rode” lidt med biler og traktorer. Som mange andre mekanikere kan han ikke nøjes med at få olie på fingrene i arbejdstiden.

Herfra et velkommen til Vorbasse og held og lykke med stedet.  

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen
Marts 2022

 

Velkommen på Nebelvej 17

Karen Stenger bydes velkommen på Nebelvej 17 med en velkomstkurv. Ligeledes velkommen til datteren Pernille, som stadig bor hjemme og arbejder i SuperBrugsen. I ca . 10 år har Karen boet til leje i Museumsparken i Vorbasse, men var klar til at købe hus, da Nebelvej 17 blev sat til salg. De startede med lidt malerarbejde og fik nye gulvtæpper, ellers var huset indflytnings-klar. Karen har lige besluttet, at nu skal køkkenet have den helt store modernisering. Det vil ske her hen over foråret.
I 2018 blev Karen uddannet SOSU-hjælper og fik straks job på Frihavnen i Vorbasse. For et års tid siden skiftede hun til Hejlskov Plejecenter i Egtved, hvor hun er fast nattevagt. ”Arbejdsdagen” starter kl. 23 og slutter kl. 7. Det er et job, som Karen befinder sig særdeles godt med. Hun kan lide kontakten med de ældre, og hun kan lide at hjælpe personer, der har behov for hjælp.
Tillykke med huset – det var rart at se, at den lille familie befinder sig godt i huset på Nebelvej – det gælder også hunden Molly!

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Marts 2022

Velkommen på Havnevej 2

Freja Green og Frederik Emanuelsen bydes velkommen på Havnevej 2 med en velkomstkurv. De har nu boet i huset i nogle måneder, og de er særdeles godt tilfredse med deres boligkøb. Huset var ny-renoveret og klar til indflytning. Det kunne Freja og Frederik godt lide, da de har en travl hverdag med uddannelse, job og hobbies.

Freja læser til fysioterapeut i Esbjerg. Om et år er uddannelsen afsluttet. For at supplere SU`en arbejder hun hver anden weekend i Billund Lufthavn. Frederik er udlært mekaniker hos Fiat i Grindsted. Der har han været ansat i en årrække. Efterhånden ville han gerne prøve noget andet. Derfor startede han den første januar hos Elektro Partner i Grindsted, ansat i serviceafdelingen, så Frederik kører rundt i hele landet til auto-værksteder for at installere og reparere værkstedernes elektroniske udstyr.

Freja og Frederik er begge her fra egnen. Freja er født i Ølgod og Frederik er født i Grindsted, men har en del familie her i byen. I et par år har de boet til leje i Vorbasse. Nu var tiden kommet, hvor de ønskede at købe hus. De var enige om, at de ville bo i Vorbasse. Som de siger, så er de tiltrukket af det foreningsliv, der er her.

De spiller begge håndbold, så også derfor er Fritidscenteret et centralt sted i deres fritid. Freja er med i håndboldudvalget og i bestyrelsen for motionscenteret. Det trives hun godt med.
Frederik har også en hobby, som kræver en del ”udstyr”. Han kører motocross. Han har selv en crosser, som han kører på. Han er tilknyttet klubben i Billund, men kører på flere baner i omegnen.
Freja og Frederik takkede for velkomstkurven – herfra tillykke med huset.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Marts 2022

Velkommen på Nørrebyvej 5

Pernille Grann Thøgersen og Jonas Jensen bydes velkommen på Nørrebyvej 5 med en velkomstkurv. Også velkommen til sønnen Liam på 5 år. De sidste par år har familien boet i en lejlighed midt i Vorbasse. Huset på Nørrebyvej købte de i efteråret og overtog det d. 1. december. Umiddelbart herefter flyttede de ind. Huset er på 184 kvadratmeter – så stort, at det er muligt at bo i huset, sammen med at renovere. De har bl.a. lagt nyt gulv i køkkenet og nu er de i gang med malerarbejde.
Pernille er født og opvokset i Viborg. Nu er hun ansat i firmaet P. Lindberg i Vejen. Der er hun elev på lageret. I fritiden har hun gennem årene interesseret sig for heste, så ridning har været hendes interesse, ud over at spille håndbold.  For tiden bruges alt fritiden på at renovere huset.
Jonas har haft sin opvækst i Vorbasse – her bor forældrene stadig. Han arbejder på Lego som plastmager. Han blev udlært i 2013. De sidste 10 år har han spillet håndbold i Vorbasse, for øvrigt som målmand.
Pernille og Jonas var enige om, at de ville finde en bolig i landlige omgivelser, og Jonas ville gerne blive i Vorbasse – han kan lide at være i kendte omgivelser. Bl.a. derfor valgte de huset på Nørrebyvej, og det er kun positivt, at der er jordvarme og solceller på taget – en god kombination i disse tider.
Herfra tillykke med huset og med håbet om, at i fortsat vil være glade for at bo i Vorbasse.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Marts 2022

Velkommen på Nebelvej 48

Louise og Claus Langelund Møberg bydes velkommen på Nebelvej 48 med en velkomstkurv. Familien har 4 børn, som også bydes velkommen – det er Balder 9 år, Siff 5 år, Magne 5 år og Svend på 8 måneder. De sidste par år har de boet i Vesterhede, men med 4 børn var huset efterhånden blevet for lille. De ville gerne bo på landet – et sted med god plads til 4 børn. Det er der her. Det er en nedlagt landbrugsejendom med tilhørende 2 hektar jord. De købte ejendommen midt på sommeren, og de flyttede ind i oktober måned. Her er mange kvadratmeter, så det var muligt at bo her, sammen med at fordele 40 liter maling rundt om på væggene.
Louise er født i Juelsminde. Efter folkeskolen kom hun i lære som værktøjsmager på Lego. Louise arbejder fortsat på Lego, hvor hun bruger sin uddannelse. I hendes afdeling laves de nye former, hvori lego-klodserne skal støbes.
Claus er født i Nørskov, som ligger mellem Billund og Give. I 2007 blev han færdig med landbrugsuddannelsen. For et par år siden stoppede han med at arbejde ved landbruget og fik job hos KG i Grindsted. Her har han funktion som pladsmand/lagermand. For tiden har han dog barselsorlov med Svend.
Herfra ønskes I tillykke med den nye bolig, og I ønskes en god Jul i de nye omgivelser.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

December 2021

Velkommen til Nebelvej 30 (Rønhøjgaard)

De nye beboere på Rønhøjgaard er Katie og Anthony Palamaro, samt deres 3 børn Amelie på 12, Brooks på 7 og Piper på 5.


De er flyttet hertil fra Billund i november forrige år, men pga. forsigtighed i forbindelse med Covid 19 er velkomstkurven blevet forsinket. Før Billund boede de i Florida. I 2016 job fik Anthony job på Lego og derfor flyttede de til Danmark. Efterfølgende har Katie også fået job på Lego. Børnene går på den internationale skole i Billund.

Klimaet i Danmark er noget anderledes end det, de kommer fra i Florida og de glæder sig da også til et besøg der, så de kan få solen at mærke igen. Vinteren i Florida er aldrig koldere end den danske sommer. Men det ser da alligevel ud til, de har akklimatiseret sig. Anthony gik rundt i shorts og så ikke ud til at fryse. Naboerne har taget godt imod dem. De føler, de altid kan få hjælp og vejledning, når de har brug for det.

Fritiden bruger de på flere forskellige områder. Katie og Anthony deltager i danskkursus. De synes dog, det er et svært sprog at lære. Til daglig er arbejdssproget stort set kun engelsk, så det giver ikke så mange muligheder for at træne og bruge det lærte. Begge bruger tid på at tegne. De kan også lide at følge med i sport. F.eks. hockey og baseball. Katie bruger tid i køkkenet. Hun er meget interesseret i at lave mad og bage. De rejser en del og har besøgt mange lande i Europa. Endelig er de begyndt at interessere sig for haven, hvilket er helt nyt for dem. Men med det store areal, der hører til huset, er det naturligt at begynde at samle både viden og erfaringer på området.

Familien blev meget glade for kurven og takkede for den.

Herfra et velkommen til Nebelvej 30 og Held og Lykke med huset.

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

November 2021

Velkommen på Drivvejen 2

Christian Høgh Poulsen bydes velkommen på Drivvejen 2. Huset købte han i marts måned og overtog det i august. De fleste rum fik en gang maling, og så var det klar til indflytning. Køkken/alrummet er for nylig blevet renoveret, så det fremstår i dag som tidssvarende med nyt inventar fra Designa.
Christian er født og opvokset i Langelund, der ligger ved Give. Det var på en gård, som forældrene stadig driver. Efter 2 år på efterskole i Bramming, kom han i lære som automatik-mekaniker på Lego. Senere tog han installatør-uddannelsen, der er et 2-årigt forløb. De sidste 10 år har han været ansat på Eltronic i Hedensted. Her sidder han og projekterer el på nye maskiner. Arbejdsdagen begynder kl. 6, så han skal tidlig op om morgenen.
Christian har flere fritidsinteresser. Tit mødes han med kammerater, for at ”skrue i gamle biler”, som han siger. Det hører også med til dette, at de så sammen kører til bil-træf forskellige steder i landet.
Motion er vigtigt – det er Christian klar over. Derfor tager han ofte sammen med en flok venner på vandreture. Det kan være noget med at gå 30 km på en lørdag.
Velkommen til Christian, og Held og Lykke med huset.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

November 2021

Velkommen til Skjoldbjergvej 35 B i Skjoldbjerg

De nye beboere på Skjoldbjergvej 35B er Mel Caddick og Henrik Vingum Jensen. De overtog huset i august og flyttede til Skjoldbjerg fra Lille Lihme ved Randbøldal. De ville gerne have noget mere plads, så enten skulle de bygge ud eller finde et hus, der passede til dem. Huset skulle have en vis størrelse. Det måtte gerne ligge på en stor grund og så skulle det helst være et bjælkehus. Det var ikke rigtig lykkedes for dem at finde stedet, men så dukkede huset i Skjoldbjerg op. Oven i købet til en pris, der lå under, hvad de havde set på andre steder. Her var huset, der var tæt på deres drømmehus og til en OK pris, ja så var beslutningen let at tage.

Udover Mel og Henrik bor deres 3 hunde her. Det er, ja uden at fornærme nogen, hunde af ukendt herkomst. Rundt omkring i verden går der mange herreløse gadehunde rundt. De lever som regel under kummerlige forhold og må selv sørge for mad og et sted at sove. Der er forskellige organisationer, der prøver at tage sig af disse hunde og formidle dem til hjem, som vil tage sig af dem. Sådanne gadehunde er de tre hunde Mel og Henrik har. Den ene er fra Bosnien og de to andre kommer fra Thailand. De har ikke sigtet efter at få en jagthund, eller en familiehund eller en vagthund, men har taget hundene til sig fordi de ville give hundene et trygt hjem. Godt nok er det ikke vagthunde, de har, men helt lydløst er det nu ikke, når der kommer fremmede i huset. Hundene vil vist gerne være med til at passe på deres hjem.

Mel, der oprindelig kommer fra Australien, arbejder som designer på Lego. Et job, hun har haft i 13 år. Henrik har de sidste 12 år arbejdet for et medicinal   grossistfirma i Vinding ved Vejle.

Mel og Henrik synes de er blevet rigtig godt modtaget i Skjoldbjerg og har allerede været inviteret til forskellige arrangementer. De blev glade for kurven og pakkede den ud med det samme. De var overraskede over, at der var så mange forskellige små og store firmaer og forretninger i Vorbasse, da de set på de forskellige gaver og gavekort sponsorerne havde givet. Så det er en god måde at fortælle tilflyttere, hvad postnummer 6623 kan byde på. De vil gerne sige tak for kurven - hermed viderebringes en stor tak fra Mel og Henrik.

Velkommen til Mel og Henrik og Held og Lykke med huset.

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

November 2021

Velkommen til Katja på Nørregade 39.

Katja Villalobos Larsen bydes velkommen på Nørregade 39. Hun har i flere år boet til leje i Vorbasse. For nogle måneder siden fik hun så mulighed for at købe huset her. Efter overtagelsen gik hun i gang med at renovere. Køkken og stue har fået den helt store omgang. Katja har selv brugt lufthammeren, for at bryde vægge ned og brække gulve op. Herefter har håndværkere bygget op, så det meste af huset fremtræder moderne og tidsvarende og ser særdeles godt ud. Et par rum i huset venter så på, at håndværkerne igen får tid.
Katja er vokset op i Brørup. Efter et højskoleophold havde hun job på LM i Lunderskov. De sidste 9 år har hun haft fast arbejde på slagteriet Danish Crown i Holsted.
Katja har 3 børn. Den ældste, Marcus på 15 år bor hos hende, og de 2 yngre bor halvdelen af tiden hos Katja, og den anden halvdel af tiden hos deres far.
Motion har Katja altid dyrket – som helt ung var det styrketræning og cykling. I de senere år er det løb på højt plan. Hun har således gennemført flere maraton-løb i Berlin og i Singapore, og der er planer om flere løb af den slags. Det kræver løbetræning, så godt der i Vorbasse er nogle unge mænd at træne sammen med.
Herfra tillykke med huset. Katja takkede mange gange for velkomstkurven.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Oktober 2021

Velkommen på Fittingvej 15

Heidi Sarup og Allan Hermansen bydes velkommen på Fittingvej 15 med en velkomstkurv. De har indtil nu boet til leje i Gravens, som ligger mellem Vejle og Kolding. I Fitting fandt de deres drømmehus. Det ligger i landlige omgivelser, er fra 1897, med bondehusvinduer, hvidkalket, og med stråtag. Alt dette, som Heidi og Allan ønskede sig. Og så kan de godt lide at have god plads – huset er på 193 kvadratmeter, og grunden er 1500 kvadratmeter. De købte det midt på sommeren. Huset var klar til indflytning, da det var blevet gennem-renoveret af tidligere ejere.
Heidi arbejder i Lunderskov på fabrikken, der hedder Woca. Her fremstilles produkter til overfladebehandling af træ. Tidligere hed den Trip-Trap. Der er ca. 50 medarbejdere. Heidi er ansat på kontoret. For tiden har hun travlt med at indrette sin nye bolig. Hun glæder sig til at besøge nogle loppemarkeder, så hun kan finde nogle møbler, som passer ind i den stil, som huset har.
Allan arbejder på Abena-lageret i Kolding. Abena fremstiller mange forskellige produkter til sundhedssektoren. Han har job i firmaets transport-afdeling.
Selv om de kun har boet kort tid i huset, har der allerede været flere naboer for at byde dem velkommen. De er også blevet inviteret med til landsbyfesten i Fitting, som holdes sidst i oktober. Den modtagelse de har fået, er de meget glade for.
Heidi og Allan takkede mange gange for velkomstkurven fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Oktober 2021

Velkommen på Knurborgvej 1

Henriette Søgaard og Søren Mortensen bydes velkommen på Knurborgvej 1 med en velkomstkurv. Også velkommen til deres datter Mathilde, som er 3 år, og går i børnehave. Desuden venter en familieforøgelse – efter planen får Mathilde en lillebror omkring juletid.

Knurborgvej 1 er en nedlagt landbrugsejendom med tilhørende 9 hektar jord. I dag er en del af jorden beplantet. Det ligger helt ind til Randbøl Hede. De købte ejendommen i foråret. Der var behov for lidt malerarbejde, samt lidt fornyelser i køkkenet. Ellers var det klar til indflytning.

Familien har hidtil boet i Hejnsvig, men de sidste par år har de været på udkik efter en bolig i landlige omgivelser. Den fandt de her – og tilmed bor de ret centralt, de skal blot køre 3-4 km, så er de i Vorbasse centrum.

Henriette er født og opvokset i Hejnsvig. Helt fra barn var hun afklaret omkring erhvervsvalg. Hun ville tage frisøruddannelsen og så ville hun være selvstændig. Det har hun allerede opnået – nu driver hun salonen DIN FRISØR, som ligger ved hovedgaden i Hejnsvig. Der er en ansat ud over Henriette.

Søren arbejder som skoventreprenør, så til daglig kører han de store maskiner, når der eksempelvis fældes træer i skovene. Han er ansat i sin fars firma, som har hjemme i Gesten. Det er også her, Søren har haft sin barndom. Han har en hobby, som han går meget op i. Det er jagt og vildtpleje, så her i efteråret, er han ofte på jagt. Desuden har han hvert år været på en jagttur til Polen. Træningen omkring sin hobby foregår i Bække Jagtforening, hvor han også er med i bestyrelsen.

Familien ønskes tillykke med ejendommen, med håbet om, at I fortsat vil være glade for at bo på Knurborgvej.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Oktober 2021

Velkommen til Lykke på Søndergade 4.

Lykke bydes velkommen på Søndergade 4 med en velkomstkurv. Lykke har boet i Århus et par år, hvor hun også havde job. For 10 måneder siden fik hun job ved Billund Kommune, så derfor købte hun huset på Søndergade for et par måneder siden.
Hun er født og opvokset i Kolding – der bor forældrene stadig. Det var også i Kolding Lykke tog sin gymnasiale uddannelse. Herefter valgte hun at søge ind i militæret. Nærmere betegnet i Flyvevåbnet ved Flyvestation Karup. Det var 8 måneder, som hun ser tilbage på med glæde. Hverdagen, og de fysiske udfordringer i militæret, kunne hun godt lide.
Meget af fritiden bruges nu på at ordne forskellige ting i huset. Selv om Lykke er en ung pige i tyverne, har hun selv malet hele under-etagen, og nu går hun i gang med at slibe trægulvene af. – Hun er en kvindelig handyman !
Helt bevidst valgte Lykke at købe hus i Vorbasse – hun kan ikke trives i en storby. Hun kan lide, at man hilser på sine naboer, og at man nemt falder i snak med hinanden f.eks. på gaden eller i idrætscenteret.
Lykke er interesseret i de ting der sker i Vorbasse. Således ser hun frem til at hjælpe med noget praktisk ved Vorbasse Marked i 2022.
Herfra ønskes Lykke lykke og held i sin nye bolig.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2021

Velkomstkurv til nye borgere

Vorbasse Erhvervsforening og Vorbasse Lokalråd tilbyder i samarbejde med byens foreninger en særlig velkomst til nye tilflyttere, der køber fast ejendom. Målet er at sikre udvikling i vor dejlige landsby og opland, så vi forsat kan opretholde en god skole, en fantastisk fritidscenter og et godt indkøbssted. Vi ser disse ”tre ben” som fundamentale for fremtiden i Vorbasse. Skal vi lykkes, så kræver det flere tilflyttere – derfor siger vi ”Velkommen til Vorbasse” 

Indtil udgangen af 2015 har velkomstkurven været overrakt af Kristian Schmidt. Fra februar 2016 har Arne Andersen påtaget sig opgaven. Fra 2018 har erhvervet været udført af Jens Ole Svendsen og Jens Chr. Jensen.

 

Velkommen til Sabrina og Elvijs, Nebelvej 44

De nye beboere på Nebelvej 44 er Sabrina og Elvijs. De har sønnen Nick på 6 år. Sabrina er født og opvokset i Vejle, men har boet i omegnen i mange år. Hun er uddannet på Grindsted Landbrugsskole som landmand med speciale i køer. Hun har dog skiftet, idet hun arbejder på Hatting Ornestation i Billund. Elvijs kommer oprindelig fra Letland. Han kom til Danmark som 10-årig, da han flyttede hertil sammen med sin mor. Til daglig kører han lastbil med flis for Flemming Poulsen. Lastbiler er også blevet hans hobby og han deltager i forskellige showudstillinger. Så sent som i weekenden fik han en førstepræmie.

De er dog ikke flyttet langt for at komme til Nebelvej. Deres forrige adresse var i Donslund. Men de ville gerne flytte nærmere Vorbasse, bl.a. fordi Nick så kan undgå at krydse Ribe Landvej, når han engang selv skal cykle til forskellige aktiviteter. De ville også gerne have en stor grund, så valget blev Nebelvej 44. De er ved at renovere og bygge om. Hele den nederste del af stuehuset er de selv i gang med, mens en kraftig ombygning i en del af staldbygningen er overladt til håndværkere.

Herfra et velkommen til 6623-området og Held og Lykke med ombygningen.

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

September 2001

Velkommen til Bjørn på Skjoldbjergvej 6A

Bjørn Høgh Larsen bydes velkommen på Skjoldbjergvej 6A med en velkomstkurv. Bjørn er født og opvokset i Hørsholm ved København. Indtil nu har han boet i en lejlighed i Ballerup. Det var han blevet træt af – han ville gerne købe hus med en have omkring, men prisen på huse nær København kunne han ikke lide. Bjørn havde ikke noget imod at flytte til Jylland, så han søgte blot på BOLIG-SIDEN på nettet: Huse i Midtjylland – pris under en million. Til sidst var der 30, som han kikkede nærmere på. Det bedste tilbud fik han her på Skjoldbjergvej 6A. Huset var klar til indflytning. Der er en dejlig lukket have, med overdækket terrasse. Og prisen – ja nu sidder Bjørn billigere, end da han boede til leje i en lille lejlighed i Ballerup.
Bjørn er uddannet elektriker og har job ved Eltronic i Hedensted. Han arbejder meget med el-arbejde i industrivirksomheder, hvor it og automatik ofte indgår.
I fritiden kan han lide at læse. Genren er fantasy. En del fritid går også med computerspil, sammen med vennerne, som bor på Sjælland. Når han kommer helt på plads i sin nye bolig, har han planer om at benytte fitness-centret.
Herfra ønskes du tillykke med huset, og med håbet om, at du bliver glad for at bo i Vorbasse.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2021

Velkommen til Dorte og Dennis på Hovborgvej 17.

Dorte og Dennis Helmig bydes velkommen på Hovborgvej 17 med en velkomstkurv. Stedet er en nedlagt landbrugsejendom. For et par år siden var det her, Jydsk Vindueskompagni havde salgskontor. Grunden er på 11.000 kvadratmeter. Det passer Dorte og Dennis godt med en stor grund, da de godt kan lide at have ”naturen” lige udenfor.
De har to sønner, hvoraf den ene også lige er flyttet til Vorbasse.

Dorte har job på Bilværkstedet Aps, som ligger i Kolding – her er hun bogholder. For øvrigt har hun 25 års jubilæum i firmaet d. 1. oktober i år. Alt fritid bruges på den nye bolig, hvor der er en del malerarbejde, som skal gøres. På sigt kunne hun godt tænke sig at etablere Bed and Breakfast på deres nye ejendom. Det har hun tidligere haft i Egtved, hvor familien havde bolig, inden de flyttede hertil.

Dennis er lige gået på efterløn, efter at have været sælger i 36 år. Hans sidste job var hos bilforretningen P. Christensen i Kolding. Der har han solgt Peugeot-biler i 7 år. Dennis er en rigtig handy-man, så han er i gang med at renovere på ejendommen. Jagt er hans helt store interesse, så han har været på jagt-ture til Polen, Skotland og Sverige.

