Fantastisk musikalsk eftermiddag med Ronnie Olesen

Et gudbenådet talent fandt i 1977 vejen til Danmark fra Sydkorea. Det nyder musikscener, kor og orkestre i hele Danmark godt af i dag. Ronnie Olesen er et naturtalent. Han skal blot høre et musikstykke en enkelt gang, så er den næsten på plads. Det er ikke ensbetydende med, at han ikke skal øve de svære klassiske stykker, men han har et stort gehør og nyder at kunne spille musikken uden fejl.

Ronnie havde rigtig mange gode historier at fortælle i dag. Han startede med at lære at spille klaver kun 6 år gammel. I Ronnies familie blev der i forvejen spillet en masse musik, idet hans far var med i et band. Ronnies første klaverunderviser var Johan Andersen, der den gang var nyudklækket lærer og lige kommet til skolen i Filskov. Allerede som 8 årig måtte Ronnie afløse Johan ved en revy i Filskov.

Ronnie fik lært noder, da han kom i musikskolen, også her blev han hurtig underviser i klaverspil og også gymnasiet havde bud efter ham som musiklærer i en ung alder.

Ronnie er glad for, at vi i Danmark har en tradition for fællessang. Det har givet ham kendskab til uendelig mange sange og salmer. Ronnie arbejder for Koda i Spildansk sammenhæng, er kapelmester i Mariehaven, hos Birthe Kjær, han har været med til at redigere DGI sangbogen og kunne fortælle anekdoter om samarbejde med bl.a. Ebbe Kløvedal Riech og Bent Fabricius-Bjerre.

Ronnie tager ud og spiller i hele landet i mange forskellige sammenhænge også familiefester, julefrokoster.  Arbejder for musiklærerforeningen, spiller på Bellevue Teater, Århus Teater osv.
I genforeningsåret 2020 er han involveret i et stort korstævne på Skamlingsbanken med 4000 børn. Han skal spille på Rådhuspladsen i Kbh. den 5. juni og til morgensang i Folketinget samme dag. Dagen slutter i Tivoli med koncert med Birthe Kjær. Hende er han glad for at arbejde sammen med. Bare man kan sine ting og kommer til tiden.
I dag skulle Ronnie videre til Billund, hvor han skal øve med Billund Pigekantori.

Udover at fortælle spillede Ronnie en masse dejlig musik: Schubert, Chopin, Richard Clayderman, et russisk stykke både som rock og som jazz, et potpuri af danske sange, Racktime, Nonnens bøn og mange flere.
Vi begyndte med at synge og sluttede med at synge "I Danmark er jeg født". Her kom alle tre melodier i brug!

En rigtig dejlig eftermiddag, som Vorbasse Seniorer var vært ved.