Multibane og padelbane kan anlægges

Der vil i løbet af næste uge blive påbegyndt gravearbejde mellem Vorbasse Skole og Vorbasse stadion. Der vil i løbet at de næste 3-4 uger bliver gravet ud til og opbygget en multibane og en padel-bane. Begge baner ligger på aktivitetsaksen fra Vorbasse Skole til campingpladsen jf. byfornyelsesprojektet.
Multibanen tilhører Vorbasse Skole. Padel-banen er finansieret af Vorbasse Tennisklub og af tildeling af midler fra DIF/DGI’s foreningspulje. Banerne opføres derfor ikke under selve byfornyelsesprojektet.
Padel-banen har modtaget mindre tilskud fra Billund Kommunes ”Borger Idekassen” og fra Vorbasse Fonden. Vorbasse Tennisklub siger tak for tilskuddene.

Padel er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden og vi håber Vorbasse vil tage godt imod dette nye tilbud. Banen i Vorbasse er den første padel-bane i Billund kommune, så vi forventer at andre i kommunen vil gøre brug af vores bane.
Mere info omkring indvielse af banerne og mulighed for brug af padelbanen kommer senere.
Lidt om padel – mere info på danskpadelforbund.dk
Padel, tidligere kaldet padeltennis eller “padel tennis” i Danmark, er en ketsjersport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash.
Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.
Spillet
Padel spilles altid som double. Spillet sættes i gang med en serv. Holdene skiftes til at serve for hvert parti. Når bolden først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Ligeledes må bolden, efter første kontakt med jorden, også ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel.
Bolden skal over på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden anden gang.
Banen
Padelbanen er 10×20 meter med et net, der deler banen på midten.
Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter.

Tekst og billede: Susanna Madsen