Dorte og Dennis takkede mange gange for velkomstkurven fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

August 2021

Velkommen på Sønderhedevej 20

Christina Hansen og Michael Dahlmann Schmidt bydes velkommen på Sønderhedevej 20 med en velkomstkurv. Også velkommen til datteren Sophia på 4½ år, som går i børnehaven, Andedammen. Den nye bolig består af en nedlagt land-ejendom, med tilhørende 5 hektar jord. Dengang ejendommen blev drevet med landbrug, var det Michaels mormor der boede der, så han er kendt på Sønderheden.
Christina er oprindelig sønderjyde – født og opvokset i Broager. Hun er uddannet Finansøkonom, med speciale i international handel og markedsføring. I flere år har hun haft job som sælger. For et års tid siden fik hun lyst til at arbejde med noget helt andet. Hun tog job på et Plejehjem. Det blev hun så glad for, at hun i dag er i gang med SOSU-assistentuddannelsen.
Christinas hobby er heste. Som barn begyndte hun at gå til ridning. Den interesse har hun bevaret, og i dag har familien 3 heste, som Christina bruger meget tid på.
Michael er født i Egtved. Det var også der, familien boede inden de flyttede hertil. Michael er uddannet VVS-energitekniker og arbejder ved firmaet SØBERG-VVS og energiservice. For tiden består arbejdet i at sætte varmepumper op, såvel for private som for erhverv.
Alt Michaels fritid går med at fjerne træer og buske og renovere bygninger. Nu er han ved at lave den gamle stald om til hestestald. Det er en stor opgave, da det bl.a. er loftet der skal hæves nogle meter.
Det er nu nogle måneder siden de flyttede ind, og de er særdeles glade for, at de tog springet fra en bolig i Egtved by til de landlige omgivelser i Vorbasse.
Herfra tillykke med ejendommen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

August 2021

Velkommen på Gl. Grenevej 1.

Caroline Olesen og Daniel Sønnichsen bydes velkommen på Gl. Grenevej 1 med en velkomstkurv. De overtog huset d. 1. maj, hvorefter de hurtigt flyttede ind. Der var ikke behov for en større renovering, ud over malerarbejde, som de selv gik i gang med – godt hjulpet af både Carolines og Daniels familier. Det er en stor omgang, da huset er over 200 kvadratmeter, og det er i samtlige rum, hvor både vægge og lofter får en omgang.
Caroline er født og opvokset i Vorbasse. Nu er hun i gang med at uddanne sig til ergoterapeut. Det foregår i Esbjerg. Om et par år er hun færdig-uddannet. For tiden har hun sommerferie, men hun har valgt at tage et feriejob på Hejnsvig Plejecenter. I fritiden har det været håndbold, som Caroline gennem årene har dyrket.
Daniel har haft sin opvækst i Tønder. Han er uddannet markedsføringsøkonom. Nu arbejder han i Kolding, ved et firma der hedder Asento. Det er et digitalt Markedsførings Bureau. Jobbet går ud på at hjælpe andre firmaer med at markedsføre sig på internettet. Håndbolden har ligeledes Daniels helt store interesse. For tiden holder han en ufrivillig pause, da han har en knæskade, men han regner med at komme i gang igen.
Caroline og Daniel har boet til leje i en lejlighed i Kolding i 2 år. De har ligeledes boet i Vejle et par år. Nu var tiden så kommet, hvor de ville købe hus. Det er særdeles velovervejet, at valget faldt på Vorbasse! De vil gerne bo i en mindre by, - de vil gerne bo tæt på familie og venner, og så er der her mulighed for mange fritids-aktiviteter.
Caroline og Daniel takkede mange gange for velkomstkurven.
Herfra ønskes I Held og Lykke i fremtiden.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Juli 2021

Velkommen på Sorgenfrivej 5

Katja Nygaard og Mikkel Seidelin bydes velkommen på Sorgenfrivej 5 med en velkomstkurv. Også velkommen til børnene Ludvig på 2½ år og Oskar på 8 uger. Ud over huset her, har familien en lejlighed i London, fordi det er her Mikkel har sin arbejdsplads, men de har behov for at have en bolig i Danmark, da de ofte er her i landet.

Og hvorfor så lige vælge Vorbasse? Fordi Vorbasse ligger midt mellem Viborg og Bredebro, samt tæt på Billund Lufthavn. Katja er født og opvokset tæt på Viborg. Der bor forældrene stadig. Mikkel er født i Visby tæt på Bredebro, så hans forældre og søskende bor stadig i dette område. Desuden er det bekvemt, at der kun er 15 minutters kørsel til lufthavnen – så har familien kort rejsetid til London. På Sorgenfrivej var så huset, som faldt i deres smag. Det er et nyere hus, som kun kræver lidt vedligehold. Og grunden er en stor-parcel på ca. 10.000 kvadratmeter. Der er masser af luft og ro omkring huset – noget af en kontrast til deres lejlighed i London.

Katja kommer som nævnt fra Viborg-egnen. Her tog hun Højere Handelseksamen, hvorefter hun tog en uddannelse i Mærsk-koncernen, inden for shipping. Herefter var hun ansat yderligere 3 år i koncernen. I de sidste par år har hun valgt at være hjemmegående, for at passe børnene. I England er pladser i vuggestuer og børnehaver over dobbelt så dyre, som i Danmark.
Mikkel er født i Visby. Han er også uddannet inden for shipping. Elevtiden var i London. Herefter var han en periode i Vancouver, hvorefter arbejdspladsen var i Singapore i 7 år. De sidste 6 år har han haft base i London. Firmaet, som Mikkel arbejder for, hedder Teekay Corporation og har omkring 50 skibe, som sejler med olie og gas. Oftest lejes skibene ud til olieselskaber for en kortere eller længere periode. Mikkel sidder som leder, for en gruppe på 15 personer.
For at få noget motion har Mikkel planer om cykling – på sin mountainbike. Desuden er han meget interesseret i historie, så han har allerede søgt i Vorbasses historie, og læst om Krigshavnen, Professor Labri, m.m.
Familien var glade for denne velkomsthilsen. Herfra ønskes I Held og Lykke med boligen i Vorbasse.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Juni 2021

Velkommen på Fittingvej 38

De nye beboere er Torben og Diana og børnene Niels på 12 år, Sophia på 6 år og Gabriel på 2 år. De overtog huset i februar og flyttede hertil fra deres hus i Vejle.

Torben er uddannet tømrer og bygningskonstruktør. Han har sit eget firma, der beskæftiger sig med alle former for byggeri, tegning og kunderådgivning. Diana er uddannet SOSU, men er på grund af skulderskade ved at skifte til kontorjob.

Huset, de har overtaget, er en tidligere brugsforening og der er masser af plads til både værksted og beboelse. Udover de nævnte beboere huser stedet også deres fire Husky, der har god plads at være på både ude og inde. Diana og Torben har planer om at renovere og modernisere stedet, hvilket er et stort projekt. Første trin er isolering og udskiftning af varmesystemet til luft til vand varmepumpe. Isoleringen betyder bl.a. gulvene skal brækkes op og nyt gulv med isolering og gulvvarme støbes. Trods det store arbejde, som venter dem med renoveringen, er de glade for stedet, de har købt.

De blev glade for velkomstkurven og vil herigennem gerne takke for den.

Herfra velkommen til Fittingvej 38 og Held og Lykke med huset.

Tekst og billede: Jens Ole Svendsen

juni 2021

Velkomstkurv til Sara Ribeiro og Filipe Pires, Købmandsvej 8

I januar kunne Sara og Filipe flytte fra deres lejlighed i Vejle til deres nybyggede hus på Købmandsvej 8 i Skjoldbjerg. De kommer oprindeligt fra Aveiro i Portugal. I august 2019 flyttede de til Danmark, da Filipe havde fået job på Lego, hvor han startede i september. Filipe er uddannet ingeniør med speciale i automatik, som han har arbejdet med siden 2011. Nu arbejder han som projektmanager inden for sit speciale. Sara og Filipe havde mødt hinanden på arbejdspladsen i Portugal. Selv om de ikke var ansat i samme firma, havde de til huse i samme bygning. Sara flyttede med til Danmark og fik efter 6 måneder job hos Interacoustics i Middelfart. Et firma under gruppen Demant, der bl.a. også ejer Oticon. Sara er uddannet ingeniør med en master i design. Efter mange overvejelser skiftede hun til Lego, hvor hun er med til at udvikle værktøj til støbning af Lego. Hun var glad for både jobbet og kolleger i Middelfart, men en køretid på 2 x 7-8 minutter i stedet for 2 x 1 time gjorde udslaget.


Filipe har en fortid som professionel fodboldspiller i Sport Club Beira-Mar, men en alvorlig knæskade stoppede karrieren. Heldigvis havde Filipe fortsat sine studier samtidigt med fodboldkarrieren, så der var andre muligheder for job. Knæskaden forhindrer ham i selv at spille fodbold – men på sigt, vil han gerne være træner i lokalområdet.

Både Sara og Filipe har haft travlt med at indrette huset og anlægge haven. De har bl.a. lavet en stor køkkenhave, så de kan være næsten selvforsynende med grøntsager m.m.. Udover haven, er Sara meget interesseret i at bage. Kun til familie og venner. Jeg så nogle billeder af hendes kager – de kunne nemt stå mål med kagerne fra ”Den Store Bagedyst”.

Parret har planer om at blive i Danmark, hvilket køb af grund og byggeri af hus viser. Det eneste minus er den lange afstand til familie og venner i hjemlandet. En tur til Portugal i bil er en køretur på cirka 2800 km. På plussiden er der mange ting: Klimaet i Danmark passer dem fint. Det er lidt koldere om sommeren og omtrent det samme om vinteren. Til gengæld er husene i Danmark bygget til kolde perioder, så de er dejlige varme at opholde sig i. Maden i Danmark synes de også godt om. Naturen er smuk, grøn og ren. De finder samfundet er godt organiseret og velfungerende. Filipe var forbavset over, hvor let det var at få byggetilladelse. I Portugal er der mange forskellige myndigheder, der skal indblandes. Sundhedssystemet får også rosende ord med på vejen. Et lægebesøg er let og enkelt, man ringer og bestiller en tid. Er det akut, kan man få en tid samme dag. Arbejdsklimaet er behageligt og mindre stressende. Hertil kommer Sara og Filipe føler sig taget godt i mod og er glade for den velkomst, de har fået i Skjoldbjerg.

Sara og Filipe blev meget glade for velkomstkurven og takker mange gange for den. Herfra Held og Lykke til Sara og Filipe med deres hus i Skjoldbjerg.

Tekst og billeder: Jens Ole Svendsen

juni 2021

Velkommen til en ny familie på Labrivej 11

Tine Dalsgaard og Anders Ernst bydes velkommen på Labrivej 11. Også velkommen til børnene Mille 2 år, Tim 4 år og August 6 år. Huset er bygget i 1998 og er meget velholdt, så der var blot et par gulvtæpper, der skulle skiftes, og nogle rum skulle males – så var det klar til indflytning. Familien har boet til leje et par år på Bakkevej i Vorbasse, hvor de så kikkede på huse, som var til salg. Her fandt de lige det hus, som de søgte.

Tine kommer fra Sønderjylland, født i Gråsten. Nu arbejder hun ved VVS-Eksperten i Fredericia. Det er også inden for den branche, hun i sin tid blev udlært. Med 3 børn i den alder er der rigeligt at lave i hjemmet. Der bliver dog tid til at være familie-spejder. Det foregår på lørdage, hvor de kan være med alle 5.

Anders er vokset op her i Vorbasse, hvor forældrene stadig bor. Han er uddannet elektriker og tog i 2018 installatør-eksamen. Samme år etablerede han eget firma – Anders Ernst El-Teknik, som udfører alt i el for private, landbrug og erhverv. Han fornemmer tydeligt, at der for tiden er travlhed i byggebranchen, så der er rigeligt at lave i firmaet.

Anders har i mange år været spejder-leder i Vorbasse, men det er der ikke tid til nu. Desuden har han en veteranbil stående, som han gerne vil bruge lidt mere tid på.
Herfra tillykke med huset. Tine og Anders takkede mange gange for velkomstkurven.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.

Juni 2021

Velkommen på Fittingvej 14

Silvia og Hans Møberg bydes velkommen på Fitting Stationsvej 14 med en velkomstkurv. Her er 1,5 hektar og en bolig på 230 kvadratmeter. For øvrigt Fittings tidligere stationsbygning ved Troldhedebanen. Banen blev indviet i 1917 og nedlagt i 1968, hvor bygningerne blev solgt til privat bolig.
Gennem 15 år har Hans ejet og drevet kroen på Anholt. Det var spændende år, men meget krævende arbejdsmæssigt. Inden årene på Anholt drev Hans landbrug på Helgenæs.
Silvia er født og opvokset i Holland. Her blev hun uddannet sygeplejerske. Inden hun blev pensioneret, arbejdede hun mange år som sygeplejerske i hjemmeplejen. Hans og Silvia har 4 børn og 10 børnebørn. Nu bruger Silvia meget tid på at passe børnebørn og hendes store hobby er at sy ting til børnebørnene.
Og hvorfor så lige vælge at flytte til Vorbasse? De ville gerne bo tættere på et par af deres børn, som bor på Kolding-egnen. Og så fandt de her den perfekte bolig. De ville ikke bo i en by, men på landet, med god plads rundt om huset. Desuden synes de, at det er rart med et stort hus, der har den charme, som ældre huse ofte har.
Nu er de i gang med at lægge fliser foran huset – netop der, hvor der i tidernes morgen var perron 1.
Silvia og Hans takkede mange gange for velkomstkurven fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
maj 2021

Velkomstkurv til Hanna Dupont

Velkommen til Hanna i 6623-distriktet. Hanna købte og overtog huset i november 2020. Hanna kommer oprindelig fra Vejen. Hun er udlært i Idé Centeret Vejen, men skiftede branche og har arbejdet 27 år i hjemmeplejen. Nu er hun ansat på Frihavnen i aftenvagten.

Huset, Hanna købte, var lige til at flytte ind i. Selvfølgelig er der nogle ting, der skal laves, holdes eller ændres, når man køber hus. Haven har fået en ordentlig omgang. Der er bl.a. fældet træer og buske. Når foråret for alvor viser sig, skal hele huset have en gang maling udvendig og en træterrasse skal fornyes. Heldigvis har hun masser af energi og nyder at få tingene lavet.  

Hanna søgte efter et hus, der ikke lå i en storby, da hun foretrækker den ro et lille sted kan give. Og det har hun fundet nu. Hun nyder naturen i området med dens mange muligheder for gode gåture. Hertil kommer, at datteren bor i Vorbasse, så hun er tæt på børnebørnene og kan give en hånd med, når det er nødvendigt.

Hun blev meget glad for kurven og vil hermed gerne sige tak.

Herfra velkommen til Hanna. Held og Lykke fremover.

Jens Ole Svendsen

Maj 2021

 

Velkommen på Dalagervej 2.

Ketty Hvidbjerg og Kurt Nielsen bydes velkommen på Dalagervej 2 med en velkomstkurv. De overtog huset den 1. februar og flyttede ind umiddelbart herefter. Gennem flere år har de ønsket at flytte til Vorbasse. Det var svært at finde et nyere hus, der også er handicapvenlig, da Ketty er kørestols-bruger. De ønskede at flytte hertil, da de har en datter og svigersøn samt 3 børnebørn boende i byen. De vil gerne have mere kontakt med familien, og de vil gerne tilbyde børnepasning noget oftere.


Indtil nu har Ketty og Kurt boet i Sønder Omme. Der har Kurt været fængselsbetjent. Han er uddannet tømrer og Ketty er uddannet sygeplejerske. Nu er de begge pensioneret, så for tiden bruges hverdagen på at ordne forskellige ting i deres nye bolig. Alle rummene bliver således malet og Kurt har allerede skiftet mange af gulvene ud. Der er rykket rundt på nogle af elementerne i køkkenet og nu får skabene nye låger. Den slags har Kurt helt styr på selv at klare, da han er uddannet håndværker. Hvorimod det huslige –det ordner Ketty, madlavning, tøjvask m. m.

Når de bliver færdige indenfor med at renovere, har de planer udenfor. De vil have ryddet op i haven. En del planter skal graves op, og så skal græsplænen være større.
Ketty og Kurt var glade for velkomsten, og de så frem til at kikke i den store gavekurv.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Maj 2021

Velkommen på Kolonivej 3

Channie Søndergaard bydes velkommen på Kolonivej 3 i Skjoldbjerg.
Matriklen består af 3 tønder land, samt 3 bygninger – et stuehus, en hestestald og et garageanlæg. Bygningerne er fra år 2000 og udført i træbjælker.

Channie overtog ejendommen d. 20. november sidste år og flyttede hertil kort tid efter. Hun kom fra Fuglebjerg på Sjælland. Hun bor alene, da hun for ca. 3 år siden blev enke. Hendes mand var læge, så gennem årene har de boet forskellige steder i forhold til hans job. Channie er uddannet social- og sundhedsassistent, og som sådan har hun arbejdet i 40 år. Bl.a. som laborant, og i en længere periode som sekretær i en læge-praksis.

Nu bruger Channie meget tid på at læse – den foretrukne genre er krimier, men det meste af hendes tid går med at passe dyrene. Hun har 2 Fuldblods Araberheste, der går og græsser rundt om huset. Channie interesserer sig meget for hestenes trivsel. Al foder, som de får er således analyseret, så hun ved, hvad det indeholder. Her kan nævnes, at den hø som de æder er importeret fra Australien. Den er speciel god til heste, da sukkerindholdet er under 3 procent.

Ud over hestene har Channie 4 hunde, der bliver passet på allerbedste vis. De tilhører alle mynde-racen.
Channie er faldet godt til på Kolonivej i Skjoldbjerg og fremhæver, at hun allerede har en god kontakt med naboerne.
En stor tak fra Channie for velkomstkurven fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.

April 2021

Velkommen på Fittingvej 14

Velkommen til Alexandra og Stefan, samt børnene Maria og Sofia. De flyttede ind d. 1. oktober. Nu har de boet 7 år i Danmark, men de er født og opvokset i Rumænien. Det er også der, de har taget deres uddannelser. Begge har gået på universitetet i Ordea. Stefan har læst finansøkonomi i 3 år, mens Alexandra har gået på universitetet i 5 år. Da de kom til Danmark var de klar over, at det nok var umuligt at få job, hvor de kunne benytte de kompetencer, de havde fået uddannelsesmæssigt. Derfor tog Alexandra job som rengøringsassistent. For tiden har hun barselsorlov, men om få uger starter hun igen på et rengøringsjob på Zleep Hotel i Kolding. Stefan fik job på en stor svinefarm ude på Sønderheden i Vorbasse. Her arbejder han stadig. Det er han glad for. Både hans forældre og bedsteforældre i Rumænien havde landbrug, så han var vandt til at omgås husdyr.
Efterhånden går det fint med det danske sprog. De 3 første år i Danmark gik de på sprogskole. Både Alexandra og Stefan har danske venner, som de snakker dansk med. Det giver en god træning. Modsat på job. I rengøringsbranchen er der ansat mange personer med udenlandsk baggrund. Og på Stefans arbejdsplads: ”Koncern-sproget” i svinestalden er engelsk. Et sprog alle behersker, for her dur det ikke med evt. misforståelser.
Alexandra og Stefan har en fælles fritidsinteresse, og det er rejser. Inden Covid-19 blev de fleste feriedage brugt på rejser i Europa og rundt i Danmark. For tiden bruges en del tid på havearbejde. Huset var renoveret, da de overtog det, så her var lidt malerarbejde tilstrækkeligt.
Efter uddannelserne i Rumænien var de enige om at flytte til Danmark. De er meget bevidste om, at levevilkårene her, er langt bedre end i Rumænien. Naturligvis har der været mange udfordringer i et nyt land – nyt sprog, nyt job, ja, alt var nyt. Stefan nævner flere gange, at de har fået en uvurderlig hjælp af hans arbejdsgiver. Der kan de altid komme og få hjælp og gode råd.
Herfra tillykke med huset, og med håbet om, at familien fortsat kan lide at bo i Vorbasse.
December 2020

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til Sorgenfrivej 3

Velkommen til Irene og Bo, som er de nye beboere på Sorgenfrivej 3. De flyttede ind for ca. en måned siden. Indtil da, boede de på Sjælland, lidt syd for Køge. De flyttede hertil pga. jobs. Tidligere har de boet 11 år i Holland. Irene er født i Holland, men har som teenager også boet en periode i England og i USA. Hun har en Master i Business Administration (MBA) fra University of Phoenix i USA. Nu arbejder hun med ejendomsadministration i Hedensted – hendes område er erhvervsejendomme.
Bo er født og opvokset på Nørrebro i København. Mens han boede i Holland, tog han en Master i Naturvidenskab, via Portmouths Universitet i England. Hans arbejdsområde nu, er efter- og videreuddannelse inden for det offentlige.
Irene og Bo har en fælles interesse – det er rejser. Som regel har det været 2 gange årligt, hvor de har været af sted i 3 uger. I det hele taget er de begge meget internationalt orienterede.
Og hvorfor så lige vælge at flytte til Vorbasse? Det er boligen de faldt for. Efter at have set huset var de ikke i tvivl. Det er bygget i 2008, men alt er stadig som nyt. Indretningen er lige efter deres ønsker. Et dejligt stort hus med jordvarme. Her er fred og ro. Pragtfuld med en stor-parcel på ca. 10.000 kvadratmeter. Bo glæder sig til foråret, hvor han vil plante en masse sjældne træer, som han kan købe i Holland.
Flere af naboerne har været der, for at byde dem velkommen i kvarteret. Irene og Bo ser frem til at deltage i den tradition, som beboerne i Sorgenfri-kvarteret har, nemlig at mødes et par timer den sidste fredag i hver måned.
Irene og Bo takkede mange gange for den flotte velkomstkurv fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.
November 2020.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Dalgasvej 2

Zara Yuksel og Thomas Madsen, samt børnene Jasmin på 8 år og Emil på 9 år bydes velkommen på Dalgasvej 2 med en velkomstkurv. Under velkomstmødet var børnnene desværre ikke hjemme. Indtil for en måneds tid siden boede de til leje på Bakkevej i Vorbasse. De faldt for huset her p. g. a. byggestilen, som er af ældre dato, men alligevel særdeles solidt. Huset var helt gennemrestaureret – lige klar til indflytning.
Børnene går på Vorbasse Skole, hvilket de er særdeles glade for.
Zara er født i Tyrkiet, men flyttede til Danmark sammen med sine forældre, da hun var 3 år. Hun er uddannet tandplejer, og som sådan har hun arbejdet i mange år. Nu følte Zara, at hun trængte til udfordringer, så jobbet blev sagt op og planen er nu at starte på sygeplejerske-uddannelsen. Derfor læser hun nu nogle HF-fag, som er nødvendige inden uddannelsen. Hendes helt store interesse har været body-fitness. Gennem flere år trænede hun mindst 3 timer dagligt. Det gjorde så også, at hun i 2016 deltog i D.M. i body-fitness.  
Thomas har haft det meste af sin barndom på Sønderheden i Vorbasse. Efter skolen tog han grundforløbet til smede-uddannelsen. Herefter havde han forskellige jobs bl.a. med montage-arbejde. De sidste 7 år har hans arbejdsplads været Nordisk Svejse Kontrol. De har afdelinger i Esbjerg og Fredericia. Thomas er uddannet til at køre rundt til firmaer i metal-industrien, for at kontrollere og godkende svejsearbejde. Det gøres på mange måder, bl.a. ved hjælp af ultralyd og radiografi. For tiden har han ikke meget fritid – tidligere har han brugt meget tid på træning i fitness-centre.
Alt det huslige – madlavning, rengøring, tøjvask overlader Thomas trygt til Zara. Derimod, hvis der skal laves noget omkring huset, indendørs eller udendørs, så tager Thomas fat!
Zara og Thomas takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.
Oktober 2020


Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Drivvejen 10

Marie Kjærbøll og Phillip Jespersen bydes velkommen på Drivvejen 10 med en velkomstkurv. De har boet til leje i Fitting i 5 år, inden de i 2018 købte huset, som er på 165 kvadratmeter og fra 1977. Efter overtagelsen har Marie og Phillip, sammen med familie og venner været igennem den helt store renovering, så huset i dag fremtræder tidssvarende, samt med sortglasserede tagsten og isoleret efter de nye normer.
De var rundt for at se på flere huse, men valget faldt på huset her. De valgte Vorbasse, da de her har mange venner, samt Phillips forældre. Desuden er de enige om, at Vorbasse er et godt sted at lade børn vokse op. Denne betragtning bliver aktuel til januar, hvor Marie skal nedkomme med en dreng.
Marie har haft sin opvækst i Svendborg. I 9. kl. tog hun på Ladelund Efterskole, hvor hun mødte Phillip, som også tog 9. kl. på efterskolen. Hun valgte Ladelund, for der havde hun mulighed for at have sin hest med – netop ridning er en sport, som Marie har dyrket gennem hele sin barndom og ungdom. Marie er uddannet SOSU-assistent. Som sådan har hun været tilknyttet Frihavnen i Vorbasse. De sidste par år har hun været ansat på Vejle Sygehus.
Phillip har haft sin skolegang i Vorbasse. Han er udlært tømrer – gik på Teknisk Skole i Grindsted, hvor han også fandt en læreplads. Efter uddannelsen har han været ansat forskellige steder. Bl.a. har han været i Grønland en periode, for at arbejde som tømrer. Siden juni i år har Phillip været selvstændig tømrermester. Firmaet hedder Pb-byg. Over halvdelen af tiden bruges som montør for Designa Køkken i Vejle. Resten af tiden bruges på tømrer-arbejde i, og omkring Vorbasse.
Som 8-årig begyndte Phillip at køre speedway. Det var en hobby, som han virkelig blev interesseret i, og som tog meget fritid i hele barndommen og ungdommen. Nu går interessen mere på jagt og vildtpleje. Phillip er med i foreningen Ung-jægere i Billund Kommune. Han synes, at det er en god ordning, at unge jægere må drive jagt på kommunens arealer uden beregning, da det er svært for nye jægere at få attraktive jagtområder.
Herfra ønskes I tillykke med huset, og I ønskes alt godt med job, firma, familieforøgelse m. m.
Oktober 2020

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Slaugvej 6

Den nye beboer på Slaugvej 6 er Esben Nissen. Esben kommer fra Billund. Han er 24 år gammel og udlært tømrer. Han har skiftet branche, og nu arbejder han for Bække Entreprenør. Esben overtog huset lige efter jul og begyndte at renovere underetagen. Den blev klar i april og han flyttede ind. Esben har hjulpet mange af sine venner med at renovere deres boliger og får også hjælp tilbage af dem, når det er nødvendigt. Lige nu er han ved at lægge nyt tag på huset og bygge overetagen helt om. F.eks. flyttes trappen ovenpå hen i den anden ende af huset. Indtil nu er der brugt rigtig mange timer på ombygningen og renoveringen. Hertil kommer, at han er mange timer på sin arbejdsplads, så der er p.t. ingen eller kun lidt tid til at dyrke fritidsaktiviteter. Hvis der en sjælden gang er nogle ledige stunder, kan han lide at gå på jagt med sin hund eller køre en tur på sin motorcykel. Esben er glad for at bo i Vorbasse. Han har fået et hus med en fin beliggenhed og en god stor grund. Han kender allerede mange i byen og synes, det var den rigtige beslutning at købe bolig i Vorbasse. Herfra et velkommen til Esben og held og lykke med moderniseringen af huset.

Velkommen på Kirkegade 6

De nye beboere er Emmeli og Alex. De flyttede hertil fra en lejlighed i Vejle. Emmeli er født og opvokset i Vorbasse. Hun er uddannet i en af Matas-butikkerne i Vejle og arbejder nu i en anden Matas-butik i Vejle. Hun er glad for sin arbejdsplads og køreturen til Vejle og hjem igen generer hende ikke. Alex kommer fra Holsted, hvor han flyttede til fra Esbjerg med sine forældre, da han var 8-9 år. Han er uddannet mekaniker hos Skovgaard-biler i Holsted og blev efter uddannelsen i firmaet. Allerede nu har Emmeli og Alex brugt meget tid og energi på at renovere huset. Huset har både kælder og første sal, og der er en mange m2 at få moderniseret. De er færdige med øverste etage. I stedet for at gå videre i selve huset med den løbende renovering, har de valgt at bo i huset som det er lidt endnu og så få garagen bygget om til et stort hobbyværksted med bl.a. lift til biler og god plads til forskelligt værktøj. Alex´s store interesse er biler og han har på sigt planer om at anskaffe sig en speciel bil, som han kan gå og pusle om i værkstedet. Lige nu tager arbejdet og renoveringen af huset stort set al deres tid, så der er ikke tid til mange andre aktiviteter. Vorbasse blev valgt, fordi de kunne få meget hus for pengene sammenlignet med f.eks. Vejle. Vorbasse har trods sin størrelse mange gode faciliteter og tilbud. Begge kan lide lidt ældre huse på grund af byggestil og den atmosfære et sådant hus kan byde på. Da huset på Kirkegade blev sat til salg, var de ikke i tvivl efter at have beset det. Emmeli har stort set hele hendes familie i byen og Alex har kort afstand til sine forældre i Holsted, så det talte også, da sted og hus skulle vælges. Emmeli og Alex vil gerne sige tak for den fine velkomstkurv. Velkommen til Emmeli og Alex og held og lykke med renoveringen af huset.

Tekst og billede: jos
September 2020

Velkommen på Østergade 44

Simone og Oliver Stenager Juhl, samt sønnen Thore på 1½ år bydes velkommen på Østergade 44 med en velkomstkurv. Parret blev gift i 2016. I en periode boede de til leje på Nebelvej. Huset her overtog de d. 1. august. Nogen stor renovering var ikke planen, men det har så grebet lidt om sig. Nu er de i gang med at bryde vægge ned og brække gulve op. Så der bliver isoleret og lagt gulvvarme overalt. Arbejdet klarer de selv, med stor hjælp af Olivers familie. Senere kommer Simones far, som er murer, for at vandskure alle indvendige vægge.

Thore er 1½ år. Han er vild med at se på traktorer – derfor har han selv fået et køretøj. Til daglig passes han af Oliver, som har weekendjob.

Simone har haft sin opvækst i Hedensted. Det er således også i Hedensted Kommune hun nu har job som socialrådgiver. Hendes arbejdsområde er børne/handicap-afdelingen. Hun nævner også, at i hendes job er der mange love og bekendtgørelser hun i hele tiden skal være ajour med. Fritiden bruges på Thore, samt med det huslige. Og så er hun lidt grebet af den nye trend: Hækling.

Oliver har haft sin opvækst i Vorbasse – ude på Sønderhedevej – her bor forældrene stadig. Efter sin skolegang på Vorbasse Skole, blev han uddannet plastmager på LEGO. Nu har han job som plastmager på Ammeraal Beltech i Vejle. Her er over 300 ansatte, som producerer emner til transportbånd af enhver art og størrelse. Oliver har valgt at være på weekendholdet, hvor han er teamleder. Hans helt store interesse er it, så han kan bruge meget tid foran skærmen.

Hvorfor så lige vælge Vorbasse? For Oliver var det helt naturlig at vælge et hus her i de kendte omgivelser, og tæt på familien. Desuden er Simone glad for at være i Vorbasse
Herfra tillykke med huset, og god arbejdslyst med renoveringen, som skrider godt frem.
August 2020

Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen

Velkommen til Trine på Nørregade 9F

Trine Plet Jensen bydes velkommen på Nørregade 9 F med en velkomstkurv. Det er en ejerlejlighed på 116 kvadratmeter. Trine købte lejligheden i maj måned i år. Inden da, sad hun til leje et par år, netop i denne lejlighed, så hun kender alt til boligen, som hun har købt. Nørregade 9 F ligger bag ved Stoppestedet. Der er nogle mindre ændringer, som Trine er gået i gang med. Hun har fået lavet en overdækket terrasse, hun har installeret en varmepumpe i stedet for el-radiatorer, og nu venter hun på at få nogle af vinduerne udskiftet.
Trine har haft sin skolegang på Vorbasse Skole. Dog tog hun 9. kl. på Billeshave Efterskole, som ligger ved Middelfart. Herefter har hun boet, og haft job forskellige steder i området. Siden 2007 har det handlet om vindmøller. Da blev hun ansat i produktionen på LM i Lunderskov. I 2014 rykkede hun til Siemens i Brande. Startede som montør og blev senere team-leder. I 2018 fik Trine et tilbud af Siemens om at arbejde et halvt år på deres fabrik i Tyskland – i Cuxhaven. Hjemvendt herfra fik Trine arbejde på kontoret i Brande, hvor hendes arbejdsområde handler om medarbejdernes sikkerhed.
Trine er gravid og skal nedkomme i slutningen af juli – i 2020. Hun har taget beslutningen om at være selvvalgt alene-mor. Det er en særdeles velovervejet beslutning Trine har taget, og hun har gjort sig mange gode tanker om, og forberedelser til at være mor, så der er ingen tvivl om, at barnet får en tryg og god opvækst.
I fritiden er Trine ofte sammen med venner og familie. For nogle år siden købte hun en ældre campingvogn, som hun har malet og lavet i stand. Så når der er ferie og sommervejr, spænder Trine vognen bag på sin bil, og så kører hun på camping sammen med vennerne.
Herfra tillykke med lejligheden, og med ønsket om alt godt fremover, for den lille familie.
Juli 2020

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Præstevænget 1

Kasper Nielsen bydes velkommen på Præstevænget 1 med en velkomstkurv. Kasper overtog huset d. 25. oktober 2019. Herefter gik han straks i gang med en omfattende renovering af hele stue-etagen. Gulvet blev fjernet og der blev gravet ud og isoleret. Alle vægge blev pudset op. Nyt køkken og nyt badeværelse blev bygget op. Det meste har Kasper selv lavet i sin fritid, dog med hjælp af familie og venner. Indvendig er huset nu forvandlet til en flot bolig i en ny tidssvarende stil, så Kasper flyttede ind her i foråret. Indtil da, boede han hjemme ved forældrene, som har en gård i Nebel. Det var her Kasper havde sin barndom, så han har gået i Vorbasse Skole. Niende klasse tog han på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole. Sport har Kaspers helt store interesse. Om sommeren spiller han fodbold og om vinteren spiller han håndbold i Vorbasse. Desuden tager han på skydebanen ca. en gang i hver uge. Der hedder aktiviteten flugtskydning. Det giver god træning i forhold til jagt. Kasper har haft jagttegn siden han fyldte 18 år. Han går en del på jagt hos forældrene i Nebel, ud over en del fælles-jagter sammen med kammeraterne. Flere gange har de også været på jagt-ture til Polen, hvor der har været jagt på vildsvin og krondyr.
Kasper er uddannet tømrer. Han har gået på teknisk skole på Den jydske Håndværkerskole i Hadsten, hvorefter han kom i lære hos Fugdal Tømrer og Snedker i Hejnsvig. Der har han således nu været ansat i 7 år, dog afbrudt af nogle måneder i 2018, hvor han rejste til Australien. Her havde han job på et stort landbrug, hvor han kørte mejetærsker. Derefter rejste han rundt i landet sammen med nogen venner.
Det er slet ikke tilfældigt, at Kasper valgte at købe hus i Vorbasse. Byen har en god og overskuelig størrelse. Her er ekstra gode sports-faciliteter, og der er en god skole. Desuden har Kasper mange kammerater, der bor i området.
Kasper takkede mange gange for velkomstkurven.
Juli 2020

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Præstevænget 3.

Elena Krogh Jensen og Ole Lynge Hansen bydes velkommen på Præstevænget 3 med en velkomstkurv. De flyttede ind her i foråret umiddelbart efter overtagelsen. Huset er af ældre dato, så kort tid efter indflytningen begyndte Ole på en større renovering. Den står de midt i nu. Vægge bliver banket ned, der bliver isoleret, et nyt køkken bliver sat op, sammen med mange andre fornyelser. Det er Ole og Elena og nogen af deres kammerater, der bruger fritiden på renoveringen.
Elena er født og opvokset i Skørping i Nordjylland. Det ligger ca. 30 km. syd for Ålborg. Det meste af hendes familie bor stadig omkring Skørping. Hun kom til egnen her, som teenager da hun valgte at gå på efterskole i Grindsted – Tronsøskolen. Hun valgte denne skole, da hun her kunne have sine 2 heste med, så hun kunne dyrke sin helt store interesse, som er dressur-ridning. Nu er Elena souchef i Netto i Jelling. Der er 27 ansatte. Hendes arbejde består hovedsagelig i at lave vagtplaner, beregne løn og forestå ansættelser.
Ole er født og opvokset i Vorbasse. Her bor stadig hans forældre og bedsteforældre. I 2016 afsluttede Ole landbrugsuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole. Herefter var han ansat på et landbrug med kvæg. Han har også haft job på en maskinstation. Nu er Ole ansat på en gård nær Grindsted. En gård med planteavl, hvor der hovedsagelig dyrkes kartofler. I år er der 120 ha med kartofler.
Og hvorfor så lige vælge at købe hus i Vorbasse? Dette spørgsmål har aldrig været aktuel for Ole. For ham er det en selvfølge at bo i, eller omkring Vorbasse – nær familie og kammerater. Så det er godt, at Elena også er faldet godt til her i byen.
Herfra tillykke med huset, og I ønskes god arbejdslyst med renoveringen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen
juni 2020

Velkommen på Nørrebyvej 4.

Emil Heick Knudsen bydes velkommen på Nørrebyvej 4 med en velkomstkurv. Ejendommen, der er på 6 ha, ligger tæt på byen men alligevel i idylliske landlige omgivelser, hvorfra det er muligt at gå eller cykle ad en hjertesti til Vorbasse.
Emil overtog ejendommen den 1. august 2019. Herefter gik fritiden med at renovere bygningerne, som er af ældre dato. Til denne opgave havde han stor hjælp af familie og venner. Der er kommet nyt tag på, og de fleste rum har fået en opdatering. Første marts var huset klar til indflytning.
Emil er født og opvokset i Vorbasse. Her bor stadig hans forældre og bedsteforældre. Som mange andre skoleelever havde Emil et fritidsjob. Der var som fejedreng på et autoværksted. Det passede ham godt, for han var klar over, at han ville være automekaniker. Denne uddannelse afsluttede han i 2013. Senere tog han en 2-årig uddannelse som auto-teknolog. Det er en overbygning på mekaniker-uddannelsen. Det foregik i Århus. Nu er det netop 2 år siden Emil overtog Gunnar Jørgensens autoværksted i Almstok. Der er 3 mand på værkstedet, samt en kontormedhjælper. Værkstedet hedder nu EHK-Auto. Emil synes det er spændende at være selvstændig. Der er mange ting, der skal tages stilling til, ud over det faglige.
En fritidsinteresse har han bevaret fra sin barndom – håndbold – Emil spiller på herreholdet, ud over at være træner for U 15 holdet. Desuden vil ejendommen tage en del af fritiden, da der er flere ting omkring bygningerne, som Emil vil have ordnet.
Og hvorfor så lige vælge at købe bolig i Vorbasse? Emil har aldrig været i tvivl om, at det er her han vil bo. Det er her han har sin omgangskreds, og det er her han har sin familie.
Herfra tillykke med ejendommen og med håbet om, at det bliver til mange gode år på Nørrebyvej, samt at det fortsat vil gå godt med auto-værkstedet i Almstok.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Juni 2020

Velkommen på Sønderhedevej 8

Nicklaes Møller Nielsen bydes velkommen på Sønderhedevej 8 med en velkomstkurv.
Nicklaes købte huset i 2019, men er først flyttet ind for en måneds tid siden. Det var nemmere at male, inden møblerne blev sat ind.
Nicklaes er født og opvokset i Vorbasse. Efter at have gået på Vorbasse Skole, tog han landbrugsuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole. Efter uddannelsen havde han job på et kvæg-landbrug i Sønderjylland. Jobbet kunne han godt lide, men han syntes det blev for ensom, og han havde også lyst til at prøve noget helt andet. De sidste 2 år har han haft job hos Alge-Stop. Det er det firma, der siger, at de er leverandør af misundelige naboer! Firmaet ligger i Randbøl, og har lager i Gravens ved Egtved. Her er ansat ca. 25 personer, der kører rundt i hele landet for at sprøjte og rense tage, facader på bygninger, terrasser, m. m. Ja, det er også det firma der sørger for, at de store LEGO-klodser, der ligger i Billund, er rene og pæne.
Spejder-livet har haft den helt store interesse hos Nicklaes. Han har således været spejder i mere end 10 år, helt ind til han tog på Landbrugsskole.
Huset ligger i landlige omgivelser. Det kan Nicklaes godt lide. Og så har huset en størrelse der gør, at han har lejet et værelse ud til en god kammerat. – Det er godt for økonomien, sammen med at det er hyggeligt.
Nicklaes takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Februar 2020

Velkommen på Håndværkervej 3

Lise og Mads, samt børnene Thea, Alma og Erik bydes velkommen på Håndværkervej 3 med en velkomstkurv. Alma går i 3. klasse og Erik går i 5. klasse på Vorbasse Skole. Thea går i Børnehaven Andedammen.
Huset, som de købte i efteråret, blev bygget i 1978 af Niels Møller Madsen, som reparerede og forhandlede radioer og fjernsyn. Derfor er der et stort værksted/hobbyrum til boligen. Her har Mads forskellige maskiner og udstyr, som han bruger i fritiden.
Beboelsen er på 209 kvadratmeter. Efter at Lise og Mads overtog huset, brugte de en uge på at male samtlige rum. Så var det klar til indflytning, efter de i en kortere periode havde boet til leje i Fitting.
Lise er født i Lindknud. Her havde forældrene en gård. Efter Folkeskolen tog hun en Højere Handelseksamen på Handelsskolen i Vejen. Men Lise blev klar over, at hendes fremtid ikke skulle være med tal og regnskab, så hun tog uddannelsen som SOSU-assistent. Hun ville gerne have et job, hvor hun er med til at gøre en forskel for mennesker, der er afhængige af hjælp fra andre. De sidste 13 år har Lise været ansat på Tinghøj i Egtved. Det er et center for Socialpsykiatri.
Mads er uddannet landmand. Han har således været selvstændig landmand i 20 år. Det var på Tønder-egnen han havde en gård. For øvrigt boede han nabo til ”ONKEL” – fra filmen af Frelle Petersen. Filmen er som bekendt optaget på gården nær Tønder. Nu har Mads job hos FJ-AGRO, som er et smedefirma, der ligger ude på Vandmosevej. Her er ansat 8 medarbejdere. De fremstiller hovedsagelig vandingsmaskiner.
Næste sæson er Mads sikker på, at han vil med på et gymnastik-hold i Vorbasse. Efter Folkeskolen var han på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. Her fik han interesse i gymnastikken, som han desværre ikke har haft tid til at dyrke.
Familien føler sig godt modtaget på Håndværkervej. Der er allerede god kontakt med flere af naboerne.
Lise og Mads takkede for den flotte kurv fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Februar 2020

Velkomstkurv til ny familie på Bøgevej 8

Velkommen på Bøgevej 8.
Sara på 9 år og Nohr på 1 år, samt forældrene Pernille og Stefan bydes velkommen på Bøgevej 8 med en velkomstkurv. Med til familien hører også Frederikke på 13 år. Hun er Stefans datter fra et tidligere forhold, så hun er ofte på besøg på Bøgevej.
Familien boede i en lejlighed i Odense. I efteråret købte de så huset af Pernilles forældre. De første par måneder gik med at renovere huset. – Vægge blev fjernet og nyt gulv blev lagt, der kom nye lofter, nyt køkken m. m., så nu fremtræder huset i en tidsvarende stil.
Pernille er født og opvokset i Vorbasse. Her bor forældrene stadig. Hun er butiksassistent hos Davidsen i Vejen. De har en afdeling for erhvervskunder. Det er her Pernille er ansat.
Stefan har haft sin opvækst i Odense, så her har han stadig mange kammerater. Han er produktionsleder på Rynkeby Juice. Det har han været nu i 12 år. Her er ca. 230 ansatte. Fabrikken ligger syd for Odense, så Stefan har dagligt et par timer på landevejen. En hobby har han gennem årene afset tid til – det er golf. Stefan er endog en dygtig golfspiller.
Pernille og Stefan havde mange og lange diskussioner om, hvor de skulle købe hus – Odense eller Vorbasse eller måske Kolding? Her fik Pernille sin vilje. Hun synes det er rart at færdes blandt kendte personer – i Idrætscenteret, i Brugsen og hvor de nu færdes i hverdagen. Desuden er det praktisk at bo tæt på familien, når der er behov for ekstra børnepasning.
Familien takkede mange gange for velkomstkurven, som de var spændte på at få kikket nærmere på.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Februar 2020

Velkommen på Tårngade 15

Maja, Anne og Steffen Møller Skytt bydes velkommen på Tårngade 15 med en velkomstkurv. Familien flyttede ind for et par måneder siden, så datteren Maja, som går i 7. klasse, kunne starte på Vorbasse Skole før jul.
Familien kommer fra Brejning, som ligger mellem Vejle og Fredericia. Her havde de en lejlighed på 79 kvadratmeter. Huset på Tårngade 15 har flere hundrede bolig-kvadratmeter, så det er en stor omvæltning.
Anne er født i Brejning. I en kort periode har hun arbejdet på et plejehjem, men ellers har hun haft job hos købmanden i Brejning i 9 år. Anne er flittig bruger af motionscenteret i Vorbasse Fritidscenter. Her kommer hun 3-4 gange om ugen.
Steffen er født på en gård i Nørre Bork. Han har altid været interesseret i landbrug, så derfor tog han landbrugsuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole. Herefter arbejdede han på forskellige gårde. Nu har Steffen job på Assenhøj Maskinstation i Næsbjerg tæt på Varde. Dette job kan han godt lide, selv om en arbejdsdag i højsæsonen nemt kommer over 16 timer. Her i januar-februar er der mere fritid. For tiden er Steffen i gang med at renovere værelser på 1. sal i deres nye bolig.
En stor tak fra Anne og Steffen for velkomstkurven fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen.
Tekst og billede Jens Chr. Jensen.
Januar 2020

Velkommen til Henrik og Lotte

Lotte og Henrik bydes velkommen til Vorbasse med en velkomstkurv. Håndværkerne blev netop færdige med huset, så de kunne flytte ind få dage før jul. Huset ligger i en ”lomme” tæt på det sted, hvor Søndergade går over i Sønderhedevej.
Lotte er født og opvokset i Vorbasse. Her bor forældrene stadig. Efter folkeskolen tog hun HF på Vejen Gymnasium. Den første del af sin uddannelse tog hun på universitetet i Esbjerg. Den anden del tog hun på universitetet i København. Det var Kandidatuddannelsen. For øvrigt i Socialt Arbejde. Nu har Lotte job ved Socialstyrelsen i Odense. Det var i 2017, hvor Socialstyrelsen flyttede ud fra København, og hvor styrelsen blev samlet i Odense. Nu er der ca. 450 medarbejdere på denne adresse. En hobby har Lotte bevaret helt fra sin barndom. Hun kan lide at læse, så hun har altid gang i en bog.
Henrik kommer fra Veerst, så skolegangen havde han i Bække. Det var også her, han efter folkeskolen kom i lære hos en mekaniker, så Henrik er uddannet automekaniker. For nogle år siden skiftede han erhverv. Nu er han Offentlig Ansat i Esbjerg. Hos forældrene i Veerst har Henrik 2 motorcykler stående. Dem kan han snart få med sig til Vorbasse – ind i den nye flotte garage på 75 kvadratmeter. Den ene skal have en total renovering – det er en hobby, som Henrik med glæde ser frem til.
Lotte og Henrik har hidtil boet i en mindre lejlighed i Kolding, så det var en stor positiv omvæltning at flytte ind i et nyt hus på 183 kvadratmeter – og så endda i et VORBASSE-HUS. I omegnsbyerne er der bygget 4 VORBASSE-HUSE. Her i byen var det nummer 6. Og flere er undervejs.
For et års tid siden var Lotte og Henrik i gang med at forberede et byggeprojekt med at andet typehusfirma, men så var det, at de fik kontakt med håndværkerne bag VORBASSE-HUSET. Her kunne de få deres ønsker om indretning m. m. indarbejdet i projektet, og huset er fuldmuret og udvendig er der kun brugt vedligeholdelsesfrie materialer, og tilbuddet i kroner, ja her var VORBASSE-HUSET billigst, så valget var ikke så svært. Aftalerne om byggeprojektet blev lavet med murermester Benny Sørensen – han løber ikke fra aftalerne, selv om han er god til at løbe!
Det unge par takkede for velkomstkurven.
Tekst og billeder: Jens Chr. Jensen.

