Børn, der er nye i trafikken pas på dem

Børn på vej – pas på dem -sådan lyder det i en pressemeddelse fra Billund kommune.  
Børn på vej står der på tydelige skilte langs skolevejene i Billund Kommune og i 91 andre kommuner over hele landet.  Skiltene er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul med mere til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.
 
- En del af børnene er nye i trafikken, og vi håber at skiltene vil være med til at minde alle trafikanter om at tage stort hensyn, sænke farten og være meget opmærksom, så alle kan komme sikkert til og fra skole, siger Morten Kirk Jensen, der er skolechef i Billund Kommune.
 
Politiet klar med kontroller
Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.
Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.
Gør dit barn klar til trafikken
Som noget nyt tilbyder kommunerne kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.
Som forældre kan der være mange spørgsmål. eksempelvis hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.
Forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

Tilmelding nyhedsbrev
 
- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Gode råd til forældre:
Få gode trafikråd målrettet dit barns alder her
 
Bag kampagnen ”Børn på vej” står 92  kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Annonceret første gang 10. august