Fantastisk flot keramikudstilling i fritidscentret

Keramiker Dorit Knudsen, Holsted har en flot lille udstilling i montrerne i Vorbasse Fritidscenter. Det er en udstilling med raku-keramik, som er en japansk form for brænding af keramik. En brændingsmetode, som giver helt unikke resultater. Først fremstilles lertingene, derefter forglødes de i en keramikovn ved 950 grader. De glaseres med oxyder (krom, tin og kobber) og en glasur med lav smeltegrad. I en gasfyret ovn brændes keramikken op til 700 grader og tingene er derfor ikke vandtætte. Det tages op med en tang og lægges hurtigt i en beholder med savsmuld, dækkes med et låg, så ilten brænder væk. Derved sker der en reduktion, som gør, at den hvide ler bliver sort og der fremkommer metalliske farver og spændende krakeleringer. Efter et stykke tid tages keramikken op af savsmuldet, afkøles i vand, hvorefter det skures og nu kan det spændende resultat beundres.
Dorit Knudsen har lavet keramik det meste af sit liv. Først modellering og pølsemetoden. Senere lærte hun at dreje hos en dygtig pottemager i Odense. Hun nyder at sidde ved drejebænken og fremstille sine egne værker.
Dorit Knudsen er med kunstnergruppen "Artizan", som har butik i Ribe. Derudover er hun tilknyttet Galleri 46 i Holsted, Galleri Mernild i Herning, Atelier Tina Sonnichsen i Ebeltoft, Galleri Hinbede i Middelfart og Galleri Skomagerhuset i Ringkøbing.
Det er rigtig flot, at vi kan se de fine ting i Vorbasse Fritidscenter. Godt arrangeret af Aase Egsgaard.