Af hensyn til privatlivets fred er der ikke efternavn, adresse og personbillede denne gang, men hjertelig velkommen alligevel.

Velkommen på Østervænget 20.

Rikke og Steffen Jespersen, samt børnene Milo på et halvt år og Elliot på 3 år bydes velkommen på Østervænget 20.
De overtog huset den 1. juli i år og flyttede ind omkring 1. december. I nogle år har de boet på en land-ejendom i Give. Her var der kørsel, hvis de skulle på indkøb, og ofte skulle de køre med børnene til forskellige aktiviteter. Det var de trætte af. Desuden ville de gerne bo her i Vorbasse, hvor Steffens forældre også bor. De er naturligt nok villige til at hjælpe med børnepasning, når der engang imellem er behov for det.
Huset her er omkring 40 år. De sidste 4 måneder har Steffen, sammen med kammerater og familie forvandlet det fra at være et 80`er hus til at være en moderne energi-rigtig bolig. Og hvordan gøres det så? Han tog et stort vindue ud af huset, og kørte så en minigraver monteret med lufthammer ind i stuen. Gulvene blev banket op, vægge, inventar og lofter blev fjernet, inden genopbygningen kunne gå i gang. Nu fremstår boligen i en smuk og tidsvarende stil. Ja, hvad materialer og håndværk angår er vi næsten på niveau med det, vi oplever i VORBASSE-HUSET! Og det siger da ikke så lidt.
For tiden er Rikke på barselsorlov med Milo. Efter sin opvækst i Filskov, blev hun uddannet social- og sundhedshjælper i Esbjerg, og ansat i hjemmeplejen i Jelling. Her vender hun tilbage til, efter sin orlov.
Rikke har hænderne skruet godt på – hun har således klaret alt malerarbejde i huset.
Hun er meget interesseret i speedway. Det var også i forbindelse med denne sport hun mødte Steffen, som har kørt speedway i 23 år. Han har været særdeles aktiv i sporten, helt fra sin barndom. Den har givet mange oplevelser – det var en dyr sport, og den tog det meste af fritiden.
Steffen er uddannet landmand. Uddannelsen tog han på Grindsted Landbrugsskole. Han måtte dog hurtigt forlade dette erhverv p. g. a. allergi. Nu er han ansat ved Bække Entreprenørforretning. Hans job her er at lave det der hedder styret underboringer. Det kører Steffen rundt i hele Jylland og udfører.
Den unge familie takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.
Tekst og billede:  Jens Chr. Jensen.
December 2019

Velkomstkurv til Jeanette og Michael, Kirkevænget 2

Jeanette Kviesgaard og Michael Klausen overtog huset den 1. juni. Jeanette kommer fra Spjald, mens Michael kommer fra Nebel og dermed er godt kendt i området. Michael synes det er dejligt at bosætte sig et sted, hvor man er godt kendt. ”Der er jo ikke langt til noget som helst”. Gode indkøbsbyer, som f.eks. Esbjerg og Kolding, hvis man ikke lige kan få det, man skal bruge i Vorbasse. Jeanette tilføjer, at det også er dejligt med de mange forskellige fritidstilbud og gode faciliteter, byen byder på. Hun går selv til forældre/barn-gymnastik med deres ældste barn Victoria på 2½. Yngste barn er Josephine på knap 4 uger.

Lige nu går de begge hjemme på barselsorlov. Jeanette er landbrugsuddannet og passer grise på en gård ved Gelballe. Michael er også landbrugsuddannet, med speciale i planter. Han arbejder for Jørgens maskinstation i Grindsted. Efterårets markarbejde har budt på en del tidskrævende udfordringer pga. det våde vejr, så han er glad for, der nu bliver tid til at renovere og modernisere i huset.

Velkommen på Sønderhedevej 24.

Line Hansen og Troels Kjeldsen bydes velkommen på Sønderhedevej 24 med en velkomstkurv. Stedet er det tidligere Rønhøjgård Fiskeri. De havde hørt, at det var til salg, og første gang de var ude at se det, var de slet ikke i tvivl. Det er præcis det, de søgte. Ud over boligen er der et maskinhus, ca. 10 ha. som ligger langs Holme Å, samt flere søer. Men det vigtigste for Line og Troels er, at boligen ligger ude midt i naturen, hvor de dagligt ser rådyr, krondyr, dådyr og ofte harer og fasaner m. fl. De er desuden glade for den ro, der er ude på Sønderheden.
Inden de flyttede hertil, boede de i Ravning, som ligger nær Bredsten. Her har Line i 8 år været driftleder på en stor svine-besætning, så hun er uddannet landmand. Uddannelsen tog hun på Bygholm Landbrugsskole. Det var også her, hun tog en overbygning på den almindelige landbrugsuddannelse, så Line er uddannet agrarøkonom. Hun har stadig tilknytning til Bygholm, da hun ofte er censor, når der er eksamen på Landbrugsskolen.
I forbindelse med flytningen hertil, sagde Line sit job op og startede som selvstændig. Firmaet hedder Rønhøjgård Multiservice. Hun tilbyder hjælp inden for landbrug, rengøring m. m. og indtil nu, har hun haft rigeligt med opgaver.
Hendes store interesse er heste. For tiden har hun 2 islandske heste, som går og græsser nær huset. De dage, hvor Line har tid, ridder hun en tur på hestene.
Troels er uddannet automekaniker. De sidste 15 år har han arbejdet hos Bøge`s Bilservice og Bådservice i Lunderskov. Her er omkring 20 ansatte. Hans arbejdsopgaver er inden for det elektroniske – fejlfinding, motorstyring, testning m. m. Det kræver ofte et kursus for at følge med i udviklingen.
Hans hobby er gamle motorcykler og amerikaner-biler. Derfor er han med i en klub, hvor der arbejdes, skrues og pudses på amerikaner-biler, og ofte kører de på en lille tur i dem.
Line og Troels lægger vægt på at gøre så mange ting sammen som muligt – indkøb, madlavning og rengøring. Dog nævner Troels, at Line er bedst til at tørre støv af, så det får hun lov til.
Man kan også sige, at de begge har en hobby med hestekræfter – Line kan bedst lide de islandske, medens Troels foretrækker de amerikanske.
De takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.

Nov. 2019
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen til Sine og Nicholai på Nørregaard

Sine og Nicholai er de nye beboere på Rankenbjergvej 1. Det er et stykke tid siden, de overtog gården, men besluttede sig for at renovere hele underetagen, før de flyttede ind. Dette kunne nemt lade sig gøre, da de i renoveringstiden boede til leje på Gl. Dalagervej. Huset har fået ”en ordentlig omgang”. Samtlige gulve blev brækket op, isoleret og gulvvarme lagt. Dvs. alle rum reelt er nye og huset fremstår rigtig flot. De har selv lavet en stor del af arbejdet i samarbejde med håndværkere fra byen.

Det er heller ikke helt tilfældigt, at det lige blev Nørgaard, der blev valgt som deres fremtidige sted at bo. Både Sines bedsteforældre og forældre har boet her. Derfor havde Sine besluttet, at skulle hun engang købe bolig i Vorbasse, skulle det være på adressen Rankenbjergvej 1. Nicholai kommer fra Kolding, hvor hans far har et tømrerfirma. Nicholai blev udlært som tømrer. Mens Sine læste til pædagog i Århus, tog han uddannelsen til bygningskonstruktør, også i Århus. Han arbejder nu som projektleder for JN-construction. Sine arbejder på Forsorgshjemmet ”Overmarksgården” i Kolding.

Da de skulle vælge et sted at bo efter deres uddannelsestid i Århus, var flere steder i søgelyset. Valget faldt alligevel på Vorbasse. Sine kender byen, hun har mange kontakter og der er et rigt foreningsliv med mange forskellige tilbud. Selvom Sine har skiftende arbejdstider, er det alligevel muligt at finde aktiviteter, der passer til hendes fritid. Hun går bl.a. til yoga, der foregår om formiddagen. Nicholai spiller badminton. Nu renoveringen af stuehuset er ved at være færdig, kan de så småt begynde på andre fritidsaktiviteter. Sine er ved at få bygget hønsehus og hønsegård – her er en lillebror til god hjælp – og Nicholai er ved at rydde op i den gamle stald, så han kan få plads til en anden af sine fritidsaktiviteter, gamle knallerter og motorcykler.

Hermed et velkommen til Sine og Nicholai og held og lykke med jeres nye bolig.

oktober 2019

Velkommen på Nebelvej 43.

Mathilda og Jannick Gravesen bydes velkommen på Nebelvej 43 med en velkomstkurv. Det er et stort hus med et boligareal på 283 kvadratmeter. Det har tidligere været Nebel Skole, som blev nedlagt omkring 1963. Bygningen er renoveret grundigt flere gange, så indvendigt er der ingen der kan se, at her har været en skole.
Da Mathilda var omkring 10 år, flyttede hun sammen med sine forældre til Skjoldbjerg – her bor forældrene stadig. Hun har derfor haft det meste af sin skolegang på Vorbasse Skole. Nu er hun i gang med at uddanne sig til socialrådgiver. Hun er midt i uddannelsen, så der er et par år endnu, inden hun er færdig, men hun synes, at uddannelsen er spændende. Mathilda elsker dyr, så til husstanden hører også 2 hunde og 2 katte. Desuden har hun fritidsjob hjemme i moderens kattepension.
Jannick er født og opvokset i Fredericia. Det var også her, de havde en lejlighed inden de for ca. 14 dage siden flyttede hertil. Han er uddannet smed, med speciale i rustfrie materialer. Jannick har job hos Baytech i Hejnsvig. Det firma der tidligere hed Smedegården. Det er et større smedefirma, der arbejder på smede- og monteringsopgaver mange steder i landet. En hobby har Jannick – han kan lide at køre en tur på sin motorcykel! Han er også en rigtig handyman. Her i efteråret skal huset have nyt tag. Denne opgave klarer Jannick selv sammen med familie og venner.
De valgte huset her, fordi de gerne ville bo nær Vorbasse i landlige omgivelser. De kan lide den fred og ro der er omkring dem. Efter de fandt huset, kontaktede de flere pengeinstitutter, som kun fokuserede på problemer med finansieringen, men så kontaktede de Sparekassen Kronjylland i Vorbasse. Her fik de en særdeles professionel rådgivning, og de gav støtte og fandt muligheder for, at det unge par kunne købe huset – endda på en måde, så der er plads i budgettet til at få taget udskiftet.
Det var rart og hyggeligt endnu engang at byde velkommen til en ung familie, der har valgt at bosætte sig her i området!
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2019

Velkommen på Tribinivej 11

Rikke Grønborg Sørensen og Søren Villumsen, samt deres børn Kalle på 2½ år og Viggo på 4 måneder bydes velkommen på Tribinivej 11 med en velkomstkurv. Hermed er drømmen for Rikke og Søren om at bosætte sig i Vorbasse gået i opfyldelse. De har fået bygget et VORBASSE-HUS. Det første hus af slagsen blev færdig for 2 år siden. Det startede med, at et yngre ægtepar fra Østervænget realiserede drømmen om at bygge et nyt hus på Gøglervej. De tegnede selv huset og lod en håndfuld lokale håndværkere give tilbud på det. Prisen var absolut konkurrencedygtig – hermed var VORBASSE-HUSET en realitet. Rikke og Sørens hus er det fjerde hus der er færdig. To mere er under opførelse. Og håndværkerne har stadig et par stykker i ordrebogen.
Huset her på Tribinivej 11 er på 189 kvadratmeter. Det er fuldmuret og udvendig er der brugt vedligeholdelsesfrie materialer.
Rikke er født og opvokset i Vorbasse. Her bor stadig hendes forældre og et hold bedsteforældre. For tiden har hun barselsorlov med Viggo. Uddannelsesmæssigt er hun i gang med sygepleje-uddannelsen. Her mangler hun et år. Det tager hun i Vejle, når orloven er færdig. På sigt er drømmen at arbejde på en børneafdeling på et sygehus.
Søren har haft sin opvækst i Bække. Han er vild med sport. Han har således spillet både håndbold og fodbold. Da Bække ikke havde hold der passede aldersmæssigt, valgte han at spille i Vorbasse. Det var med til, at her fik han en omgangs-kreds, som han stadig har meget kontakt med. Imidlertid er det slut med boldspil. Årsagen er en knæskade. Så nu er Sørens hobby flugtskydning. Det foregår på skydebanen i Bække. Her bruger han en del tid, også fordi han er formand for Bække Jagtforening.
Søren er uddannet maskinmester i Fredericia. Han arbejder nu som projektleder på Baytech i Hejnsvig. Her er ansat ca. 50 personer. Der fremstilles bl.a. løfteudstyr, metalkonstruktioner og el-vogne. Det meste til lager- og logistik-branchen.
Rikke og Søren har boet både i Fredericia og i Vejle, men de har aldrig været i tvivl om, at de ville tilbage til Vorbasse. Her omkring har de deres fælles bekendte. De bor tæt på børnehave og skole. De nævnte også byens gode fritids-faciliteter. Og så er det praktisk at bo tæt på børnenes bedsteforældre, når der er behov for ekstra pasning.
Herfra tillykke med huset og med håbet om at den unge familie får mange gode år på Tribinivej.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

September 2019

Velkommen på Nebelvej 10

Malene Jensen og Allan Matthiesen, samt deres søn Storm på 4 år bydes velkommen på Nebelvej 10 med en velkomstkurv. Storm ønskede absolut ikke at blive fotograferet. Parret har kendt hinanden i 9 år, og før de flyttede hertil, har de boet til leje i Klovborg.
De havde ingen tilknytning til Vorbasse, så hvorfor lige vælge at købe et hus i Vorbasse? Byen har en passende størrelse. Større byer kunne de slet ikke tænke sig at bo i. Byen ligger centralt i forhold til mange arbejdspladser. Desuden fandt de ud af, at her er en god børnehave og en god skole. Fællesskabet omkring Vorbasse Marked synes de også lyder tiltalende. Her var så lige huset, som de kunne tænke sig at købe. Det har en god størrelse, og rart, at det er et et-plans hus.
Nu er de midt i en renovering af badeværelset, så de ser frem til, at dette projekt bliver færdig.
Storm startede i Andedammen d. 1. august. Han er allerede faldet godt til. Han glæder sig til september, hvor svømning er en ugentlig begivenhed på børnehavens program.
Malene er vokset op i Gårslev, som ligger mellem Vejle og Fredericia. Hun har netop afsluttet 10 års ansættelse som butiksleder i sin fars firma, der hedder gag.dk – også kaldet Spøg og Skæmt. Her drejer det sig om udklædning og dekoration. Butikken ligger i Vejle, og har 4-5 ansatte.
Allan er født i Sorø. Landbrug har altid interesseret ham, så det var naturligt at tage landbrugs-uddannelsen. Den tog han på Høng Landbrugsskole. Nu er han ansat som landbrugsmedhjælper på AC-Farming i Give. Det er en stor svinefarm med 2200 søer plus smågrise, som sælges når de er omkring 30 kg. Der er beskæftiget 15 personer.
Allans fritidsinteresse er jagt. Han har tit taget til Sjælland og deltaget sammen med familie og venner. Det der skydes ender oftest på middagsbordet, lige med undtagelse af en kongefasan. Den blev udstoppet, og nu pynter den på en væg på Nebelvej 10.
Malene og Allan takkede mange gange for den flotte velkomstkurv.

august 2019

Velkomstkurv til Lise Frandsen, Fittingvej 6

Lise boede i Jordrup før hun købte huset på Fittingvej. Hendes forældre bor i Tofterup/Starup og hun kørte ofte gennem Vorbasse, når hun som pige var med sine forældre på tur og hun har altid synes, det var en lille hyggelig by. Men hun havde ikke tænkt på, at det var en by, hun ville bosætte sig i. Dette ændrede sig, da hun i starten af året besluttede selv at købe hus. Hun undersøgte mulighederne i flere landsbyer, da hun på forhånd vidste, at hun ikke var et storbymenneske. Hun opdagede, at Vorbasse har mange ting at byde på og sammenholdt med, at der var mange forskellige arbejdspladser indenfor ca. en halv times kørsel og man får meget hus for pengene, besluttede hun sig for, at undersøge mulighederne for huskøb i byen. Hun faldt for huset på Fittingvej 6. Huset var lige blevet renoveret og klar til indflytning. Lise har ikke fortrudt sin beslutning og er meget glad for huset.

Lise har flere uddannelser. Hun er uddannet landmand, jordbrugsteknolog, fly- stewardesse og HR-konsulent. Hun arbejder på jobcenteret i Kolding i virksomhedsservice som rekrutteringskonsulent.

Fritiden går med at passe sine to heste, der p.t. er opstaldet i Jordrup. Både på vej til arbejde og hjem igen går turen forbi Jordrup for at se til hestene. Herudover underviser hun på rideskolen i Jordrup. På sigt har hun planer om at flytte hestene til Vorbasse, dels fordi det vil lette det daglige arbejde med dem og dels fordi, hun gerne vil have flere kontakter i den by, hun bor i. Hjemme er der også et dyr, der lige skal passes: En stor kat, med gener fra norsk skovkat, har fundet sig tilrette i huset og virker godt tilfreds med at bo der.

Lise vil gerne sige tak for den fine kurv. Hun synes, det er rigtig flot, at byen tager imod nye tilflyttere med en sådan hilsen.

Hermed et velkommen til Vorbasse og Held og Lykke med huset.

Velkommen på Hovborgvej 8.

Magnus på 8 år, samt Cecilie Larsen og Mathias Vejgaard bydes velkommen på Hovborgvej 8 med en velkomstkurv.
Huset har tidligere været Gøglermuseum. – Bygget af Grundejerforeningen i 1980 – til Ingeborg og Cibrino. Ingeborg havde en flok tamme hvide rotter, i hvert fald nogenlunde tamme og Cibrino havde mange effekter fra sit liv som gøgler. Hele herligheden kunne offentligheden så komme ind og kikke på. Gøglermuseet blev nedlagt i 1997.
Magnus har lige fået sommerferie. Han har netop afsluttet 1. klasse på Vorbasse Skole.
Cecilie er født og opvokset i Vejen. Det var også her hun havde lejlighed inden de flyttede til Hovborgvej. Hun er i gang med at uddanne sig til sygeplejerske. Det foregår på sygeplejeskole i Vejle. Herefter er der praktikforløb på Regionens Sygehuse. I det nye hjem er det Cecilie der står for det huslige og madlavningen.
Mathias er født og vokset op i Vorbasse. Her har han stadig både forældre og bedsteforældre boende. Efter sin skolegang på Vorbasse Skole kom han i lære som industritekniker i det firma, hvor han stadig er ansat, MK Production Maskinfabrik A/S. Det ligger i Billund og ejes af Morten Kristensen, som bor i Vorbasse. Firmaet har omkring 15 ansatte og her produceres bl.a. forskellige dele til vindmøller samt til landbrugsmaskiner.
Mathias har en hobby, som han går rigtig meget op i. Det er jagt. I sæsonen skal han helst af sted på jagt hver anden dag. En del tid bruger han ligeledes i Bække Jagtforening, hvor han er med i bestyrelsen.
Huset blev købt d. 1. juli 2018, men familien er først flyttet ind for ca. 14 dage siden. I året der er gået har Mathias sammen med familie og venner total-renoveret huset. Her er kommet nyt tag, nye vinduer, og indenfor er der flyttet vægge. Lofterne har været brækket ned og gulvene har været brækket op, og nej – de fandt ingen ”tamme” rotter! Nu er alt bygget op igen i en ny og tidssvarende stil, hvor alt bliver gjort efter de bedste håndværksmæssige principper.
En stor tak fra Cecilie og Mathias for den flotte velkomstkurv.

Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkomstkurv til nye folk på Dalgasvej 5

Mascha og Marion Bundgaard Fey og Jakob Brodersen bydes velkommen på Dalgasvej 5 med en velkomstkurv. Boligen er en rummelig murermestervilla, der er gennemrenoveret med respekt for datidens byggestil.
Mascha går i 3. klasse på Vorbasse Skole.
Marion kom til Vorbasse, da hun gik i 6. klasse. Efter folkeskolen tog hun en handelsuddannelse, og nu arbejder hun hos MacArtney A/S i Esbjerg. Her er firmaets hovedkvarter, hvor der er ansat ca. 135 medarbejdere. Hendes titel er service support coordinator. MacArtney er en høj-teknologisk virksomhed, der fremstiller og forhandler emner til energibranchen. Det har været omkring olie og gas. Nu er det mest omkring vindmøller. De har således meget arbejde for Siemens. I fritiden er Marion særdeles aktiv. Hver onsdag aften er hun instruktør i Vorbasse Fritidscenter, hvor hun har et zsumba-hold. Dette hold har hun haft i 7 år. For et år siden kom hun i gymnastikudvalget under Vorbasse KFUM Idræt. Her har hun påtaget sig formandsposten. Det giver meget arbejde hen over gymnastiksæsonen, ikke mindst omkring gymnastikopvisningen i fritidscentret.
Jakob er født og opvokset i Tønder. Der bor stadig det meste af Jakobs familie. Efter folkeskolen tog han en højere handelseksamen. Interessen her var ikke så stor, så han tog en uddannelse mere. Elektrikeruddannelsen. Her var interessen. Nu er han ansat ved firmaet Knud Jørgensen El. I fritiden er han en gang imellem instruktør i fitnesscentret i Vorbasse, men Jakob har en interesse, som han er meget optaget af, det er jagt. Mens han boede i Tønder, skulle han i jagtsæsonen helst af sted 2 gange i hver uge – gerne en morgenjagt fra klokken 4, et par timer inden jobbet. Hans interesse har givet ham oplevelser med jagt på Schackenborg. Når de holder de store fasanjagter er Jakob ofte hjælper, så han har fået håndtryk af både Prins Joachim og af Prinsesse Marie.
Hundetræning er aktuelt i forhold til jagt. Her har han været aktiv i mange år, så nu er han instruktør i træningen. I perioder kører han hold i Vorbasse og han har ligeledes hold i Askov Malt Jagtforening.
Det var en spændende samtale med Marion og Jakob. Det er tydeligt, at de brænder for det, som de beskæftiger sig med. De er aktive i lokalsamfundet og de tager ansvar for nogle aktiviteter, så andre får nogle spændende fritids-tilbud!

