Fjernvarmeprojekt ruller videre i Vorbasse – banneret på Skjoldbjergvej kommer ned

Fjernvarmeprojekt ruller videre i Vorbasse – banneret kommer ned
Som en del af vores løbende dialog med Vorbasse vil vi gerne opdatere jer på fjernvarmeprojektet, der tager næste skridt. Banneret, som har været en informationskilde i bybilledet, vil blive taget ned inden påske. Vores engagement og bestræbelser på at bringe fjernvarmen til byen er dog stadig den samme.

Forberedelser og næste skridt
Selvom banneret forsvinder, arbejder vi ufortrødent videre. Bag kulisserne er vi i fuld gang med forberedelserne. Vi er nu i prækvalifikationsfasen for udvælgelsen af leverandører til både varmeværket og ledningsnettet. Denne proces sikrer, at vi finder de mest kompetente partnere til opgaven. Det er vores forventning, at vi indgår aftaler i maj og juli 2024 for henholdsvis ledningsnettet og varmeværket.
I august begynder de synlige forberedelser i byen, som er de første tegn på, at fjernvarmeprojektet tager form. Det er en kompleks proces, der involverer mange skridt, men vi arbejder hårdt for at kunne levere fjernvarme til de første kunder i slutningen af 2025.

Nye takster og tilbud
For at gøre overgangen til fjernvarme så tilgængelig som muligt, har vi justeret vores priser. Vi tilbyder fortsat 50% rabat på tilslutningsgebyret for eksisterende boliger i Vorbasse, hvis tilslutningen sker i forbindelse med etablering af hovedlinjen. Det betyder, at tilslutningen koster 28.125 kr. inkl. moms (GEVs gældende takster i 2024). En pris der gælder uafhængigt af husets størrelse eller stikledningens længde.
Dertil kommer stadig udgiften til en VVS’er for den interne installation, samt udgiften til afkobling af gasledningen. Her anbefaler vi, at du søger afkoblingspuljen hos Energistyrelsen, hvor du kan få tilskud til betalingen for at blive afkoblet.

Yderligere information kan indhentes hos GEVs projektleder på Vorbasse-projektet:
Susanne Solberg sus@gev.dk
93 39 10 63

Se skrivelsen fra GEV

vorbasse.dk har spugt, hvornår det til være hensigtsmæssigt at søge afkoblingspuljen