Region Syddanmark skruer op for antallet af ladestandere og elbiler

Ingen elbiler uden el, så nu giver Region Syddanmark lade-infrastrukturen på de syddanske sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd en overhaling. 160 nye ladestandere til tjenestebiler og godt 100 ladestandere, som kan bruges af både medarbejdere, patienter og pårørende, bliver etableret i år. Samtidig kommer endnu flere af regions tjenestebiler til at køre på el.

Det bliver nemmere for medarbejdere, patienter og pårørende at finde parkeringsplads på regionens matrikler, hvor de kan lade deres elbil op. Inden årets udgang vil regionen etablere godt 100 ekstra ladestandere, der kan benyttes af både medarbejdere, patienter og pårørende på regionens sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd. Hertil kommer etablering af 160 ladestandere til regionens tjenestebiler.

Etablering af ladestandere og indkøb af elbiler er et led i Region Syddanmarks klimastrategi. Frem mod 2030 vil regionen udskifte sine egne ca. 400 person- og varebiler til elbiler. Sidste år bevilgede regionsrådet ca. 17 mio. kr. til at sætte skub i regionens overgang til elbiler og etablering af den nødvendig lade-infrastruktur. På de fleste matrikler har det bl.a. medført større investeringer i nye elinstallationer.

Se hele pressemeddelelsen her.