Marts 2019

Velkommen på Grønnegade 13 i Skjoldbjerg.

Vanda og Adams Jonæitis bydes velkommen på Grønnegade med en velkomstkurv. De kommer oprindelig fra Letland, men flyttede til Danmark i 2011. Sammen med at have gode jobs i Letland, tog de alligevel sæson-arbejde i Danmark med at pelse mink. Det gjorde de i mange år, inden de flyttede. Ud over at give en god økonomi, gav det et godt kendskab til danske forhold. De kunne indse, at løn og levevilkår var bedre i Danmark end i Letland. Desuden ville deres to voksne børn gerne bo i Danmark. I dag bor datteren således i Billund, og sønnen bor i Ølgod.
Huset købte Vanda og Adams i efteråret, men de flyttede først ind ved juletid. Der skulle først laves en del renoveringsarbejde – nye vinduer, nye gulve og overalt skulle der tapetseres og males. Det hele er noget familien selv har lavet. Det kan de lide, og det er de gode til.
De er begge på arbejdsmarkedet. Vanda er ansat på Hotel Legoland. Det er mest rengøring hun beskæftiger sig med. Hendes arbejdstid er fra kl. 5 til kl. 12.30. Adams er ansat ved DAO. – Dansk Avis Omdeling. Det er det firma, der bl.a. deler JydskeVestkysten rundt om morgenen. Adams arbejdstid starter hver dag kl. 2.30 og han har fyraften ca. kl. 9.
Vanda og Adams er godt integreret i det danske samfund – det var rart at se. De er glade og tilfredse med forholdene og deres arbejde, og de nyder, at de nu har deres eget hus. Tillykke med det !
Marts 2019

Velkomstkurv til Rikke og Ernst i Skjoldbjerg

Velkommen på Grønnegade 8 a i Skjoldbjerg til Ernst og Rikke Brandt. Rikke købte huset her for et års tid siden. Hun ville bo tæt på Billund, og så er der her gå-afstand til skov og hede. Netop det Rikke søgte, da hun er et udpræget naturmenneske.
Ernst går i 5. klasse på Billundskolen. Han går til håndbold, og så er han vild med e-sport.
Rikke er født i Odense, vokset op i Sverige, og haft sin ungdom i Århus. Det var nødvendig at flytte rundt, da hendes far er læge og mor er sygeplejerske. Disse flyt var i forhold til faderens erhvervskarriere.
Som voksen har Rikke boet 8 år i Ringive. Det var sammen med Ernst`s  far. De havde en gård, hvortil der var en del jord. Sammen havde de 42 islandske avls-heste. Desuden havde de begge fuldtidsjobs. Heste er netop den fritidsinteresse, som optager Rikke fuldt ud. Det startede ved hendes konfirmation, hvor hun fik en islandsk hest i gave. Herefter blev interessen for heste større og større. Hun er således uddannet instruktør i ridning, hun er uddannet dommer ved ridestævner, og Rikke har selv deltaget i DM i ridning. Alt sammen med islandske heste. Og hvorfor så lige denne race? Fordi det er en lille stærk naturhest, der er utrættelig. Desuden har den 2 ”ekstra” gangarter – tølt og pas! 
Rikke tog 9 heste med sig til Skjoldbjerg. De går i en indhegning tæt ved huset, så hun er ude ved sine heste flere gange om dagen.
Rikke har job ved Sundolitt, som er en fabrik, der ligger lidt uden for Billund. Her fremstilles der isoleringsmateriale og emballage. Der er ansat ca. 50 personer. Rikke arbejder med kundeservice og så er hun logistikleder.
Der er mange hilsener og tak fra Rikke til Lokalrådet og Erhvervsforeningen for den flotte velkomstkurv.

Marts 2019

Velkommen på Dalagervej 8

Peter Kobberøe har købt huset på Dalagervej 8. Her bor han nu sammen med sine 2 piger, Lea og Mie, der er skolesøgende. Lea går på Vorbasse Skole og Mie går i 10. kl. i Vejen. De har boet til leje i Vorbasse de sidste 8 år, og nu var tiden kommet, hvor Peter gerne ville købe hus. Huset her er ca. 20 år gammel, 144 kvadratmeter og stort set vedligeholdelsesfrit. Lige det Peter søgte. På Dalagervej er der rolige omgivelser, og de er budt velkommen og taget rigtig godt imod af naboerne.
Peter er født og opvokset i Thy – tæt ved Thisted. Efter folkeskolen kom han på handelsskole for senere at blive udlært i et byggemarked. De første år på arbejdsmarkedet var således med bopæl i Thy. Peters nuværende arbejdsgiver er byggefirmaet K. G. Hansen i Grindsted. Han er på støbeholdet.For tiden arbejder han på en byggeplads i Vejle. Han kan godt lide de arbejdsfunktioner han har, og så har han meget ros til K. G. for de arbejdsforhold, de tilbyder.
Fodbold har altid været Peters sport. Det startede i barndommen. Det har hængt ved siden! I sommertiden spiller han på Vorbasses Old Boys Hold. Det gør han også, på grund af det sociale. I vinterhalvåret går han til boksning i Vejen. Det er også en sport han kan lide. Selv om Peter har et fysisk arbejde, er han meget bevidst om, at det er sundt med styrketræning, og en sport, der kræver udholdenhed.
Pigerne er gode til at hjælpe med det huslige. Alligevel har Peter en travl hverdag. Ud over jobbet er der naturligt nok madlavning, rengøring, tøjvask m. m. der skal ordnes.
Held og lykke med den nye bolig.

Marts 2019

Velkommen på Østergade 45

Velkommen til Josefine, Jane og Marcus Stenager Juhl på Østergade 45.
Familien havde et særdeles travlt sommer/efterår. Jane og Marcus blev gift, de købte huset her af Ingrid Vejgaard, gjorde huset i stand, flyttede og Josefine blev født. Nu er de i gang med at renovere i køkkenet. Væggene får en ny beklædning, og så skal der males.
Parret er særdeles begejstret for de mange kvadratmeter bolig, samt for den store grund, der er på en lille tønde land. Familien er glade for dyr, så de har 2 hunde, 2 katte, og snart har de høns i hønsegården.
Jane har haft sin opvækst på Holsted-kanten. Hun har således gået i skole i Glejbjerg samt i Holsted. 10. klasse tog hun i Grindsted. Det var også i Grindsted hun søgte ind på Erhvervsskolen for at tage en ungdomsuddannelse. Den praktiske del af uddannelsen tog hun ved Green Team i Sønder Omme. Det var på kontoret, så Jane er uddannet kontorassistent.
Marcus er født og opvokset i Vorbasse – ude på Sønderheden. Der bor forældrene stadig. Efter sin skoletid på Vorbasse Skole blev han uddannet plastmager på Lego. For tiden er han sygemeldt med en dårlig skulder, men regner med at være klar til jobbet på Lego om 5 – 6 uger. I de senere år har han været på weekendholdet – disse arbejdstider passer Marcus rigtig fint.
Marcus er en af de flittige brugere af motionscenteret i Vorbasse Fritidscenter. Som regel er han der 5 gange om ugen.
Jane og Marcus takkede for velkomstkurven.

Marts 2019

Velkomstkurv til Dalgasvej 12

De nye beboere på Dalgasvej 12 er Nicola, Victoria, Elzbieta og Pawel Prochera. De kommer fra Swidnica i Polen, men har boet i Danmark i et par år. Pawel har boet her endnu længere, da han har haft sit arbejde som svejser hos BSB i Lunderskov i længere tid. BSB er et industrifirma, der tilbyder totalløsninger indenfor stål, rustfrit stål og aluminium. Da han startede arbejdet i Danmark, var det meningen, familien skulle blive i Polen, men efter et års tid, hvor Pawel delte sin tid mellem arbejde og bo i Danmark og køre hjem til sin familie, så snart tiden tillod det, blev Elzbieta og Pawel enige om, de skulle prøve at flytte familien til Danmark for at se, om det ikke var en bedre løsning for familien. De lejede et hus, der ligger mellem Bække og Egtved. Da huset ligger i Vejen Kommune, begyndte deres piger at gå på Bække Skole. Elzbieta fik arbejde på en minkfarm, et arbejde hun stadig har og er glad for. De synes, det gik godt med at bo i Danmark, og det var dejligt, at familien igen var samlet. Derfor begyndte de se efter eget hus. Efter at have set på mange, faldt de for huset på Dalgasvej 12.

Begge arbejder i mange timer, og fritiden går med at få ordnet haven, som de gerne vil have den. Elzbieta og Pawel taler begge godt engelsk og vil også til at lære dansk, så snart tiden tillader det. Både Nicola på 8 år og Victoria på 10 år har fået lært at tale dansk. Det er ofte lettere for børn, når de går i en skole, hvor der tales dansk hele tiden. De har dog fortsat deres skolegang på Bække Skole indtil videre, da det er en stor forandring at flytte til et andet land. Et nyt skoleskift skal derfor vente lidt, men planerne er på sigt, at pigerne skal gå på Vorbasse Skole.

Elzbieta og Pawel synes de er blevet taget godt imod, og er glade for at bo på Dalgasvej. De vil gerne være en del af det samfund, de bor i, og er meget interesserede i at lære, hvordan kulturen er her i byen, og hvad man kan gøre for at ”være med”.

Hele familien blev meget glade for velkomstkurven og takker hermed for den.

Herfra et velkommen til familien og held og lykke med huset.

feb. 2019

Velkomstkurv på Østervænget 6

Troels, Lasse og Poul Erik Jessen bydes velkommen på Østervænget 6 med en velkomstkurv. I 8 år har de boet til leje i Fitting. Det betød meget kørsel med Troels og Lasse til fritidsaktiviteter i Vorbasse. Det var alle efterhånden trætte af. Da huset her blev sat til salg, var Poul Erik ikke i tvivl. Det har den rigtige størrelse, Østervænget var tiltalende og huset var i den rigtige prisklasse.
Troels går i 9. klasse på Vorbasse Skole. Næste skoleår tager han 10. klasse på efterskole. Hans fremtidsdrøm er at blive håndværker.
Lasse er i gang med landbrugsuddannelsen. Han har taget grundforløbet på en landbrugsskole, så på nuværende tidspunkt er han i praktik på en gård.
Poul Erik er født og opvokset i Bramming. Som ung tog han landbrugsuddannelsen. Den teoretiske del foregik på Gråsten Landbrugsskole. Herefter var han i en periode selvstændig landmand i Gjerndrup. Siden har han haft forskellige jobs. Nu er han ansat i landbruget ude hos Gert Thomsen i Fitting. Denne ansættelse startede i 2014.
I 2015 blev Poul Erik valgt ind i bestyrelsen for Vorbasse Boldklub, og siden januar 2018 har han været formand for Boldklubben. Et tillidsjob som Poul Erik befinder sig godt med, selv om det er meget tidskrævende. For et par år siden indledte klubben et samarbejde med Hejnsvig IF. Det har udviklet sig til, at klubberne i 2018 havde 10 hold fælles. Det er et frugtbart samarbejde, men det giver stor mødeaktivitet for bestyrelsesmedlemmerne.
Sammen med Boldklubben yder Poul Erik meget frivilligt arbejde ved Vorbasse Marked. Det er ved pølsebod, parkering, m. m.
Det var en hyggelig snak med Poul Erik og drengene, hvor jeg overrakte dem Lokalrådets og Erhvervsforeningens flotte velkomstkurv. 
Feb. 2019

Svalevænget 1

Velkomstkurv til Anette og Martin Christensen
Anette og Martin er de nye beboere på Svalevænget 1. Man kan dog ikke kalde dem for helt nye tilflyttere, da de har boet til leje på Rankenbjergvej siden 2004. Da de havde taget beslutning om at købe et hus, kikkede de bl.a. efter muligheder i Billund, men fandt hurtigt ud af, at de stadig ville bo i Vorbasse. De kendte byen og følte sig godt hjemme.

Der er 4 børn i familien, men de to ældste er flyttet hjemmefra. Det er Emmeli, der bor i Agerbæk og Mathias, der bor i Vandel.

Sebastian er den ældste hjemmeboende. Han går i 9. klasse på Gjerndrup Friskole. Nathali går i 6. klasse på Vorbasse Skole.

Anette er uddannet assistent i hjemmeplejen, men arbejder nu på Billund Lufthavn i passagerafdelingen. Martin er uddannet automatikmekaniker. Han har arbejdet 30 år på LEGO og er nu beskæftiget som projektassistent.

Fritiden går bl.a. med at passe hus og have. Især Martin glæder sig til foråret, så han kan begynde at forme haven, som han gerne vil have den. Er der tid, tager han et spil på computeren. Anette går til yoga.

Familien blev meget glade for den fine kurv og vil hermed gerne sige tak for den. Herfra et velkommen til Svalevænget 1 og Held og Lykke med huset.

Februar 2019

Frederikshåbvej 5

Velkommen til Joy Betina Raun Andersen og Flemming Tækkemand, Frederikshåbvej 5, Fitting. Betina kommer oprindelig fra Fyn. Hun flyttede til Jylland for 11-12 år siden. Flemming stammer fra Vejle og boede i Jelling i 22 år før han flyttede sammen med Betina i Refsgårdelunde ved Egtved for godt 3 år siden.
Betina er uddannet væksthusgartner og social og sundhedshjælper. Hun arbejder som ssh på Bakkegården i Vejle. Flemming arbejder hos Elektro-Isola i Vejle, et firma, der har specialiseret sig i at fremstille kompositmaterialer i form af plader, rør og bearbejdede komponenter og er en af verdens førende leverandører på området.
I fritiden bruger Betina tid på sine hobbyer. Den ene er heste og den anden papegøjer. Flemming spiller golf i Jelling. Tidligere brugte han både tid og penge på rallysport. Han har bl.a. været jysk mester i manøvreprøver.
Betina og Flemming føler de er blevet taget godt imod. De har fået nogle dejlige naboer, der gerne giver en hjælpende hånd, hvis det er nødvendigt. Udover Betina og Flemming bor også Patrick på 17 på adressen. Han går på Rødkilde Gymnasium og har fritidsjob i Superbrugsen i Vorbasse.
December 2018

 

Velkommen til Carina på Amalienborg.

Carina Nørgaard er flyttet ind på Amalienborg. Denne sætning kræver en forklaring: Carina har købt Skjoldbjergvej 6 a, og dette hus hedder Amalienborg. For mere end 50 år siden boede der en person i huset, som hed Amalie Jensen – heraf navnet Amalienborg. Og der blev lavet et navneskilt, som blev hængt op på gavlen. Dette skilt hænger der endnu den dag i dag.
Carina er født og opvokset i Vorbasse, men har boet i lejlighed i Kolding de sidste 15 år. Det var hun efterhånden blevet træt af. Hun kunne tænke sig noget mere plads, og mere ro omkring sig. Det har hun fået her. Desuden er hun særdeles godt tilfreds med at bo i Vorbasse.
Efter sin skolegang blev Carina udlært i Kvickly i Grindsted. Herefter har hun haft forskellige jobs i Kolding. Nu har hun job på GLS-pakkecentral i Kolding. Her ryger der 50.000 pakker igennem i hvert døgn. Tro nu ikke, at det er Carina der sorterer de mange tusinde pakker – det har de robotter til. Carina sidder på kontoret – på call centeret. Så hvis du ringer til GLS fordi din pakke ikke er kommet frem, så er det måske Carina du får i røret. På dette kontor sidder der 30 medarbejdere, som hver får ca. 150 opkald pr. dag. Nogle opkald er fra kunder, der er på vej op i ”det røde felt”. Derfor er Carina blevet oplært i, og trænet i at bevare roen, at bevare overblikket og altid svare venligt – smile behøver hun ikke!
Carina er særdeles kreativ med sine hænder. Det ses overalt i huset. Mange steder er der flotte dekorationer, som hun selv har lavet. Nogle af dem er med ting, som hun har fundet på loppemarkeder.
Carina var overvældet og meget taknemmelig over at modtage den flotte velkomstkurv.
Tekst og billeder, Jens Chr. Jensen

Velkommen på Bækkevej 2

Belinda og Casper boede til leje i Museumsparken, hvorfra de begyndte at kikke efter ejerbolig. De ville fortsat gerne bo i Vorbasse, da byen ligger centralt i forhold til omkringliggende større byer og Vorbasse selv har mange faciliteter, bl.a. en Superbrugs. Der var flere muligheder, men huset på Bækkevej 2 ligger på en dejlig stor grund og var istandsat og moderniseret af tidligere ejere, så huset stort set var klar til indflytning. Her var også gode udehuse med et opvarmet værksted med plads til bil. Så valget var ikke så svært.
Belinda kommer oprindelig fra Odense og Casper fra Tarm. De har begge boet forskellige steder og mødte hinanden i Randers.  Belinda og Casper er dog ikke de nyeste beboere på Bækkevej 2. For en måned siden blev de forældre til en lille dreng, så de er begyndt på en ny spændende og dejlig fase i livet.
Belinda arbejdede som rengøringsassistent på Billund Lufthavn og Casper arbejder som certifikatsvejser, hvilket betyder han rejser rundt i Danmark for at løse forskellige opgaver.
Som nybagte forældre er der nok at få tiden til at gå med, men Casper har dog også tid til sin motorcykel og til at rode lidt med sin bil i fritiden.
Held og Lykke til Belinda og Casper. Både med huset og den lille ny.

Velkomstkurv til Jesper Hellung Bull

Jesper er den nye beboer på Fittingvej 14. Han er flyttet hertil fra Sjælland. Jesper er pensioneret krigsveteran og er flyttet ud i naturen for at få ro. Huset ligger tæt på byen, men der er dejligt frit omkring grunden på Fittingvej. Han er i fuld gang med at give hele huset ”en ordentlig omgang”. Lige nu er det et nyt køkken og nye gulve, der arbejdes med. 

Han stammer oprindelig fra Bække og kender derfor både til egnen og kender nogle fra tidligere. Jesper er godt tilfreds med at have valgt Vorbasse. Her kan han bo fredeligt tæt på en lille by, der har mange gode faciliteter. Især fritidscenteret med de mange forskellige tilbud virker imponerende i forhold til byens størrelse. 

Jesper synes, det er en flot kurv, han har fået. Det er en dejlig velkomsthilsen. Han vil hermed gerne sige tak til de sponsorer, der har bidraget til kurven. 

Herfra et velkommen til Jesper og held og lykke med huset.

November 2018

Velkommen på Labrivej 16

Victoria, Martin og Oliver Dalgaard bydes velkommen til Vorbasse. Omkring julen 2017 flyttede familien ind på Labrivej 16. Inden boede de til leje på Bakkevej i Vorbasse. De havde planer om at bygge et nyt hus i byen, men så var det, at huset her kom til salg. For dem den rigtige størrelse og den rigtige beliggenhed. Og så var det indflytningsklar.
Martin er født og opvokset her i byen. Efter sin skolegang i Vorbasse, tog han sin studentereksamen i Grindsted. Martin ville gerne være ingeniør, så næste trin var DTU i København. Uddannelsen blev han færdig med i 2015. Nu er han ansat i firmaet Tricon i Kolding, hvor arbejdsopgaverne hovedsagelig er indenfor it.
Victoria kommer fra Østrig, hvor hun har haft hele sin opvækst og taget sin uddannelse. Hendes forældre, samt den øvrige familie bor naturligt nok stadig i Østrig. Victoria er uddannet lærer. Efter endt uddannelse var hun på udveksling i København – det var så her hendes tilværelse tog en drejning – hun mødte Martin. Et par år senere flyttede hun til Danmark. Victoria har opskriften på at blive hurtig integreret i det danske samfund. Hun startede straks på sprogskole, og sideløbende med det havde hun job. Nu er hun ansat som lærer på Den Internationale Skole i Billund. Der foregår alt undervisning på engelsk, selv om Victoria fuldt ud behersker det danske sprog.
Det var rart og hyggeligt at byde de unge mennesker velkommen på Labrivej i Vorbasse – samt overrække dem Lokalrådets og Erhvervsforeningens flotte velkomstkurv.
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.

Velkommen på Håndværkervej 1

Helle kommer fra Vandel og Johnny fra Vorbasse. I 2017 købte Helle og Johnny den tidligere dyreklinik på Håndværkervej 1. Det er dog ikke deres første bolig i Vorbasse, da de tidligere har lejet bolig i Museumsparken og på Østermosevej. Herfra flyttede de til en landejendom ved Hejnsvig, som de købte i 2008. De renoverede huset, men følte efterhånden, de gerne ville bo tættere på skole, indkøbs- og fritidsfacliteter. De fik solgt deres landejendom i 2016 og købte huset på håndværkervej i 2017. Efter at have gjort den tidligere klinik til bolig og boet i huset et stykke tid, blev de enige om, at huset havde en god beliggenhed, og stedet skulle være deres fremtidige hjem mange år fremover. Derfor besluttede de sig for at bygge til huset, så de oprindelige 116 m2 blev til næsten 200 m2. Det skal også se ordentlig ud, så facadestenene på det oprindelige hus, blev fjernet og muret op på samme måde som tilbygningen. Også den murede garage får en total renovering med bl.a. ny tagkonstruktion i stil med husets. Det er med andre ord ”en ordentlig omgang” det oprindelige hus får.

Helle arbejder i Rådhuskantinen i Grindsted og Johnny er vedligeholdelsessmed hos Dupont i Grindsted. De har tre børn: Freja på 10, Sol på 7 og Sejer på 4. Fritiden bruges på det store renoverings- og tilbygningsprojekt, de har gang i. Der er god hjælp at hente hos Johnnys far til byggeriet, men med tre børn i huset og jobs, er der brug for alle de timer fritiden kan give.

Helle og Johnny ønskes fortsat held og lykke med renoveringen/byggeriet og velkommen til byen som boligejere.

Velkomstkurv til Regitze og Jonas

Velkomstkurv til Regitze og Jonas, Labrivej 20
Juli 2017 flyttede Regitze og Jonas til Labrivej 20. Regitze kommer fra Holsted og Jonas fra Bække. Jonas havde noget kendskab til byen, før han flyttede hertil, da han både havde spillet fodbold i Vorbasse og gået i Vorbasse Skole i overbygningen.

Jonas er uddannet skov- og naturtekniker med speciale i biotop og vildtpleje. Han er ansat i Fromsejer Plantage. Regitze er uddannet frisør. Dvs., det bliver hun i næste uge, hvor hun skal op til svendeprøve. Regitze fortsætter sit arbejde efter endt svendeprøve i Vejle, samme sted hun er uddannet.

Regitze og Jonas valgte at købe hus i Vorbasse, da de kunne købe et pænt og velholdt hus til rimelige penge. De er fortsat glade for deres valg: Flinke naboer, roligt kvarter og byen byder på stort set alle de faciliteter, der er brug for i hverdagen. Endelig ligger byen centralt i forhold til større byer.

Fritidsinteresserne er mange. Jonas er jæger, dyrker flugtskydning og spiller fodbold. Regitze og Jonas har hver en hest, en hobby, der også kræver tid. De har også to hunde, hvoraf den ene er en lille Cocker Spanielhvalp. Den går Jonas til hundetræning med, så den fremover kan bruges som jagthund. Når der er Vorbasse Marked, hjælper de begge til.

