Internationale Børnekulturdage for børn og familier for fjerde gang.

Fra den 23. til 25. august er blevet fyldt op med sjove aktiviteter, lege, koncerter og workshops i og omkring Billund Centret.
Festen starter den 23. august kl. 17.00
Festen starter i år med indslag på den store scene torsdag den 23. august. Billund Pigekantori åbner børnekulturdagene kl. 17:00 med en korkoncert efterfulgt af det lokale band, Thrillers der består af unge talenter fra Billund og Grindsted. Aftenen rundes af med Thomas Buttenschøn & Band, der vil spille fra kl. 19:00 – 20:15. Foruden de musikalske indslag vil der være salg af street food, og en ballonklovn til at underholde de mindste.

Trekantområdets Festuge åbner i Billund den 24. august.
Når Internationale Børnekulturdage skydes i gang kl. 13:00, er det samtidig med den officielle åbning af Trekantområdets Festuge. Det sker med flere hundrede børn fra BillundSkolen og International School Of Billund, som vil fremfører en scenisk optræden instrueret af den internationalt anerkendte koreograf Ingrid Christensen. Efter åbningen vil der være en perlerække af sjove aktiviteter, workshops og koncerter.

Noget for små og store.
Det er et stærkt program, som publikummet kan opleve og deltage i fredag d. 24. og lørdag d. 25. august. Der vil bl.a. være optrædende fra BASIM, teenage ikonet TOKO og for de lidt mindre, vil der være koncerter med Kalles World Tour og Mek Pek’s Åh Abe Show samt vinderen af DM i Børnejazz Æsken. Til de ældste optræder bl.a. Julie Berthelsen med en koncert lørdag eftermiddag og aftenen rundes af med en 2 timers international fest med orkestret MULTI KULTI.

Danmarks største youtubere til Billund.
Youtuberen Alexander Husum er Danmarks mest populære, og følges i dag af over 250.000 på forskellige sociale medier. Alexander vil fortælle om hans hverdag og selvfølgelig også skrive en autograf og stille op til selfies. Albert Dyrlund er efterhånden en garvet youtubere og har før besøgt Internationale Børnekulturdage som en del af gruppen Novopleco. Albert vil udover at fortælle om sin karrierer også optræde med hans egen musik, som i dag er spillet over 2,3 millioner gange på Spotify.

Sideløbende med de forskellige indslag på scenerne vil der være en række aktiviteter, som indbefatter læring igennem leg. Lig sidste år vil der være et stort Maker Space og aktiviteter fra Billund Kulturskole. Billund IF er på banen med fysiske aktiviteter. Der vil være noget med redskaber, noget med bolde, noget med jonglering og en masse andet sjovt.

”Det bliver en fest for børn i alle aldre og vi glæder os til at åbne op for et brag af en børnefestival!” siger Sune Rasmussen, kulturkonsulent i Billund Kommune.

Internationale Børnekulturdage afholdes på følgende dage

Torsdag d. 23. august – kl. 17:00 – 20:30
Fredag d. 24. august – kl. 13:30 – 22:00
Lørdag d. 25. august – kl. 10:00 – 22:00

Der er fri entré, alle er velkomne – både unge og gamle – danske og internationale.

FAKTA:
Internationale Børnekulturdage i Billund bliver arrangeret af Billund Kommune i samarbejde med en lang række frivillige og professionelle aktører herunder Billund Kulturskole, Billund Bibliotek, Maker Space, KulturCrew, Børnenes Hovedstad A/S og kommunens mange foreninger.
Børnekulturdagene finder sted den sidste weekend i august hvert år i området omkring Billund Centret og Billund Bæk.
Internationale Børnekulturdage blev afviklet første gang i 2015 som en videreudvikling af byens torvedage og som en del af Trekantområdets Festuge.
Internationale Børnekulturdage er en del af Trekantområdets Festuge som foregår i Billund, Kolding, Vejle, Fredericia, Vejen, Middelfart og Haderslev Kommuner.