Fortsat held og lykke til Regitze og Jonas med huset – og held og lykke til Regitze med svendeprøven i næste uge.
November 2018

Søndergade 5 har fået nye beboere.

Judith Vinter og Kim Buhl bydes velkommen til Vorbasse.
Ved besøget faldt snakken helt naturligt på deres nyerhvervede bolig – Søndergade 5. De faldt fuldstændig for den hygge og charme, som det stråtægte hus emmer af. Og så er de vilde med dens beliggenhed. Her er vi tæt på alting – som de sagde flere gange. Huset er fra 1760 og ret lille, men her har Kim planer. I den ene ende af huset har der været stald. Den del kan nemt lægges til beboelsen. Ligeledes kan der laves et par værelser på loftet. Kim er en rigtig handyman, så det har han selv mod på at gå i gang med.
Både Judith og Kim har voksne børn fra tidligere forhold. Deres venskab blev indledt for 6-7 år siden. Kim har drevet landbrug i Okslund, tæt på Vittrup Baun. Ved siden af landbruget havde han job forskellige steder. Nu er jorden lejet ud, men han ejer stadig ejendommen. I den senere tid har Kim brugt meget tid på huset. Der er blevet isoleret og der er lagt fliser foran. Ved siden af har han et chauffør-job.
I de sidste 6 år har Judith boet til leje forskellige steder i Vorbasse. Inden den tid var hendes base Nordsjælland. Jobmæssigt var hun åben for at prøve lidt forskelligt, Hun har stået i butik, og i flere år var hun kranfører på stålværket i Frederiksværk.
I de sidste 30 år har Judith haft hest. Denne hobby har hun brugt meget tid på. Nu er hesten afhændet, men hun kommer stadig ofte ud på rideskolen i Vorbasse. Hun er med i rideklubbens bestyrelse.
Judith er vild med at spille banko. Ofte drager hun af sted til Bække, Brørup eller andre steder, hvor der spilles. Torsdage er en helt speciel aften. Her spiller hun walkie-banko, hvor al kommunikation foregår ved hjælp af en walkie talkie. Judith vinder ofte noget i banko – således bliver hele deres kødforbrug dækket af banko-gevinster.
En stor tak fra Judith og Kim for den flotte kurv med de mange gaver.

Tekst og billeder, Jens Chr. Jensen.

Frederiksnådevej 1 Gitte og Mikael Jensen

Gitte og Mikael Jensen bydes velkommen til Vorbasse. De er kendt på egnen, da de er opvokset her og boede her sammen i en periode i 90`erne. Siden har de været vidt omkring.
Mikael er født i Fitting og havde hele sin skolegang i Vorbasse. For øvrigt bor hans forældre stadig i Fitting. Som ung var Mikael ikke i tvivl om, hvad han ville beskæftige sig med. Han ville i gang med landmandsuddannelsen. Praktikken i denne uddannelse tog han på den lokale svinefarm på Sønderheden. Her havde han job i 10 år.
I 1995 tog hele familien til Langeland, hvor de var i 7 år. Derfra gik turen til Brædstrup. Her boede de i 16 år. Begge steder var Mikael driftsleder på svinefarme, og de boede i tjenestebolig.
Gitte er født og opvokset i Vandel. Hun er uddannet EDB-assistent, men har også været ansat et par steder som butiksassistent. I de senere år har hun været ansat som plejeforælder.
Gitte og Mikael har 3 voksne børn. Søren bor i Hejnsvig. Anne Katrine læser i Århus, medens Filip er i mekanikerlære og bor stadig hjemme.
Efter perioden i Brædstrup havde parret et ønske om at flytte her til egnen omkring Vorbasse igen. Og Mikael var klar til at prøve noget nyt jobmæssigt. Da de besøgte Frederiksnådevej 1, var de ikke i tvivl. Huset er ny-renoveret og de nyder at bo ude i naturen med masser af træer og beplantning omkring sig.
Både Gitte og Mikael er nu ansat som plejeforældre – Mikael på halv tid. Resten af tiden arbejder han som anlægsgartner for sin søn i Hejnsvig.
Parret har hver sin hobby. Gitte kan lide at sidde ved symaskinen. Her har hun syet dåbskjoler, brudekjoler m. m. Mikael er vild med at gå på jagt, så i husets entrè er der tapetseret med opsatser. Her må de hænge – Gitte vil ikke have dem længere ind i huset.  
Ferieture bliver det også til. Det foregår i familiens autocamper. Denne form for ferie er de blevet bidt af.
Det var en fornøjelse at byde Gitte og Mikael velkommen til Vorbasse – man kan også sige velkommen hjem efter en rundtur på 23 år.
Tekst og billede: Jens Chr. Jensen.
Oktober 2018

Velkomst på Tårngade 3

Vi byder velkommen til Louise Gottenborg, der har købt Tårngade 3.
Louise fik job på Blå Kors for fire år siden, takket være hendes far, der fandt måske avisens mindske annonce. Louise antyder, at hans ihærdighed skyldes, at han gerne ville sikre, at hun ikke flyttede for langt bort fra hjemstavnen, Vonge  - Give egnen, og hvem ved?
Efter en matematisk studentereksamen på Rødkilde i Vejle, rejste hun til New Zealand og Australien.
Hjemme igen kom hun ind i hjemmeplejen i Vejle og Give i en periode, indtil hun læste og gennemførte sygeplejerske uddannelsen i Vejle.

I dagligdagen har Louise og hendes kolleger 18 klienter, som de hjælper med lidt af hvert.  Når Vorbasse Marked nærmer sig, så tager de på ferie. l år går turen til Djursland, men traditionen tro, så tager de hjem en enkelt dag for at være med på markedet.

Et stort tak for kurven med de mange gaver fra Louise
På vegne af Velkomstministeriet
Arne

Velkomstkurv til Louise og Morten, Østergade 25

Louise og Morten og deres søn Felix på 7 år er de nye beboere på Østergade 25.

Louise er født og opvokset i Middelfart. Morten er født og opvokset i Vorbasse. De har boet i lejlighed i Billund. Da de besluttede sig for at købe en bolig, var de ikke i tvivl om, det skulle være i Vorbasse. Morten har stadig sit gamle netværk i byen. De kikkede også på, hvor meget hus i god stand, man kunne købe i Vorbasse, når de sammenlignede byens faciliteter byen med andre landsbyers og endelig kunne de godt lide skolen.

Louise er SOSU-assistent og Morten er højspændingsmontør. Siden de overtog huset, er næsten al fritiden gået med at male og indrette, som de gerne vil have det. De er endnu ikke færdige med deres planer, men de tager opgaverne som tiden tillader. Udover sit fuldtidsarbejde er Louise i gang med at uddanne sig inden for sit arbejdsområde. Morten har en veteranbil, en Golf 1´er, han går og nusser med, når der er tid. Herudover har de begge nogle fælles interesser som f.eks. traktortræk, Formel 1 løb og gå til festival, når tid og økonomi er til det.

Held og Lykke til Felix, Louise og Morten med jeres køb i byen.

Unge folk på Bøgelund

I marts 2017 overtog Julie og Nicolai ”Bøgelund”, Sønderhedevej. Julie ville gerne finde et sted i byen og Nicolai ville gerne have et sted på landet, hvor der var plads til at gå og arbejde med maskiner og biler. Her kunne de købe et sted, der opfyldte begges ønsker til placering af bolig – et sted i byen ude på landet. Hvilket kan være svært at finde.

Julie arbejder som økonomiassistent ved Sydenergi i Esbjerg og Nicolai er entreprenørmekaniker. Julie flyttede med sin mor til byen som teenager og Nicolai er født og opvokset i byen. På spørgsmålet om, hvorfor de valgte at købe bolig i Vorbasse svarede de, at byen har det jo alt det, der er brug for i dagligdagen: En god skole, en god brugs og et godt fritidscenter med mange forskellige tilbud. Som for flere unge, jeg har snakket med, er det især vigtigt for dem, at der er en skole i byen, når der stiftes familie og børnene skal til at gå i skole.

Der har dog ikke været tid til at benytte faciliteterne og mulighederne i fritidscenteret. De har brugt masser af tid på at renovere huset for at få det indrettet, som de gerne vil have det. Der er meget godt arbejde tilbage endnu, før de har været igennem hele huset, men resultatet af det, der er færdigt, er blevet rigtig flot. Herudover er der et store arbejde en gang om året med at gøre stedet klar til markedsparkering. Bøgelund ligger lige overfor markedspladsen, så p-pladserne her er efterspurgte. 

Held og Lykke og fortsat god arbejdslyst til Julie og Nicolai med jeres bolig.

Velkommen

Michelle Haarup Mathiesen og Alpar Nagy er de nye beboere på Nebelvej 27. Nytilflyttere kan man ikke sige de er, idet de har boet til leje ovenpå den tidligere frisørsalon i tre år.

Michelle er for mange et kendt ansigt. Hun har arbejdet i frisørsalonen Extreme Hair i de år, hun har boet i byen. Hun er nu færdiguddannet og fortsætter i salonen. Alpar er mekaniker og arbejder hos Mazda i Kolding. Han kommer fra Ungarn og flyttede til Danmark (Herning) for ni år siden. Her arbejdede han i 6 år, men da han flyttede sammen med Michelle i Vorbasse, valgte han et job i Kolding, da det betyder noget kortere køretid. Alpar er kommet godt efter det danske sprog og taler et fejlfrit dansk stort set uden accent, så han må have et godt sprogøre.

Al fritiden er i den sidste tid gået med at renovere og indrette huset, som de ønsker det. De er nu næsten færdige og står med et flot resultat, de kan være stolte af. Ved siden af jobbet som frisør har Michelle et bijob i krostuen. Alpar siger, han har tre store fritidsinteresser. Det er 1: biler, 2: biler og endelig 3: biler. Mon ikke det hænger sammen med jobbet?

Michelle og Alpar har valgt at købe hus i Vorbasse, da de synes byen efter sin størrelse har mange ting at byde på. Efter tre år i byen, kender de til forholdene her. Der er en god Brugs, et flot Fritidscenter og en god skole til og med 9. klasse. Det er vigtige faktorer, når man skal vælge, hvor man vil bo. Unge mennesker, der på et tidspunkt ønsker at stifte familie, bortvælger ofte byer uden skole og pasningsmuligheder.

Held og Lykke til Michelle og Alpar med jeres nye bolig.

Velkommen til Hanne og Leif på Skødebjergvej 14

I sommeren 2017 flyttede Hanne Lise Nielsen og Leif Busk Nielsen ind på Skødebjergvej 14. Hanne og Leif flyttede hertil fra Sverige, hvor de boede i 17 år. Hanne arbejdede som lærer og Leif var smed. Han arbejdede med vedligehold af maskiner på en stor møbelfabrik.

 At det lige blev Vorbasse, var lidt af en tilfældighed, men her kunne parret finde et sted på landet, hvor både stuehus og bygninger var i god stand.  Der var skov både til stedet og omkring stedet. Leif er ivrig jæger, så landejendommen på Skødebjergvej passede fint til det, parret søgte.

 Hanne har valgt at gå på pension og Leif kan nu tælle de uger på én hånd, han har på arbejdsmarkedet inden pensionen, da han har valgt at stoppe til maj. De glæder sig begge, og der er mange planer for fremtiden. I sin fritid skifter han gerne materiale, og han kan lide at arbejde med træ. Han har et lille savværk på gården, så han selv kan save stammer fra skoven til tømmer, som bl.a. skal bruges til at vedligeholde og forbedre deres gård.

Hanne og Leif havde ikke boet her mange dage, før en af naboerne havde fået dem med som hjælpere i boldklubbens pølsebod til markedet. Dette synes de var spændende og sjovt. De fik kontakt til en masse nye bekendtskaber, og de har allerede sagt ja til at hjælpe i 2018. Parret er meget interesseret i at deltage i de forskellige aktiviteter området kan byde på og vil gerne være en del af lokalsamfundet.
JOS april 2018

Velkommen på Birkevej 10

Majken Lüdemann Madsen og Bruno Andersen flyttede til Birkevej 10  Vorbasse, begge 42 år gamle.
De mødtes i marts 2014, blev kærester i maj, og kendte hinanden et halvt år, inden Bruno flyttede til Vorbasse fra Vejle, hvor Bruno har boet hele sit liv.
Lejligheden de først boede i var på 60 m2, og nu nyder de rigtig, at der er blevet mere plads.  Der er knap 100 m2, og herudover to carporte og et skur.

Majkens Lüdemann Kristensen var hendes oprindelige navn, og hun er født og opvokset i Vorbasse.
Hendes mor, Hannelore stammede fra Tyskland. Faderen hed Ronald Kristensen, og blev som sidste forælder begravet i januar. Det er tidligt at miste begge forældre i en alder på 42 år siger Majken eftertænksom.
Majken er klinikassistent, og arbejder hos tandlægerne i Ansager på tiende år.  Inden da kørte hun lastbil hos Arne Klose i Vejen i tre år, hvor hun bl.a. leverede til Vorbasse Brugs.  Senere var hun lagerarbejde på LEGO i otte år, hvor hun kørte truck, og havde andre forefaldende opgaver.

Bruno startede arbejdslivet som bagerlærling i 1992 og forsatte som svend et par år, indtil han fik lyst til at prøve nye udfordringer. Derefter et par år hos Dansk Supermarked.  Siden fik han arbejde hos Søren Berggreen i emballageindustrien, hvor han sideløbende havde bijob hos Itella som lagerforvalter i 3 år.  Søren Berggreen  fusionerede med SCA Packaging, og sidenhen med DS Smith Packaging, som firmaet hedder i dag.  World wide tæller medarbejderne ca. 20.000  medarbejdere i 25 lande. 
Bruno er glad for sit nuværende arbejde i Vejle,  hvor han førstkommende tirsdag har været ansat i 17 år.

Fritiden går især med hus og have.  Majken har tidligere været hestepige, men stoppede da hendes hest blev gammel. Hun siger at især bold-, og holdsport ikke rigtig er hende, men derimod var hun meget begejstret for Emmy´s gymnastiktimer.
Bruno har tidligere i 16 år, været en del af bokseklubben Wedala i Vejle, som kampbokser, træner og bestyrelsesmedlem.
Bruno kan godt lide at spille golf,  men han ikke rigtig kommet i gang med det endnu siden han flyttede til Vorbasse fra Vejle. Tidligere har det mest været Pay and Play on/off, men i 2014 tog han sig sammen og fik DGU kortet.

I perioden 2008 til 2015 havde Bruno et bijob som bartender, hvor han mange weekender var ansvarlig på Tartan Pub i Vejle, og det var der parret traf hinanden.  Familien har 3 katte, din, min og vores, sidstnævnte er en halvstor killing, der på eget initiativ er flyttet ind.

Stor glad tak til Bente og sponsorer for kurven.
På vegne af  ”Velkomstministeriet”    arne@vorbasse.dk

Nye folk på Nebelvej 22

Sabina valgte Vorbasse fremfor Hejnsvig, fordi hun fik mere hus for pengene. Hun og kæresten arbejder på skiftehold, fast aften. Sabina som social- og sundhedshjælper i Grindsted, og Søren arbejder hos Siemens / Gemeza, der tilsammen er verdens største vindmølle fabrik. Siemens er stærkest på havvindmøller, og Gemeza størst på landjorden .

Søren Friis Jensen stammer oprindeligt fra Ejstrupholm, men boede fire år i Billund, hvor han kørte taxa, han husker tilbage på flere københavnerture, de var fede, men ellers savner han ikke jobbet.  Et eksempel, en gæst skulle hjem fra Vorbasse Marked, men havde kun kr. 200,- men insisterede på at nærme sig hjemmet, såvidt pengene slog til, i håb om at få en billig tur. Men sådan er det ikke, og taxa' en stoppede. Så kom der nye kr. 50,- og turen forsatte, men ikke længe nok, og gutten måtte afsted på gå-ben.

Sabina Højrup nyder turene til Bornholm, hvor hendes mor/ moster har boet i årrække, og ikke mindst turene til Sverige, hvor mormor og morfar i Skjoldbjerg har sommerhus.
Morfar er jæger, og når jagtgudinden Diana tilsmiler ham, så rykker hun ud, og pelser og parterer byttet.

Søren  elsker nettet, han spiller, og det skal gå hurtigt!  Maskineriet er det bedste, han er på i løbet af få sekunder, og han stor smiler når han fortæller at Stofa har øget hastigheden til det dobbelte.

Hække og udendørs opgaver er klaret, der er lavet brændeskur, og nye projekter er på vej.  Et drivhus er snart klar, det er vist kun mig det interesseret siger Sabina med et smil. Der skal nyt tag på garagen, og der er også planer for alternativ varmeforsyning inden sommeren går på hæld.

Sidste nyt er familien forøgelsen, en dejlig kombination af Labrador og Golden Retriever, Bianka, der i skrivende stund kun har været en uge i hjemmet.  

Dejligt med nye friske tilflyttere.  Parret var meget glad for kurven.

På vegne af "Velkomstministeriet".  arne@vorbasse.dk

Nye tilflyttere til Østergade 50

Charlotte Højgaard Christensen 22 år og  Christian Egsgaard Sparvath 28 år er godt i gang med at renovere deres kommende hjem.   Huset var dækket af store gamle træer, som ikke gjorde noget godt for murværk og tag.  Endvidere var der en del affald fra tidligere tider, så de besluttede at alle træer på de 2100 m2 måtte fjernes. Beslutningen var ikke lige populær for alle, der kom forbi,  men én nabo blev glad,  for nu  kikker solen ind ad køkkenvinduerne.
 
Charlotte opvokset mellem Grindsted og Sdr. Omme.  I en periode var hun salgsassistent i en Bestseller Butik i Brande.  Siden har hun arbejdet et halvt år på restaurant i Grindsted, og sideløbende havde hun et job som lagerarbejder  i Kolding,  det var vanskelig at forene.
 Nu arbejder hun nat hos JYSK i Uldum, hvor hun er i pluk og pak afdelingen, der sender Onlinevarer til  kunder i Danmark, Norge og Holland.  Natholdet det passer fint for parret, da Christian, der er bysbarn,  arbejder nat hos LEGO Equipment.  
 
Christian skruer lidt i biler, og der er godt med plads i udhusene.  Der er allerede lagt cement med varme i gulvet i en del af garagen.  Opgaven med huset har stået på en rum tid.  Huset blev købt  den 15. april,  men de fik nøglen allerede den 16. februar og så gik de i gang med renoveringen.
Morten, lillebror, der også skruer i biler, hjalp til med at rydde haven. Han skaffede rendegraver, gummiged, manitou og traktor med vogn,  og det blev til adskillige læs, inden haven var ryddet.
 
Parret laver det meste selv, stort set alt får en omgang,  nye gulve med varme, vægge,  bad, toiletter, og det unge par vurderer, at de udover deres arbejder har ca. fem arbejdstimer per dag i snit, og det er nødvendig for at økonomien ikke løber løbsk.  Vi regnede løst på hvad de to har sparet indtil nu,  hvis vi sætter en håndværker time til kr. 350,- x ca. 900 timer – så er der vundet kr. 315 tusind  + moms.  Er regnestykke lidt for optimistisk, så kan det sikkert retfærdiggøres af de mange timer som familie og venner har bidraget med.
 
Dejligt med unge mennesker der gi´r den gas.  -  hermed  tak til sponsorer,  fra parret for den fine kurv.
 
På vegne af ”Velkomstministeriet”   arne@vorbasse.dk
maj 2017

Velkommen til Klinkvej 42 i Nebel

Bettina var flyttet, nye var flyttet ind, men hvem? "Velkomstministeren" kom forbi, og fik en aftale med husets frue, Kathrine Erritsø Nielsen.
Dagen oprandt og hele familien var hjemme, Kathrine, Kristian Bonde Jensen, og parrets datter, Carmen Bonde Jensen. Carmen der er næsten 5 år går i børnehave i Hejnsvig.
Kristian er udlært som tømrer og bygningskonstruktør og arbejder som projektleder hos Ommen & Møller a/s,  der beskæftiger ca. 150 medarbejdere. Virksomheden arbejder fortrinsvis med beton, og det er hovedsagelig renovering. Det kan være broer, havnebassiner, i den store ende, og mindre rørføringer og andet hvor der er problemer. Virksomheden arbejder også i Norge og Grønland.
 
Familien havde renoveret et hus i Bredal ved Vejle under uddannelsen, men søgte et landsted til deres mange husdyr, der bl.a. blev huset hos nærmeste familie. Kathrine er uddannet sygeplejerske, og arbejder på Gadbjerg Friplejehjem. Hun har lange vagter, men det giver til gengæld fridage midt på ugen, og mere samvær med Carmen. Det giver mulighed for at de sammen kan passe gårdens mange husdyr, som tæller følgende arter:  fåret som hedder Lyssi, en lama, en del gæs, høns, duer og grisen "Mikkel Kvist" og en kat.  Herudover er der p.t. har 8 flotte sorte hvalpe, der skifter ejere denne weekend, hvor de fylder 8 uger. Det er dog undtaget hvalpen Alma, en tæve, som Carmen har forelsket sig i.
Ejendommens 4-5 ha. omfatter to huse og en stor lade. Det er praktisk med to huse, når der skal renoveres. Gårdsplads og udenoms arealer har første prioritet, sammen med faciliteter til de mange husdyr. Også kaldet Projekt Stald 2018.
 
Kristian er trods hans uddannelse, snild i det sorte fag, og snart er der svejset  båse og låger, der adskiller de mange arter.
 
Hundene, Jack Russelen, Anton, der snart er 12 år - og hvalpenes mor, blandingen Mulle passer på at alt er, som det skal være.  Mulle har sin egen historie, hun kom på plejehjem i Gadbjerg, sammen med hendes ejer.  Han kæmpede mod døden, men ville ikke give op af hensyn til hunden Mulle. Dagen efter Kathrine tilbød at tage sig af Mulle, fik han fred......
 
Den lille familie, med de mange dyr nyder de landlige omgivelser.  Kristian har jagttegn og nyder naturen, - måske nabolaget inviterer til samvær i grønt tøj..... ?
 
På vegne af "Velkomstministeriet"     arne@vorbasse.dk

Ny familie på Skjoldbjergvej 55

Katie og Rob samt børnene Sophie, 6 år, Lara 4 år og Elodie på 2 år er flyttet på landet.
Familien stammer fra Caversham, ca. 30 miles fra London.  Det seneste år boede de i Vejle, men ville gerne bo på landet, tættere på Billund, hvor børnene går i skole og Rob arbejder..
I England arbejdede Katie med markedsføring i 14 år, hvor det drejede sig om markedsføring af film, DVD’er og computerspil.
Rob har arbejdet hos BBC og senere hos Nintendo, inden han fik ønske jobbet hos LEGO.  Rob er leder for 40 medarbejdere, hvor ca. halvdelen taler engelsk og resten dansk.  Aftalen var fra start, at børnene skulle gå i den internationale skole i Billund, men der var ikke plads!  Men heldigvis lykkedes det alligevel.
Parret øver sig i det danske sprog, og indrømmer det er svært.  Katie fortæller, at det går meget hurtigere med børnene, og hun håber, at hun kan lære dansk gennem børnene, der allerede kan mange ord.
Katie passer deres to ponyer og to islandske heste. Hun nyder rideture i omegnen og meget gerne i fredfyldt natur.  Hendes næste projekt er bygning af et shelter til hestene, så de kan komme i ly og læ, når det regner og blæser.
Familien er aktive og selvfølgelig var de Billund rundt, da der var Halloween
 
På vegne af ” Velkomstministeriet ”  arne@vorbasse.dk
 
New family on Skjoldbjergvej 55
Katie and Rob and their children, Sophie, 6 years, Lara, 4 years and Elodie, 2 years, have moved to the country.
The family comes from a place called Caversham, about 30 miles from London. The past year they have lived in Vejle, but really wanted to live in the countryside, nearer to Billund where the kids go to school and Rob works
In England Katie worked for an advertising for 14 years promoting movies, DVDs and computer games.
Rob has worked at BBC and Nintendo before he got his dream job at LEGO. Rob is managing 40 employees, where about half of them speak English and the rest Danish. From the beginning the agreement was that their children should attend the international school in Billund, but there were no free slots! Luckily they found a solution.
The couple practice their Danish and admits that it’s hard. Katie notes that the children are doing much better, and she hopes they can teach their parents some Danish, as they already know many words.
Katie looks after their two ponies and two Icelandic horses. She enjoys riding in the neighborhood and in the peaceful nature. Her next project is the construction of a shelter for the horses, so they can take cover from the wind and the rain.
The family is active in the community and naturally they walked around Billund for Halloween.

Tårngade 12 - nu med tvillinger

Annie og Kenni Jacobsen har den 1. august overtaget Tårngade 12 i Vorbasse.
Parret er begge oprindeligt fra Vorbasse, men flyttede i 2013 sammen til Billund, grundet Kennis læretid og uddannelse på LEGO. Efter 3 år, er de nu flyttet tilbage til byen, for at være tættere på familien samt fritidsaktiviteterne. Da der blev trykket på dørklokken, gik der lidt tid, inden der blev åbnet for ”Velkomstministeren”, naturlig forklaring, forældrene havde hænderne fulde. Familien blev nemlig for 2 ½ måned siden forøget af tvillingepigerne Isabella og Mathilde. De er alle 4 kommet ind i en god rytme, både når der skal spises og soves. Parret blev den 8.8.2015 gift i Vorbasse kirke, og søndag d. 16.10.2016 blev tvillingepigerne døbt i samme kirke.
 
Mathilde fik af flasken hos Annie og Isabella sov på skødet af Kenni, men det varede ikke længe, inden at Isabella også havde gang i flasken, og storsmilede da hun var færdig og tilfreds.
 
Parret mødte hinanden til en fødselsdag, og senere hen i Vorbasse Fritidscenter, hvor de begge spillede håndbold. Kenni er efter 4 års læretid, i august blevet udlært som værktøjsmager hos LEGO, og arbejder fortsat for LEGO. Annie, der var i gang med ergoterapeut studiet, måtte af naturlige årsager udskyde uddannelsen i Esbjerg, og gå på barsel. Parret er heldige at Kenni kunne holde 6 ugers barsel da de to små kom. I fritiden spiller de begge volley et par timer om ugen, dog har Annie holdt lidt pause grundet graviditet og småbørn. De går alle 4 til babysvømning om torsdagen, hvilket de nyder.
 
Der var overtagelse den 1. august, men da Annie havde termin 3. august, fik parret lov til, at gå i gang med at male to uger inden. Det var sælgerne Margit og Hans, som var så venlige, at de flyttede i campingvogn 14 dage før overtagelsen, så parret kunne få gjort huset klar inden de to pigers ankomst. Så vennerne og familien blev tilkaldt, og hele underetagen blev malet på et par dage. Der blev installeret et par varmepumpe, og så var huset indflytningsklar, heldigvis nåede de det inden pigerne kom den 3. august.
Held og lykke med det hele fra "velkomstministeriet" - arne@vorbassse.dk
Oktober 2016

Magnus, Henriette og Jakob på Dalgasvej 2

Familien Magnus, Henriette Holdt Hansen og Jakob Holdt Refshøj har købt Dalgasvej 2 i Vorbasse
Jakob er født og opvokset i Billund.  Han er uddannet Mekaniker hos Bent Fasterholt.  Jakob købte morfars hus som han restaurerede fra a-z, i tiltro til at han forsat skulle bo i Billund, men sådan skulle det ikke være.
Henriette har haft tilknytning til Vorbasse i en årrække, men i 2009 flyttede hun til Billund, hvor hun kom i lære som luftfragt speditørelev. Efter endt uddannelse blev hun udstationeret et år i New York.
Jakob blev ansat som rejsemontør hos Siemens Wind power og var på et tidspunkt udstationeret i Bangkok i 2 år.  I mellemtiden havde parret mødt hinanden i Billund, og en skønne dag på Facebook spurgte Jakob  Henriette - kommer du ikke lige en smut til Bangkok?  Og selvfølgelig tog Henriette til Bangkok.
Jakob har nu arbejdet hos Siemens Wind power i 11 år, og er nu tilknyttet til prototype afdelingerne i forskellige dele af Danmark, og lidt udland.
Henriette har siden 2012 arbejdet som Luftfragt Speditør hos Schenkler i Kolding
Henriette havde luftet tanken om at parret skulle bo i Vorbasse, men Jakob havde betinget sig at han kun ville flytte hvis de kunne købe Dalgasvej 2, fordi den var nænsomt restaureret, så han ikke skulle i gang igen. Heldigvis kom den til salg, og straks blev træfyret erstattet af en gasfyr, og den blev naturligvis købt hos Frank.
Overtagelsen var den 1. juli og familien kunne flytte ind.  Dvs. at Magnus flyttede faktisk først, da han allerede startede i ”Andedammen” (Andereden) i februar. Den dejlige dreng fyldte 1½ år i mandags.
Familien omfatter også Coco på 2½ år, hun er drægtig, og hvalpene efter den bredskuldrede Old English Bulldog forventes salgsklare i januar.
Familien nyder at rejse i deres ferier, sidste år blev det til en tur til Bornholm og i år gik turene sydpå, til Gran Canaria og Rhodos.
Familien synes godt om vore faciliteter i Vorbasse, der er planer for lidt badminton i fremtiden.  Henriette støttede hallen med banko forleden. Jakob støtter Brugsen, han er BMW fan om en hals, og er helt vild med Brugsens nye vaskehal.  Han sørger for at parrets biler bliver vasket flere gange i ugen.

På vegne af ”Velkomstministeriet”   -  arne@vorbasse.dk

Igen et ungt par til byen - velkommen på Birkevej 9

Maja Botzbach Lauridsen og Joakim Kristian Schmidt overtog huset, Birkevej 9 per 1. oktober.
Joakim, har altid har boet i Vorbasse.  Han traf Maja i Billund, hvor hun er udlært som konditor på Hotel Legoland.   Joakim er udlært på Hotel Legoland, og arbejder i dag som kok i kantinen på LEGO.  Det er et job han synes rigtig godt om, arbejdstiden er god, han kan være hjemme i Vorbasse omkring kl. 15.00 – der er meget anderledes vilkår, end branchen generelt.
Maja er født og opvokset på Fanø, hvor hendes forældre driver landbrug, De har kødkvæg, og en del af kreaturerne er med til at afgræsse Fanøs naturområder.  Parret er naturligvis ofte en tur på øen, men når der meldes blæst, så ved svigermor, der kommer afbud, for Joakim er ikke særlig søstærk.
I disse dage er der travlhed i hjemmet på Birkevej, vægge væltes, tapet dampes, og der skal lægges nye gulve og i skrivende stund er smeden på vej.   Snart kommer Majas brødre, den ene er murer, den anden er tømrer, så parret er godt hjulpet når der skal vandskures, laves gulve, lofter osv.
Haven som parret overtog var enestående, Lis Pedersen, også kaldet - hende med hunden, har virkelig haft grønne fingre, og der var mangfoldige planter i haven.  Opgaven at holde den vedlige er for stor, Lis fik lidt planter med sig til hende og sønnen, og så har de to mødre ellers fået lov til at plyndre haven.
Joakim spiller håndbold i Vorbasse, og herudover bliver det også til lidt fodbold.   Maja var på Vorbasse Marked i år, men udfordres fremover, fordi markedsdagene, kolliderer med Nordeuropas største 5 mands fodbold Cup.  Halvdelen kommer til Fanø for at spille bold. De øvrige kommer for at være med i den afsluttende fest.
Igen et par unge, der har besluttet sig at bosætte sig i Vorbasse - herligt!

Hilsen
Arne fra "Velkomstministeriet"
Oktober 2016

Velkommen til Kristina og Matt, Gilbjergvej 1

Kristina og Matt har købt Gilbjergvej 1  i Skjoldbjerg, - de overtog ejendommen den 10. juni.
Parret mødte hinanden for et års tid siden. Kristina,  der er uddannet revisor, og kommer fra Haderslev - Kolding området, arbejder hos VELUX  i Kolding.  Matt kommer fra Ohio USA,  og landskabet  betegner han som ganske flad som en pandekage, det minder meget om  Danmark. Matt arbejder hos LEGO i Billund, og ansættelsen nærmer sig sjette år.  Med til familien hører Phoenix, der er blandet Collie og Schæfer og kommer fra et internat, og Border Collien Emma.

Matt er designer, og et kig på hans computeren viser detaljer fra skitser, hvor Ninjago krigere tager form som LEGO  figurer.  Skitserne er inspiration til modelbyggerne, der retter til i facon og farver indtil modeller af klodser kan godkendes.  Matt fortæller, at mange forskellige skitser tidligt i processen præsenteres for børn i alle aldre, og at børnenes positive reaktioner danner grundlag for det, der arbejdes videre med.
Kreativiteten omfatter ikke kun plast. Matt maler også på tunge jern plader, anderledes spændende motiver med kunstneriske farver.
Huset, de har købt, står overfor en større renovering. I baghaven er der flere bygninger, og det er planen, at den største, kaldet gildesalen, skal sættes i stand, så parret kan bo der i perioden, hvor huset restaureres.

Over tid er træer og buske blevet store, og beskæringer er godt i gang. Hønsehus og hegn er renoveret og fornyet, havedamme er renset eller dækket til. Smukke snoede stensætninger langs gangstier fører os rundt og ender ved  brænde skuret.  Dvs. at brændeskuret indtil videre tjener som garage for hans bil, en ældre men charmerende Suzuki en offroader, som er meget mekanisk og meget lidt elektronisk,  men det er  bilen, som  Matt plejer og passer!  Mon ikke der bliver plads til Kristinas bil nær huset, når det bliver vinter, eller må den vige for brændestakken?

Selvom der er mange gøremål i og omkring husene, så er der planlagt ferie. Til november går turen til Norge, hvor Suzukien skal stå sin prøve, - den er tørstig, men reservedunken ligger klar på taget.

På vegne af  "Velkomstministeriet".  Arne
Oktober 2016

Skjoldbjergvej 28 - velkommen til Rita og Mantas med familie.

Familien stammer fra Litauen,  men er gradvis flyttet til Danmark.  De bosatte sig i Kolding området i 2010  og senere fik Mantas i 2010  arbejde hos Topp Biler.  Her arbejder han som mekaniker og chauffør.   Mantas er uddannet hos Pasvalys i Litauen.
Mantas flyttede først til Danmark, og 6 måneder senere kom Rita, hans hustru.  Rita har også job hos Topp Biler,  hvor hun arbejder i klargøring. 6 måneder senere fulgte deres datter Aiva.

Familien nyder deres hus på Skjoldbjergvej 28, som de købte i januar.   Der er godt med plads såvel ude som inde,  og der blev plads til hund, en Russian Toy  Terrier  og katten, der ligner en mini format af en stribet tiger.   
Under besøget fik jeg lov at smage tre forskellige slags hjemmelavede røgvarer fra Litauen,  det var virkelig delikatesser.  Vi drøftede madkultur,  og her er der forskel på, hvad vi hver især sætter pris på.   Familien har over tid handlet en del i Vejle, hvor der findes en russisk butik, der har masser at lækkerier,  de kender fra såvel Litauen som Rusland.   I tyske butikker finder familien også en del af de varer, som de savner fra Litauen.  De fortæller, at Coca Cola i Litauen ikke er af samme kvalitet som i Danmark og Tyskland,  smagen er forskellig.  Den er ok,  men ikke så god som i Danmark.  Familien spiser næsten alt der er dansk, men ikke lakrids og sild fra konserves.   Fødevarer er dyre i Danmark, og når man har været vant til, at en månedsløn efter skat indbringer  EUR  320,-  så er man sparsommelig, når man køber ind.   ABC i Billund er det foretrukne indkøbssted.   En af familiens favoritmenuer er kold suppe med løg, rødbeder, æg, dild, agurk, Kenyamælk og salt  +  varme kartofler.

Det var en hyggelig eftermiddag,  hvor vi alle blev udfordret på såvel dansk som engelsk.

På vegne af   ”Velkomstministeriet”    -  Arne

Velkommen til Camilla og Bruno på Østermosevej 1

Ungt par bosætter sig i Vorbasse  -  Camilla er Vorbasse pige og Bruno stammer fra Toftlund, men kom til Vorbasse som et led i hans uddannelse som landmand, hvor han var elev hos Karsten Knudsen for 10 år siden.
Camilla og Bruno har købt ejendommen Østermosevej 1, og overtog den 1. november.
Stedet husede oprindelig en hønsefarm   -  den fungerer nu som maskinhus og festlokale, for der blev der pyntet op, da det unge par samlede familie og venner til bryllupsreception, da de blev gift den 23. april i år
Stuehuset  har tidligere været lejet ud, og trængte til en kærlig hånd før indflytning,  men nu er ejendommen frisket op og det blev rigtig hyggeligt.
Grunden omfatter 3½ hektar,  hvoraf en større del er  paragraf 3,  som ikke må pløjes eller på anden måde dyrkes.  Der er tre søer, hvor der den fredede Løgfrø lever og rundt om søerne afgræsser parrets 13 boergeder.
Det er planen at Camilla og Bruno vil bygge nyt hus om 3 – 4 år.  De er naturmennesker og vil gerne vende huset så den ligger mere solret og med en bedre udsigt. Ved samme lejlighed vil de også gerne trække den lidt tilbage så den ikke ligger for tæt op ad vejen.
Bruno er uddannet Landbrugsrådgiver og arbejder nu hos Syddansk Kvæg i Vojens. I fritiden spiller han håndbold og skal i den kommende sæson træne U-16 håndbold drenge  sammen med Tommy Saugmann. Sommeren går med at spiller lidt fodbold sammen med Old Boys ”drengene”.
Camilla er uddannet Jordbrugsteknolog med Park og anlæg som speciale. Hun arbejder som  formand for Hede Danmark.  Arbejdet foregår hovedsagelig  i midtbyen i Esbjerg.  Der er offentlige opgaver, men også  erhverv og ganske få private.
 
Begge er engageret i KFUM og K, hvor Camilla er Teenklub leder på Café Stoppestedet.  Sammen er de også ledere på KFUM og K's landslejr Wonderful Days, her til sommer, hvor der skal 20 deltager med fra Vorbasse.
Det er travle unge mennesker med et stort netværk,  hvilket i år giver 7 bryllupper + sølv- og kobberbryllup og flere barnedåb.

De vil gerne sige en stort tak for den flotte kurv og takke for en dejlig velkomst til Vorbasse by.
På vegne af ”Velkomstministeriet”   Arne

Velkommen til Pam og Lars Bo Andersen

Ægteparret har købt huset på Grønnegade 8 B i Skjoldbjerg, hvor Sørine boede en årrække.
Lars stammer oprindelig fra Give, men da han var 5 år gammel, flyttede familien til Billund, hvor hans forældre stadig bor.  Som voksen flyttede han til Vejle, hvor han har boet i en lejlighed siden 2004.  Lars arbejder som flexjobber i et motionscenter i Børkop.  Ferierne går mod varme himmelstrøg, og det var på en af de adskillige ture, hvor Lars gæstede Thailand at han mødte Pam, der arbejdede i en butik i Bangkok. Butikken minder mest om det vi kender som Matas.  Pam har en søster og hun arbejder på en fabrik, også i hovedstaden.   Pigerne kommer fra en mindre by, der hedder Roy Et, som ligger ca.  syv timers kørsel uden for Bangkok.
Pam fortæller begejstret om det hyggelig samfund, hvor hendes forældre bor.  Det er en lille by, hvor der ligger omkring 220 huse.  Beboerne er meget sociale og alle kender hinanden, de mødes i dagligdagen og når der er samling omkring de mange traditioner.   Pam taler flydende engelsk og er godt i gang med at lære det danske sprog, og vil gerne finde en god arbejdsplads, meget gerne hos LEGO.
 Lars fortæller, at han over årene har søgt efter et hus, men ikke fundet noget der rigtig passede ham.  -Først og fremmest søgte han et sted, hvor der ikke er støj fra nærtrafik og støj fra naboer på trapper, når de skal op eller ned til lejligheder over under og ved siden af hans lejlighed.  Parret er meget glade for det fredelige sted i Skjoldbjerg, og der er nok at se til. Der er installeret brændeovn, lagt nye gulve, og der males lofter og vægge.  Da skorstenen blev sat op kunne parret konstatere at taget bør skiftes inden længe, heldigvis er huset købt til en fornuftig pris, så der er plads til lidt uforudsete udgifter.
Jeg fik et stort smil, da jeg kom med kurven, og der var rosende ord til Bente som pakker gaverne, og ikke mindst  - tak til sponsorerne.

På vegne af "Velkomstministeriet"   Arne

Velkommen til ungt par på Præstevænget 1

Sidsel Lyngsø og Nikolaj Hansen valgte Vorbasse. Da Oldemor, Marie Søndergaard Nielsen døde, så købte forældrene til Nikolaj, Oldemors hus på Præstevænget 1.
Huset fik herefter en gennemgribende restaurering, og buske og især større træer, måtte vige til fordel for mere lys på grunden. Det var planen at leje huset ud, men da Nikolaj mistede sin far, blev det for meget for hans mor. Moderen solgte derfor huset til det unge par, som blev husejere pr 1. Januar i år.
Sidsel, der kommer fra Kolding, fandt hendes Nikolaj i Netto, hvor hun var ungarbejder og han arbejder som Souschef.  Parret boede sammen i Kolding indtil de flyttede til Vorbasse. Sidsel studerer HG med henblik på et godt job i Netto senere.

Coco og Hugo er husets forkælede børn, der har egne trapper, små huler og ikke mindst krukken med hunde snolder. De to små chihuahuaer er også glimrende vagthunde, de markerer hver gang nogen passerer på fortovene.

Nikolaj kommer fra Lindknud, og har været på Vorbasse Marked rigtig mange gange, Sidsel var første gang på markedet da hun var 10-11 år,  og husker der var lidt panik, fordi de ikke havde tænkt nærmere på, hvordan de skulle finde tilbage til bilen. Der gik godt 3 timer før familien var samlet igen.

Parret er godt tilfreds med købet, der er plads til at de hver har egen bil, og Sidsel lægger ikke skjul på, at hun trives i Vorbasse, og når snakken går på familieforøgelse, så har svigermor allerede lokket med, at hun er klar til at træde til, hvis der er behov for en babysitter.

Det hyggelige og imødekommende  unge par, på 19 og 22 år, bad mig viderebringe et stort tak til sponsorer, for den  flotte kurv med indhold.
 - det er hermed gjort.

På vegne af " Velkomstministeriet"  -  Arne
marts 2016

Velkommen til Per Lybæk og familien på Gilbjergvej 5

Per Lybæk kommer oprindelig fra Frederiksværk,  men flyttede  til Vejle da han fik arbejde hos Arla. Siden flyttede han til Fredericia, men som han konkluderede, da vi mødtes på Gilbjergvej 5, så trives vi ikke i større byer.  Per arbejder fast nat hos Arla i Taulov, hvor han pakker os,t der skal distribueres til butikkerne.
”Solglimt”  på Gilbjergvej 5 blev købt i september, og udover Per består  familien  af kæresten Belinda, der er Vorbasse-pige, og døtrene Elisabeth på 13 og Karoline 3 år.  Pigerne har mange interesser som fitness, svømning og spejder og deres husdyr, en kat, hunden Tyson og hesten Fiona, der pt. er opstaldet på Vorbasse Rideklub.  Fiona har ellers sin egen fold i baghaven, med tilhørende stald,  men den er meget social og vil gerne have selskab.  Det er planen at familien vil udvide med endnu en hest,  så de to kan underholde hinanden.

Per holder haven, plænetraktoren hjælper godt til med græsset,  men værre er det med hækkene. Den tidligere ejer har lavet dobbelte  bøgehække  for at skærme lidt for trafikstøjen, her lyder det til at der skal investeres i en motordrevet klipper.   Mens vi snakker om hækken nævner Per, at der køres forholdsvis stærk rundt i kurverne ved Solglimt, -  sammen spøgte vi lidt med at Billund Kommune måske kan etablere en lille rundkørsel inden svingene, så hastigheden sænkes.

Der blev taget godt imod  ”Velkomstkurven”, -  der gik ikke mange minutter før Karoline byttede sutten med chokolade.

På vegne af  ”Velkomstministeriet”   -   Arne
marts 2016

Velkommen til Morten Sparvath, Gilbjergvej 2

Morten Egsgaard Sparvath er oprindelig en Vorbassedreng, men boede over en længere i  periode i Billund. 
For ca. et år siden købte han, af Sydenergi, et flot bjælkehus nær Skjoldbjerg.  Som stor knægt fik han arbejde som fejedreng hos HT Transport i Billund.  Senere hjalp han med forefaldende arbejde i godt og vel et års tid hos Thorbjørn i Almstok.  Da Morten nærmede sig de 18 år, kom han tilbage til HT og her  fik han stort kørekort, og blev ansat som lastbilchauffør.  Morten henter gods i det jyske som bliver fragtet til København,  og omvendt, samler gods i det sjællandske, som skal leveres i det jyske, og indimellem har han også en del af de forefaldende opgaver på lageret.
Fritiden går med lidt af hvert, Morten er meget praktisk, fælder træer, lidt brolægning, nedrivning gamle bygninger, og sidst men ikke mindst, så bruger han en god del af fritiden til at skrue i biler.  Det er ikke nyt,  Morten der er søn af Jette og Knud Erik,  også kaldet " Hurtig Hansen" og fra barnsben  blev han udstyret med værktøj, når han skulle hjælpe hans var på værkstedet.  Naturligvis har Morten renoveret den store garage på Gilbjergvej 2, nu er der betongulv og en stor dobbelt garageport med fjernbetjening.
Morten der fylder 25 år i april er trofast gæst på Vorbasse Marked hver eneste år, han melder rent ud, får han en invitation til en rejse syd på i uge 29, så er svaret  pænt nej tak.
Morten tog glad imod velkomstkurven,  de søde sager bliver sikkert delt med storebror Christian, der bor til leje.

Velkommen til Hans A. Jensen på Østervænget 68

Onsdag den 24. februar kunne vi byde velkommen til Hans Andkjær Jensen, en rigtig ægte Københavner. Faderen solgte og servicerede de gode gamle kasseapparater med stænger. De to ældste søskende var væsentlig ældre, men Hans var kun 17 år, da han mistede sin far. Storebroderen, der driver en stribe cykelforretninger under navnet Jupiter i det sjællandske tog sig af den unge mand, og oplærte ham i cykelbranchen og her trivedes han i familieforetagenet tæt på broderens tre sønner.
Hans har spillet håndbold i Gladsaxe HG fra han fyldte 6 år, dog med en pause mellem de 18 og 23 år.  Senere skiftede han til HK Viking, hvor sporten var mere hygge, og der var ikke krav til træning. Derfor kan han stadig dumpe ind hos de gamle venner, også når turen går til Spanien, hvor der også er plads til spillere, der er + 60 år. Læs hele artiklen her.

Nye unge mennesker på Kratvej 4

Der var kaffe på kanden på Kratvej 4 hos Karina og Morten, og som sådan rigtig lagt op til at byde minister og fotograf velkommen. Velkomsten var således gensidig og luften fuld af superlativer om Vorbasses mange fortræffeligheder.
Parret fortalte, at de havde søgt et godt og dynamisk lokalsamfund, men var alligevel positivt overrasket over den hurtige integration og den store gæstfrihed, de allerede havde mødt. Har man selv lyst til at være med bliver man hurtigt budt indenfor. De mærkede tydeligt det store engagement, der var overalt i Vorbasse. Læs hele Kristians artikel her.

Skjoldbjergvej 57 - et hybbystutteri

Fra den fede lollandske muld til den lette midtjyske sandjord i Skjoldbjerg.
Christine T. Jensen og Arne Rasmussen har pr 1. Sept. 2015 overtaget Skjoldbjergvej 57.
Familien består af Milo på 11 år, der går i 5. klasse  på Vorbasse skole – et skoleskift, som både Milo og familien er rigtig glade for.
Men også datteren Marie på 16 stortrives på 10. klassecentret  i Grindsted.

Billedmotivet illustrerer meget af familiens identitet – dog var Milo og Marie fraværende på grund af  skolegang.
Alle har hænderne fulde!
Den store granitsten i forgrunden er medbragt fra Lolland.  Den 7 årige hvide Araberhingst som Christine holder er  den mest prisvindende på stutteriet Rastox Arabians, som nu har fået sin hjemadresse på Skjoldbjergvej 57.
Arne måtte tage sig af velkomstkurven og ministeren en prægtig hund  af herskabelig herkomst -indeholdende i alt fem fine racer. Læs hele artiklen her.

Heidi og John Pedersen, Nørrebyvej 2

Heidi og John Pedersen er med deres 2 drenge Mathias og Magnus flyttet ind på Nørrebyvej 2 i Vorbasse.
Familien boede tidligere i Hovborg, men kom ofte til Vorbasse dels på grund af de mange muligheder i fritidslivet og dels fordi John er født og opvokset i byen.
John ville gerne etablere sit eget autoværksted og lejede sig derfor ind i Niels Tisgaards tidligere værksted.
Men efter modne overvejelser besluttede familien at sælge huset i Hovborg og købe Tisgårds ejendom.
De er nu, efter at have boet til leje på Kirkegade, endelig flyttet ind. Måske lidt for tidligt, som John udtrykte det. Meget mangler endnu at komme på plads. Men der er malet, lavet nyt badeværelse og resten må så vente, til de er helt afklaret med indretningen. Læs hele artiklen fra velkomstminister Kr. Schmidt her. Foto: Kr. Johansen.

Sorgenfrivej 5 - Tiril og Daniel Bachmann

Filippa på 3 år er sammen med sine forældre Tiril og Daniel Bachmann flyttet ind på Sorgenfrivej 5.
Familien overtog drømmehuset 1. september. Et hus de selv fandt på internettet. Og uden egentlig kendskab til Vorbasse fandt de huset, som netop opfyldte deres ønsker om  beliggenhed i rolige naturskønne omgivelser uden at være for tæt på øvrige bebyggelser og alligevel relativ tæt på det gode nabofællesskab.
De kom hertil  fra en lejebolig i storbyen. Men nu , hvor de her i oktober venter deres andet barn,  var det tid at slå rod i eget hjem. Og Sorgenfrivej 5 er i sandhed en perle på en af storparcellerne i udkanten af Vorbasse by. Tæt på alting og alligevel helt sin egen.
Læs hele velkomstministerens artikel her.

Rugbjergvej 64 - Johan Plagborg Iversen

Johan Plagborg Iversen har  overtaget Rugbjergvej 64 .
Johan er et kendt ansigt i byen ved at han tidligere har boet på Søndervænget 4 og Labrivej 8 i Vorbasse og nu flyttet hertil fra nabobyen Hejnsvig.
Han har nu 4 boliger, som han lejer ud – så han er i særdeleshed aktiv på boligmarkedet i Vorbasse og omegn.
Ved fotografens og velkomstministerens ankomst blev vi i haven præsenteret for en nylig nedlagt kronhjort – en gammel kæmpe af en ulig 12-ender. Et virkelig stolt syn!
Der hører 10 ha nyplantet skov til ejendommen, hvor Johan kan dyrke  sin store interesse for jagt.
Læs hele velkomstministerens artikel om familien her.

Tilflyttere til Skjoldbjerg

Sarah Andersen og Morten Andreassen er flyttet ind på Grønnegade 8 A i Skjoldbjerg.
Morten købte huset til overtagelse pr 1. maj i år og er nu efter malerarbejde og nye gulve blevet klar til at hænge reoler og kunst op på væggene.
De købte huset i Skjoldbjerg på grund af beliggenhed og den helt rigtige pris. Der kan man således få et virkelig skønt hus fra 1998 til 650.000. Og hvor indkøbsmulighederne i Vorbasse og Billund ikke er så langt væk. Læs hele velkomstministerens artikel her.

Ny familie på Slaugvej 7

Line Lynge Hansen og Frederik Vognsen Hansen er sammen med deres 18 dage gamle Mathilde flyttet ind på Slaugvej 7 – så endnu en dejlig børnefamilie har slået sig ned i Vorbasse.
Velkomstministeren var naturligvis forbi med en velkomstkurv.  Og det blev et rigtig  hyggeligt velkomstmøde med kaffe på kanden, lille nyfødte Mathilde, der skulle ammes og flyttekasser der ventede på at blive pakket ud.
Men der var tid og ro til en hyggelig snak om det at flytte fra storbyen Århus til en 4 ha naturgrund v Slauggård plantage med Randbøl hede som nærmeste nabo. Læs hele artiklen om besøget.

Vorbasse blev valgt pga. beliggenhed, skolen og fællesskabet

En børnefamilie flyttet ind på Østergade 25  ( Margrethe og Hans Thorsens tidligere bolig) .
Det drejer sig om storfamilien Lena Wael og Preben Stærmose og fem skønne børn.
Lena har tidligere boet i Vorbasse og er nu efter 3 år vendt tilbage igen med kufferten fuld af  mand og børn.
De valgte Vorbasse dels på grund af byens centrale geografiske beliggenhed. De fandt her det rigtige hus, der ved en gennemgribende nyindretning kunne opfylde familiens behov – og ikke mindst p. gr. a. deres positive forhåndskendskab til stedet. Det blev også en vigtig faktor, at især Lena og børnene i forvejen kendte skolen og allerede havde mange venner. Det gjaldt om mindst muligt opbrud og samtidig havne lige midt i fællesskabet.
Læs hele artliklen fra velkomstminister Kr. Schmidt her. Foto: Kr. Johansen

Endnu en børnefamilie bydes velkommen til Vorbasse

Toke, Malene og Michael Emborg Andersen er snart faste beboere på Møllegården, Skjoldbjergvej 3 i Vorbasse.
Venner og familie er hidkaldt for at hjælpe til med en indgribende modernisering af Møllegården. Malene er på barselsorlov – men er nu i færd med at søge nyt arbejde.
Når deres snart 1 årige Toke om morgenen er afleveret i dagplejen hos Christina på Hovborgvej, tager Malene fat med malerpenslerne. Og når Toke skal afhentes i dagplejen kører de hjem til deres lejebolig i Bække. Efter fyraften må Michael så selv fortsætte med malerbøtterne, nye lofter og alt mulig andet spændende.
Det er deres ønske og plan at kunne flytte ind på Tokes 1 års fødselsdag den 17. Marts. Læs hele velkomstministerens artikel her.

Nye folk på Fittingvej 36

Birgit Iversen og Flemming Rothmann har købt Fittingvej 36. Et stort og dejligt hus med økologisk fiske- og badesø i baghaven.

Parret har netop sat deres lystejendom på Sdr. Almstokvej til salg. Nu skal det være slut med skovbrug, heste og landbrug. De har således i øjeblikket 2 ejendomme at holde styr på og er i en glidende overgangsfase til at slå sig fast ned i Fitting.

Flemming var på grund af arbejde desværre ikke hjemme ved overrækkelsen af velkomstkurven. Men det var spændende at høre Birgit fortælle om deres interesser og beslutningen om at slå sig ned i Fitting.

Læs hele velkomstministerens spændende artikel her.

Nye folk på Fittingvej 9

Så er der flyttet et nyt ungt par ind på Fittingvej nr 9.
Karla og Gunner Andersen har overtaget Gunnars fødehjem - Poula og Jens Andersens tidligere ejendom.
Sofie Andersen og Søren Askebjerg Madsen har således pr 1. november overtaget Fittingvej 9 og er nu i gang med en renovering i stueetagen. Over alt var der maling, tapeter, afdækningstape - og ikke at forglemme de familiemedlemmer og venner der håndterede det hele. Der var absolut livlig aktivitet i huset under besøget.
Der blev dog hurtigt gjort plads på et bord til velkomstkurven. Et par stole blev fundet frem og snart sad vi hyggeligt og småsludrede om det at flytte fra Egtved til Vorbasse. Foto: Kr. Johansen. Læs hele artiklen fra Kr. Schmidt her.

Ny ung tilflytter på Skjoldbjergvej 6b

Ung mand er flyttet til byen.
Hvad får en ung mand til at købe hus i Vorbasse? Der er dog hverken storbyliv eller fortovscafeer.
Ifølge Simon er svaret enkelt. Som førstegangskøber er der overkommelige huspriser i Vorbasse og der er ikke langt til arbejdspladserne. Samtidig bliver man hurtigt en del af det aktive landsbysamfund. Simon påtog sig allerede før indflytning et stykke frivilligt arbejde ved årets Vorbasse marked. En vigtig frivillig håndsrækning for Vorbasse og samtidig en hurtig måde at blive en integreret del af det aktive og frivillige foreningsliv. Simon havde i forvejen kendskab til Vorbasse blandt andet fordi hans søster Luica også er flyttet til byen og nu snart skal giftes med sin udkårne ungersvend Jeppe. Men også som han udtrykker det , ”så havde jeg i forvejen hørt meget godt om Vorbasse”.
Simon S. Landbo er flyttet ind på Skjoldbjergvej 6.B . Han overtog huset pr. 1/8 2014 og har siden , når tiden tillader det, været optaget af at renovere og opdatere både hus og have. Læs hele Kr. Schmidts artikel her.

Gejlvangvej 1 har fået nye boere

Marianne og Simon er flyttet til Vorbasse. Det er næsten overflødigt at skulle præsentere  de nye tilflyttere, da de allerede i et par år har boet til leje på Kirkevænget og fra starten af involveret sig aktivt i byens aktiviteter og foreningsliv. Parret har pr. 1. Jan. 2014 overtaget huset og de 4,5 ha på Gejlvang nr. 1. De er nu i gang med en større ombygning og renovering af stuehuset  - og det tegner særdeles flot. De laver selv alt det de kan overkomme og har håndværksmæssig forstand på. Og det er ikke småting de sammen kan klare.
Læs hele artiklen her.

Vorbasse Skole og Vorbasse Fritidscenter trækker tilflyttere

Ny børnefamilie er flyttet til Vorbasse pga. skolen og fritidscentret. Ruth Starup og Ove Trøst Andersen med deres tre piger kendte Vorbasse på forhånd og har boet til leje i en periode for at finde netop det hus, der passer til deres familie. Det er en aktiv familie, som har stor nytte af de mange fritidstilbud, der er i Vorbasse. Velkommen og læs her velkomstministerens besøg hos familien. id

Velkommen til ungt par på Tribinivej 10

Efter 12 år i Kolding har Camilla Fyhn Milland og Erik Holst Nielsen bygget deres drømmebolig på Tribinivej 10 og har nu modtaget lokalrådets og erhvervsforeningens flotte velkomstkurv. Læs her om Kristian Schmidts spændende besøg hos Camilla og Erik. Foto: Kr.Johansen, id

Velkommen til endnu et ungt par.

Linda og Bo Øhlenschlæger er for længst flyttet ind på Skjoldbjergvej 20B. Her skal der ud over fuldtidsarbejde passes juletræer, spilles golf i Gyttegård, foretages rejser til Portugal, Thailand og trænes i Vorbasse Fritidscenter. Læs om et spændende besøg i forbindelse med Kristians overrækkelse af lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv.  Foto: Kr. Johansen, id

Velkommen til ungt par på Søndervænget 3

Så er der igen tid for præsentation af tilflyttere til Vorbasse. Velkommen til Karina og Jimmy Moldt. De er begge sønderjydere, så kom bare på mojn med dem. Læs her om Kristian Schmidts besøg, da han afleverede den flotte velkomstkurv fra Vorbasses erhvervsforening og lokalrådet. Foto: Kr. Johansen. id

Endnu en jordbrugsparcel ved Nebelvej er blevet bebygget.

Helena og Jørgen Skov Hansen er nu flyttet ind i deres nye hus på Nebelvej. De er flyttet hertil fra Nollund ved Grindsted og glæder sig til at give deres søn Bastian de gode opvækstmuligheder, der er i Vorbasse. Endnu en velkomstkurv fra Erhvervsforeningen og Vorbasse Lokalråd blev afleveret til nye borgere. Læs her om besøget. id

Nørrebyvej 5 har skiftet ejer.

Nørrebyvej 5 har fået nye beboere - Allan Holm Jensen og Bettina Trans ville gerne bosætte sig i Vorbasse pga. byens centrale beliggenhed i forhold til arbejdspladser og de rimelige huspriser. Læs her om velkomstministerens besøg med velkomstkurven. id

Vorbasse er værd at vende tilbage til.

Jane Søe fra Gesten er flyttet tilbage til barndomsbyen. Jane har bosat sig i Østervænget, hvor hun glæder sig over er være blandt hjælpsomme naboer. Læs mere om byens nye borger her. id

Fra lejer til ejer med springgymnaster og krybdyr

Bethina Prisholm er gået fra at være lejer af Nørregade 6 til at være ejer af huset. Bethina og drengene har derfor fået Lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv. Bethina har to friske drenge, der er glade for Vorbasse skole og de mange fritidstilbud i Vorbasse. Bethina har også en masse spændende dyr. Bl.a krokodiller, fugleedderkopper, en veran, en legoan og meget mere. Læs den spændende artikel om Vorbasses nye borgere. id, foto: Kr.Johansen

Fra det skønne Stavanger til det hyggelige Nebel

Wenche og Trygve er flyttet ind i Nebel gamle skole. Vorbasse kan byde velkommen til et norsk ægtepar og vi håber, de må trives her hos os. Læs om besøget og overrækkelse af lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv. id, foto Kr. Schmidt.

Ny tilflytter på Søndergade

Så er velkomstministeren igen på færde. Kristian Schmidt har på vegne af Lokalråd, erhvervsforening og byens øvrige foreninger besøgt Susanne Gaasdal Jensen, som i september købte ejendommen Søndergade 13. Læs om besøget her. Velkommen til Susanne. id, foto Kr. Johansen.

En børnefamilie er flyttet ind på Tårngade 8

Endnu en gevinst til Vorbasse. Familien Blæsbjerg/Jacobsen er flyttet ind på Tårngade. Når hele familien er samlet, er der 8 børn + far og mor. Til daglig er der 3 børn, Andrea, Lærke og Jacob, som alle går i Vorbasse Skole. Læs om velkomstministerens besøg. Velkommen til Vorbasse. id

Nye beboere på Fittingvej 18

Susanne Skou er sammen med sine 2 piger Johanne og Juliane flyttet ind på Fittingvej 18. De er glade for deres hus og have, men synes bilisterne kører for stærkt på Fittingvej. Et skilt med max. 60 km/timen ville være på sin plads. Så her er en opfordring til Lokalrådet om at undersøge muligheden for nedsat hastighed ved bebyggelserne på Fittingvej. Læs hele artiklen fra Kr. Schmidt her. Tekst id, foto Kr.Sch.

En drøm er gået i opfyldelse.

Hanne Tanghus har altid ønsket at kunne bosætte sig i Vorbasse. Og muligheden for hende kom, da huset på Østergade blev sat til salg. Hun flyttede ind i det tidlige forår  og glæder sig nu over at have fået eget tag over hovedet, en stor have og de mange praktiske gøremål det indebærer at bo i eget hus. Læs mere om Kristian Schmidts besøg her. Tekst og foto: Kr. Schmidt

Tilflyttere til Billund Kommune vil gerne bo i Vorbasse. Se artikel længere nede på siden. id

Den levende landsby er blevet beriget med en børnefamilie! Velkommen.

På Østervænget 50 er Laila og Klaus Buhl flyttet ind sammen med deres 2 børn og hunden Perle. En aktiv familie, der roser vores by, skole og børnehave mv. Læs her om Kristian Schmidts besøg hos familien i forbindelse med aflevering af Lokalrådets og Erhvervsforeningens velkomstkurv.
id

Velkommen til nye borgere i byen! - Tag godt imod dem.

Så har velkomstministeren igen været på besøg med velkomstkurve fra Erhvervsforeningen og Lokalrådet. Denne gang i et nyt hus på Tribinivej og et på Østermosevej. På Tribinivej er Pia G. Hansen flyttet ind. Læs velkomstministerens præsentation her. På Østermosevej er Ella Marie og Kjeld Sørensen flyttet ind. Præsentationen kan læses her.

Lær navigation i Vorbasse Krigshavn

Lokalrådet og Vorbasse Erhvervsforening har via Kristian Schmidt uddelt velkomst kurv i Skjoldbjerg. Johnny Rasmussen oprindelig fra Vesterbro i København har valgt at slå sig ned i den dejlige grønne Skjoldbjerg. Læs Kristians spændende artikel her.

Fra USA til Skjoldbjerg

Lokalrådet og Vorbasse Erhvervsforening har via Kristian Schmidt uddelt velkomstkurv til Brian Brodersen i Skjoldbjerg. Brian har samme ønske, som mange andre - en cykelsti på Koldingvej, så han kan cykle på arbejde på LEGO. Læs Kristians spændende artikel her.

Velkomstkurv til tilflyttere til Kirkegade 1

Så har Kr.Schmidt igen været ude og byde nye borgere velkommen til Vorbasse. Tina og Ronni Østergård er sammen med Silas og Elias flyttet ind på Kirkegade. Mor og far er oprindelig fra hhv. Hejnsvig og Donslund. Læs mere om besøget her.

Velkomstkurv til nye beboere på Svalevænget 1

Mette og Henrik Gebka er sammen med Mathilda på 3 år og Karoline på 1 år flyttet ind i den nyrestaurerede villa på Svalevænget. Henrik er fra Falster og Mette fra Givskud. De har været vidt omkring inden de valgte at bosætte sig i Vorbasse. Som de selv siger: Vorbasse er en dejlig lille by, som har det hele. Læs mere om Kristian Schmidts besøg her.

Nye tilflytttere i Søndergade

Michelle Holm Bro og Jonas Lorentsen er - sammen med deres børn, Nanna og Nikolai flyttet ind i Tinne og Niels Holmgårds tidligere hus i Søndergade.
Det unge par er flyttet hertil fra København, hvor de begge er uddannet på Niels Brocks Handelsskole i finans og økonomi. Jonas er barnefødt her, medens Michelle kommer fra et multietnisk storbymiljø i Hvidover. Vi byder dem hjertelig velkommen og håber, velkomstkurven vil inspirere dem til aktivt at indgå i landsbyfællesskabet.
Læs mere om Kr. Schmidts besøg hos Michelle og Jonas her.

 

Nye tilflyttere til Tribinivej

Line Møller Jensen og Sally Askjær er sammen med datteren Frederikke og labradoren Anton flyttet ind i nyt hus på Tribinivej og har derfor modtaget den flotte velkomstkurv. Line og Sally er også startet i nyt job her ved årsskiftet. Line som leder af Myretuen i Billund og Sally er sælger af emballeringsmaskiner.
Familien er allerede en aktiv del af lokalsamfundet, da Sally er valgt ind i grundejerforeningens bestyrelse - et både stort og vigtigt stykke foreningsarbejde, som hun ønskes held og lykke med.De dyrker begge sport og er solide brugere af fritidscentret. Læs mere her.

Velkommen til nye tilflyttere på Møllegade 3

Camilla Callesen og Brian Østergård er flyttet ind på Møllegade 3 og har i den anledning modtaget lokalrådets og erhvervsforeningens velkomstkurv.

Velkommen til Vorbasse - nye tilflyttere på Dalgagervej 4

Mona og Levin Kielsgaard er flytter ind på Dalagervej 4 og modtager i den anledning en velkomstkurv fra lokalrådet og erhvervsforeningen.

Kristian Schmidt skriver:
Mona og Levin kommer fra Holstebro, men har kendt Vorbasse i flere år som campister på Vorbasse Campingplads. De har deltaget i søsætningen i Vorbasse Krigshavn, juleoptoget og campisternes fester i Vorbasse Fritidscenter. De har for længst forelsket sig i Vorbasses pragtfulde naturomgivelser.
Det var endnu et postitiv møde med et nyt tilflytterpar. Tag godt imod Mona og Levin.

Læs hele Kristians præsentation her. Læs om tidligere uddeling af velkomstkurve under Flyt til Vorbasse.

Velkommen til Vorbasse - uddeling af velkomstkurv.

På vegne af lokalrådet og erhvervsforeningen havde jeg den glæde at overrække Helle Højmark Nielsen og Ronni Lindhardt Madsen velkomstkurven den 29/9-2009.
De søgte efter det rette huskøb i flere måneder og valget faldt på Labrivej 4. Udover huspriserne betyder transporttid, indkøbs- og fritidsmuligheder samt gode opvæktsvilkår meget for valget af Vorbasse. Helle arbejder på LEGO og videreuddanner sig i Kolding og Ronni arbejder på Bankdata i Erritsø.  De føler sig meget velkommen i nabolaget og byen i det hele taget. - Dog savnedes lidt mere info fra kommunen vedr. affaldshåndtering o.l. Læs mere om det unge par her og tag godt imod dem.

Kristian Schmidt.

Vil du vide mere om velkomstkurven (sponsorer, indhold o.l)  - se under menupunkt:
Flyt til Vorbasse her kan du også læse om den første familie, der fik en kurv. 

Velkommen til Vorbasse. Uddeling af den første velkomstkurv fra Lokalrådet og Erhvervsforeningen

Kristian Schmidt skriver:
Vorbasse har fået nye tilflyttere på Nebelvej 27. På vegne af Vorbasse Lokalråd og Vorbasse Erhvervsforening havde jeg den store fornøjelse at overrække velkomstkurven og byde velkommen til Vorbasse.
Familien betår af Jane og Ib Kærsvang, samt datteren Thao på 5 år. Familien har i forb. m. Janes arbejde for Veststas været udrejst til hhv. Australien og Vietnam.
Familien købte Nebelvej 27 i juli måned og Jane arbejder nu hos Al-stål i Skjern og Ib, der er uddannet maskinsnedker arbejder hos Bøjsø i Vorbasse. Thao slår sine koldbøtter i Andedammen. Læs mere om familien her.
Jeg beder alle tage godt i mod familien og byder dem velkommen som en aktiv del af det gode lokale fællesskab.

Vil du vide mere om velkomstkurven, (sponsorer, indhold m.v.) findes oplysninger under menupunktet "Flyt til Vorbasse".